Visszaszámláló


10°C
Szél: 12km/h
Eső
Pára: 98%
Bécs ma
szo
14°C
vas
17°C
hét
18°C

Hírcsoportok

Eurovízió 2013: Dánia a győztes

eurovision-2013-resultsTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Ma este befejeződött a 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál, ahol 281 ponttal Dánia nyerte meg a versenyt. Magyarország idén 84 pontot gyűjtött össze, ezzel a 10 helyet szereztük meg. Hamarosan jönnek a részletes eredmények!

A magyar zsűri tagjai: Balázs Fecó, Jeney Erzsébet, Kiss Áron Ádám, Rakonczai Viktor, Rúzsa Magdi.

Magyarország ilyen pontokat kapott:
6 pont San Marino
3 pont Svédország
8 pont Albánia
7 pont Hollandia
2 pont Szerbia
2 pont Norvégia
3 pont Olaszország
10 pont Finnország
6 pont Bulgária
4 pont Észtország
12 pont Németország
2 pont Görögország
4 pont Horvátország
10 pont Svájc
5 pont Litvánia

A döntő részletes végeredménye
Az első elődöntő részletes végeredménye
A második elődöntő végleges végeredménye

A végeredmény
281 pont Dánia
234 pont Azerbajdzsán
214 pont Ukrajna
191 pont Norvégia
174 pont Oroszország
152 pont Görögország
126 pont Olaszország
120 pont Málta
114 pont Hollandia
084 pont Magyarország
071 pont Moldova
071 pont Belgium
065 pont Románia
062 pont Svédország
050 pont Grúzia
048 pont Fehéroroszország
047 pont Izland
041 pont Örményország
023 pont Nagy-Britannia
019 pont Észtország
018 pont Németország
017 pont Litvánia
014 pont Franciaország
013 pont Finnország
008 pont Spanyolország
005 pont Írország

1. elődöntő eredményei
167 Dánia
156 Oroszország
140 Ukrajna
095 Moldova
075 Belgium
075 Hollandia
064 Fehéroroszország
054 Írország
053 Litvánia
052 Észtország
046 Szerbia
041 Montenegró
038 Horvátország
027 Ausztria
011 Ciprus
008 Szlovénia

2. elődöntő eredményei
139 Azerbajdzsán
121 Görögország
120 Norvégia
118 Málta
083 Románia
072 Izland
069 Örményország
066 Magyarország
064 Finnország
063 Grúzia
047 San Marino
045 Bulgária
041 Svájc
040 Izrael
031 Albánia
028 Macedónia
023 Lettország

 

121 comments to Eurovízió 2013: Dánia a győztes

 • Alen

  Gratulalok Alexeknek, a danoknak es Kiss Adam, micsoda? Kivancsi leszek a zsurink pontjaira.

 • Gabiii

  TOP 10 TOP 10 TOP 10 külön jó volt látni, hogy nem a megszokott országokból kaptuk a pontokat!!! Gratulálok Alex, fantasztikus amit elért!!!!

 • Emdogh

  Hihetetlen, nagyon nagy gratuláció Alexnek. Nem hiába mondtuk néhányan, hogy nagyon jó lesz, kitűnt a mezőnyből, és süllyedt el, mint egy csomó dal, pl. a németek, vagy a svédek. A német 12 pont pedig maga a csúcs. Az élmezőny várható volt, a hollandoknak örülök, és annak is, hogy sikerült a román förtelmet megelőznünk. (: Ja, és persze a dánoknak is, megérdemelték a sok élmezőnyös produkció után. Fejelthetetlen show-t csináltak, nagyon jó volt idén a verseny. 2014, Koppenhága. (:

 • lijalija

  SZUPER..CSODÁLATOS…RENGETEG JÓ PRDUKCIÓT ELŐZÖTT MEG BYALEX…nagy sratula….siker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • János

  Szerintem erről a versenyről sokáig fogunk még beszélni. Alex fantasztikus teljesítménye csodás,még mindig hatás alatt vagyok. :) Az egész családom nevében gratulálok Neked.:)
  A körbeszavazás idén is tarolt,és sajnos egy egyáltalán nem őszinte ember nyerte meg a versenyt. Számomra Oroszország,Hollandia,Magyarország,Azerbajdzsán,Olaszország magasan előzte a nagy győztest,de sajnos ilyen ez a popszakma… :( 😉

 • ImiiiY

  Köszönjük Németország, és HATALMAS gratuláció ByeAlexnek és Dániának!:)

 • Falconnn

  Én a legjobban annak örülök, h bebizonyosodott az, amit már eddig sokszor mondtam, h egyáltalán nem igaz az, hogy utálnának minket Európában :) És pont a németektől kaptuk a 12 pontot, ahonnan a legkevésbé vártuk :)))) Szép volt!

 • Ááááh ez ez… valami fantasztikus! Komolyan én úgy érzem magam mintha megnyertük volna! Meg kell tanulni a kis sikereknek is nagyon örülni! :) Nagyon sajnálom, hogy a svédektől és ausztriától sem kaptuk több pontot… Nagyon jó lett volna, ha engedélyezik a svéd refrént a végére, mert biztos vagyok benne, hogy az hatalmasat dobott volna a dalunkon. De így is remek! :)

 • Zsolti

  Remélem Európa mindig így fog minket utálni, és mindig ekkorát fogunk égni. :) Gratulálok Alexnak, különösen azért, hogy volt ereje állni a sarat, megérte. A mai napig nem értem, mi volt a dal titka, de örülök, hogy a magyar közönség ráérzett a tutira. :)

  Egyébként már előre röhögök, amikor Koppenhágában jövőre azzal kezdik a műsort, hogy “a show tavaly óta 8 km-t utazott idáig” 😀

 • schanc

  Most csak annyit, hogy hihetetlen! Alexnek és csapatának óriási gratula! És külön emeli az eredmény fényét, hogy az utóbbi idők legszínvonalasabb versenyén sikerült a legjobb 10-be kerülnünk! Huhúúúú! 😀

 • LEILA

  ..nem tetcik a nyertesnek a dal..magyarok jo voltak,de azerbaidzan..az irjak ,hogy vasaroltak 20eu a pontokat..

 • Clusters

  Írország helyezésén nagyot mosolyogtam, valahogy éreztem hogy az utolsó helyek egyikét kaparintják meg. :) Egyértelmű, hogy mostantól egyedi produkciókkal kell indulni, vagy “tipikus Eurovíziós dalokkal” ahogy Magdi mondaná. 😀

 • Tibi

  elődöntőből 8.ként mentünk tovább, előttünk végzett izland, románia, és örményország is, szerencsére a döntőben visszavertük őket :) Legkevesebb pontot a szlovénok kapták.

 • Bakancs

  Nem támogattam Dánia győzelmét, de azért gratulálok nekik.
  De még a kedvenceim “bukása” ellenére is pozitívnak érzem ezt az évet, mert az alulértékelt Alex tizedik helyet hozott Magyarországnak, ez valami elképesztő! Gratulálok, és köszönöm neked ezt a gyönyörű dalt, amiben őszintén bevallva én sem hittem, mégis büszke vagyok rátok, hogy ilyen eredménnyel ajándékoztatok meg bennünket.
  Látszik, hogy Európa vevő az egyediségre, és a tucatdalok könnyedén el is buktak.
  Még egyszer gratulálok és köszönöm az élményt.

 • Gabiii

  Azért visszanézném a fejemet San Marino 6 pontjánál, meg mikor 2. helyen voltunk 😀 Mikor a Cascada előadta a dalát éreztem, hogy bukta lesz, a grúzokon viszont meglepődtem (kellemesen) Talán már túl “tipikuseurovíziós” volt? Ezek után kíváncsian várom kit küldünk jövőre. :)

 • B.B

  Hihetetlenül örülök.Na a magyar sajtó egy része plussz a nagy szakértőket szájba vágta Alex.Az idén az egyedi dalok a különleges produkciók taroltak.Nézd Hollandia vagy éppen mi.Amúgy szavaztunk Romániából is én is többek közt de 6 smsből 2 ment el a többit nem fogadta.Sajnálom hogy nem léptük át a bűvös 100 pontot….de ez az eredmény eszméletlen jó.GRATULA GRATULA van miért örülni.

 • Kobi

  Romániától egy pontot sem kaptunk! Erdély?
  Így magyarkodtok Ti! Csak beszélni tudtok róla, hogy mekkora magyarok vagytok! Most láttuk!

  • Caedy

   Kobi!
   Bár hallgattál volna!!!
   Egészen biztos hogy a magyarok szavaztak! Magyarabbak mint sokan itthon (lásd akik még most is szidják Alexet)… de a román szakmai zsűrit is vedd bele a pakliba …

  • Dalida

   Nem kellene felhánytorgatni Romániának, hogy tőlük nem jött pont! Szent meggyőződésem, hogy az ottani magyarok minden tőlük telhetőt megtettek, és nem az ő hibájuk. Fogjuk fel úgy, hogy annál nagyobb Alexék érdeme a sikerben, senki sem vádolhatja azzal, hogy a határon túli magyarok juttatták ilyen előkelő helyezéshez!

   Én örülök Dánia győzelmének, nagyon tetszik a dal, az énekesnő gyönyörű (szépségversenyen is nyugodtan indulhatna), és ha kicsit kevesebb tűzeső lett volna, akkor nem is találnék kivetnivalót benne.

   Nagyon színvonalas döntő volt. Ha most így utólag végiggondolok a Dal indulóin, nem hiszem, hogy bármely másik dal hasonló sikert ért volna el. Mit nem adnának az angolok egy 10. helyért! Évek óta azon keseregnek, hogy mindig a mezőny legvégén kullognak.

   Gratulálok Alexéknek és mindenkinek, aki hozzájárult a sikerhez!

 • lala81

  Kobi. Ne bántsd erdélyi testvéreinket. Lehet műszaki oka annak is hogy nem jött pont. majd pár múlva kiderül.

 • Bakancs

  Ha az erdélyi zsűri a végére sorolt bennünket, akkor akár elsők is lehettünk a nézői szavazásban, mégsem kaptunk volna pontot, szóval ne szidjunk senkit, maximum a rendszert 😀

 • Fabiana

  Micsoda emlékezetes este, jó ég! 😀 Őszintén gratulálok Alexéknek, amit elértek az nagyon nagy dolog. TOP 10 egy ilyen mezőnyben. :O Szeretném megkövetni, mert miután itthon megnyerte a nemzeti döntőt és már temettem, hogy ebből még döntő sem lesz, sőt. Aztán lett. Méghozzá milyen!!! 😀
  A döntős produkció pedig perfekt volt, ilyen jól énekelni én még nem hallottam. Szép munka!

 • lala81

  Alex és csapatának gratulálok!!!!!!!!!!!!
  Nem hittem a dalban de drukkoltam neki. A negatív kritikákat megfogalmazók kövessék meg Alexet. Erős mezőnyben jó ez a 10. hely. Remélem MTV folytatni fogja e hagyományokat s mindig indulunk.

 • Mettyú

  ilyenkor belegondolok de messze van megint a jövő év, de ennek ellenére nagyon örülök. ismét egy remek hellyel gazdagodtunk! :)
  Gratuláció Alexnek és a csapatnak. Sikerül az első 10-be bekerülni, ami hihetetlen.
  Dánia győzelmének nem feltétlenül örülök de inkább mint az azeriek, viszont Ukrajnára szavaztam (meg finnekre, nem értem mi miért nem tudjuk őket pontozni a döntőbe…)

  A szavazás kezdetekor nem hittem a szememnek. Jó érzés volt nagyon izgulni.

  Jövőre is hasonló szépeket, de a döntőt ismételten. :)
  Szép volt!

 • pipacs

  Kobi, ezt nem mondod komolyan, hogy elhiszed, hogy az erdélyiek nem szavaztak? Én felvidéki vagyok, ha tudtunk volna, szavaztunk volna, de sajnos innen nem lehetett. (De izgultunk, nagyon szurkoltunk és örültünk minden pontnak!) Minden erdélyi ismerősöm min. 10 smst küldött, többen mondták, hogy sokat nem fogadott a vonal. Nem tudom mi oka volt ennek, de nehezeb tudom elképzelni, hogy ne jött volna össze annyi szavazat, hogy legalább 1 pontot ért volna. De kérlek szépen ne mondd meg, hogy ki magyarkodik és ne ítélkezt, mert fogalmad sincs ki hogyan él. Sok mindent lehetne beszélni erről, de nem hiszem, hogy lenne értelme…

 • Dave

  Örömmel látom, hogy kivételesen nincsen ujjal mutogatás meg szitkozódás, és talán nem csak azért mert jól teljesítettünk :) Az hogy Németországtól kaptunk max. pontot meg szerintem jól bizonyítja, hogy nem politikai hozzáállásra megy a verseny, hanem továbbra is ízlésre. Meg egyébként is csak egy verseny.

  @Kobi Mi lenne, ha számolnál egy kicsit. Románia lakosságához képest van 2 millió magyar, ebből kb. talán a (hasra ütés szerűen) 50-25%-át ha érdekli az Eurovízió az már szép nézettségi szám és ebből max. ha 25% szavaz. Na emellett lehet “vádolni”.

 • Máté94

  Mekkora jó volt az idei döntő,a szavazás meg annál inkább.:D Örülök a 10. helynek és nagy gratula Alexnek,hogy ezt elérte.Viszont,még mindig vannak fanyalgók…de ez már nem is meglepetés…

 • Gratula Alex! Nagyon boldog vagyok. Sok-sok gondolat kavarog bennem, le kell “hülnöm”, mert nem akarok se durva se sértő lenni azokkal szemben, akik ócsárolták Alexet. Elgondolkodtató a kapott pontok (vagy éppen nem kapott pontok) helyzete is. De ezekről majd később. A lényeg: szuper vagy Alex!!! Ezt csak magadnak (+Helga, Dani) köszönheted. És köszönet azoknak is, akik hittek Alex dalában.

 • Gergő

  Én is erdélyi vagyok és nem szép dolog rögtön minket hibáztatni, szavaztam többször is és ismerek még sokat aki rá szavazott innen, szerintem akit hibáztatni lehet az a román zsűri, na meg az egy másik dolog, hogy vezetékes telefonról nem is tudtam szavazni csak sms-be, ezt sem értem miért van:-S. A lényeg, hogy óriási gratuláció Alexnek, remélem jövőre is magyarul fog énekelni aki képvisel minket:D.

 • Hetek óta számítani lehetett Dánia győzelmére, bár nem mondanám, hogy mindig így borítékolni lehet, ki végez az első helyen. Végül is az egyik TOP5-ös dalom. Hangban nem ő volt a legjobb, a zene viszont dallamos, kedvelhető, a produkció szinte olyan, amit ha visszanéz az ember azt mondja, tipikusan a nyertesek hoznak hasonlót.

 • Alen

  Vicces megnezni az elso elodonto pontjait. A delszlavok sirnak/tak, hogy direkt rostaztak ki oket es ezert… MOST figyelj!!! … a volt SZU allamait hibaztatjak, marminthogy ok mind tovabbmentek. Egy lenyeges kulonbseg volt a ket blokk kozott, megledig, hogy a volt SZU tagjai tulnyomo tobbsegben jo dalokat kuldtek, a jugoj pedig nem. Nincs semmilyen osszeeskuves. Mokas latni a ponttablazatot, ahogy a 10 pontok tobbnyire mennek a jugoknal ia egymasra, de a 12-ket es a 8-at a Dan-Orosz-Ukran trio valamelyik tagjanak adjak. Masoktol alig kaptak toredekpontokat es amugy is ossze-vissza adtak magas pontot egymasnak. 😀 Nem tudom sajnalni mar egyiket sem. Gruzia nem jutott volna tovabb az azeri-ormeny szavazatok nelkul. 😮

 • tkrisz

  Leszbicsók, férficsók, egy hatalmas svéd fenék. Hogy lehet ezt jövőre fokozni? :)

 • Balint005

  Fantasztikus döntő volt, alig volt néhány olyan produkció ami alatt felnéztem a netre h miket írtok ide….
  Alex ma meglepően jól énekelt, és ugyan még a válogatón szavaztam rá, de nem gondoltam hogy kijut, és hogy esélye lesz a döntőre. Top 10-re meg végleg nem számítottam. Hatalmas gratuláció mindenkinek aki segített abban hogy ez a dal végül ott végezzen ahol végzett. :)

  Ami viszont bosszantott, hogy az összes volt jugoszláv tagállam Ukrajnára és az azeriekre dobálta a 12 pontokat, illetve az hogy a 6 induló szomszédunktól fantasztikus 6 pontot sikerült összeszedni némi szerb és horvát támogatással.
  Viszont nagyon örültem a finn 10 pontnak, minden évben szeretem mikor ők jönnek mert tudom h nagy esély van pontot kapni 😀
  Lena nagyon cuki volt hogy elrontotta h ki kapja a 10 pontot, de mikor bejelentette h mo. 12 pont akkor elkezdtem keresgélni az államat 😀

  A svédeket pedig csak dícsérni tudom, az extra produkciók nagyon jók voltak, Petra is ügyesen vezette a műsort, de a kedvencem egyértelműen Sarah Dawn Finer/Linda Woodruff “páros” volt 😀
  Annak a nőnek olyan humora van…imádom :) És gyönyörűen is énekelt.

  Remélem hogy jövőre Dániában is ilyen jó lesz a döntő, de addig még sok idő van… 😀

 • ewf

  A Kiss Ádám az valójában Kiss Áron!!!!

 • Mona Lisa 29

  Az biztos, hogy nekem meg kelleni fog par nap, hogy ezt a 10. helyet felfogjam! Nem Dania az igazi gyoztes, hanem Magyarorszag! :-) Szep volt sracok :-)

 • piszka peti

  ### a hozzászólási irányelveinket nem tartotta be ###

  • Emdogh

   Komolyan ennyire telik tőled? Aki még akkor is csak ezt szajkózza, amikor bekerülünk a top10-be, annak nincs helye itt! Mutass egy dalt, amivel jobb helyet értünk volna el, mint ezzel. MINDEGYIKKEL eltűntünk volna a mezőnyben, lehet, az elődöntőben. Így tudunk csak jót elérni, így lett Friderika negyedik. És mi az, hogy csak? Mi magunk szereztünk dalt, nem vettünk egyet! Szégyentelen…

 • angelo

  Én is erdélyi vagyok és abszolut nem ertem mi történhetett, egy biztos vagy tehnkiai baki vagy a szakmai zsüri húzta le Alexot.
  Nekem elmentek az sms-im, igaz “csak hármat” küldtem.
  Az is lehet , hogy a többség az mtv-én megadott számmal próbálkozott, közben a román köztévén megadott számot kellett volna használni (1261).
  Mindenestre Alex előtt le a kalappal, nagyon jól énekelt és mennyire állta főleg a magyarországi mocskos kritikákat ami megjegyzem egyáltalán nem volt szép és most akik mocskolódtak magukba szállhatnak.

 • zsolti

  Gratulálok Alexnek! Az elődöntő után valahova ide soroltam őt. Az a sajnálatos számomra, hogy a szomszédaink közül egyedül Románia jutott tovább, mégis csak Szerbiából kaptunk pontokat egyáltalán… Jó a két részes pontozás sem nekünk dolgozik, de semelyik szomszédunk nem adott pontot nekünk. Ha sikerülne kibékülni a szomszédokkal, egyszer egy jobb teljesítményt is elérhetnénk. Ja! Csak Szlovákia nem szavazhatott a környékünkről. Számomra ez azért szomorú dolog. De az eredménynek örülök, nagyon. 😀

 • Lauraura

  Gratulálok Alexnak, nagyon szépen énekelt, énekeltek :)
  ismét kerek a világ, kaptunk egy csomó pontot olyanoktól is akiktől nem is vártuk
  pl. Albániára és San Marinora ki gondolt?
  A vikingek ízlése nyitott, nem politikai okokból pontoztak minket

  és különben vegyük észre: tök jó DAL 😀 😀

 • EsC_BaT

  Hát nem ilyen eredményt vártam, mert ez a dán győzelem már nem akkora meglepetés. Amúgy meg jó szám az idei győztesé is de mindannyian érezzük, hogy azért ez nem lesz olyan híres mint az Euphoria. Sok minden miatt nem lesz elől a játszási listákon sokáig, szembe tűnik a kicsit laikusabb rádió nézőknek, hogy már az elején furulyaszóval indul a dal erre mindenki *FÚJ MICSODA EZ?!*. Aztán Emmelie hangja kissé (hogyismondjam) természetesebben mozog, a kicsit hajlékonyabb hangjáért egyből levonja a néző, hogy *ez valami népzenei izé*.

  Még ragozni lehetne a dobokkal meg, hogy bár ez is könnyűzenének számít, alternatívsága miatt tényleg ég és föld néha a pop euphoriától. Ekkor lépett előre az eurovízió megint, viszont ebben az évben megint úgy érzem mint tavaly előtt, hogy a kutyát se fogja a nagyon érdekelni. Nem most, de 3-4 hónappal később feledésbe merülhet a köztudatban, a (remélhetőleg) koppenhágai fesziválig. Szóval sajnos nem érzem annyira mainak ezt a dalt és sajnos végülis egyik számban sincs annyi plusz, hogy fennmaradjon globálisan.

  Teszem hozzá, hogy Svédországban jelenleg a legnépszerűbb dal az Only Teardrops az iTuneson, míg Robin csak a tizedik. (Talán a svédekben bízom, hogy egy fokkal jobbra viszi, mint a mezőny többi tagja)
  Globálisan 3. a dán dal.

 • Zsoca

  Sziasztok!

  Gratulálok én is Alexnek, a sok kritika ellenére kitartott és megmutatta! Én is úgy érzem, és úgy örvendek, mintha nem Dánia, hanem mi nyertünk volna, elképesztő szép eredmény! Köszönjük Finnország és Németország! És tényleg örülni kell a kis sikernek is! :)

 • Asvi

  Nagy gratula Alexnek! Fantasztikus ez az eredmény, Közép- Európából 10.ként végezni ez egy csúcs. Mit megadnák azért ha egyszer Szlovákia dontobe kerulne, nemhogy még 10. legyen. És ami számomra meglepo, az a Romániából érkezo, jobban mondva nem érkezo pontok. Emlékeztek még Wolf Katira mikor Szlovákiától nem kapott pontot, milyen felháborodás és osszeeskuvés elmélet kezdodott? Most megnyugodtam, hogy semmi ilyesmirol nem volt szó. Egyszeruen nem volt elegendo szavazat. Szóval nem lehet várni automatikusan a kulhoni magyaroktól a pontokat. Ennyi. Compact Disco dala a szlovák ízlésnek jobban bejott. :) ….Visszatérve az idei versenyhez, számomra az a tanulság, hogy Európának elege van a sablonos, mértani pontossággal kigyártott dalokból, foleg a balladákból. És ez jó, mivel más műfaj, zenestílus is befogadásra vár az Eurovízión. Végre…

 • Zolecs

  Én nagyon boldogságos vagyok :) Egyrészt mert dánia megérdemelten megnyerte a versenyt, másrészt pedig mert bejutottunk a 10-be, hadat üzenve ezzel a fanyalgóknak 😛

  Nagyon jóleső volt ahogy sorba kaptuk az elején a pontokat, pl san marinotól? vagy mikor Lena bemondta hogy a 12 pontot mi kapjuk..meg tudtam volna zabálni 😀

 • BeN

  Hát ez valami fantasztikus.. Nagyon-nagyon gratulálok Alexnek! Nagy szüksége volt Magyarországnak erre a sikerre!
  Köszönet Svájc 12 pontjának az elődöntőben, Németországnak pedig a döntős 12 pontot! A külhoniaknak a szavazatokat, és Mindenkinek!
  A szavazás kezdetekor én is csak néztem, hogy San Marino 6 pont? aztán a többi ország is adta a kis pontjait!
  A történethez hozzá tartozik, h a finálé vége után átkapcsoltam a német adóra. Ott megkérdezték a zsűri tagjait (egyik Lena volt), hogy kik voltak kedvenceik!? Az 5-ből 5 !!! azt mondta: Ungarn, natürlich (Lenának is)! Utána még be is játszották a Kedvesemet :) (A többi kedvencük: Svédország, Olaszország volt) Vielen Dank für 12 Punkte, Deutschland!

 • Ezüst

  A fogadóirodák eltalálták, hogy Dánia lesz a győztes. JÖvőre mehetünk Koppenhágába vagy Herningbe. Bye Alexnek gratula! Ez jó, hogy a magyarok a 10. helyen végeztek, végre nem bőgtünk le s most nem arról szólt a szavazás, hogy ki milyen kapcsolatba van a másikkal. Ezt az is bizonyítja, hogy a németektől kaptuk a 12 pontot. ELőször azt hittem, hogy Németország Dániának fogja a dni a 12-t, mert Dánia és Németország szomszédosak, de nem így történt.

 • Ezüst

  Tudtam, hogy Írország idén sem nyer, és utolsó lett 5 ponttal, de Magyarország 10. helye nagyon jó, pedig kétesélyes volt, hogy továbbjutunk a döntőbe.

 • Ezüst

  Bocsánat Dave, hogy leírtam mégegyszer, de nekem is ez a véleményem, hogy az idei verseny az ízlésről szólt. Az is érdekesség, hogy idén Ukrajna 214 ponttal lett harmadik, tavaly Szerbia ugyanezzel a pontszámmal lett 3.

 • Graffy

  Megérdemelten nyert Dánia. Legjobbak voltak !!! Én még Hollandiát vártam a top 3-ba…mert egy igazán különleges daluk volt !!!
  Én személy szerint Finnországra szavaztam. Eldöntöttem pár éve akárhogy is szerepelnek én rájuk szavazok. Nem értem a magyarok miért nem szavaznak, szavaztak a Finnekre ???
  Nem látják, hogy szimpatizálnak velünk ? Mindig sok pontot kapunk tőlük !!! mi meg egyet se adunk. Azt hiszem tavaly se adtunk. Jobban lehet rájuk számítani, mint a szomszédainkra.
  Románoktól , Ausztriától egy pontot se kaptunk.

 • Máté

  Gratulálok Alexnek, kiderült, hogy Európa vevő az újra. Megmondom őszintén, ha nem magyar lett volna, nem tetszett volna a dal (illetve nem tetszett a dal), de mivel az, nagyon örülök a 10. helynek. Lenát eddig is nagyon szerettem, de most meg aztán főleg: “Our 12 points go to lovely Hungary!” Lovely Lena! Dániát pedig lehet szidni, de ennek a lánynak a csodálatos kisugárzása engem teljesen rabul ejtett, a kicsit reszelős hangja nem kevésbé, a dal pedig tipikus eurovíziós győztes dal, legalább olyan rongyosra játsszák majd a rádiók, mint a Euproriát vagy a Sattelite-ot. A Gravity-t és a What If-et is dobogóra vártam, az egyik bejött, Dinának viszont ezek szerint nem felejtették el a szakmai zsűrik ezt a plágium-hercehurcát (pedig max a refrén első két szótagja hasonlít a Sarah Connor-féle számra, ez azért messze nem az a kategória). Aminek szintén nagyon örültem, hogy Málta nem csak nekem volt az egyik kedvencem. Izlandban is nagyon bíztam, kissé talán alulértékelték. Idén is egy remek verseny volt, sok jó dallal, már most várom a következőt!

 • Graffy

  igen, nagyon szimpatikus , szép csaj a Dán győztes !
  Euróvízió előtt nagyon sokszor meghallgattam, és szinte 100 % -ig biztos voltam benne ,hogy nyer !! ez bejött.

 • Zsolesz

  Először is, Gratulálok Alexnek, és a csapatnak, és Magyarországnak!!! TOP 10 ami lényegében minden országnak a célja szerintem. A többi csak ráadás. Gratulálok Dániának is, szerintem megérdemelten nyertek, habár valamiért nincs olyan elégedettség bennem mint az elmúlt években. Nem tudom kinek örültem volna jobban. Amiben biztos vagyok, hogy az este legnagyobb vesztese Franciaország. Az a csaj felrobbantotta az Arénát az első dallal. Fantasztikus volt, de a sorszáma szeirntem lehúzta a produkciót. ha 20.ként lép fel, szeirntem ő is benne lett volna az első 15ben biztos. EGyszóval fantasztikus este volt, jó dalokkal és showal. San Marino épp hogy lecsúszott a döntőről. Nekik azért még itt lett volna a helyük. Ja és külön öröm Málta 8. helye és Hollandia 9. helye!

 • Gabiii

  Örömmel látom, hogy csak 1-2 kósza szitkozódás van a Romániai magyarok felé. Aki tisztában van a szavazási rendszerrel az tudja, hogy nem rajtuk múlott!!!

 • Ezüst

  Európának nagyon nem jött be az ír szám. Nekem sem jött be nagyon, de a dán dal a kedvencem és idn egy jó dal nyert, sőt Bye Alex dala is bejött Európának, én ezt nem is gondoltam volna, hogy a mi dalunk a németeknek ennyire tetszik.

 • Csengettyű

  Húúúú, tizedik hely! <3 Ennek nagyon örülök! És most a hangok is a helyükön voltak. :)
  Dánia győzelme nem lep meg. Elég egyértelmű volt, hogy nyer, de nem bánom, jó dal, olyan győztes hangzású 😀 Jobban tetszik, mint tavaly a Euphoria.
  Szintén örülök a görögök 6. helyének, kedvenc dalom idén. Az azeri dalt még mindig túlértékeltnek tartom, de a színpadkép miatt érthető a dolog. Viszont az innen-onnan összeszedett, minden eredetiséget nélkülöző orosz dal ötödik helye kiakasztó. Hiába, arról az országról van szó, akik borzalmas dallal is 11. helyet tudnak elérni (2010).
  Itt jegyezném meg, hogy szerintem nem jó ötlet svéd szerzőket felkérni, mert a svédektől külföldieknek írt dalok nem a svéd színvonalat hozzák. A jó dalokat mintha megtartanák maguknak 😀
  Belgium 12. és Románia 13. helye erősen WTF-faktoros (de komolyan: ezt hogy?!), talán Máltának is erős a 8. hely, viszont Litvánia és Írország megérdemelt helyére került. Remélem, az írek ezután összeszedik magukat, és jövőre nem valami műanyagot küldenek.
  Na és az alulértékeltek. Moldova simán mehetett volna feljebb, szerintem abszolút top3-as, viszont a rajtszám nem igazán kedvezett nekik, meg színpadkép tekintetében sem ők voltak a legerősebbek. (Egyébként az elején nagyon lehetett hallani, hogy Aliiona izgul, de aztán rendben volt a többi része.) Izland szintén érhetett volna el jobb helyezést., az Egyesült Királyság szintén (egyébként érdekes, ahhoz képest, hogy pár éve milyenek voltak a Big 4 dalok, mostanság nagyon belehúztak.) Észtország huszadik helye is kevés valahogy. Franciaország, áááááá. Ők jártak legrosszabbul a rajtsorszámmal, mert a dal maga baromi jó, és Amandine nagyot alakított, szóval top 10 megérdemelt lett volna, ehhez képest, 23. hely. És Spanyolország, egyik kedvencem volt. A rajtszám nekik is közrejátszhatott a rossz helyezésben. Remélem, az alulértékelt országok nem vesztik el a lelkesedésüket, és jövőre is jó dallal állnak elő, és nem valami tucattal.

 • Lukmataa

  Azt mikor mutatják meg, hogy hanyadik lett Alex külön a közönségnél és a zsűriknél?

 • Zsolti

  Az megvan, hogy miénk a 2. legjobb nem angol nyelvű dal? (Mivel Olaszország a 7. lett.)

 • Néhány gondolatot csak, így is lesz elég olvasnivalótok. :)

  Talán az egyetlen vagyok itt, aki nem feltétlenül örül a dán győzelemnek. Szerintem az a dal nagyon közepes, bennem abszolút nem mozgatott meg semmit, jó, jó, de voltak jobbak is. Ennek ellenére várom, mit alakítanak a dánok jövőre, az NF-es színpadaikat is mindig az előző évi ESC színpadról koppintják, kíváncsi leszek, mennyire lesz egyedi és magával ragadó a show (mint pl. idén).

  Alex 10. Na ez az amit álmomban nem gondoltam volna. 😀 Olyan szinten megrökönyödtem minden egyes ponton (JÓ értelemben), hogy az elképesztő, még mindig nem hiszem el, hogy ez valóban velünk történt. 😀 Egyetértek pár előttem szólóval, majdnem olyan mintha mi nyertünk volna. 😀 Gratulálok a magyar csapatnak, jó látni, hogy Európa fogékony az újra, az egyénire, az ŐSZINTE és nem plasztikus populáris cuccra.

  Pontozás: Németország meglepett, de nagyon. 😀 A finnugor nyelvrokonaink (Észtországból nagyon ritkán jönnek pontok) ismét kitettek magukért, nem lehetünk elég hálásak nekik. Emellett az idei mezőnyből a kedvenc dalaimat indító országok (Svájc, Bulgária, stb.) pontjai szintén külön külön eufóriát okoztak. 😀

  Egyéb: Franciaországra és Spanyolországra szavaztam. Görögország és Norvégia volt a másik két favoritom, de úgy gondoltam, ők meglesznek az én támogatásom nélkül is, meg is lettek. 😀 A két dal amire szavaztam botrányosan alul végzett, a franciát különösen sajnálom, elképesztően szuggesztív és hiteles előadás volt, tökéletes énekléssel. Nem értem, de ez legyen az én bajom. ROPPANT módon örülök, hogy a műanyag, abszolút nem eredeti és nem őszinte tucattermék Grúzia ESC történelmének legrosszabb helyezését érte el (ami még így se túl rossz), nagyon megérdemelték volna azt is, hogy be se jussanak. Máltát még most sem értem, hogy került ilyen előre, szeretem a számot de egy 8. helyezés merő túlzás. Belgium szintén a WTF-faktor egyik komponense. Hollandia meg rászolgált, sok éves véres verejtékkel és idén egy műfajában első osztályú számmal illetve egy profi és ízig-vérig előadónak született énekesnővel.

  Annyit kérnék zárásul, hogy KÖNYÖRGÖM, szokjunk már le Azerbajdzsán hájpolásáról. Egyedül a tavalyi számuk volt az, amelyik eredeti, hiteles volt, nem tucatsz*r, de ennek ellenére az első számukon kívül egyik sem az övék, az idei borzalom meg egyszerűen elképesztően röhejes. Számtalan sokkal jobb dal volt idén náluk, nem hiszem el, hogy a magyar közönség ezt találta a legjobbnak.

 • prézli

  Hatalmas gratuláció Alexnek! Az “énekelni nemtudó” és a “hajléktalan országszégyenítő” megmutatta mindenkinek. Szép volt! Nekem A Dalban ő volt a második kedvencem, amikor először hallottam a dalát, nem bírtam leállni vele, állandóan azt hallgattam. Úgy vélem, az európai közönséggel is valami ilyesmi történt, annak ellenére, hogy egy szót nem értettek belőle.

  A németek 12 pontján nem csodálkoztam. Biztos voltam benne, hogy kapni fogunk tőlük pontokat, mert ők imádják az ilyen egyszerű, gitáros nótákat.

  Most úgy vagyok vele, hogy Alex a legjobb magyar indulónk. Az ő egyszerűsége és egyénisége átjött a dalán, amelynek szövegét és zenéjét is ő írta. Egy kisfalusi srác, aki életében nem látott Eurovíziót, eljutott idáig. Hatalmas respect! Mindenki számára példaértékű lehet. Szerintem még ő maga sem fogja fel, hogy mi történt vele ezen a héten. Meg hát a fortuna is nekünk kedvezett hosszú idő után, hogy a második felébe kerültünk a bűvös 17-essel. Ez így volt jó!

 • Csengettyű

  Ja, és a szavazásról.
  Nos, igen, az nekem is meglepő, hogy a szomszéd országoktól alig kaptunk pontot. Lehet, hogy ebben az új szavazási rendszer is közrejátszot… mindenesetre a kelet-európai szakmai zsűriknek nem igazán tetszett a dal, ezek szerint. Albániától a 8 pont nagy meglepetés volt, úgy látszik, arrafelé van jó ízlés. És a 12 pont a németektől, hmm. Mondjuk onnan már az elejétől jó visszajelzéseket kapott a dal.
  Megtudtuk azt is, mi történik, hogyha a komplett ex-jugó blokk kiesik (még több pont a favorizált dán-azeri-ukrán-orosz négyesnek). A volt szovjet blokk viszont nagyon dobálta egymásra a pontokat, de ez nem meglepő.
  Gundi is mindig felhívja a figyelmet rá, hogy a finnek panaszkodtak már, hogy nem viszonozzuk a magas pontjaikat. Én kifejezetten örülök, hogy Finnország idén nem kapott tőlünk pontot, nekem kb. a gyomrom felfordult tőle (a dal még aránylag hallgatható, de az előadás giccses volt, és naaaaaagyon mű), úgyhogy a finnek majd kapnak magas pontot, ha valami jóval állnak elő (pl. tavaly).
  Amúgy velünk meg az azeriekkel is hasonló a helyzet, csak fordítva: ők szokás szerint nem adtak nekünk pontot, mi meg szokás szerint 12-t adtunk nekik. (A királyi televíziónak valami azeri összeköttetése van, vagy mi?)

 • Name

  Klassz ez a magyar 10. hely, de több szempontból csalódás volt az este. Az ukrán dalt egyáltalán nem értem, hogy kerülhetett az élmezőnybe, az eleje még tetszett is, de aztán valahogy nem értettem a dalt. Nagyon tetszett viszont az izlandi, az orosz és a német dal (bár az utóbbi kettő túl sok eredetiséget nem mutatott, ráadásul a Cascada dal élőben el is csúszott 1-2 helyen, de maga a dal egy tipikus jó dal, amit a rádióban is szívesen hallgat az ember). Személy szerint az örmény dal is bejött. Az azeri második hellyel sem tudtam mit kezdi, valamint a norvégok 4. helyével nekem egyáltalán nem tetszett egyik sem. A házigazda friss hangzású dalát szintén előrébb soroltam volna. A győztes dallal annyi a problémám, hogy a refrént nem érzem eléggé, hogy is mondjam “kirobbanónak” a többi részhez képest, pedig a dal hangzása nagyon jó. Az olasz dalt kissé untam, a spanyoloknál az előadásnál éreztem a hibát, a görögök humoros dala tetszett, és leginkább a máltai dalnak szurkoltam. Összegzésként jó este volt jó dalokkal, bár véleményem szerint jó pár dalt hátrébb soroltak. A tavalyi év után vártam volna több a Euphoria-hoz hasonlóan erős dalt (aminek címét tavaly kicsit erős szójátéknak éreztem: Eurovision-Euphoria,de ezt leszámítva zseniális dal), ez sajnos elmaradt, részemről legalábbis biztosan. Remélem a következő évben több ország összeszedi magát, gondolok itt például az írekre, és egy izgalmas versenyt raknak össze a résztvevő országok.

 • force

  Ismét vége egy szezonnak. Kicsit hiányozni fog ez az egész, főleg, h jön 3 hónapnyi üresjárat, de némi infó, pletyka, találgatás tuti csurran-cseppen majd.
  Összességében tetszett a 2013-as verseny. Jó volt a szervezés, sikerült a svédeknek pörgősen ledarálni az elődöntőket és a döntőt is. A döntő elejére beharangozott EV himnuszt lehetett volna mellőzni, sokkal nagyobb volt a füstje… Carolát is nagyon beharangozták, alig volt 3 másodpercet a színpadon. És az se tetszett, hogy a végén amikor kiderült Dánia a győztes 86-szor el kellett mondani, h Dánia a győztes, de azért még hallgassuk meg a többi ország pontját is, bár semmit se számít már… Ez pofátlanság volt sztem.

  Alex 10.helyéhez gratula, bár én nem tettem volna ilyen jó helyre, de ízlések és pofonok. Remélem nem lesz nagyobb az arca, mint eddig volt.
  A dán győzelem nem ért meglepetésként titkon reméltem az elején még, hogy Ukrajna befogja, de annak jobban örültem, h nem Azerbajdzsán nyert ismét. Számomra ez a dal egy tucatdal még mindig.
  Hollandiának, Máltának örülök. Görögország, Olaszország és Oroszország nem érdemelte meg a TOP 10-et. Románia nem értem mit keresett a TOP 15-ben. Nagyon sajnáltam Észtországot, Finnországot, Németországot, Grúziát és az Egyesült Királyságot. Írországot viszont egy percig sem. Az elődöntőből kieső szerbeket, szlovénokat és Izraelt is sajnálom.
  Voltak érdekes momentumai az idei versenynek, pár országnak lesz mit átgondolnia jövőre. Én remélem, hogy nem indít el tömeges visszalépési hullámot a 2013-as verseny, pedig a lehetőség adott, főleg az ex-jugó országoknál (gondolok itt kifejezetten Szlovéniára, Macedóniára, Montenegróra és Horvátországra, talán ha a kiválasztási metódusra nagyobb hangsúlyt helyeztek vna nem érte volna őket ekkora kellemetlen meglepetés, és az ír válogató rendszere is bebizonyította, hogy semmi értelme nincs, nekik is lesz mit megvitatni.) All in all… várom már a jövőévi versenyt. 😀

 • Egy dalpátyolgatós kritika a döntőről! :)

  Kicsik és nagyok – Eurovíziós Dalfesztivál 2013 – döntő

  A „nagyok” izgultak és viszonylag sokat hibáztak, a „kicsik” javítottak szereplésükön az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében. 26 ország dala hangzott el milliónyi színes pillangó kíséretében. Welcome, Alex!

  http://vaskarika.hu/hirek/reszletek/6800/kicsik_es_nagyok_eurovizios_dalfesztival_2013_donto/

 • schanc

  Akkor kicsit hosszabban:

  Azt hiszem, az utóbbi évek legszínvonalasabb döntőjét láttuk! Szerintem jók voltak a képi megjelenítések, és hangilag is jól teljesítettek a versenyzők (nálam 2-en voltak “mérce alatt”: a spanyol lány és Margaret Berger, nála azt hittem, a top10-e is rá fog menni az igen halovány vokális teljesítményére, de az előzetes hájp még elég volt a 4. helyhez).
  Szüleimmel néztem a show-t, akik igen kritikus szemléletűek és nem hallgatták korábban a dalokat, az első, ami tetszett nekik, az a belga volt (!). Onnantól viszont elég sok, már a 11.-nél kérdezte édesanyám, hogy “Itt ki fog győzni? Egy csomó jó dal van!” Aztán persze a tűzijáték csak utána jött :)
  Az összekötő részek közül Lyndát imádtam (mindegyik szerepében!), Petra dala nekem kicsit hosszú volt, de OK :)

  Szavazás tekintetében: annyival jobb érzés volt most végighallgatni a pontokat, mint akár Katinál, akár a Compact Discónál! :) Anno Friderika sokáig vezetett a pontozásnál, most Alex 4 ország után a 2. helyen állt, szerintem ez 21. századi rekordunk! :) Még egyszer gratula mindenkinek, aki hozzátett valamit is Alexék sikeréhez! A végén meg azért szurkoltam, hogy valahogy a románt tartsuk magunk mögött, nem létezhet, hogy az a giccskatyvaszborzadály jobb helyen végezzen! :)
  Dánia győzelme végül egyértelmű lett, bár a ponttáblát sokáig sikerült szorosan tartani. Nagyon szurkoltam Ukrajnának, hogy másodiknak fussanak be, de végül a bronzzal is elégedettek lehetnek. Norvégia a gyenge ének után nekem meglepetés volt, hogy eddig eljutott. Külön örülök a máltai és a holland top10-nek (azért vicces volt a produkció végén, hogy Gianluca majdnem későn kapcsolt, hogy már előrébb kéne tartania a színpadon :) ).

  Az elődöntők pontozásánál a 10-11. hely nem volt annyira szoros. San Marinónak már majdnem összejött a döntő, azért Románia helyett megnéztem volna Valentinát. Vagy a végül csak 14. helye végző Morant (ez nekem nagy negatív meglepetés volt amúgy).

  Összességében mindenféle értelemben jó héten vagyunk túl. Reméljük, jövőre sem lesz rosszabb!

 • Gabiii

  Oh még senki sem említette a nyitást! Nekem bejött ez a zászlós bevonulás! Lehetne ebből egy új hagyomány szerintem!!! A himnusz viszont egy kicsit semmilyenre sikeredett.

 • VR1234

  ja igen, annak tényleg Olimpia-hangulata volt szerintem 😀

  kicsit hosszadalmasan:
  egyébként San Marino-tól idáig soha nem kaptunk és mi sem adtunk pontokat, de most megtört a jég: mi 2 pontot adtunk nekik az elődöntőn, ők nekünk 4-et az elődöntőn és 6-ot a döntőn!
  A másik ország akiknek mi sem adtunk még pontot és ők sem adtak nekünk: Örményország… és lám, mi idén a döntőben adtunk nekik 3 pontot… :) ennek azért örülök…(ők nem csoda, hogy nekünk nem adtak, de ezt Gundi is megmondta)

  a magyar pontokról:

  12 pont-Azerbajdzsán: én az ő végső győzelmüknek jobban örültem volna, nálunk az egész családnak az azeri volt a befutó (annak ellenére hogy sablonos, tucat… blablabla jelzőkkel illetik sokan….)
  10 pont-Dánia: jó a dal, jó az énekesnő, jó helyre került a 10 pontunk szerintem
  8 pont-Málta: én biztos nem adtam volna nekik pontot, a vigyorgás és a végéről a lihegés + nyelvnyújtogatás nem hiányzott volna…
  7 pont-Ukrajna: ezzel is ki vagyok békülve
  6 pont-Izland: a dal unalmas, de az énekesnek jó hangja van… pontot nekem nem ért…
  5 pont-Hollandia: valahogy utálom ezt a dalt… (mosolyogva énekli, hogy nincs levegő, a madarak nem repülnek… o.O)
  4 pont-Belgium: WTF? Amikor megjelent a daluk az elsők között, érdekes módon még mindenki utálta, ahhoz képest egész jó eredményt értek el…. nekem attól függetlenül a kacsatáncos lányok, meg a bénítótekintetű énekes nem értek meg pontot….
  3 pont-Örményország: Nem szeretem ezt a dalt sem… de a döntőben egész jól előadták a dalukat… én pontot nekik sem adtam volna, de örülök, hogy végül adtunk (lásd fent)
  2 pont-Norvégia: reálisnak gondolom…
  1 pont-Görögország: ezen sem lepődtem meg…
  Összegzésül: az ízlésem eltér a kiosztott pontjainktól… a 10-ből 5-nek nem adtam volna pontot… 😀 de hát ez van…
  Esküszöm, az észtek voltak számomra a legpozitívabb csalódás… lehet, hogy nekik, nyelvrokonainknak – akik szintén anyanyelven énekeltek – pontot kellett volna adnunk… de ez csak személyes vélemény…

  és végül: én is roppantul örülök, hogy előrébb végeztünk, mint a román dal (az valami kegyetlen) 😉

 • BeN

  Azért remélem Azerbajdzsán észreveszi, hogy idén jóval magasabb pontszámmal lettek 2.-ok, mint 2011-ben győztesek. 😀

 • StanB

  A sok poszton felbátorodva én is leírnám a gondolataimat az idei versenyről :) Az elődöntők, és a döntő is színvonalas volt , és jobban tetszett mint a tavalyi, de szerintem egy nagyobb vetítővászon jobb lett volna mert kicsit zavart hogy Máltánál, Belgiumnál és nálunk lelógott a szöveg egy része, de ennek ellenére élvezhető volt. Az elődöntőkből 5 országért nagyon fájt a szívem : Ausztria (igaz kicsit gyenge volt de egy döntőt megérdemelt volna) Szerbia ( Nagyon sokan szidják, de nekem tetszik, még a sztori se volt rossz , de a ruhákon jobb lett volna változtatni) Montenegró ( Az elején is tetszett a dal és egész energikus volt) San Marino ( Az Eurovision In Concert után kicsit többet vártam Valentinától, ő is megérdemelte volna a döntőt) és végül, de nem utolsó sorban Izrael ( Nagyon szép volt, mellesleg az egyik legjobb dal és hang idén). A döntőben annyira de nagyon boldog voltam hogy 10.-ek lettünk. Úristen :) Egy 15.helynek is örültem volna de Top 10 , még most se fogom fel :) A Szavazásnál nagyon szurkoltam hogy Dánia nyerjen , nem szerettem volna egy újabb azeri győzelmet. Akit a döntőből nagyon sajnálok az Németország. Legalább egy 15.helyet vagy inkább jobbat megérdemeltek volna. Összességében szerintem ez volt a Legjobb Eurovíziós év , a nemzeti döntőkkel és mindennel együtt :) Kíváncsian várom jövőre a Dán rendezést. Remélem láthatjuk még majd Lynda Woodruffot 😛

  • Zsolti

   Szerintem már az elmúlt években sem sokakat izgattak az utolsó x ország pontjai, amikor már matematikailag világos volt a szitu. A műsoridőn szerettek volna ezzel spórolni, Emelie-nek el kellett bandukolnia a híd végéig. :) Ugyanakkor néhány szót szívesen hallottam volna tőle, még ha az újrajátszás előtti villáminterjúk mindig bénácskák. :) Hiányzott az “I am really happy, I don’t know what to say, thank you Europe, I love you!” 😀

 • Name

  Nagyon remélem, hogy a dánok ezek után jövőre tényleg nagy show-t csinálnak és hogy jövőre is lesz magyar dal a döntőben (talán már Top5-ben). Érdekességként megjegyezném, hogy a Wolf Kati videója alatt mai napig mennek a pozitív kommentek KÜLFÖLDRŐL, sőt olyat is olvasni lehet, hogy vannak akik szerint Kati kövezte ki az utat a Euphoria-nak. :)

 • nosugar

  …akkor többen voltunk, hogy drukkoltunk Románia “ellen” 😀
  A tegnapi nap boldogság, pici csalódottsággal vegyítva!
  Én sem (mi sem) tartoztam a Dánia fanok közé…listámon csak a 12. helyen végzett. A top 10 nálam Hollandia, Málta, Egyesült Királyság, Németország, Azerbajdzsán, Magyarország, Franciaország, Oroszország, Litvánia és Izland volt. A sorrend nem jött be…de Alex 10. helye nagyon is fantasztikus!
  Viszont egy valamit magyarázzon meg valaki, Ukrajna miért lett ennyire felülértékelve?? …tényleg, nem tudom ezt megfejteni.

 • porcukor90

  Üdvözlet mindenkinek!

  Ennek a versenynek is vége, picit ilyenkor mindig hiányérzetem támad (kinek nem :D). Csak klisésen tudok most fogalmazni, profi szervezés, némi humor és színvonalas extra produkciók jellemezték az idei Eurovíziót. Örülök Dánia győzelmének, habár nem ők voltak az első számú kedvenceim. Kiszámítható volt, lássuk be. Előttem elmondták, és egyet is kell, hogy értsek vele: nekem sem tetszett az, amikor már csak három ország volt hátra, de már a kutya se volt kíváncsi rájuk, mindenki elkezdett ünnepelni a dán győzelmen. Jó, oké, de azért hallgassuk meg a maradék hármat, annak ellenére, hogy már nem oszt nem szoroz, ha már ennyire “egyek vagyunk” adjuk meg a tiszteletet egymásnak.
  Németország helyezésén meg is lepődtem de ugyanakkor nem is. Azért igen, mert remek dal, Natalie pedig vérbeli előadó, állítom, hogy kenterbe veri az idei mezőnyt, viszont azért nem, mert a már eleve híres előadók/együttesek eddigi meglátásaim szerint nem szerepeltek túl jól.
  Krista-t sajnálom, olyan kis litty-lötty aranyos popdal, bár inkább a végén elcsattanó csók verhette ki a biztosítékot sokaknál.
  Alex pedig remekül rácáfolt arra, hogy ne ítélj elsőre. Először nagyon ki voltam bukva, hogy hogyan is nyerhetett ő itthon, nem gondoltam volna, hogy a külföldiek számára bejön, de szerencsére tévedtem. Mikor az elődöntőből tovább jutottunk nagyon örültem, pláne a 10. helynek. Gratulálok az egész magyar delegációnak, mindenkinek aki azon dolgozott, hogy ez a produkció ilyen formában létrejöhessen.

 • Lina

  Hát tegnap leesett az állam Byealex sikerén.:) Sajnos én nem hittem a dalban és így utólag nagyon sajnálom,hogy túl hamar “temettem” Alex dalát. Nagyon nagy gratula Neki! Büszkék lehetünk rá! :)

  A dán győzelemnek örülök,megérdemelték. :)

 • Máté94

  Közben nézegettem az iTunes slágerlistákat és ezt figyeljétek!!!:D

  ByeAlex – Kedvesem

  Magyarország: 1
  Észtország: 2
  Svédország: 10
  Finnország: 18
  Hollandia: 33
  Németország: 33
  Svájc: 34
  Ausztria: 39
  Belgium: 99

 • Gábor970

  Örülök a magyar eredménynek! A műsort nagyon átszövi a liberális agymosási szándék. Már maga ez az egyek vagyunk szlogen sem tetszik. Nem, nem vagyunk egyek, és ha efelé megyünk, az a kárunkra lesz. Nem csak nekünk, hanem minden nemzetnek. A buzik képernyőretolása különösen elkeserít…. Ennek részének kellett lennie a műsornak????

 • Sandy7

  abszolut nem ertem mit ettek rajta – egy totäl loreen koppincs, hänynom kell töle
  de tudtam hogy nyerni fog – tiszta bunda – mär honapokkal ezelött a csapbol is az folyt hogy nyerni fog -.-”
  gusztustalan dolog.
  az a sok csilli-villi confetti bizbasz…
  legaläbb kicsit probältäk volna titkolni,hogy ök fognak nyerni 😛
  mär az elsö elödöntöben – ahogy megszolalt – lehetett tudni hogy senkinek semmi eselye utolerni -.-
  pedig minösithetetlen,jellemtelen hülye szäm – egy koldus kinezetü örült nötöl.ennyi -.-

  • porcukor90

   A konfettis résszel egyetértek, nekem sem tetszett az, hogy már az első elődöntőben is teljesen olyan érzetet keltett, mintha épp akkor nyerték volna meg és a műsor záróakkordjaként elnyomják még egyszer a dalt.
   Abban is van igazság, hogy Loreen produkciója “eléggé megihlette őket” ha fogalmazhatok ilyen “szépen”.

  • K. Balázs

   Akkor a román dal alatt miért nem éreztük ezt?! Talán mert a dán dal jó volt? Nem tudom… A svédektől jó ötlet volt, hogy különböző színpadi elemeket hoztak létre, és ezeket bárki használhatta, nem csak a dánok.

 • Sandy7

  ui: Alexet a 10. hely köre värtam…:D
  bejött.
  a buzuläsnak pedig en sem vagyok hive 😛
  de nezd hol vegeztek vele 😀

 • kxlgjvy

  Az a francia szám, nagyon jó volt!! Nem is értem a 23. helyet…. :||||||||||

 • Ezüst

  Jaj bocsánat, Németország Dániának már adott 10 pontot.

 • Fairygirl

  Azért az elég gáz, hogy az automatikusan bejutó nagy ötösből négy leghátul végzett… Ideje lenne már megszüntetni ezt a kivételezést.

 • Ezüst

  Hallottátok, hogy jövőre lehet, hogy megint Valentina Monettát küldik San Marinoból?

 • balazs1992

  A 2013-as toplistám.
  1.Dánia
  2.Norvégia
  3.Hollandia
  4.Olaszország
  5.Ukrajna
  6.Málta
  7.MAGYARORSZÁG
  8.Egyesült Királyság
  9.Izrael
  10.Írország
  11.Belgium
  12.Svédország
  13.Oroszország
  14.Ausztria
  15.Észtország
  16.Izland
  17.Moldova
  18.Grúzia
  19.Görögország
  20.Fehéroroszország
  21.Németország
  22.Svájc
  23.Azerbajdzsán
  24.Ciprus
  25.Spanyolország
  26.Horvátország
  27.Franciaország
  28.San Marino
  29.Szerbia
  30.Szlovénia
  31.Finnország
  32.Bulgária
  33.Örményország
  34.Albánia
  35.Montenegró
  36.Románia
  37.Litvánia
  38.Macedónia
  39.Lettország

 • Gergő

  Nekem Ukrajna volt a nyerő 2 éve, utána : 2- Izland, Németország, Norvégia, Dánia, Görögország, Oroszország, San Marino , Moldova, Izrael- 10 ( egy top 10-es listát írok csak most)

 • Orsolya333

  Én is Ukrajnát tartottam akkor a legjobbnak, de emellett Azerbajdzsánt is szerettem nagyon.

Leave a Reply