Eurovízió 2013: Magyarország a második elődöntő második felében indul

ESC2013_butterfly_background_sloganTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Ezekben a pillanatokban is zajlik az Eurovízió elődöntőin résztvevő országok sorsolásos szétválogatása. Magyarország ideális helyről, a második elődöntő második feléből fog rajtolni. A pontos sorrendet később határozzák meg zenei producerek.

A mai sorsolás eredménye:

1. elődöntő első fele:
Dánia,
Horvátország,
Ukrajna,
Hollandia,
Ausztria,
Szlovénia,
Észtország,
Oroszország

1. elődöntő 2. fele:
Litvánia,
Szerbia,
Írország,
Fehéroroszország,
Ciprus,
Montenegró,
Belgium,
Moldova

Az első elődöntőben szavaz:
Egyesült Királyság,
Svédország,
Olaszország

2. elődöntő 1. fele:
Lettország,
Azerbajdzsán,
Málta,
Izland,
San Marino,
Macedónia,
Finnország,
Bulgária

2. elődöntő 2.fele:
Izrael,
Norvégia,
Albánia,
Magyarország,
Svájc,
Grúzia,
Görögország,
Örményország,
Románia

A 2. elődöntőben szavaz:
Spanyolország,
Franciaország,
Németország

81 Comments
 1. jól van jó start nekünk.jó országokkal vagyunk gondolok finnország,románia,izland,spanyol,francia,azerbajdzsán,albania ezek mind szavaztak ránk az utóbbi két évben.szóval már csak jó dal kell és simán döntősök vagyunk.ez kéne az első cél legyen.menni fogok malmőbe hogy ordítva drukkoljak hatalmas magyar zászlóval.már a szállás megvan HAJRÁ MAGYARORSZÁG üdv erdélyből

 2. És még annyit, hogy a franciák, a németek és az angolok szavaznak a mi elődöntőnkben, szerintem az utolsó kettő azért nekünk előnyös, a franciák helyett UK vagy SWE talán jobb lett volna.
  Annyiból peches a sorsolás, hogy a 17 fős elődöntőbe kerültünk, bár “örökös kiesőként” itt van Bulgária, San Marino, valamint Lettország és Izrael is elég régen jutott döntőbe, és Svájc sem gyakran mostanság (bár ugye a Sinplusnak csak egy kevésen múlt, igaz, előtte meg Annának szerencséje volt).
  Persze a dalon sok fog múlni. Jó produkciót kell küldeni, mert az jelentősen megkönnyítené a dolgunkat :)

 3. Első Elődöntő:

  Azért a horvát-szlovén-szerb-montenegrói páros csak összejött megint,mint ahogy a fehérorosz-orosz-ukrán hármas is.:D

  Második elődöntő:

  Örülök,hogy velünk van Azerbajdzsán,Finnország,Izland és Románia.

  Annak meg pláne,hogy a ciprus-görög és a moldáv-román páros nem egy elődöntőben vannak.:D

 4. Az első elődöntő a mi szempontunkból rosszabb, de ez sem lesz könnyű mezőny. Azerbajdzsán, Görögország, Albánia, Grúzia, Románia tuti továbbjutó, Svájc, Örményország is szerintem döntős lesz. Ez már 6-7 ország, s min. 1 skandináv állam is biztos bejut. Nagyon oda kell tennünk magunkat azért, hogy bejuthassunk, hiába vagyunk a mezőny második felében.

 5. Véleményem szerint nagyon szerencsés helyen vagyunk! Második elődöntő, az ott elhangzott dalokat a döntőig nem annyira felejtik, mint az első elődöntő dalait, és még sok olyan országgal vagyunk együtt, akik nem annyira utálnak minket! És a három döntős, aki nálunk szavaz, ők is szoktak nekünk adni pár pontot! Nagyon jó!

 6. Mi van veletek? ország versenyt rendeztek. Nagy baj az agybaj, de ha már meg van, nem baj…mondta egy tanárom :) A dalok 85%-át nem is ismerjük és már meg vannak a továbbjutók? Meg se kéne tartani az idei versenyt, csak hírdessük ki a követező évi helyszínt. Minek várunk egy évet…áááá

 7. Érdekes végigolvasni a véleményeket.Én speciel 2005 óta nézem az eurovíziót és eddgi megfigylésem alapján a következő a véleményem: Ami minket illet nagyon jó dalt kell küldenünk függetlenül attól hogy gyengébb vagy erősebb elődöntőnk van.Az utóbbi évek azt sugalták, hogy egyáltalán a döntőbe jutásunk csak akkor reális, ha nagyon jó előadót küldünk ki.Top 10 a max amit várhatunk bárki megy.Igaz én azt gondolom, hogyha döntőbe jutunk akkor már jól szereplünk.Mégiscsak pl. 2011-ben 43-ból 22-ikek voltunk, 2012-ben 42-ből 24-ikek.Ez nem gáz.Gondoljatok bele 30-40 millió szavazatból ez azt jelenti elég sokan szavaznak ránk úgy hogy Európa nem nagyon szeret minket.Akitől sokszor kaptunk pontot és majdnem biztos hogy kapunk az nyilván Románia a magyarok miatt 7-8 pontot.Amugy a CD-ót nagyon dicsérték a kommentátorok 2012-ben meg is lepődtem a román kommentátorok jófejek szoktak lenni velünk szemben. Gyakran pontozott minket Izland is és Finnország is úgyhogy sanszos, hogy onnan is fogunk kapni ha a dal jó 5-8 pontot.Azebajdzsán szintén fog adni szerintem nekünk reméle kicsit több mint 2 pontot.Még akiktől remélhetünk majdnem biztosra az Spanyolország(2011-ben 10 pontot kapott Wolf Kati az elődöntőben tőlük)A többi ország lutris nem tudom.Amúgy remélem hogy bejutunk a döntőbe. Meglepődnék nagyon ha kapnánk pontot Bulgáriától,Grúziától,Örményországtól,a németektől( nem nagyon adtak ők sem mégha az hisszük hogy szeretnek minket).Szóval én így látom ne legyen igazam és sikerüljön egy jó helyezés de eddig ezt tapasztaltam.Nektek mi a véleményetek?

 8. Csak azt sajnálom, hogy Ukrajna nincs Örményországgal egy csoportba, mert akkor nem tudok az Örményekre szavazni. De az jó, hogy Románia, Moldova, Görögország és Ciprus külön elődöntőbe lesznek. Magyarországnak jó esélyei vannak, csak persze, hogy milyen lesz a versenydal. Ukrajna, Belarusz és Oroszország együtt, na de ez ugy sem ettől függ.

 9. Boti, ahogy elfigyelem eléggé leértékelted magyarországot az euróvízión, az igaz, hogy ezek tények, meg igy is történt az elmult években, de azért reménykedni lehet. Az biztos, hogy az adott ország politikai helyzete is hozzájárul a sikerhez, az biztos, hogy én is meglepődnék ha Örményország pontot adna Magyarországnak, de ki tudja, és ha, főleg ha jó lesz a dal, és ha azt a dalt Fatima adja majd elő 😛

 10. A nemzeti döntőt illetően akik szerintem sanszosak a kijutásra és nem preferenciám szerint írom azok a következők: Radics Gigi,Baricz Gergő,Veca, Vastag Tomi,Palcsó Tamás,Kállay Saunders,Fatima.A többitnem tudom még.Nincs még kedvencem azután lez miután hallottam mindenkit

  • Akiket eddig hallottam, szerintem Szabó Ádámnak meg Rácz Gergőnek van a legnagyobb esélye a kijutásra. Szerintem döntős lehet még Polyák Lilla, Gáspár Laci, Radics Gigi, és Éliás Gyula. Vastag Tomi, adja az ég, hogy nem lesz döntős. Az a dal hihetetlenül gyenge, és fröcsög a nyálban. :S

 11. A már meglévő dalok alapján nekem úgy tűnik, hogy az erősebb elődöntőbe kerültünk, most nem akarok példákkal senkit megbántani. Mindenesetre nem hátrány, hogy egy csoportba kerültünk a finnekkel, szerintem a tavalyi 12 pontot viszonozni fogják. A többi országnál nem tudom, mivel még nincs dalunk. Az meg, hogy ki utál kit, nos ha jól emlékszem, tavaly a szlovákoktól kaptuk a legtöbb pontot (jól van, valószínűleg az is közrejátszott, hogy a kedves képviselőjük kampányolt a CD mellett. :)) De azért annak örüljünk, hogy az elődöntő 2. felében leszünk, ez semmiképpen sem lesz hátrány.

 12. Eddig Radics Gigi a befutó, akárki akármit mond, Kállay, Szabó Ádámmal, Éliás Gyula stb. nagyon gyenge unalmas, semmien dal, 20-26. hely lenne belőlük! Fatima, esetleg Polyák Lilla szólhat még ebbe bele! Ne magunkkal csesszünk már ki, remélem a zsűri is ezt gondolja, nem új tehetségeket keresünk, a legjobbnak kell menni-e! (Nem mindig bulizos, tingli-tanglit kell küldeni!)

 13. Én örülök annak, hogy végre a második elődöntőbe(nekem akkor is középdöntő, de elődöntőt írok, mielőtt valaki meglincsel megint, hogy meggyalázom ezt a szót -.-“)kerültünk, végre valami változatosság, már unalmas volt az első középdöntő és a 15-ös rajtszám, de erőteljesen fogok sírni a nevetéstől,ha most is 15-ös rajtszámot kapunk.
  Az eddig ismert dalok közül szerintem csak egy biztos továbbjutó van: Ukrajna. A többi dalnak viszont szerény véleményem szerint semmi esélye…
  Egyébként már abból sok dolog ki fog derülni, hogy a producerek miként rendezik a sorrendet, mivel pontosan tudják, hogy igenis befolyásolja a végső eredményt, még ha nem is nagy arányban. A kérdés már csak az, hogy jóindulat vezérli majd őket és olyan országot tesznek saját elődöntője utolsó helyére, melynek esélye nem lenne továbbjutni, vagy direkt bebiztosítanak helyeket országoknak… (igaz azt mondják, hogy a dalok alapján döntenek, nem lesz elfogultság, de nem tudják 100%-ban kizárni ezt.) Viszont az se lepne meg, ha az első elődöntőben megtámogatnák kicsit az íreket vagy a szerbeket egy 16-os rajtszámmal,a második elődöntőben meg a görögöket, az örményeket, vagy a norvégokat egy 17-es rajtszámmal.

 14. Közben meg lehet hallgatni Fatima dalát is. Robek, ahogy te beharangoztad, sajnálom, de azt kell mondanom, hogy nem egy nagy eresztés, sokkal többet tud Fatima ennél, a hangulata jó, de mégis hiányérzetem van a dalával kapcsolatban…még mindig nincs egy dal sem, amit igazán, szívem szerint kiküldenék, de a remény hal meg utoljára…

 15. Az idei 30-ból melyik az a dal amelyik a legalkalmasabb lenne, hogy Malmöbe kiküldjük? Van aki szerint az András, Gergő, Lilla, Gigi, VEca, stb. Szerintem továbbra is a Fatina. Azt elismerem és aláírom, hogy ebből többet is ki lehetett volna hozni, és főleg azt, hogy Fatima hangi adottságait tekintve ettől sokkal többre lenne képes. DE! A nő arca, mozgása, és amit ez a dal köré tudok elképzelni az számomra meggyőző. Természetesen van még egy titkos favoritom, de őt illetően egyenlőre nem nyilatkozom..
  András dala nem rossz, de a shalalííí-tól számomra kicsit gagyivá vált. Lilla esetében nem tudok elvonatkoztatni a koppintástól. GErgő dala olyan kis édi-bédi, mindig mosolyognom kell attól, hogy a haverja stúdiójában vették fel a dalt, ilyenkor viszont nevetnem kell. Gigi dala lehet , hogy jó, de számomra ez egy igazi ámerikai lassú tucat dal, és most nem írnám le a jelzőket amit gondolok. VEcában nagyn bíztam, se sajnos amilyen jól elindul a dal olyan csalódás lesz belőle. NAgyon elszomorít, hogy a tekerőlantot nem merte ötvözni hegedűvel és, hogy túl sok teret adott a “divatos” hangzásnak. Völgysi Gabi dala nagyon tetszik, csak szegénykém a 3 perc alatt vesz egyáltalán levegőt? Számomra a dal hangszerelése rendkívül kellemes, csak épp Gabi nem engedi hallani… :) :(

  • Robek, őszintén, érdemes a még nem ismert dalokban reménykedni? 😀 Nekem sajnos kb. 20 dal után csalódás az idei mezőny, mármint egyikre se tudnám azt mondani, hogy nyugodtan küldjük Malmőbe, mert meg fogja állni a helyét. (Eddig Polyák Lilla dala az, ami úgy megfogott, de ha őt küldenénk, akkor valószínűleg úgy járnánk, mint a tavaly a norvégok Toojival…)

Minden vélemény számít!