Eurovízió 2013: Magyarország megítélése a zsűris próba után

alexwaweTudósító: Klész Imre
Forrás: különböző források

A második elődöntő országainak zsűrijei ma (szerdán) már látták, sőt értékelték is azokat a dalokat, melyeket a széles közönség csak holnap este láthat. Ráadásul rengeteg ember kíváncsi erre a zsűris döntőre a helyszínen. Valószínűleg teljesen megtelt az aréna (Svédországban vagyunk, Eurovízióval kapcsolatban üres szektorok látványa elképzelhetetlen), és a helyi reakció is nagyban befolyásolhatja a kritikusokat. Lássuk, hogyan vélekedik a szaksajtó Magyarország idei teljesítményéről a “B” próba után!

oikotimes.com
Hang: Jó a hangja Alexnek
Ruházat: Modern és alternatív
Kameramunka: Jófajta
Prezentálás: Egyszerű (+ with standing props – itt azt hiszem a mikrofonállványokra gondol – a szerk.)
Reakció: Nagyon nagyon meleg fogadtatás
Jóslat: Az az érzésem hogy menni fog a döntő

(Nem ide tartozik, de érdemes megemlíteni, hogy az oikotimes.com kritikusa szerint Bulgária lesz az egyetlen balkáni állam a döntőben.)

escxtra.com
Bájos dal, a hangok a helyükön vannak, és nagyon jól fogadta a közönség a dalt mind a sajtóközpontban, mind az arénában.

Fotó: ilkar.blogspot.com

Fotó: ilkar.blogspot.com

esckaz.com
A közönség végig tapsolja az elsőp versszakot. Ó Alex, legalább próbáld meg elkapni a kamerákat! A közönség úgy tűnik, megunja a második felét. Nagy ováció a végén.

eurovisionary.com
A művészetnek egy csodálatos darabja. Egy szavát sem értem de mégis libabőrös leszek amikor hallgatom. ha nem jut be a döntőbe, akkor nincs igazság.

escflashmalta.com
Az egyik legegyszerűbb produkció az idei mezőnyből. örményország után az az érzése támad az embernek, mintha ByeAlex borzasztó tehetséges lenne. A dal nagy nyugalmat áraszt, az egyetlen ami ennek kiteljesedését meggátolja az az előadóból hiányzik az érzelem vagy a személyesség, de az is lehet hogy direkt csinálja. A csapat élvezi a produkciót. Őszintén úgy gondolom hogy a zsűri rá fog harapni, de a televoterek nem biztos, valahogy hasonló a tavalyi esethez. Nem tudom, mennyire befolyásol a többiek véleménye, én azt mondom hogy továbbjut.

61 Comments
  • Rita, én is már csak azért is szeretném, hogy döntőbe kerüljön Alex (nekem annyira nem számít, nem ebből ítélem meg a dalt, továbbra is imádni fogom), hogy a sok ócsároló végre befogja, de jobban belegondolva, ezt kizárt dolognak érzem, főleg ebben az országban, így nagy valószínűséggel a lenne a reakció, hogy Európának mennyire sz…r ízlése van és mennyire nincs füle és különben is sz…r volt az egész műsor, stb, bla bla bla…. persze ne legyen igazam, de az elmúlt három hónap negatív reakcióját figyelembe véve, az általam felvázolt forgatókönyvön se lepődnék meg…

   Ettől függetlenül persze hajrá Alex!!! 😀 😀 😀

 1. Szerda reggel arra keltem, hogy azt álmodom, ByeAlex bejutott a döntőbe, elsőnek mondták Magyarország nevét. Még csodálkoztam is, alig akartam elhinni, azt gondoltam, ez csak egy álom, de annyira valóságosnak tűnt, hogy mondom, nem álom. Aztán csak felkeltem, és kiderült: mégiscsak álom volt. :)
  Na de ez reméljük valósággá válik ma este (mármint hogy bejut). Egy dologból engedek: nem bánom, ha nem elsőnek hirdetik ki, csak legyünk a továbbjutók között! 😀

 2. Hajrá Alex!!! Amit nem lehet tőle elvitatni, hogy rengeteget fejlődött hangilag ez alatt a pár hónap alatt. Tudom, hogy nem kell nagyokat énekelni ebben a dalban de nézzétek vissza a Dal-os videót. Respekt azért is mert nem rémült meg a 10.000 embertől!
  A netes trolloknak teljesen mindegy mi történik úgy is csak savazni fognak. Ha bejut a döntőbe akkor az Eurovízió és Európa lesz szidva ha nem akkor Alex.
  Szerintem meglesz és vagy első két helyen mondanak be vagy utolsó kettőn.

 3. this is unbelievable, where are these ppls ears??? honestly can you hear him? Clearly? Its a sweet song, a sweet guy, really like him…but this is Eurovision…actually im doubting the whole concept if the ok with this performance…this is a show, whit PRODUCTION, i mean first of all VOICE!!! and entertainment… If Alex is a good singer on Eurovision, the Tünde Kisszel is a real celebrity in a positive way! C’ooon!

 4. Én nagyon szeretem a számot, bírom Alexet, remek dolog ez az idei eufória. Éppen ezért pusztán féltésből hűteni szeretném a kedélyeket. Magasról nagyot lehet zuhanni. Alex tehetséges, de nem kész előadó. A stúdiófelvételek tökéletesek, de ahhoz hogy ez élőben üssön Malmőben is valminek történnie kell. Pl. Alex arcán egy átsuhanó mosoly, mondjuk egy kamerába, vagy a kézjátékának drasztikus javulása. :-)
  Az oikotimes 5 napja még ezt írta: “Wanna go to sleep too early today? Watch the Hungarian entry. Personally I love the song as it is quite interesting and I fully understand the artistic veiw on this composition. But it’s Eurovision and this week we have to figure out the final qualifiers and ultimately the winner. ByeAlex is neither of those!”
  Szóval, Hajrá Alex! Tedd oda magad!

 5. Sziasztok!!
  Nagyon gratulálok Nektek Alex és csapata! Nekem mindig tetszett a dal és a csapat minden tagja benne. Nagyon szorítok nektek és kívánom a legjobbakat a továbbiakban!!!! Nagyonörülö a sikereteknek. A svéd refrénes ötlet remek volt, még egy egész dal részt is be lehetett volna tenni, angolul, magyarul és svédül. Ennek a dalnak igen fontos a szövege, jó lenne, ha az emberek megértenék.

 6. Nagyon kíváncsi leszek, hogy mi lesz!
  Szerintem is bejuthatunk, de nagy szükség lesz a szavazatokra az biztos!

  Amúgy viccesek ezek az ESC oldalak, lehet, hogy én emlékszem rosszul, de pár napja/hete még csupa rosszat írtak a dalról, nem?

  Az viszont nagyon jó lenne, ha ma élőben is végigtapsolná a közönség az első versszakot! Már az adna egy tök jó hangulatot az egésznek!

 7. Én is azt érzem elsőnek fogják kimondani Mo.a továbbjutóknál.Nagyon rendben van az egész.Vállalható,jó.Tényleg a kamerába csak a második felében néz de remélem továbbjut.Amúgy egészen sanszos mert nagyon pocsék a mezőny kevés az eredeti furcsa dal azok is mentek tovább. Gondolok itt Hollandia,Litvániára.Szerintem Alex is ott lesz.Ma szavazok rá üdv romániából

 8. Nekem Málta tetszik a legjobban a mai mezőnyből, jobb a dal is, az előadó is mint a miénk. Persze megszokásból Alexnek is drukkolok, de igazából csak az érdekel, hogy Málta döntős legyen. Alextől nem vagyok és soha nem is voltam elájulva – teljesen függetlenül attól, hogy milyen eredményt ér el.

 9. Most írtam ByeAlexnek a facebookon és válaszolt.Mondtam neki hogy nézzen a kamerába.Azt írta vissza igyekezni fog.Nagyon jó fejnek tartom.Odafigyel azért az építő jellegű kritikára.Drukkoljunk neki.Ne felejtsük el,hogy nagyon nehéz lehet örjöngő tömeg előtt énekelni ráadásul több millióan nézik a képernyőn.Ez óriási teher.Minden rosszindulatú fanyalgónak azt üzenem álljon ki és csinálja jobban ha olyan okos.Szóval hajrá Alex és biztassátok őt facebookon is.

Minden vélemény számít!