Visszaszámláló


Hírcsoportok

Magyarország: ByeAlex – Kedvesem


Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA

Ma este Magyarország befejezte válogató műsorát a 2013-as malmői Eurovízióra. A verseny során a zsűri megfelezte a döntő 8-as mezőnyét, Kállay Saunders András 48, Radics Gigi 44, Vastag Tamás 22, ByeAlex pedig 16 pontot kapott a zsűritől, így ezek az előadók vettek részt a közönségszavazáson. A zsűri egyébként adott pontot Keresztes Ildikónak (8) és Cserpes Laurának (4) is. A szavazáson több mint 244000 SMS érkezett be, a közönség végül ByeAlex-et küldi a malmői Eurovízió második elődöntőjének második felébe. Gratulálunk és sok szerencsét!

580 comments to Magyarország: ByeAlex – Kedvesem

 • aronvi

  Meglátjuk mi lesz… A sok külföldi komment amit eddig olvastam nem adnak okot bizakodásra, sőt… Eléggé le vagyunk szidva, hogy miért nem Gigi megy!

 • János

  Én boldog vagyok,bár nem őt szerettem volna. A pozitív üzenet viszont ellensúlyozta,szóval hajrá Alex,hajrá Magyarország! :)

 • blizzzzman

  Utolsónak is lenni kell.

  • Caedy

   Az elmúlt két évben két szuper dallal voltunk az utolsó 5ben a döntőben … legrosszabb esetben nem jutunk a döntőbe … nem lepődnék meg annak ellenére, hogy én kimondottan szeretem a dalt.

  • blizzzzman

   Compact Disco mint szuper? Muhaha. Most is majdnem elaludtam ezen a langyos semmin.

 • Bakancs

  Ő nem volt elöl a listámon, de azért elégedett vagyok és teljes szívemből szurkolni fogok neki Malmőben.
  Azt pedig majd meglátjuk, hogy mi sül ki mindebből.

 • Fabiana

  Na jó… Holnap reggel felébredek és kiderül, hogy ami történt az csak egy rossz álom volt. De kár, hogy nem így lesz… :(

 • Máté94

  Gratulálok és remélem,hogy májusban jó helyezést ér majd el!

 • the_wishmaster

  Májusig emésztem. Utána majd meglátjuk.

 • János

  Igazán sajnálom,hogy a magyar tehetségeket,Kállayt és Gigit nem ismerhette meg a világ,pedig megérdemelték volna. Ezzel a dallal Magyarország azt bizonyította,hogy számunkra nem egy jó eredmény elérése a cél,hanem annak a dalnak a kiválasztása,mely a saját kis lelkületünket vetíti ki. Egyszerre vagyok letört e miatt,de boldog is. Talán így lesz jó… :)

 • Gyerekek! Mi történt? MI TÖRTÉNT?!!!!!
  Egy abszolút-biztos-tuti-1000% döntőbe jutó Radics Gigi helyett őt küldjük? Ki? És miért? Rettentően nagy sokkban vagyok, egyelőre nem tudok mit írni.

  • Gabiii

   De most komolyan oké Gigi döntős lesz és? Mi történik? 20. hely hurrá megint mindenki szidja az Eurovíziót hogy nem szavaznak még egy ilyen TOP 5 világhang énekesnőre sem. Alex vagy kiesik vagy TOP 10, kiesésre több esély van, de minden évben úgy sem döntőzhetünk. Hajrá Alex! Hajrá Magyarország!

  • És? És az van, hogy Magyarország újra a döntőben szerepel. Ez tudod, milyen nagy dolog? Erre kell játszani. Egy döntőbeli jó helyezés már csak hab a tortán. Nem rossz dal, de nem tudom elképzelni Malmöben. Viszont itt megszavazták, úgyhogy akár lehet alapja annak a feltevésnek is, hogy nagyot robbanthatunk majd vele. Vagy nagy robbanás, vagy nagy bukás. És egyelőre utóbbi tűnik valószínűbbnek, ha olvasod a Eurovision FB- és hivatalos oldalán lévő külföldi kommenteket. Holnaptól kiállok Alex mellett, de egyelőre még emésztem.

  • Gabiii

   Persze abban biztos lehetsz hogy holnapra oddscheckeren a Hungary csík vörösben fog izzani úgy 100-as szorzókkal meg a szavazásokon sem fogunk jól szerepelni. Én csak azt mondom hogy nem baj hogy Gigi nem ezzel a dallal megy mert ő szerintem nem a 20. helyre való de ebben a dalban nem érzek többet. A zsűri négyeséből V. Tamás totális utolsó hely (kb Csézy), Kállay még jó lett volna, ő talán egy stabil döntős középmezőny kategória.

 • Archi

  Matrix ujratoltve, Merovinchian:
  A valasztas szabadsaga egy illuzio, amit azok teremtenek akiknek van hatalmuk, azok szamara, akiknek nincs.

  Gigi nem mehetett, Denest es Szilvit valamiert nem akartak. Igy lett ez a megoldas. A Denes es Szilvi protest szavazok bejuttattak Alexet.

  Lassuk az sms szamokat!

 • Klaudia

  Tavaly meg tavalyelőtt mindenki nagyon bízott a jó helyezésben, és nem jött be. (Jó, persze a középmezőny se rossz, de én személy szerint jobban örültem volna, ha kicsit feljebb csúszunk a pontozótáblán.) Idén senki sem reménykedik a döntőben, szóval lehet, hogy éppen most fogunk jó helyezést elérni. 😀 Bár valószínűbb, hogy kiesünk az elődöntőben, de én azért még reménykedem. :)
  Mindenesetre gratulálok ByeAlexnek!

 • greenday

  A Mizuból is az ovisok csináltak slágert :)

 • VR1234

  Az én véleményem:

  Nem értettem amikor először hallottam a litván dalt, hogy ezt miért küldik a litvánok? Az énekes nem is énekelt, hanem max 2-3 hangterjedelemmel elmondta a szöveget (élőben, a stúdióverzió kicsit jobb). Mindenesetre ByeAlex-et is kb ebbe a kategóriába sorolnám… ha nem lenne vokál akkor semmit nem érne az egész (külföldön). Valaki írta már, de szerintem tökre igaza van: Ha Alex például román lenne és románul énekelné ugyanezt a dalt (ugyanilyen minőségben) akkor ti komolyan küldenétek rá szavazato(ka)t?
  Mert az elődöntőben lesz másik 17-18 szám, ami jobban bejöhet, és ha mondjuk tetszik is valakinek ez a szám, elég lesz ahhoz, hogy szavazzon is rá?
  Szerintem egy átlagember (nem eurovíziókövető/rajongó) az egyetlen kedvencére, max az első 2-3 kedvencére szavaz (javítsatok ki, ha tévedek). Ebbe Alex aligha fog beleférni, de majd meglátjuk! Kíváncsi vagyok, hogy mi fog kisülni ebből az egészből… Én tuti nem így döntöttem volna, de hát istenem…
  Tavaly sem az én személyes kedvencem képviselte hazánkat, mégis szurkoltam a Compact Discónak, örültem, amikor bejutottunk a döntőbe. Bízom benne, hogy idén is hasonló lesz a helyzet!

 • süket vagyok?

  Ez most a kész étverés volt és csak holnap lesz az igazi döntő?

 • Reka

  Ezt nem hiszem el!!!! Teljesen el van menve a magyar kozonsegenek az esze!Ebbol nemlesz semmi!Sajnalom hogy O megy!

 • fairygirl

  Reménykedjünk benne, hogy az elődöntőben Alex alacsony sorszámot fog húzni, különben egész Európa be fog aludni rajta.

  • Fabiana

   Nem húz ő semmilyen sorszámot, majd a rendezők döntik el, hányas rajtszámmal indul. Tiszta mák, hogy a második felében vagyunk…

 • Fabiana

  Lenyugodtam, majd valahogy megemésztem. Most ByeAlex – Kedvesem c. dala A DALUNK, támogatom, de könyörgöm, próbáljon meg úgy énekelni, mintha érdekelné ez az egész.
  A hegedűs remix verzió maradjon, ja és Helga mikrofonját tessék majd jó hangosra feltekerni. Köszike

  • Gabiii

   He-He Helga baromi jól szól a dalban amikor ő is énekel valahogy elnyomja Alex hangjában azt a fura dünnyögést ami engem zavar és már majdnem az ő hangja is jónak hat.
   Jövőre meg jól nézzük meg melyik produkcióban vesz részt Helga mert az jelent valamit…hmmmm Koppenhágába? Nem tudom :)

  • Fabiana

   Néhol karcos hangja van, ami nekem sem tetszik. Helga viszont nagyon szépen kíséri a refréneknél. Meglátjuk mi lesz, bár aggódok. (Egyébként Izland szerintem kedvelni fogja a dalt, hasonló kaliberű az ő 2011-es dalukhoz.) Jáj, mi lesz ebből…

  • Erzsó

   Ha-ha, ez tetszik. Mármint a hozzászólás. Tényleg, a srác teljesen levinne alfába, ha a vokál – Helga? – nem volna. Én is attól félek, hogy a sok szavazó még bealszik majd a szavazás közben, és nem tudja ránk küldeni a rengeteg szavazatot.

  • Dávid

   Úgy énekelni???? A csávó nem énekel, nem lehet annak nevezni. Ez a dünnyögés és a kifújt levegő hangja csak…10-ből 10-en így elő tudnád adni, nem kell ehhez hang.

 • süket vagyok?

  Ha ez egy tényleges szvazás volt és nem egy hekkelés, akkor valóban elment a magyarok esze. Oly anyyira, hogy még fizettek is érte, hogy külföldőnjól nagyon pofára essünk.
  Ez a manó megjelenésében is szánalmas, monoton kántálása nem kevésbé

 • Caedy

  Jókat mosolygok, a felháborodott, összeesküvés-gyártós, hekkelős, lehúzós, ‘micsodaszégyen’ kommenteken (itt és FB egyaránt!

  Hölgyek, urak! Byalex nyert, megszavazták és pont. Ez az idei magyar dal, lehet kiakadni de attól még a malmői színpadon az ő előadása alatt fogjuk látni a magyar zászlót. 1.2.3 napig még tessék vitatkozni, hőbörögni de aztán tessék a “Kedvesemnek” szurkolni mert ez a mi dalunk.

  Amúgy meg külföldi oldalakat nézve én legalább annyi pozitív kommentre bukkantam mint negatívra … és az már valóban szégyen, hogy a negatívak nagy része magyaroktól származik.

  Hajrá Alex!!!

 • Kristóf

  Gratulálok Alex, Hajrá!

 • Feri

  Én a feleségemmel az Agárdi-Pál duónak szurkoltunk, sajnálom hogy nem juttottak be a legjobb 4-be. A négy továbbjutó közül Gigit láttam volna legszívesebben Malmőben.
  Az biztos hogy egyedi dalunk lesz az ESC-n, de ByeAlex-stílusa távol áll tőlem. Viszont annak örülök, hogy nem Kállay Saunders András nyert, mert nagyon nem tetszik ahogy énekel, és a dala sem fogott meg. Egy kicsit csalódott vagyok, de azért szurkolok majd ByeAlexnek.
  Igazából szerintem is mindegy hogy milyen dalt küldünk az ESC-re, hiszen az utolsó két alkalommal jó számokat küldtünk, és csak a középmezőnyben végeztünk.

 • Bandi

  Hát az agyam eldobom! Ez igen, az utóbbi 3 hétben a zsűri idiótasága akasztott ki, most viszont muszáj vagyok gratulálni ezeknek a dinka, fületlen, nyeszlett ízlésű (vagy felfogású) szavazóknak, akik azt gondolják, hogy Európa erre a dalnak távolról sem nevezhető, suttogó alter altatóra kíváncsi.
  Az utolsó három hely egyikét gyönyörűen sikerült kibérelnünk. Mondhatnék utolsót is, de még megvan az elenyésző, halovány esélye annak, hogy valahol Európában sikerül ezt a ByeAlex szintet is alulmúlni.

  Aki itt “igenigggeeeeeeeeeeeeeeeen”-ezik meg “EZAAAAAAAAAAZ”-ozik, annak üzenném, hogy marhára élvezzék majd ki május 16-án az elődöntőben azt a 3 percet, amit kapunk, mert a döntőben ezer százalék, hogy nem kell majd izgulniuk a “kis manóért”.

  Majd nézzétek meg az összes idei eurovíziós dal kiválasztása után, hogy YT-n vagy másutt a különböző országok ESC-kedvelőinek a toplistáján hol szerepel Magyarország. Utána lehet majd mondanotok, ByeAlex-rajongók, hogy alaptalanul állunk szkeptikusan és pesszimistán az ő szerepeltetését illetően…

  • Bandi

   Annyit hozzátennék, hogy nem arról van szó, hogy drukkolok egy-két-három másik dalnak, és ha nem az jut ki, beindul a gyűlöletkampány, meg hogy képtelen lennék más sikerét értékelni, hanem legeslegegyszerűbben mondva arról, hogy A Dal című műsorban az Eurovíziós DALversenyre sikerült a “dal” fogalmát a legfelületesebben és a leghalványabban kimerítő produkciót kiválasztani.

  • Deriora

   Tavaly is annyit károgtak, hogy nem jut be a Compact a döntőbe, így meg sem lepődöm. A dallal nekem semmi bajom, igazából kifejezetten örülök, hogy nem egy jellegtelen nyáltenger, amit egy kirakatbábu énekel el. Olyanból sok van, felejthető is. Ez így vagyúgy, de nem lesz az 😀

  • rivgos

   Mint megszólított dinka, én is gratulálok neked a nagyképű, primitív, sértegetős szakkommentátorért, iq verilájt értelmi szintű bunkó.

  • Deriora

   Ha magadra vetted ne engem hibáztass. Ezzel a hozzászólásoddal igazán TE bizonyítottál :)

  • Deriora

   Oh elnézést, benéztem a kommented rivgos.

 • Zso

  Először is leszögezem, hogy a véleményem nem Alex-nek szól. Ő indult egy dallal, és nyert, ennyi. Mindenestere drukkolni fogok neki Malmőben, bár kiráz a hideg a daltól.

  Szóval: A zsűri elmondta, hogy hazánkban jó dal, de máshol nem. Meg, hogy mindenki más jobban énekel… Ennek ellenére bejutott (vagyis pontot adtak egy olyan előadónak, akit ilyen szavakkal illettek előtte!?!?????) a LEGJOBB 4-BE! Keresztes Ildikónak szánalomból adtak pár pontot, mert mégiscsak a Keresztes Ildikó. Egyértelműen látszott, hogy András és még talán Gigi dalát nyomták volna. Nem is. Biztosra vették, hogy András jut tovább Malmőbe. Így tölteléknek bejuttatták Alex és Tamás dalát. Csakhogy a zsűri okoskodása fordítva sült el. Nem kellett volna ennyi elő- meg középdöntő, úgyis tudták ki lesz a favoritjuk. Hát most ez nem jött be. Amúgy Magdi miért mondta még a szavazás előtt, hogy a nézők majd eldöntik, hogy tetszik-e Alex dala??? Csak nem megbeszélték, hogy ki lesz a 4 továbbjutó?
  Nem mellesleg én is szavaztam Alex dalára, de csak azért, mert a nagy kedvenceim Ildikó és Szilviék nem jutottak be a 4-be. Ha a zsűri manipulálgat, hát legyen. Amúgy szerintem sokan mások is így tettek.

  Még egyszer leszögezem: Gratulálok Alex-nek, drukkolni fogok neki Malmőben, bár nem tetszik a dal, de ő képviseli hazánkat, így kijár neki a szurkolás.

  • Pitbull

   Na, ez az a hozzászólás aminek majdnem minden szavával egyetértek! Annyi a különbség, hogy én NEM szavaztam Alexre, továbbá, Szilviék sohasem voltak a kedvenceim között.

  • steps

   Zso ezért, csak gratulálni tudok neked!
   Te, gondolom tisztábamn vagy vele, hogy ez a DALOK versenye, mivel ide írogatsz.
   Írásodban kifejted, hogy (dafke) szavaztál Alaxre, mert a kedvenced nem került be a döntő 4-be. Persze az Alex DALA nem tetszik.
   Akkoor, te most DALT, vagy előadót választottál????

 • Archi

  Az elmelet valoszinusitheto az sms szamok ismereteben.
  Szilvieket togabbjuttato korben az osz szavazatok szama 100 000 felett.

  Dontoben Alex 230 000 -es szavazatszam tobbsegevel nyert.

  Az enekesekre leadott szabazatszambol elemezheto lenne a Alex mint protest szavazok viselkedese.
  Hat meg a konkret szamelemzesbol Szilvire Denesre adott szavazatok vs Alexre szavazo szamok.

  Ez az elmelet bizonyithato…

  Hat

 • Dávid

  Emberileg nem kedvelem a Gigit és Kállay-t sem, de a mai mezőnyben a 8 dalból volt 6, ami simán mehetett volna és valamennyire örültem is volna. ByAlex ebben a 6-ban nem volt benne. Sőt hogyan jutott el a döntőig, azt is nehéz megértenem. Ilyen rég volt, hogy ennyire rühelltem volna a magyar indulót. Vagyis nem a csókával van a bajom, csak azzal, mikor a sz*rt magasztalják a fellegekbe….szerintem nem nézem az idei versenyt, nincs kiért izgulni…

 • Micu

  Hú, de jó, hogy nem láttam.
  A Kedvesen a kedvesem, soha nem lesz a kedvesem a kedvencem a kedvesem.
  Hajrá Alex, nem Te tehetsz róla.
  Voltak már ennél szánalmasabb dalok is az eurovízión. Szerencsére Mi Magyarhonban lakók nem szavazhatunk rád, csak szurkolhatunk Neked, hogy volt bátorságod elindulni!
  Tán még azt az eredményt is elérhetjük mint Charly, de remélem a verseny után részt veszünk jövőre is a versenyben.

  • Bandi

   Remélem kellő méretű pofont ad a zsűritagoknak majd a májusi (le)szereplés. Volt már tavaly is pár pont, ahol értetlenül álltam az elmondott szavak és az adott pontok közti összefüggés hiányát látva, de az idei dolgaik meggyőztek arról, hogy jövőre indokolt lenne egy teljes zsűricsere.

 • Archi

  Az mtv / zsuri hulyenek nezte az embereket?
  Es bejott… ?

 • Mettyú

  tény hogy nem ő volt számomra a legpotenciálisabb nyertes én is a biztosat küldtem volna Gigit, de igazából nem tudhattjuk mi a biztos. eredményhirdetésnél meglepődtem és csak mosolyogtam, röhögtem, majd meghallgattama mi elődöntőnk idáig meglevő dalait és el kell mondjam kezdek megnyugodni, mert különleges dalunk lesz és szerintem jó is lehet ez.

  DE ami a legfontosabb, bármelyik dal jutott volna ki úgy szurkoltam volna neki májusban mint ahogy most fogok ByeAlexnek. Ha egyszer őt választottuk ki kell állni mellette. és tudjuk olyan sosem lesz, hogy minden mindenkinek jó legyen :)

 • Valamilyen felfogásban akár még azt is mondhatnám, hogy ha ByeAlex döntős lesz, akkor soha többet nem kell majd aggódnunk amiatt, hogy rossz dalt küldenénk, mert így is úgy is továbbjutunk ezentúl. 😀

 • Nem követtem a műsort, de már korábban meghallgattam az induló dalokat. Többségük ritka gyenge, szinte hallgathatatlan. Ha ez a magyar színvonal, nagy bajban vagyunk.
  A győztes dalról is negatív a véleményem. Konkrétan csupa szóismétlés, nincs egy megjegyezhető, szép, íves dallama, ami szerethetővé tenné, és bár nem ismerem az énekes adottságait, de ennyiből azt a következtetést tudom levonni, hogy énekelni sem tud. Komolytalan e produkció, ennyi.
  Egyébként kis szimpatikus fiatalembernek néz ki, gondolom ha a felröppenő összeesküvés elméleteket nem nézzük, vagy hozzájuk toldjuk ezt a tényezőt, lényegében az is elképzelhető, hogy aszavazók egy része csak egy “csinos” pofit juttatott tovább egy aranyos srácot, és nem a hangot.

 • Zso

  Én tényleg nem Alexet bántom, sőt gratulálok, hogy eljutott idáig. Szurkolok neki a tévé előtt májusban!

  De, azért kíváncsi lettem volna a nagyokos zsűri képére az eredményhirdetés után. Mert ugye nem erre számítottak. Hehe… XD

  Ha engedték volna a szavazást mind a 8 indulóra, más lett volna az eredmény. De hát addig-addig alakítgatták a szabályokat, addig-addig szavaztak jobbra-balra, dícsértek valakit és kapott 6 pontot, leminősítettek mást, de szavazásnál adtak neki 10 pontot, hogy várható volt valami meglepő. Az est igazi nyertese a zsűri!

 • Én is Gigit szerettem volna, de így belegondolva jobb lesz neki így. Ennyi támadás után még több támadás érte volna, jobb hogy nem kell átélnie. És tényleg tud ő jobbat ennél a dalnál, remélem még visszatér, bár tartok tőle, hogy elment a kedve egy időre…
  ByeAlex: soha nem gondoltam volna, hogy ki tud jutni… Én se választottam volna, annak ellenére, hogy tetszik. Viszont még jól is elsülhet a dolog, ilyet még nem láttak Eurovízión az biztos. 😀 Magyarul KELL maradnia, az a feliratozós ötlete jónak tűnt, bár ledfal nélkül nem tudom, hogy mennyire megoldható…
  Annak örülök, hogy mindig valami teljesen mást küldünk, nem mint egyes országok, akik szinte mindig ugyanazt küldik. Az is kérdés, hogy ha egy Wolf Katival se jutottunk a top20-ba, akkor mivel? ByeAlex-szel? Ki tudja 😉

 • Marcsi

  Szerintem is elment a magyarok esze! Mondja meg valaki, hogy lehet egy ilyen dallal képviselni hazánkat egy ilyen rangos versenyen? Undorító!!!!!

 • Csengettyű

  (Ezt most úgy írom, hogy a döntőt nem néztem, majd pótolom.)
  Bár én végig Keresztes Ildikónak szurkoltam, de azért örülök. Hogy miért? Mert ez teljesen egyedi. Arról nem is beszélve, hogy (nem tudom, észrevettétek e), Magyarország mindig teljesen mással indul az Eurovízión, nincs még meg a “bevált recept”, viszont így kellemesen változatosak is a szereplések. Szóval ilyen szempontból tök jól illeszkedik a magyar eurovíziós dalok közé, hogy jé, megint valami más, új oldalunkat mutatjuk be.
  Egyébként értem én azokat, akik a dal ellen vannak, de szerintem Mamőben még jól is elsülhet az egész :)

 • Borzasztó ezt a sok negatív kommentet olvasni, de elfogadom hogy nem mindenkinek tetszik ez a dal. Én Gigire és Alexra szavaztam, mert úgy voltam vele hogy vagy legyen egy nagyon jó énekesünk Malmőben vagy egy olyan dalunk ami kilőg a sorból, még akkor is ha nem feltétlen a slágerességével tűnik ki. Lehet hogy nem jutunk vele döntőbe (bár azért ezzel várnék az angol verzióig) viszont nem fogom szégyellni azt h ez a dal képvisel minket. A magyarok szavaztak rá, valakinek biztos tetszett. Én több embert ismerek aki szereti ezt a dalt, mert jó, és ennyi. Persze egyébként se magyarország lenne ha legalább az emberek relatív többsége elégedett lenne azzal a dallal amit relatív többségben kiválasztottak…

  Ugyanakkor én nagyon örülök mert a tavalyi magyar dalt kifejezetten nem szerettem, sőt… de nem írtam utálkozó kommenteket, mert végülis minket képviselt, csak egész egyszerűen magamtól egyszer sem hallgattam meg. Majd jövőre lehet okosabban szavazni és akkor biztos egy minden igényt kielégítő dallal fogunk indulni és európa térdre fog borulni előttünk…mert ugye így lesz?

  Addig is hajrá Alex szurkolok egy döntőért! :)

 • Zsolesz

  Nem is tudom hogy mit mondjak. EGyszerűen nem hiszem el. Én eddig soha nem hittem el azokat a vádakat, hogy az M1 és az MTVA már előre tudta ki fog kiutazni, előre lezsirozott lenne a vereseny. de most egyszerűen nem tudok másra gondolni. A dal maga nem rossz, elhallgatom délután a rádióban, de legyünk reálisak, az eurovizión, főleg ha magyarul énekli majd, nagyon nehezen fog döntőbe jutni. volt 6 másik dal, ami alkalmas lett volna a döntőre, sőt akár top 10-re is, de ez nem az a dal. Én gratulálok Alexnek, de ugyanakkor ugy érzem nem ez A DAL, nem ezt kerestük… Gigi, Saunders, Ildikó és Laura, sokkal alkalmasabb lett volna erre. Ez az a dal, amit nem tudok ugy támogatni mint az előző két év dalát. Ez a dal reménykedésre ad okot csak, mert talán kitűnik az egyszerűségével. de ennyi, zsürit nem fog megérinteni, közönséget még annyira sem… de talán majd jövőre. Egyébként hajrá Alex, én támogatni foglak igy is. De tényleg azt érzem, nem ezt kerestük.

 • lilla13

  Sok pozitív kritikát is írtak ByeAlex dalával kapcsolatban. A döntőt nézve úgy véltem, Kállay S. András vagy ByeAlex dalát halljuk majd Malmöben. Alexre szavaztak a nézők, aki szép csendben jött és győzött, és nincs ebben semmi égő vagy megdöbbentő: a dalra, az egyszerűségre, a tartalomra szavaztak, nem az előadó(k)ra, a körítésre, a látványra, a legjobb hangra. Egyesek szerint vicc, hogy ez lett az eredmény, pedig megeshet, hogy ezzel az egyszerű dallal – magyar szöveggel – jó helyezést érhetnek el. Sok sikert a Kedvesemmel!

 • macsoka

  gyönyörü egy hányadék egy szám ilyet küldeni ki??? megbuktak kint nagyon 27 helyen végzik nem mondjátok wolf kati hol végezte akkor ezek?? gigi, pál dénes közt kellett volna dönteni még egyszer szégyen dal grt nekik a szégyen dalhoz hányunk sokan

 • Panda

  A zsűri ezt a négyet választotta ebből,kellett nekünk nézőknek szavazni.Én a négybe nem ezt a négy előadót szerettem volna! A közönség így döntött.Tessék egy kicsit örülni,és szorítani,hogy jó eredményt érjen el!Hajrá Alex!:)

 • nosugar

  Valaki írta, hogy a kedvence nem jutott be a döntőbe…ezért szavazott Alexre, bár nem kedvelte!…ezért nyerhetett!
  Én kedvelem a dalt…aranyos, viszont ha nincs a jópofa ledfal, akkor már semmit sem ér.

 • Hát mármegbocsássatok, de nem volt jobb? Ilyen daloknál nekem mindig az jön be, hogy ez az ország nem akar nyerni. Magyarország is nagyon így áll. Egyetértek néhány fenn említett kommenttel, hogy ezt évről évre megismétli Magyarország, hogy van nagyon jó énekes meg van rossz énekes meg dal és hát valamilyen oknál fogva mindíg a rosszat küldi, nekem is jobban tetszettt tavaly a Tóth Gabi, a Király testvérek. Nagyobb esélyeik lettek volna, főleg az utóbbiaknak.

 • valc

  Komolyan emberek, nincs fületek?? Nem érzékelitek, hogy ennek az Alexnek a száma teljesen az ESC színvonalán aluli?? Hogy lehet az alapján kiküldeni valakit mert egy “fura, érdekes” figura vagy mert “aranyos pofikája” van, holott közben max. dalszövegíráshoz van tehetsége de énekléshez semmi?! Figyelni kéne elsősorban az énekhangot!! Szerintetek minek van a szakmai zsűri?? Nem véletlenül emelték ki az ő sorrendjüket is!! Nem véletlenül Kállay dalát szavazták első helyre!! Ezzel a dallal akkora égés lesz képviselnie magát az országnak, hogy szerinten nézni se fogom az ESC-et, csak kín lenne! Előre tudom nektek borítékolni, hogy még a döntőbe se fog bejutni, nem, hogy még nyerne is…Röhej. Gratulálok, emberek!! Kállaynak kellet volna kimennie Malmöbe, efelől semmi kétség!

  • hanna

   úgy kedves ahogy a tavaly at orosz nagyik 2ikok lettek,
   tavalyelőtt Jedward meg top10………
   s ezeknél alex azért sokkal szerethetőbb és intelektuelebb.

 • zsuzsi25

  Tisztelt Zsűri! Ilyen hatalmas égést, megint lejáratják országunkat. Még csak esélyt sem adtak Pál Déneséknek. Ilyen módon megalázni ezeket a fiatalokat. Önöket is megalázzák majd, ez egyáltalán nem jutott eszükbe. És Keresztes Ildikó? és Laura? Akkor miért kellett az elődöntők alatt is dicsérgetni Őket? Remény adni?

  Milyen munka ez? Olyan embert küldeni, akikre az óvodások szavaztak? Ennél már a Dénesék száma is többet ért, de ott még egyetlen egy pontot sem adtak. Most akkor nyugodtak? Tiszta lelkiismerettel aludtak?
  Olyan embert küldeni, akinek még hangja és kiállása sincs.Hol élünk. Mi van itt Magyarországon? Mégis igaz lett, hogy előre el volt döntve kit küldenek a négy közé. Azt már le se merem irni, miért éppen ők, mert ezen lehet vitatkozni, véleményezni. Dalt kerestek? De nem azt küldték, mert a nép akarata más lett mint az Önöké.
  Mégegyszer: hogy Sziviéknek esélyt sem adtak. Ez már kritikán aluli. Ennyi eséllyel, mint az Alex Ők is rendelkeztek.

 • EuroMach

  Többször meghallgatva lesz esélye a döntőre most az Eurovizíon mivel ott a középmezőny eléggé gyenge.
  Hajrá ByeAlex!

 • zsuzsi25

  Tisztelt Zsűri! Remélem jól esik majd a májusi lejáratás és a nagy nagy pofonok. Ilyen hatalmas égést, megint lejáratják országunkat. Még csak esélyt sem adtak Pál Déneséknek. Ilyen módon megalázni ezeket a fiatalokat. Önöket is megalázzák majd, ez egyáltalán nem jutott eszükbe. És Keresztes Ildikó? és Laura? Akkor miért kellett az elődöntők alatt is dicsérgetni Őket? Remény adni?

  Milyen munka ez? Olyan embert küldeni, akikre az óvodások szavaztak? Ennél már a Dénesék száma is többet ért, de ott még egyetlen egy pontot sem adtak. Most akkor nyugodtak? Tiszta lelkiismerettel aludtak?
  Olyan embert küldeni, akinek még hangja és kiállása sincs.Hol élünk. Mi van itt Magyarországon? Mégis igaz lett, hogy előre el volt döntve kit küldenek a négy közé. Azt már le se merem irni, miért éppen ők, mert ezen lehet vitatkozni, véleményezni. Dalt kerestek? De nem azt küldték, mert a nép akarata más lett mint az Önöké.
  Mégegyszer: hogy Sziviéknek esélyt sem adtak. Ez már kritikán aluli. Ennyi eséllyel, mint az Alex Ők is rendelkeztek.

  • rivgos

   Nem a zsűri járatja le az országot, a magyarokat, hanem az olyanok mint te. Milyen alapon vádaskodsz, és teszed le a zsűrit. Ki vagy te? Szakember? Zeneszerző? Énekes? Énektanár? Szövegíró? A nép nem te vagy, idén a nép Alexot akarta. Nyugodj meg szépen.

 • Morgo

  Egy biztos, az előre eldöntöttség, és a bunda vád most jól megbukott. A nézők megszavazták, és azt nem tudjuk, mennyi szavazatot kapott külföldről. El sem fog tűnni a tömegben , az biztos. Valahol azt olvastam, hogy ez a dal lesz a magyar Gangnam Style. Hát, ha akkora sikere lesz, legyen ! E meghökkentés erejével is lehet hatni.
  Egy dolog gondolkoztatott csak el: Ruzsa Magdi elszólása, amikor a produkció után azt mondta, hogy a döntés a nézők kezében lesz. Csak megbeszélték előre, hogy ki legyen a négy döntős?

 • valc

  hanna!

  Engem nem érdekelnek sem az orosz nagyik, sem a Jedward, nem róluk írtam a kommentemet, de szerintem még azok is jobban megérdemelték, hogy kimentek, mint ez a “Bájaleksz”…Jézusom, szánalom!!

 • blizzzzman

  Azt leszögezem, hogy én biztosan nem fogok ByeAlexnek drukkolni májusban. Sőt, inkább ellene, csak hogy jól leégjenek azok, akik ezt a helyzetet előteremtették. Lehet megszólni, de akkoris így gondolom, számomra a magyarságtudatot nem a giccsparádén nyújtott helyezésben mérik. Tavaly is örültem, hogy a színtelen szagtalan CD beégett, bár jobb lett volna, ha már a döntőbe se jutnak be.

 • kylieminogue

  Ezt By Alex gyereket nem tudni melyik utcasaroktól hívták be a stúdióba.Ezen az alapon a boci- boci tarkát is énekelhette volna valaki,mert az óvodások szeretik…
  Ez a zsűri sok tekintetben szakmailag jobb volt,mint mondjuk az X-faktor botrányos zsűrije,vagy a Megasztár, vagy a The Voice döntnökei,bár nem volt ez sem manipulációtól mentes!
  1. Nem voltak szinkronban dicshimnuszaik adott pontszámaikkal
  2. Spekuláltak,mérlegeltek,szívük szerint Kállay-Saunders Andrást küldték volna Malmőbe,de a birka 244 ezres tömeg “alexes” része keresztül húzta számításaikat,ami a szervezés súlyos kudarca.Hogyan lehet énekeseink nemzetközi szereplését egy zömmel dilettáns,birka népségre bízni? Ezt meg lehet tenni egy X-faktornál,de egy Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarország megítélése forog kockán! Aztán lehet siránkozni,jajveszékelni,hogy “nem szeretik a magyarokat”,”összefognak ellenünk” a zuluk,a hottentották,stb.,
  3.Az eddigi eurovíziós győztesek európai “szerelésben” jelentek meg,annak idején az ukrán Anilorak kifejezetten repis volt,mégis kitűnő hangja, produkciója és koreográfiája ellenére az orosz fiú mögött csak második lett… Mit keres ez a srác Malmőben,kéregetni???

  • Morgo

   Elárulnád , konkrétan, hogy hogyan jön ide a Voice és az X_faktor zsűrije ? Azok nem csak énekversenyek, főleg az X-Faktor nem, hanem egy reality-be ágyazott tehetségkutató ! A zsűri itt mást nézett, de a közönség döntött. ha nem is egészen úgy, ahogy azt a zsűri valószínűleg várta. a meglepetés erejével is lehet hatni !

 • Panda

  Jaj hagyjuk már az összeesküvés elméleteket! A verseny előtt azt mondták,hogy biztos a Gigi megy hogy már eldöntötték!Ha ő nyert volna,azt mondják bunda,most hogy nem ő nyert,szintén bunda! Ez a döntés született,ha a zsűri,a közönség ízlését veszi alapul,és mást juttat a négybe,más az eredmény!Szurkoljunk tiszta szívből:Hajrá Alex

 • Yegenye

  Nesze neked Magyarország… még egy fejszecsapás arra az ágra, amin ülünk.

 • salalalala

  Érdekesnek érdekes ez az egy biztos. A többi pedig egy 0. Szakmai zsűriről pedig annyit, hogy ha éppen ők lennének Keresztes Ildi helyébe, akár mondjuk Magdi, nem tudom mit szólna hogy egy ilyen kis megzenésített gyerekverset többre értékel a szakma mint az ő produkcióját. Ezzel az erővel bárki bármikor mehet erre a versenyre és nem kell semmilyen szakmai előképzettség, rutin stb…..csak egy jó versmondás DALLAMOSAN.Mert a az alex ennyi. nem Keresztes párti vagyok, sőt akinek én szurkoltam volna a legjobb 4-be sem került, de akkor inkább Ildi mint ez a bájgúnár beszélni nem tudó gyerek 0 azaz 0 MUZIKALITÁSSAL! Ezt jól elcseszte a zsűri.

 • heni1999

  Agárdi-Pál duónak 0 pont????? MI???? Ennyire a zsűri nem lehet szánalmas….upsz, de mégis 😀 Ők nyertek volna, ha hagyják bejutni őket, de inkább adtak nekik egy pofont!! SZÉGYEN! De hajrá Alex

 • Szancho

  Sziasztok,én onnan irok ahonnan majd lehet szavazni a magyar dalra amit meg is fogok tenni,azt hiszem a szavazatok sokszor a ,,testvérnépek,,között osztódik el.az sem számit ha évekkel korábban háboruztak is egymással lásd az orosz vagy szerb példát.Nem mindig a dal számit hanem a nemzetiség ,sajnos….

  • Máté94

   Honnan fogsz szavazni?

  • Mikrokozmosz

   Én is olyan országból írok ahonnan lehet szavazni a magyar indulóra, de esélytelen, hogy ByeAlex-re akár egy petákot is költsek…
   Az itteni (nem magyar) barátok, ismerősök is csak pislognak, dicsérik és jókat mosolyognak a dalon, természetesen ezt rengeteg iróniával és szarkazmussal :)

 • Moriczka

  A dalnak biztosan megvan a hallgatóközönsége ahol osztatlan siker.. (mégha ezt a számot – vagy nem is tudom minek nevezzem – bárki, akár egy kisiskolás is elénekelné így..) De nem hiszem, hogy ez az Eorovízió . Ha jól tudom minden országban van egy szakmai zsűri aki pontoz és vannak a közönség pontjai..Ebből a kettőből áll össze az eredmény… Szerintetek a szakma külföldön erre hány pontot fog adni??? A közönség persze mindig lutri…:)
  Viccet félre téve, hogy is mondta a Jenő? Jó, hogy van ez a válogató műsor és minden évben meg kell rendezni… Miért is???? Hát igen… Ha jól emlékszem csak egyedül Rakonczay nem adott pontot Alexnek.. Ő maradhat jövőre is de a többiek ne pazarolják tovább az adófizetők pénzét…Teljesen felesleges volt az elmúlt pár hét…
  Na mindegy! Persze, ahogy tegnap este mondta a Kedvesem: még bármi megtörténhet….:)

 • Fricz

  A “szakmai” zsűri túl taktikázta magát, most főhet a fejük.Laura és Keresztes mellett tuti Gigi vagy András jut tovább, ebben a négyesben így az a gyanúm, hogy a második helyen is Tomika szerepelt…

  • rivgos

   Miért főne? A közönség Alexet szavazta meg, ennyi. Én kérek elnézést, amiért a zsűri előtte nem hívott fel téged, hogy ki kerüljön be az első négybe.

 • Michael de nem Knight

  iTUNES Music Top:
  1. ByeAlex – Kedvesem single
  2. ByeAlex – Kedvesem (Zoohacker remix) – single
  3. My Babe – Kállay Saunders – Mye Babe – single
  .
  .
  6. Csókolom – ByeAlex
  .
  .
  14. Láttamoztam – ByeAlex

  Ez a DAL2013 felhozatala az iTUNES-on… 😉

 • home_made

  Üdv!Akkor ByeAlex mellett szólva tekintsük meg a 2007-es dalfesztivál 2. helyezetjét,és az ő csodálatos multi-kulti “remekművüket”!

 • judy

  Michael, ezt a listát nem a Jenő készített?

  • Michael de nem Knight

   Kedves Judy!

   Kérdésed gondolom költői volt: ez a rangsor eladási adatok alapján készül. Amiért pedig fizetnek az emberek (letöltésenként jelenleg 0,99 eurót), az már csak jelent valamit. (Tudom azt jelenti, hogy mindenki, aki letölti botfülű, semmit nem konyít a zenéhez és különben is…stb:))).
   A művészet és így a zene is szubjektív műfaj…győzködni egymást, hogy mi jó és mi nem jó tök felesleges. Az ízlésünket, véleményünket objektívnek beállítani pedig csacskaság. Jelenleg azon embereknek, akik szavaztak, ill. dalokat vásárolnak az interneten ByeAlex dala tetszett a legjobban. Ennyi a tény…a többi max. vélemény…így az enyém is.

 • Vali

  Ez borzasztó, ki a … szavazott ezekre. A zsűri mehet haza!

 • judy

  Sziasztok! Sajnálom hogy a legjobbak megint alul maradtak… Az Eurovízió a dal(dalok) versenye, amit mi küldünk azt a legjobb jóindulattal sem nevezném dalnak :(
  Gratulálok a neves zsűrinek, ezt megcsinálták… komolytalan ez az egész…

 • Gnyú

  Én azt nem értem, hogy miért mondjuk erre a dalra, és fiúra, hogy különleges és fura fazon? Nem az (csak menjetek be egy bölcsész karra körbenézni). Pláne nem a nyugat-európai zenei kultúrában, ahol az itthon alternatívnak nevezett zenék sokkal közelebb állnak a mainstream-hez. A másik, hogy volt már rá példa, hogy biz. országok kedves kis dallal álltak ki, gitárral – és azok sem jutottak túl magasra.

  Ami nekem szintén furcsa, hogy eddig amikor a duóról volt szó, sokan azzal érveltek, hogy nehogymár a szánalomra játszunk. Most meg a szintén nagyon szánalmas orosz mamikat hozzák fel többen példának, hogy az ő sikerük alapján Alex érhet el jó helyezést. Akkor most már lehet erre játszani?

  Én egyébként KSA-t sajnálom nagyon. Szerintem ő volt az, aki 120%-ot tett volna oda, rajta nagyon látszott, hogy mindent megtenne a sikerért, amihez szerintem szinte minden adottsága meg is volt. Ugyanezt Alexről nem lehet elmondani.

 • Dani

  A külföldiek szeretik…több helyen láttam pozitív kommenteket.

  • Gnyú

   Nem gondolom, hogy pár kommentből és baráti beszélgetésekből lehet következtetést levonni. Wolf Katit is nagyon szerették a külföldiek. Vagy Gigit is nagyon szerették a magyarok, akárcsak itt a fórumon. Alexről jelentősen kevesebb szó esett.

  • rivgos

   Bizony. Ahogy idén mi is ezt szerettük a legjobban.

  • Rico

   Az biztos, hogy szeretik, mert a hasukat fogják a röhögéstől, hogy ezek a Magyarok mindig tudnak újat mutatni!
   Már elég jól lejárattuk magunkat Európában, Byealex már nem sokat tud nekünk ártani, maximum leégünk a zeneiparban is!

  • Milyen lejáratásról beszélsz te?
   Nem sok versenyt láttál akkor eddig,mert vannak ennél ezerszer vállalhatatlanabb dalok is, elhiheted.

 • Yegenye

  Javaslom, hogy jövőre az MTVA ne körítsen show-t a kiküldendő dal köré. A beérkező dalokat adják oda egy három tagú NEM hozzáértő zsűrinek, és ez a három ember válassza ki a legrosszabb nótát… Az eredmény meg ugyanaz lesz, mint most. A show-ra szánt pénz pedig osszák szét a rászorulók között…

 • Miki

  én is elismerem, hogy mindenki jobban énekelt a tegnapi döntőben mint Byealex, de kit érdekel??
  1. ez dal verseny és nem ének
  2. Gigiből meg Tomiból lesz egy tucat az euróvízión
  3. legalább ez a dal el fog ütni a többi euróvíziós zenétől és megragadhat az emebrekbe, hogy ez más volt mint a többi
  4. szerintem a következők se a nagy ének tudásukkal érték el a helyezéseiket(nem azt mondom, hogy ő is első vagy második lesz de nem lehet tudni mi tetszik majd a nézőknek)
  Lordi – Hard Rock Hallelujah
  Verka Serduchka – Dancing Lasha Tumbai
  Buranovskiye Babushki – Party For Everybody

  és nem kell negatívan hozzáállni megvárjuk az euróvíziót és meglátjuk mi sül ki belőle

  • Patrik

   Lehet, hogy megragad az emberekben, hogy milyen *** és épp azért nem szavaznak ránk.

  • Rico

   Te ezt el is hiszed amit leírsz ?!
   Ez teljesen komolytalan volt, ennyi erővel mindenki kiküld egy mondókát, az is elüt a többitől. Byealex és ez a dal, körülbelül olyan mintha a Boci-Boci tarkát küldtük volna ki.

 • Én úgy gondolom hogy az egyediségre kell törekedni. Ha valami egyedi, akkor vagy siker vagy bukta lesz a vége. Középút nem nagyon van. Ez egy kockáztatás a részünkről, de örülök neki mert most azt érzem, nem ott fogunk végezni ahol mostanság. :)
  (Igen, inkább előrébb) :)

  Továbbá, a végleges verzió még nincs meg, a színpadképet nagyon ütősre lehet csinálni. Megjegyezhetővé, ami a sorszámelméletnek is keresztbe tesz :)

  Szóval nem kellene itt pocskondiázni, mert felesleges.

  • Gnyú

   De mitől egyedi? Egyedi volt a Lordi. Azóta csak erőltetett próbálkozások voltak több országból is. (pl. az ír ikrek.) Nem értem, hogy miért mondjátok ezt. Azért mert úgy öltözik mint egy nerd? Tényleg senkit nem akarok ezzel megbántani, de lehet hogy ez bizonyos kor felett különlegesnek hat, de a legtöbb fiatal szemében ez nem egyedi hanem vagy megszokott, vagy gáz.

  • force

   Ott a pont Gnyú. GÁZ!

  • Amikor kiteljesül a 2013-as Eurovízió teljes mezőnye, akkor meg azt a lemezt fogják felrakni sokan, hogy rossz az egész verseny színvonala. Mi itt azért írogatunk, mert szeretjük a versenyt: vannak jobb és rosszabb produkciók, nevetünk egymás zenei ízlésének a furcsaságán, de senkit sem döngölnénk a földbe. Kipróbáltunk már eddig sokfajta produkciót, itthon híres/elismert és kevésbé híres előadókkal mert úgy általában mindig biztosra akartunk menni. Most kipróbáljuk ezt is, ilyen dallal még úgysem próbálkoztunk. Azért mondjuk egyedinek (remélem nem veszitek sokan zokon hogy így írom), mert 20 Gigi meg 10 Rácz Gergő fog versenyezni több kiló flitterben, led-, és ultrarövid hullámú ruhában. Ezért látok fantáziát a mi idei versenyzőnkben és ezért is szavaztam rá 20-at abban a pár percben, amíg lehetőségünk volt bekapcsolva hagyni a telefont. Szerintem ez nem a dalok versenye, hanem a produkciók versenye. Aki tud szórakoztatni, megérinteni az embert bármilyen módon, az előnyösen kerülhet ki a versenyből.

 • Rita

  A jelenlegi cicaharc rettenetesen hasonlít a 2007-es időszakra, amikor egy bizonyos Rúzsa Magdi Aprócska Blues című dala lett kihirdetve mint induló. Rengetegen, köztük, bár ma már szégyellem bevallani, én is, kikeltek magukból, hogy ezzel sehol sem leszünk. Erre egy teljesen váratlan top10 helyezés, és egy elődöntő második hely a későbbi győztes mögött. Alex egy dologban üt el nagyon (de abban azonban óriási különbségek vannak), de a vááóó faktort ő is hozhatja. Bízzunk a saját dalunkban!

 • Dani

  ### a hozzászólási alapelveinket nem tartotta be ###

 • joco

  ### a hozzászólási alapelveinket nem tartotta be ###

 • szandra

  egyre szánalmasabb…mi ez? hogy süllyedhettünk ilyen mélyre?

 • Rita

  Most olvastam, hogy Alex magyarul szándékozik énekelni májusban. Ennek a döntésnek kifejezetten örülök :)

 • Descence

  Én személy szerint reménykedtem benne, hogy hű lesz a nevéhez, de hát nem jöhet minden össze :(

  Visszatérve az összeesküvés elmélethez.: Nem fura, egy kicsit sem, hogy a küldött szavazatomat visszaigazoló kézbesítési jelentés (Nem erre a bájgúnárra, természetesen) “csak” másfél óra késéssel (22:03-kor küldtem, 23:35-kor jött meg) jött meg 😀

 • szégyene a zsürinek,hogy egyáltalán pontozták ezt az ovodás dalt.ennyit értenek a dalohhoz remélem az egész zsüri eltünik a sülyesztőbe.szavazók is szélgyelhetik maguka,ez Magyarország.

 • yesmaam

  Én ennek nagyon örülök. Sőt, van esély rá, hogy tarolni fog kinn és akkor legalább szembesülne vele Magyarország meg az összes “nagynevű” producer, hogy a klisés tucatdalok az égvilágon semmire se jók.

  Egyik dalért sem drukkoltam, de a döntés után én nagyon elégedett vagyok. Hajrá Alex!

 • Bohém

  Hát ez nem jött be kedves zsűri!
  Nagyon jók voltak az előszavazások közvélemény kutatás szempontjából. Remek alap volt ahhoz, hogyan vezessétek meg a döntőben a négy közé jutást. Elvileg Giginek kellett volna nyernie, ezért a legnagyobb rivális Agárdiékra egyikőtök sem tette még csak a negyedik helyre sem. KSH-t tudtátok, hogy nem jelent veszélyt a felmérések alapján. A Vastag gyereket biztosra vettétek, hogy veri Gigi. No és Alex? Álmotokban sem számítottatok arra, hogy potenciális ellenfél lehet. Így beszavaztátok. Csak jött a banánhéj, mert az elődöntőkkel szemben most az összes óvodás és alsó tagozatos gyerek is nyomkodta a gombokat, mert ugye már majdnem minden gyerek kezében van mobil. (Megjegyzem még, nem tudom, hogy miért kell az embert hülyének nézni az embert, ezzel az egyéni borítékos szavazási színjátékkal!)
  Egyébként Alex nótáját szívesen hallgatom, de mondjuk egy egyetemi klubban, hátérzeneként. Réteg zene. Nem Malmőbe való, mint ahogy pl. a népdalokat sem az operában szokták előadni többnyire. Mi magyarok tudjuk csak igazán értékelni a költői szöveg miatt, de Európa…???
  Gigi még sokáig a toppon fog maradni, pályája felfelé ível teljesen jogosan, viszont szerintem Alexre fél év múlva csak néhányan fognak emlékezni.
  Alex tudja is ezt, s nyilatkozatából is lejött, hogy nem igazán szereti a versenyeket, Ő maga nem is indult volna, csak benevezték. Ha lenne benne egy kis önkritika, ha önmaga sajátos stílusához, világához hű akarna maradni, megelégedne azzal, hogy most itt elvitte a pálmát. Most kellene neki egy nemes gesztussal visszalépnie a második helyezett javára, hiszen a döntőbe juttatott másik három szám közül bármelyik jobban megállja a helyét nemzetközi terepen. Remélem ezt még meggondolja Alex!!!
  Persze minden rosszban van valami jó is. Ha majd megcsípjük az utolsó helyek egyikét, nem kell sopánkodnunk, s olyan politikai vonzatokat keresgélnünk, hogy bennünket magyarokat nem szeret Európa (lásd Wolf Kati esete). Annyi is elég lesz kritikának, hogy egy gyenge, pocsék számmal és egy fahangú énekessel indultunk!!!
  Gratulálok tehát mindenkinek, aki részt vett egy ilyen elvetélt kiválasztási módszer kidolgozásában, annak kivitelezésben.
  “Ha elszabtuk, hát elszabtuk. Utólag már szabhatjuk…”

  • Gergely

   “Alex tudja is ezt, s nyilatkozatából is lejött, hogy nem igazán szereti a versenyeket, Ő maga nem is indult volna, csak benevezték. Ha lenne benne egy kis önkritika, ha önmaga sajátos stílusához, világához hű akarna maradni, megelégedne azzal, hogy most itt elvitte a pálmát. Most kellene neki egy nemes gesztussal visszalépnie a második helyezett javára, hiszen a döntőbe juttatott másik három szám közül bármelyik jobban megállja a helyét nemzetközi terepen. Remélem ezt még meggondolja Alex!!!” +1

 • Gabiii

  Azok az elmaradhatatlan összeesküvés elméletek. :)
  Tavaly Királyéknak volt lerendezve most Giginek. Egyik sem jött be de a verseny után bundát kiáltanak, ez olyan aranyos.
  Én továbbra is azt gondolom, hogy Ildikó dala volt az a különlegesség amit kerestünk és ha a zsűri Alex helyett őt szavazza be szerintem nyert volna. De hát lényegtelen máshogy alakult. Van egy olyan érzésem, hogy jövőre kipróbáljuk a zsűri+közönség szavazatok összefésülését is.

 • force

  Én már ehhez többet nem tudok hozzáfűzni. Ismét bejött az, hogy színvonaltalan kamu az egész nemzeti válogató, és még Gigit támadták azzal, hogy előre megvették neki a műsort, közben nem lepne meg, ha ByeAlex mögött ugyanaz a team állna aki a CD mögött tavaly. Lényeg a lényeg, ismét megyünk leégni, de ezért nem kellett volna 5 héten keresztül hülyíteni a népet.

 • Bohém

  Talán annyit még, hogy nem összeesküvés elméletek születnek, hanem a vélemények tükrözik a lebonyolítási rendszer elég sok furcsa, meghökkentő tényezőjét. Sokak szerint tehát kilóg a lóláb.
  Pedig egyszerűen ez a média világa. Adott esetben korrupt ez is, ahol farkastörvények érvényesülnek. Tehetség, siker? Ugyan ez csak az alap. Pénz beszél, kutya ugat!

 • porcukor90

  Elvileg nem szabadna panaszkodnom, mert nem szavaztam (nem is szokásom) de meghallgatva a dalokat szerintem Kállay Saunders Andrással jártunk volna a legjobban. Meglátjuk mi lesz Malmöben.

 • kylieminogue

  Mögöttünk nem állnak érdekcsoportok,csak a jó ízlés,a zeneszeretet,valamint a tapasztalat:mit vár el Európa ettől a Dalfesztiváltól! Laikusként,csak zeneszeretőként állíthatom:nem ezt,amit a magyar “zsűrik” évek óta – áldemokratizmus ugyanis a birka (pénzért) szavazó tömeg döntése, a primitívitás győzelme!
  Mert Magyarország zenei téren is VILÁGHATALOM lehetne de “vezetői” busás pénzekért erre az alantas szerepre kárhoztatják…

 • Svenskaaa

  Én is csalódott vagyok az eredménnyel, mert szerintem Alex nem az az előadó aki nagyot tudna szólni Malmőben. Nagyon 50/50 (sőt, talán rosszabb annál), hogy vagy nagyon eltűnik a tömegben, vagy a különlegessége miatt ki fog tűnni.
  Az első reakcióm az volt, hogy remélem ki fogunk esni, helyet adva egy dalnak májusban. Most azt mondom, hogy nem érdekel, idén nem fog nagyon lázba hozni, hogy továbbjutunk-e, vagy sem.
  Szerintem, a legjobb az lenne, ha nem egy 6 műsoros versenyt rendezne az ország, mert erre még nem vagyunk érettek. Kell a nemzeti döntő igen, de akkor lehetne 50/50 zsűri-sms szavazás, nem ez az állandó variálgatás.

  • Bohém

   Egyetértünk!
   Csak számomra ez a fajta különlegesség olyan, mintha egy Forma-1 futamon a Ferrarik és RedBull-ok között Trabanttal indulnánk. Tényleg feltűnő, mert röhejes!

 • Vigyó

  gyerekek ti ezt szavaztátok meg a malmo-i eurovízióra????? Hisz ez rohej .A 4 éves kislányom kulombul elénekli

 • tinuka

  No, hát akkor én vagyok az a süket, ízlés nélküli “szemét” alak, aki tönkre tette mások álmait, mert én bizony ByeAlexre szavaztam. :-) Méghozzá azért, mert nekem tetszett. (Tetszett még Laura dala is, csak hát ő sajnos nem került be a 4-be.)
  Valaki föntebb említette Halász Juditot, és nagyon sajnálom, hogy mindez negatív felhanggal történt, mert ahogy tegnap gondolkodtam rajta, hogy mi tetszhet ebben a számban, akkor jutott eszembe Halász Judit, hogy Alex dalának szövege teljesen HJ által énekelt megzenésített versekre emlékeztet.
  Engem nem érdekel, hogy más nem fogja érteni, én értem, és nekem örömet okoz. Ha visszaemlékezünk, a balkáni országok soha nem küldenek angol nyelvű dalt, és nem szokta Európát érdekelni, hogy a balkániakon kívül senki nem érti.

  Gigi és András úgy jártak, hogy mivel mindig a zsűri juttatta őket tovább, így nem volt alkalmuk fölmérni, hogy a laikus és szerteágazó ízlésű közönségnek (ilyen fog majd Malmőben is szavazni) mennyire tetszett maga a dal.

  Minden esetre én drukkolok a mi dalunknak, sikerüljön neki bejutni a döntőbe, de ha nem, akkor sem dől össze a világ. Ez a “verseny” nem a nyerésről szól, hanem a megmutatkozásról. Semmi szégyellnivalónk nincsen.

 • Lili

  Nem értem a fanyalgókat, jó kis dal ez, más országban azért nincs ennyi rosszindulat és nem veszik ilyen véresen komolyan… minden nem lehet jó mindenkinek, de én pl. több országban éltem és mivel ’91 óta nagy ESC-fan vagyok, mindig benne voltam az “eurovíziós körökben”… máshol az van, hogy a győztest elfogadják és támogatják, még ha nem is neki drukkoltak eredetileg :) na, ez hiányzik a magyarokból, az összefogás és a jókedv, itt csak a fikázás meg a rosszindulat megy…. és igen, azt azért vállalom: nem örültem volna, ha egy cigány képviseli az országunkat, de ha gigi nyert volna, most érte szorítanék.. :)

 • aronvi

  11 youtube toplistás videó megnézése után átlagoltam Mo. helyezéseit így a 19. helyre jön ki ez a dal a 26-ból.
  A legjobb helyezés: 11.
  A legrosszabb helyezés: 26.
  A leggyakoribb helyezés: 19.(3x)

 • Vektor

  Oké, most untam meg ezt a sok negatív kommentet. Honnét veszitek, hogy ezzel lejáratjuk az országot? Lehet nem kedvelni azt a stílust, amit ByeAlex képvisel, de korán sincs azon az égetően kínos szinten, mint például a tavalyi montenegrói produkció. Sőt, ha visszanézünk az eddigi dalainkra, mennyivel rosszabb ez a szám, mint Ádok Zoli erőtlen popdala, vagy Csézy fullsablonos balladája?

  Egyébként meg kit érdekel, milyen véleménnyel lesznek rólunk az Eurovízión. Az egész egy össznépi európai játék, ami tud igazán szórakoztató lenne, de komolyan sohasem szabad venni. Kér félteni az ország hírnevét, neves politikusaink ezerszer több kárt tesznek benne naponta, mint ByeAlex ártalmatlan dala.

 • steps

  Most nézegettem a legnagyobb video megosztón a top 26-os listákat, amit pár órája raktak fel.
  A 15-20 közötti helyet foglalja el Alex dala.
  Lássuk be ez még csak a kezdet. Fülbemászó dal!
  Nem lesz ez rosz.
  Hajrá Alex!!!

 • Lukmataa

  Szégyen, hiába mondja valaki, hogy szép a mondanivalója, magyarul lsz előadva! Senki se értené meg, ti se szavaznátok rá, ha észt, vagy dán lenne4 (annyit fognak érteni a külföldiek, hogy egy magyar csöves áll egy helyben, és dörmög valamit! Még a háttér se lehet, mert leveszik a ledfalat!
  Ne szavazzatok, külföldiek ránk, mert nem érdemeljük meg ilyen előadóval! Szegény erdélyiek inkább a pénzüket másra küldjék!
  Remélem, hogy utolsók leszünk, és akkor a zsűri koppan eggyet, hogy minőségit, vagy semmit alapon válasszanak!
  Jövőre el kell törlni a nyelvtörvényt, lehessen énekelni angol!
  Nem is kéne dalt csinálni, Giginek kell írni jövőre egy rohadt erős dalt, amit angolul indítanak, a közönséget nem kell bevonni ebbe!
  Ennyi erővel nem is kéne indulni, mondják vissza mert minek pazaroljanak pénzt, ha ő megy!
  Én Byealexet a tavalyi Montenegróhoz hasonlítanám, kb. olyan eredményre is számítok.
  Miért kell midig amatőrnek mennie, tavaly a CD montmeg ez. Nem tehetségkutató!
  Engem ez ne képviselljen, hiába mondjátok, hogy magyar, álljunk mellé, mert ennyi erővel egy darab sza.t is kiküldhetnénk malmőbe, magyar=drukkolás?
  Ne mondja senki majd a középdöntő után, hogy európa útál, meg megérdemeljük az utolsó helyek egyikét!
  (A magyar közönségről meg annyit, hogy valami hekker csinált valamit, de ne mondja senki, hogy a vastag tesók több százezres rajongóit legyőzi Byealex, mert ez vicc kategória! Meghogy dúdolos dal, attól még a hazánkat méltón kéne képviselni, nem arra menni, hogy cuki stb.!) :(
  Ezek az igazságok, majd talán jövőre lesz valami jó helyezés! Bye Alex! 😀

  • Rita

   Igen, számomra magyar = drukkolás, mert a “saját kutyánk kölyke”. Te nem tudod elfogadni, hogy bármi mellé kiállnak az emberek, csak mert magyar, számomra pedig az a szomorú, hogy valaki nem áll ki mellette csak azért, mert magyar. Ebből minden évben probléma van, de nem illik számon kérni máson, hogy miért drukkol csak azért valaminek, mert magyar. Sokak számára, köztük nekem is, elegendő a szurkoláshoz az, hogy magyar. Mint ahogy az olimpián sem teszek különbséget magyar és magyar sportoló között, de mindig a magyarnak szurkolok, legyen emberileg szimpatikus vagy antipatikus.

  • Bohém

   Azért tegyünk már különbséget egy sajátos nemzeti jelleggel rendelkező, illetve az általános nemzetközi trendnek eleget tevő előadások között. Természetes, hogy nekem mondjuk egy magyar népdal melengeti a szívem, de a külföldieknek többnyire nem. Van nekik sajátjuk. Egy ilyen “versenyen” milliók fülét kell megnyerni, nem csak a magunkét. Egy kis országnak csak így van esélye, ellentétben a nagy lélekszámú, egymással rokon nemzetekkel (lásd Kelet-Európa).

  • Gabiii

   Tavaly azért elég sokan szavaztak egy észt vagy albán nyelvű dalra nem tudom miért kell ennyire félni a magyar nyelvtől.

 • Micu

  Miért nem lehet nekünk rendesen csinálni. Fele szavazat a zsűritől fele a nézőktől. Döntetlen esetén a nézők szavazatai döntenek, miért kell nekünk mindent szarul magyarosítani. Minden évben másképp választanak. PL.: Ádok Zolit senki nem választotta csak küldték.
  Tavaly a közönség juttatta be a legjobbnak tartott 4-et a döntőbe és a zsűri döntött. Igaz tavaly Veres Mónikának szurkoltam (nagyon magasan az egyik legjobb női hang ma Magyarországon), de ByeAlex-nek is szurkoltam, aki tavaly még Zoohacker álnév alatt Fábián Julival jutott be a legjobb 8 közé.

 • EsC_BaT

  Ez egy rossz döntés eredménye.

 • nosugar

  …én szerettem Csézy dalát, most megvettek? 😀

  • Lili

   Nem, én is szerettem 😀

  • Vektor

   Nem volt azzal a dallal semmi probléma, azonkívül, hogy teljesen beleolvadt a mezőnybe, és mindenki elfelejtette abban a pillanatban, amikor befejezte az éneklést. Magyarul kellett volna énekelnie, azzal talán több esélye lett volna egy döntős szereplésre.

 • DR. UeR

  Huhh. látom sok celebfun-ból előbukkant a kultúrális műveltsége. Fáj , nagyon fáj Nekik hogy most nem egy előre lezsírozott eredmény született miszerint nem valamely “futtatott” valaki nyerte a versenyt. A tény attól még a tény! A közönség döntött és szerintem jól.

 • schanc

  Tegnap nem tudtam élőben nézni az adást, de ma sikerült úgy elindítanom az online adást, hogy nem láttam meg előtte az eredményt. Írtam kommenteket a dalokhoz, de a végénél kezdeném, mikor kimondták, hogy ByeAlex, elkezdtem röhögni, de örülök neki.

  És akkor egyesével:
  Vastag Tomi hozta a szokásosat, a háttérben tetszettek a Malmö-utalások.
  Keresztes Ildikónak az outfitje a fehér ruhákban jobban tetszett, viszont a dal és az előadás fantasztikus volt. A vonósbetétek elsőre kicsit furán hatottak, talán nem egyértelműen váltak a dal javára, de jó kezdeményezés, és ezen lehetett volna még finomítani. A kedvencem volt a versenysorozatban.
  Kállay-Saunders András produkciója nekem továbbra is nyálasnak tűnt, ráadásul most tűnt fel, hogy nincs erő a hangjában: a csúcspontnak szént rész sem hat erősebben, mint a többi. Amúgy vidám produkció, de nem bánom, hogy nem ő megy, pláne hogy a zsűri feltűnően tolta. Ja, és akárcsak Rácz Gergőnél később, nála is műnek éreztem a lazulást. Kicsit olyan tehetségkutatós: kipróbálok egy műfajt, amiben nem tudom, hogy otthon vagyok-e. Ha nem a laza szétszakadok az erőssége, akkor nem olyan dallal kell indulni.
  Radics Gigi dala most tetszett a legjobban, bár a mozdulatokkal nekem Gigi jobban tetszett, egy fokkal jobb volt talán a vokál.
  Rácz Gergő nálam továbbra is semmilyen volt, a lazaságról korábban írtam. Rakonczai meg jól szembeköpte a szerzőtársát a számára legfontosabb pillanatban, és megindokolni sem tudta, mi nem tetszik neki benne.
  Agárdi Szilvi és Pál Dénes szerintem most volt a legjobb, viszont a vokáljuk meg most volt a leggyengébb.
  Cserpes Laura is ma hozta a legjobbját, ezért nagy gratula neki!
  ByeAlex meg feltűnően nagy támogatottságot szerzett a stúdióban is, a dal a szokásos, de szerethető.

  Ezek alapján nem sokat változott a korábbi véleményem a top4 tekintetében, egyértelműen Ildikó volt nálam a favorit, aztán a személyek maradtak, csak a sorrend változott, Laura, Gigi, duó lett nálam.
  Erre fel a zsűri ezek közül csak Gigit vitte be. Egyébként elég rosszul döntöttek a felezésnél, ez főleg a recapnál derült ki, hogy ByeAlexen kívül a másik három bizony jellegtelen dal volt, így megkönnyítették az utat a meglepetéshez. Azért kíváncsi leszek, jövőre Alex hogyan fog zsűrizni :)

  Az eredmény tudjuk, hajrá, Alex és a csapat, szurkolni fogok májusban, és szerintem jó lesz ez!

 • Dalida

  Egy NAGY POFONT kapott a zsűri a közönségtől, amit meg is érdemeltek! Röviden így értékelném a tegnap este történteket.

  Nyilvánvaló, hogy erőteljesen befolyásolni akarták a közönségszavazást. Kállayt és Gigit tolták előre (az utóbbit nem is érdemtelenül), és álmukban sem gondolták volna, hogy a nevető harmadik, Bye Alex lehet a befutó.

  Nem tudom (mint ahogy senki nem tudhatja, és már soha nem fog kiderülni!), hogy a nyolc döntős dal közül melyik érte volna el a legjobb helyezést. Ezért erről már kár is vitatkozni.

  Emlékekeim szerint eddig még soha nem a közönség választotta ki a győztest. A korábbiakat egyszerűen kijelölték, tavaly pedig a négyből ők választottak. Volt, hogy sikerült döntőbe jutni, volt, hogy nem (Ádok Zoli, Csézy, stb.). Annál rosszabb most sem történhet, de miért kell előre biztosra venni, hogy Alex nem fog döntőbe jutni?

  Eddig mindig a trendnek megfelelő dalt küldtünk ki (kivéve Rúzsa Magdiét), nem túl nagy eredményekkel. Egyszer igazán választjuk a kockázatosabb utat! Az biztos, hogy ez a dal nem fog elveszni a sok hasonló között (Lilla sokkal jobb dala elveszett volna, valószínűleg Gigié is). Annak idején Friderika is egy egyszerű (nem nagy ívű) dallal indult, azért tűnt ki a sok hasonló fesztiváldal közül, és az eddigi legjobb helyezést érte el.

  Nem kéne annyit foglalkozni a külföldi hozzászólásokkal! Két éve istenítették Wolf Kati dalát, aztán mire tettekre került volna a sor, mégsem szavaztak rá. Nem lehet tudni, hogy májusban fognak-e szavazni Alexre.

  Tehát: hajrá, Kedvesem, hajrá, Bye Alex. Nekem tetszik a dal, a vokalista hölgy nagyon jó, a kivetített képek is. Remélem, Malmöben is összehozható egy nagyon jó színpadkép. Szerintem az lenne a legjobb, ha a dal egy részét magyarul, egy részét angolul énekelné.

 • B.B

  Hú gyerekek nem tudom mit mondjak.Az első reakcióm után ami döbbenet volt elkezdtem követni hogy fogadják külföldön.10-ből 7-nek így is tetszik magyarul hát még ha a szöveget is fogják érteni.Szóval visszatért a hitem,hogy esélyesek vagyunk a döntőre.Nagyon sok reakció azt írja kitűnik,egyedi,érdekes,catchy és remek pont azért mert egyszerű.Legyen igazuk és szavazzanak rá májusban.Én nekem nem ő volt a favorit de beállok a dal mellé mert végül is nem rossz.Hajrá Magyarország jön az sms Romániából.Amúgy 244 ezer szavazat az nagyon ok.És ha sokan szavaztak más országból is akkor azt mondom a közönség nem téved.Nem lesz zsűri favorit de szerintem televoting favorit lehet pont azért mert különleges.Amúgy szép a szövege is és ha jó lesz a fordítás bejöhet.Nagy rizikó de jól is elsülhet.Azt szokták mondani a nagy slágerek az egyszerű dallamokból születnek lássuk ez igaz lesz-e.Ma már hallottam a rádióban Romániában és jól fogadták a dalt nagyon rádióbarát is.Szóval hajrá remélem jó lesz.

 • Serinon

  Teljesen ki vagyok akadva!!! Tegnap őrjöngtem belül. Te jó ég, ismét egy lebőgős év. Magyarországnak elment az esze. -Bocsánat, nem szeretném megbántani azokat, akik Alexet támogatták, de muszáj kiírnom magamból az érzéseimet…

 • Gergely

  “Alex tudja is ezt, s nyilatkozatából is lejött, hogy nem igazán szereti a versenyeket, Ő maga nem is indult volna, csak benevezték. Ha lenne benne egy kis önkritika, ha önmaga sajátos stílusához, világához hű akarna maradni, megelégedne azzal, hogy most itt elvitte a pálmát. Most kellene neki egy nemes gesztussal visszalépnie a második helyezett javára, hiszen a döntőbe juttatott másik három szám közül bármelyik jobban megállja a helyét nemzetközi terepen. Remélem ezt még meggondolja Alex!!!” +1

  • DR. UeR

   Kedves Gergely, ha lenne benned egy kis önkritika és önbecsülés ezt a hozzászólásod törölnéd……. Te jó ég!!!! Valaki a semmiből ír egy dalt nem is akármilyen szöveggel. A közönség nagy többséggel bizalmat szavaz Neki és akkor jössz Te és azt akarod hogy lépjen vissza de önként.

  • Gergely

   Szeretem a Kedvesem című dalt,de be kell látni,hogy egy külföldi fülnek nem jön át az az érzékvilág,amelyet Alex próbál közvetíteni. Ez számukra unalmas lesz,mert nem fogják érteni a kis elvontságba rejtett remekművet. Nem kell lemondani,de a jó szereplésről mi is csak álmodozhatunk ezek után a szavazások után(de ez csak a magam szubjektív véleménye)…

  • DR. UeR

   A puding próbája az evés. Hagyjuk hadd kóstolják meg , ne mondjuk már azt hogy fujj ez rossz ízű meg sem kóstolhatod nemzetközi publikum….. csak azért mert valakinek nem ízlik

  • Gergely

   Nekem tényleg csak az fáj,hogy hány magyar előadónak fog elmenni a kedve ettől az egész műsortól. Halálra dicsérik őket,de a végső győzelmet az éri el,akinek a “legrosszabb hangja van a mezőnyből”. Őszintén,ha tudja a zsűri,hogy ez lesz a vége,nem teszik be őt a végső 4-be. Nem Alex ellen beszéltem,hanem a többi előadóért,akik adásról adásra fejlődtek,de hiába.
   A pudingot pedig nem lehet elrontani… :)

  • DR. UeR

   Értelek. De ez nem tehetségkutató. sokan összekeverik

 • embr

  petíciót kellene indítani,hogy ne ő menjen

 • embr

  Tamás atyánál bejött… 😀

 • Gabor

  Annyira vicces ahogy egyesek Nemzethalált látnak rögtön a döntés kapcsán. :)
  Akik szerint vérlázító/szánalmas/lejáratja Magyarországot azok szerint mit kellett volna tenni?

  Egyáltalán hogy lehet ilyet gondolni?

  Szerintem az egyéniségek sokkal változatosabbá teszik az egészet, és amúgy sem kell Sorskérdést csinálni az egészből, ez egy buli, emberek!
  Lordi/Verka/Nagymamák lejáratták Finnországot/Ukrajnát/Oroszországot? Aligha.

  Meg egyáltalán akik ilyeneket mondanak, emlékeznek egyáltalán arra, hogy pl a tavalyi második elődöntőben ki lett a 13. helyezett?

  Szóval abbahagyni a fanyalgást hogy nem egy n+1. fesztiváldallal megyünk, amivel üzembiztosan hozzuk a nagyon szép 20-25. helyet a döntőben, hanem megmutatjuk, hogy ma, 2013-ban, Magyarországon ilyen zenéket is hallgatnak emberek, és szerintem ez az egész lényege.

  Szóval, hajrá Alex!

 • JakeJagger

  A magyarok minden tv showban a “népmesei” hősökre vagy a fura, aranyos fazonokra szavaznak…
  Az a baj, hogy itt nem tudatosult a nézőkben, hogy a DALt keressük, nem a legeredetibb fazont.
  Az MTV súlyos tízmilliókat (kb.40millió nevezési költség + a 6 adás költsége) költ idén az Eurovízióra. Erre ezt a tucatdalt küldjük.

  Inkább adták volna egy alapítványnak az összeget

  • DR. UeR

   Ez olyan volt mintha kiálltál volna egy színpadra és kezdted a szavalatod: “DEmagóg” fia vagyok én…….

  • Mr. Poczok

   Hát hallod, ha ez neked tucatdal, akkor nem tudom, a másik 29 (amiből legalább 25 ugyanarra az akkordra írt csöpögős popballada), minek neveznéd. Mert hogy egyediség és merészség egyedül ebben a dalban volt, és ez a legfülbemászóbb, az elvitathatatlan.

  • blizzzzman

   Tucatdal, igen. Több tucat ember képes egy ilyen semmit megírni, csak nincs képe hozzá, hogy induljon vele. A többi lehet, hogy nem világszínvonal, de rendes slágeres zenék. Már amelyik persze. Background, Mrs. Columbo, Odett, Burai Krisztián, Fehér Zoli, Flash Travel ugyanolyan bénák voltak, mint ByeAlex.

 • Vektor

  Remélem mindenki egyetért abban, hogy nincs értelme A Dalnak, és jövőre visszatérünk a szokásos zártkörű döntésre.

  És nem, nem azért, mert nekem nem tetszik az eredmény (sőt, örülök neki), hanem mert ez a sok picsogás (bocs a szóhasználatért) több mint idegesítővé kezd válni. Nincs jobb dolgotok, mint önteni magatokból az ész nélküli gyűlöletet, ahelyett, hogy szimplán elfogadnátok a tény? Gyomorforgató banda, megérdemelnétek, ha az MTV visszalépne jövőre, és nem is indulna soha többet a dalversenyen, mert jól láthatóan ennyi év után sem tudjátok, miről szó ez a műsor. Elárulom: nem a magyarság fényezéséről, vagy az ész nélküli sárdobálásról, és nem is a kimagasló színvonalú dalok megmérettetéséről (mert olyanokból általában egy sincs az Eurovízón), hanem az önfeledt szórakozásról, és arról, hogy mindenkinek legyen évente egy olyan hete, amit ezzel a szerethető európai versennyel tölthet.

  • DR. UeR

   Bölcs döntés lenne ugye? Ha a többség nem úgy dönt mint az “én” ízlésem , ne legyen lehetőségük dönteni………. Gratulálok , ez is egy álláspont.

  • Vektor, nyugi, minden évben ez van amikor megvan a versenyzőnk. Tart egy ideig a hiszti, utána alább fog hagyni. A Dal szerintem fontos, mert idén nyáron is sok versenydal fog ránk visszaköszönni a rádiókból, és egy évig biztosan játszani fogják. Szerintem szüksége van az előadóknak is erre, mert itt tényleg azt kell tenniük, amire a karrierjüket alapozzák: el kell adni magukat a közönségnek, mind dalban, mind előadásban. Azért fontos ez nagyon, hogy ne rekedjen meg senki a falunapos haknik fullplayback színvonalán. Legalábbis szerintem. Biga dala az év dala lett, ezt ne feledje senki. El lehet sikereket érni itthon is, az Eurovízióra való kijutás vagy annak megnyerése nem egyenlő a világsztársággal, de egy kis esély arra, hogy nagyon sokan megismerjék az előadókat.

 • JakeJagger

  Egyetértek. Jövőre nem kell ez az egész felhajtás, legyen zártkörű döntés vagy pihenjünk pár évet.

 • JakeJagger

  Amúgy egy ismerősöm közeli barátja Alexnek és elárulta, hogy a srác nem tud angolul, a kiejtése pedig nagyon rossz, ezért is fél angolul énekelni.
  Magyarul lesz a dal kint is, ez 98%! Úgyhogy aki magyarul szeretné, az örülhet.
  Feliratozásra nem lesz lehetőség, mert nem terveznek ledfalat Malmöben.

  • Vektor

   1. “egy ismerősöm közeli barátja Alexnek”
   Tapasztalatból az ilyen hozzászólások 80%-a kacsa. :p

   2. Kit érdekel? Legalább végre lesz egy magyar nyelvű dal a versenyen, 2005-ben fordult elő ilyen utoljára, ideje volt már.

 • Dudi

  Ez a dal már az első hallgatás alkalmával beleégett a memóriámba. Kedves, mosolyra fakasztó dal.
  A zsűri, mint láttátok nem neki adta az első helyet, de a közönség mégis neki szavazott bizalmat.
  Nézve a többi ország dalait, a sok gagyi popdal között lesz egy, ami más. Amire nem kell tombolni, csak ülünk, hallgatjuk, és mosolygunk.

 • Dr.UeR, azt mondtad, hogy valaki ir önmaga egy dalt…. st, stb, stb, de mit ér vele ha ha ő ezt a dalt az euróvízión magyarul énekeli el, ha egész európa egy mukkot sem fog érteni? És akkor marad az, hogy arra fognak figyelni amit hallanak,- már pedig a csávó nem énekel, hanem mint aki dallamos módon verset mond, mert még hangja sincs ami ki jöjjön belőle – meg látnak, na és igy marad le a jó pontozásról, az általad hű de jó számnak nevezett produkció. Bocsánat, de ettől jobb számok is voltak.

  • DR. UeR

   Szia. Bayer Friderika milyen nyelven énekelt? Milyen helyezést is ért el?

  • JakeJagger

   Mert meg kell mutatni Európának, hogy mi hejj, de huja magyarok vagyunk, minket más fából faragtak ám! Minket nem érdekel, hogy 160 millió nézőből max. 1,5 millió érti a szöveget és a dalt!
   Aki akarja tudni, lesz kedves megtanulni májusig magyarul, hiszen mi világnemzet vagyunk!

  • Vektor

   Miért annyira fontos érteni a szöveget? Értette bárki a 2007-es győztes dalt a szerbeken kívül?

   Abban egyetértek, hogy a Kedvesem monotonnak tűnhet a magyarul nem tudók számára, de ezen sajnos nem lehet változtatni. Van egy olyan érzésem, hogy ha akarnák, se tudnák lefordítani rendesen ezt a dalt.

 • JakeJagger

  Viszont félretéve minden rossz érzést a dallal kapcsolatban, amiatt emelem a kalapomat a magyar közönség előtt, hogy végre félretették a rasszista, kirekesztő hozzáállásukat!
  Komolyan, mindig olyan rossz volt olvasni, amikor sokan felhozták, hogy egy cigány, egy nem magyar vagy egy hitgyülis ne képviselje az országot. Felment mindig bennem a pumpa, hogy hogy lehetünk ennyire korlátoltak és begyepesedettek.
  Viszont az, hogy a közszolgálati tv nézői idén egy meleg fiút választottak nagy fölénnyel, bizakodásra ad okot, talán mégsem vagyunk annyira korlátoltak!
  Ezért respect!!!!

 • Igen kedves Dudi, mert a zsűri tudja, hogy mi kell Európának, meg miaz ami sikeres lesz, a nézők meg nem, őket az éredekli, hogy nekünk mi jön be, de hiába, ha az európai közönségnem meg nem. Engem nem érdekel, nem az én országom.

  • Vektor

   Mert mi a jobb? Megmutatni Európának, hogy mi milyen dalokat kedvelünk, vagy beállni a sorba, és küldeni egy szokásos popszámot, vagy balladát, amire pár perccel később már senki nem fog emlékezni? A győzelemre, sőt a Top20-ra sem lett volna egyértelműen sanszunk a tegnapi dalokkal, így szerintem abszolút elfogadható, hogy valami egyedit küldtünk.

  • Dudi

   Kedves pizsu,

   Tavaly az asszonykórus is egy kuriózum volt. Milyen popdalokat utasított maga mögé.
   Nem mindig az a jó, amit a médiákon keresztül belénk plántálnak.

   Sosem lehet tudni, a díszes európai publikumnak mi jön be.
   Ettől szép.

 • Európa azt fogja hinni, hogy az egész ország be volt állva a szavazás alatt.:D Gratulálok…

 • Dartegis

  Én azt nem értem miért kell ilyen tucat és jellemtelen számokkal, “előadókkal” indulni. A finnek is meg merték lépni, hogy a Lordi Hard Rock Hallelujah című számát küldték és sikert is arattak. Vannak itthon is egyéniségek. Ha egyedit akarnak küldjék ki a Dalriadát. Nem sokan zenésítenek meg Arany János verseket, ráadásul még minőségi is a kivitelezés. Mondhatnám a Paddy and the Rats-et is, hiszen ők is nagyon jók és egyéniségek. Most komolyan ilyen x faktor meg megasztár által felkapott emberekkel akarnak indulni? Amerika is ezt küldi csak sokkal jobb kivitelben.

 • Lili

  Egyébként jön valaki Malmőbe? :)

 • Szerintem nem picsogás, ha az ember elmondja a véleményét. Az különben sem sárdobálás, ha negatív kritika éri a választott művet. Én bevallom nem látok benne egy csepp pozitívumot sem.
  Unalmas zene, 0 énekhang, a dalszöveg is gyermeteg – Eurovízióra való vagy nem, ha simán csak egy zenecsatornán kezdenék el játszani is kemény bírálatot kapna. Az, hogy mégis nagyobb figyelmet kapott a Dalfesztivál miatt lehetséges.
  Arról, hogy magyarul énekel, annyit: más nemzetek indulói is a saját nyelvükön adták elő a dalukat. Az utóbbi években nem egy olyan produkció volt, ami sokkal inkább élvezhető volt eredeti nyelven, mintha angolra ültették volna át. De ehhez az kellene, hogy a zene és az énekes hangja is kellemes legyen, fülbemászó, megfogja az embert. Ez hiányzik a dalból, egyszerűen vérzik az apró hiányosságoktól.

 • lil

  Miért lenne lényeges, hogy a dalt lefordítsák angolra. A magyarok közül hány százaléka érti az angol nyelvű dalok szövegét? Illetve Európában hányan beszélnek olyan szinten angolul, hogy rögtön meg is értik a dalokat?

 • Dávid

  Ez kb olyan, mintha egy táncversenyre olyan embert küldenénk, aki falábú. Vagy egy úszóversenyre olyat, aki nem tud úszni. S abban reménykedünk, hogy ezek miatt majd felfigyelnek rá, egyedinek találják, jópofának és szavaznak….a fenéket. Hiába a dalokról van szó, a dalhoz az ének is hozzátartozik szorosan. Aki meg nem tud énekelni (csórika nem tud) ne nagyon menjen ilyen versenyre, ha küldik, ha nem.

 • Máté94

  Én örülök,hogy Alex nyert és drukkolni fogok neki!

  Szerintetek melyik verzió lenne a jó?Az eredeti,vagy a Zoohacker verzió?Szerintem eredetiben jobb lenne.

 • nosugar

  Még 1-2 nap és lenyugodnak a kedélyek…tavaly és az idén sem az nyert akit szerettem volna, de a győztes a mi kutyánk kölyke és kötelességünk támogatni, drukkolni neki.

 • Arni

  Angol verziót is kell közé tenni,mert sokkal nagyobb esélyünk van! Azt mondom énekelje magyarul,de angolra le kell fordítani. És nagyon kell oda a vokál mert úgy 1000-szer jobb. Sok sikert, szerintem lehetséges hogy egy jó helyezést érjünk el,pontosan azért mert ilyen különc! Andrásnak jobban örültem volna,de sok sikert!

 • Dani

  Egy kis esélylatolgatás a 2. elődöntőről:

  Biztos döntőbe fognak jutni a következők:
  -Izland
  -Macedónia
  -Görögország
  -Grúzia
  -Norvégia

  Így már csak 5 hely kiadó. Ezek közül az egyiket biztos megkapja Azerbajdzsán.

  Még van hátra 4 hely. Ebből az egyik Romániáé, abban az esetben, ha kiküldik a következők egyikét:
  -Elena Cârstea Muttart
  -Luminița Anghel
  -Ovidiu Anton
  -Cristian Prăjescu
  -Al Mike feat. Renee Santana
  -Andrei Leonte
  esetleg:
  -Electric Fence
  -FreeStay

  Így maradt 3 hely. Ezek közül Bulgária esélyes lehet az egyik birtoklására, ha Elitsa és Stoyan 2007-ben 5.-ek lettek, és ha a Samo shampioni-t küldik.

  Van még 2 üres hely. Ezek egyikére talán Finnország kerül, így már csak 1 hely maradt, de még ők maradtak hátra:
  -Lettország
  -Málta
  -San Marino
  -Albánia
  -Izrael
  -Magyarország
  -Örményország
  -Svájc

  Közülük ők biztos kiesnek:
  -Lettország
  -San Marino
  -Albánia
  -Örményország

  Tehát itt maradtak:
  -Málta
  -Izrael
  -Magyarország
  -Svájc

  Most nézzük, kinek hány lehetséges “barátja” van, aki szavazni is fog!

  -Málta: Azerbajdzsán, Macedónia, San Marino, Albánia, Görögország, Örményország, Svájc

  -Izrael: San Marino, Románia, Örményország, Grúzia, Franciaország

  -Magyarország: Azerbajdzsán, Finnország, Izland, Lettország, Macedónia, Málta, San Marino, Albánia, Görögország, Grúzia, Norvégia, Románia, Izrael, Svájc, Franciaország, Németország, Spanyolország

  -Svájc: San Marino, Magyarország, Örményország, Románia, Franciaország, Németország

  És most azt nézzük, hogy kb. hány pontot fogunk kapni, és kiktől!
  -Azerbajdzsán, 6p
  -Finnország, 8p
  -Izland, 6p
  -Lettország, 2p
  -Macedónia, 1p
  -Málta, 2p
  -San Marino, 3p
  -Albánia, 4p
  -Görögország, 6p
  -Grúzia, 3p
  -Norvégia, 6p
  -Románia, 7p
  -Izrael: 4p
  -Svájc, 4p
  -Franciaország, 2p
  -Németország, 5p
  -Spanyolország, 6p

  Ha jól számoltam, ez összesen: 75p

  A 8-9-10. hely valamelyikén még akár becsúszhatunk a döntőbe, de nem látok rá olyan nagy esélyt…inkább Svájc fog bejutni szerintem, vagy Izrael, ha nagyon jó dalt küld.

  Lehet, hogy nagy h*lyeség, amit itt leírtam, de én valahogy így gondolom az egészet.

  • krobert

   szerintem Macedónia nem biztos hogy továbbjut, és Örményországot igencsak döntősnek érzem.Málta viszont tuti nem. Meg a pontok kiosztását nem értem, de a többivel egyetértek

  • Jók az elképzeléseid Dani, de szerintem a macedón dal lehozhatja nekünk a csillagokat is az égről, akkor sem lesz döntős, mégpedig azért, mivel egyetlen “Former Yugoslav Republic” sem szerepel vele egy elődöntőben, illetve ott van az is, hogy a görögök teljesen ellene vannak… Attól függetlenül nekem tetszik, akárcsak a magyar dal is. Biztos nagyon megosztó lesz, meg már most is az, de remélem jól fog elsülni, főleg ha beleteszik azt a emlegetett svéd részt :) Ha valaki azt mondta volna nekem 2011. december 27-én(?), hogy az albán Rona Nishliu ötödik lesz Bakuban, akkor háromszor körbenevetem. Lehet ByeAlex lesz az idei verseny meglepetése.

  • Értékelendő levezetés, de szerintem Finnország idén sem lesz döntős, Izland és Macedónia pedig igencsak bajban van.

 • msz

  Hú, de jó látni ezt a nemzeti összetartást… Lehet szidni, lehet összeesküvés elméleteket gyártani, de valaki biztos szavazott erre a dalra. A döntő előtt, pedig nyoma sem volt ekkora utálatnak Alex irányában, bár tény, hogy nem ő volt a közönségkedvenc. Én Gigit küldtem volna, nem ő nyert, ez van. Hajrá Alex!

  Egyébként továbbra is az a véleményem, hogy vagy Top 10, elődöntős kiesés. És ha utolsó előttiek leszünk? Mi van akkor? Nem kell magyarázni, hogy Magyarország mennyivel sikeresebb a legtöbb országnál az eurovízión, nem kell kétségbeesni, ha egyszer nem jön össze a döntő. Majd jövőre.

 • Agosto

  A négy ember közül a nézők döntöttek, ugyhogy ne tessék zúgolódni, főleg azok ne akik nem szavaztak. Akik meg másra szavaztak tanuljanak meg veszteni.

 • EzIgen

  Előrebocsátom hogy nekem teljesen mind1 ki megy ki a “dalfesztiválra”, viszont sajnos azt nem hagyhatom szó nélkül. hogy milyen szánalmas módon b@szták át “ismét?”
  azokat az embereket akik azt hitték, hogy itt majd aztán tisztán fog eldőlni a “verseny”. Gondolom sokan tudják már azt a tényt, hogy Rúzsa Magdi, Valkó úr, és ByeAlex
  kiadója is a CLS Music Kft….
  A következő történt.., a szakmai zsűri bizonyos tagjainak első feladata az volt, hogy ByeAlex dala bekerüljön a 30-ba. Bekerült, feladat teljesítve! Hurrá.
  Második felvonás: az elő, illetve középdöntőben a zsűri nem jutatta tovább ByeAlex dalát (Magdinak, Valkó úrnak nem volt feladata…), de nem is kellett, mivel előre
  lezsírozták, hogy a “közönség” továbbjuttatja majd a “dalt”.
  Harmadik, egyben végső felvonás: A nyolc versenyzőből, hetet a zsűri (legalább egyszer már) vagy az elő, vagy a középdöntőből már továbjuttatot (kivéve ByeAlex dalát…??). Jön a döntő… és teljesen véletlenül Magdi, és Csabika ad 6-6 pontot(a 8-10 gyanús lett volna), biztosan megvilágosodtak (feladatuk teljesítve…), Jenő 4 pontja csak hab a tortán…
  A többit elintézték a “nézők”.
  Az egész színjátékot viszonylag kevés “erőforrásból” sikerült kivitelezni. Gratulálok!! Magdika,(akit egyébként elismerek), és Csabika is, igen nagyott esett a szememben (remélem mindkét említett zsűritag majd elmagyarázza, hogyan is volt ez a történet), Jenő már nem tudott(mármint esni).
  Összefoglalva, egy kitervelt, és viszonylag kis pénzből kivitelezett átb@szás részesei lehettek a kedves nézők. Magyarország 2013….
  Azért sajnálom a nézőket, és azokat a versenyzőket akik próbálták komolyan venni ezt az egészet.
  Ja, és ez nem egy ócska összeesküvés elmélet :-), az ócska ebben a történetben egészen más (remélem akinek az inge az föl is veszi ám)
  Egyébként, sok sikert Alexnek!(nem ő tehet róla)

 • Zolitt

  Mi van veletek? Bevág a tanga? Szorít a zokni?
  Vigyázzatok, nehogy kórházba kerüljetek vérnyomás problémával… Meghasonult böszme buta hozzászólások áradatát olvastam itt végig…
  o.O Jó, persze, számítottam a negatív kommentekre, meg arra, hogy jönnek a szokásos “én többet nem nézem” “felesleges indulni” típusú kommentek, de amiket itt olvasok… KIAKASZTÓ!
  Pont ellentéte azoknak a kommenteknek, amik tavaly jöttek. Akkor azon sírtak ríttak, hogy jajj magyarok vagyunk, miért kell angolul énekelni? Most meg hogy úgy néz ki, hogy magyarul állítják színpadra, azon sír a szájuk, hogy miért nem angolul? így senki nem ért minket! Oszt’ akkor mi a f.sz van? Tavaly értette valaki az Észt versenyző Kuula c dalát? NEM! Döntős lett? IGEN! Szép helyen végzett? IGEN! Na? akkor? Mi is kivisszük magyarul, és majd meglátjuk. Elkészítették a Kuula angol és orosz verzióját. Ezt mi is megléphetjük, és simán lehet promózni minden felé.
  Meg mi az, hogy borzasztó, szánalmas, vérlázító ez a produkció? Szerintem abszolút vállalható! Én májusban már Németországban leszek, és a Hotelünk bárjában (ahol dolgozok) kivetítőn fogom nézni az Eurovíziót, és marha büszke leszek rá, hogy ismét egy újabb, kellemes, kedves és igenis szerethető dallal lép Magyarország színpadra. Nekem is más kedvencem volt, nem is egy volt Alex előtt, de nem történt katasztrófa, hogy Ő nyert! Lehetne példát venni a Svédektől! Nekik egy hatalmas parti az egész válogató! Lehet itt az MTV is hibás, hogy egy kb 100-150-200 fős stúdióba nyomják be a versenyt, mert ha nagyobb helyszínen lenne, többen át tudnák érezni a feelingjét az egésznek. A kommunikáción kellene csiszolni egy kicsit. A médiának nagy ereje van. Sokszor (túl sokszor) látszik, hogy az emberek azt mondják, amit a szájukba adnak. Lehetne formálni pozitív irányba a népet… Az meg, hogy jövőre legyen zárt körű, ismét csak egy bődületes baromság! A kezdő lépéseken lehet változtatni, ezen az okosoknak el kell gondolkodni, hogy a közönség interneten leredukálja mondjuk 80-ra vagy 50-re a beküldött dalokat, és a zsűri abból válasszon ki 30-at! A FORMÁTUM MINDENKÉPPEN MARADJON!
  Nah, befejezem, mert már elég sok lesz, de úgy éreztem ezeket ki kell írnom magamból. Bocsi a hosszú kommentért! :)
  Béke emberek! =)

 • Szemizoid

  P O C S É K, SŐT SZÉGYENLETESEN VACAK !!!!!

  Ezzel aztán, már most biztosított az első helyezet – UTOLSÓKÉNT!!! Gratulálok Hazánk sikeres lejáratásához!

 • krobert

  na ide írom ki utolsóként 😀
  Az lenne a kérésem, hogy páran leírnák az eddigi top10-et (statisztikához kéne :) )

  • Rita

   krobert, íme az én top 10-em:
   1.) Norvégia
   2.) Svájc
   3.) Magyarország
   4.) Ukrajna
   5.) Ausztria
   6.) Dánia
   7.) Németország
   8.) Izland
   9.) Spanyolország
   10.) Grúzia

   Magyarország azért szerepel a listámon, mert külföldön élek, és így lesz lehetőségem hazaszavazni :) Általában az első 3 helyezettem szokott szavazatot kapni tőlem a döntőben, jelenleg ez a 3 ország érdemelné ki.

  • Vektor

   Mikor jöttök rá, hogy Top10 mindig becsapós?

   Az emberek az Eurovízión nem sorrendet küldenek be, hanem csak a kedvencükre, szélsőségesebb esetben két-három dalra szavaznak. Lehet, hogy valaki mindenki listáján 3-5. helyet ér el, aztán nulla szavazatot kap a versenyen, mert senki sem kedveli eléggé ahhoz, hogy szavazzon rá.

   Ezért az ilyen listákon max. az első három helyezettet érdemes nézni, ha a többit is figyelembe vesszük, eltorzul az eredmény.

  • Rita

   Vektor, éppen ezért emeltem ki, hogy kikre adnám le a voksom is, mert hasonlóan gondolom, mint Te. :)

  • krobert

   írom külön azt is, hogy hányan rakták az első helyre az adott országot

  • Máté94

   Rita,te nem azt mondtad,hogy Skóciában élsz?Az Egyesült Királyság az 1. elődöntőben szavaz. :/

  • Rita

   Máté, elsősorban döntőben szoktam szavazni, így már eleve abból indulok ki, hogy lesz Alexre lehetőségem szavazni :) Az elődöntőben ez most valóban szerencsétlenül jött ki, és sajnálom is, de nem jöhet össze minden :)

  • Máté94

   Jaaa…:D Értelek!Ez a pozitív hozzáállás.:D Végül is,én is így vagyok vele,hogy muszáj Alexnek döntősnek lennie.De,aztán a döntőben ne fogd vissza magad!:D

  • Rita

   Máté, semmiképp sem 😉

  • olsson

   1. Norvegia
   2.Svajc
   3.Feheroroszorszag
   4.Ausztria
   5.Dania
   6.Magyarorszag
   7.Gorogorszag
   8.Malta
   9.Izland
   10.Németorszag
   es en sem magyarorszagon elek, (hanem svedorszagban) de en imadom ezt a dalt es itt a kornyezetembe mindenki szereti es fog is kapni majd par smst

  • msz

   1. Izland
   2. Németország
   3. Svájc
   4. Dánia
   5. Görögország
   6. Grúzia
   7. Ukrajna
   8. Norvégia
   9. Albánia
   10. Észtország

  • Pitbull

   Szerintem nem sok értelme van addig Top10-es listákból statisztikát készíteni, amíg nem ismerjük az összes dalt. Én ugyan Magyarországon élek, és valószínűleg itthon fogom nézni a versenyt, de attól még nem hagynám ki a listámról ByeAlexet. Pontosabban NEM EZÉRT hagynám ki, hanem azért, mert nekem NAGYON nem tetszik, kb. a legrosszabbak között van. Ettől függetlenül, természetesen szurkolok neki a döntőbe jutásért (ezt el is várom a mindenkori magyar versenyzőtől) és az ott elért minél jobb helyezésért. Tegyen mindenki más is így!

 • Gablyska

  1. Nem értem, mi a felháborodás tárgya. Alex kapta a szavazatok legnagyobb részét, és kész. Most kellene azt a magatartást tanúsítania MINDENKINEK, hogy attól függetlenül, hogy nem szereti valaki, kiáll a srác mellett. Mert akkor is Ő fogja képviselni az országot, ha Kiss Pista Létavértes Alsóról veri magát még egy hónapig, hogy miért nem X.Y. nyert. Ilyenkor kellene udvariasan és csöndesen elfogadni az eredményt, és hang nélkül kiállni a produkció mellett. Volt már nem is egy, nem is kettő olyan fellépő, aki a ’gáz’ kategóriát bőven kimerítette (lásd: 2012. Montenegro- Euro Neuro, 2011. Norvégia- Haba Haba és még lehetne sorolni). De ettől függetlenül ezek az országok kiállították ezt az indulót, részt vettek, és kész. Nem dőlt össze a világ. Csak a magyar euróvíziós kultúrából ez még sajnos hiányzik. Nagyon hiányzik.
  2. Sokan írták, hogy miért nem KSA vagy Gigi. A Gigi.féle, nagyestélyiben kiállok és próbálom a csillagokat leénekelni típusú nagyáriákat minden egyes évben megpróbálja elsütni legalább 2-3 ország, eddig sikertelenül. Nem lettünk volna előrébb ezzel sem. Igen, szépen énekel, nem vitás. De valamiért nem Ő volt az, aki képes volt a legtöbb szavazatot összeszedni. Andrással ugyanez van.
  3. Sokan nyávogtatok, hogy miért nem angolul énekel majd. Tavaly a szerb induló az anyanyelvén énekelt, és 3. lett. A moldáv induló 11., ugyancsak anyanyelven elhangzott dallal. Észtország 6. lett, amikor is észtül énekelt a srác. Nem értem, miért kellene KÖTELEŐEN angolul énekelni. Akkor ez a ’pletyka’, hogy nem beszél angolul. Wolf Kati sem beszélt jól, csak meg kell nézni 1-2 interjút. Mindegyikben legalább 2-3 alkalommal kellett megkérdeznie vagy a kísérőjét, vagy az interjút készítőt, hogy akkor miről is volt szó a kérdésben. Ruzsa Magdi ugyanez volt. Semmit nem beszélt angolul 2007-ben.
  4. Nem feltétlenül arról kellene szólnia az egésznek, hogy nyerni kell. Ott van Portugália, 46 éves versenyzés alatt sohasem nyertek, és erre az évre adták fel teljesen. Minden egyes évben szerepeltek. Nem kell megváltani a világot pár év alatt Nekünk sem.
  5. Alex nyerésén kiakadó, magyar ’celebek’ (lásd Sarka Kata, Hajdu Péter és a többi cikiség) inkább magukkal foglalkozzanak már, ne ezzel. Van ott is mi körül seperni, nem kell mást oktatni.
  6. Innentől kezdve elsősorban támogatni kellene a srácot, hogy legalább azzal menjen ki, hogy mögötte van az ország támogatása. És nem egy kígyófészket hagy maga után.

  • Gabiii

   Tudom gonoszság a részemről de külön öröm ezeknek a celeb valamiknek a felháborodását olvasgatni, ha ők fel vannak háborodva akkor talán mégis jó úton vagyunk.
   Remélem az előadók tehetségesebb fele megérti végre hogy valami egyedit kell hozni ide nem elég Szabó Zé futószalag dalai mellett jól énekelni.

  • Gabiii :DD Sokan szokták figyelni a svéd futószalagról lepottyanó ötleteket is :)

  • Gabiii

   Na ja csak a svéd futószalag valahogy olajozottabb és ami lepottyan az olyan lesz mint ami lepottyant. 😀

 • Rivgos

  Az a helyzet, hogy a közönség jól pofánverte a kereskedelmi televíziók “tehetségkutató” címszó alatt futó pénzlenyúló, agyonstylistolt, sémára igazított “sztárcsináló” trágyadombját. Akár a benne résztvevőket, akár a készítőket illetően.

  • JakeJagger

   Aha, és ezt mégis hogy?!
   Ugyanaz a közönség arculcsapta saját magát? Mert nehogy már azt próbáld meg bebeszélni, hogy a Dal-ban nem ugyanaz a réteg szavazott, mint a másik tehetségkutatókban!

   Vagy itt szerinted valami válogatott, nívó díjas szavazóbázis volt??

  • Cici

   Ha ugyanaz a közönség szavazott volna, akkor most Radics lenne a győztes. Vagy Kállay. Vagy a Vastag-gyerek.

  • Vektor

   Az MTV és a kereskedelmi csatornák közönsége nagyban eltér, ezért könnyedén feltételezhetjük, hogy a szavazóbázis nem egyezett meg a szokásos tehetségkutatókéval. Persze volt átfedés, de közel sem ugyanarról a csoportról beszélünk.

 • Dani

  remélem, az európai szavazók is úgy gondolkodnak majd, mint a magyar tinilányok, akiknek köszönhető az eredmény

  • Gabiii

   Na kenjük megint a tinilányokra -_-
   Abszolút nem ők szavazták meg Alext ebben biztos vagyok.

  • Vektor

   Gratulálok az általánosításhoz, ezzel az egy mondattal bemutattad, milyen értelmi szintet képviselsz.

  • Dani

   miért, mégis szerintetek ki szavazott rá? fiúk? vagy pedig az idősebb korosztály, amely annyira nagyra becsüli ezt a stílust?
   mondd, Vektor, ha 100 golyó közül kb 80-90 fehér, a többi pedig színes, akkor miért ne állíthatná valaki, hogy a golyók zöme fehér?
   ha pedig már értelemről beszélünk, mégis hogy gondoltad, hogy egy mondattal le lehet mérni valakinek az értelmi szintjét?
   egyébként félre ne értsen valaki, nem vagyok byealex ellen, hiába szerintem a száma kifejezetten nem az eurovíziós dalfesztiválra való, de ha már ő nyert, sok sikert kívánok neki

 • LILLA

  Nézzétek a jó oldalát.Nem kell izgulnunk hogy kitudja-e énekelni a magas C-t.Én gratulálok neki,örülök hogy Alex megy.Egy igazi színfolt lesz Malmöben.Vagy bejön európának a mi kis antihősünk,mint nekünk magyaroknak,vagy nem.Nem mindegy?Őt legalább megjegyzik.Drukkolok nagyon.

 • Panda

  A zsűri nem akarta,Laurát,Ildikót,betette Alexet,ezért várható volt,hogy ez lesz! Ha nem szavazhattak a kedvencükre,azt mondták hogy akkor Alex!A zsűri ezt nagyon elszúrta!Hajrá Alex!

  • b_anni

   valami ilyesmire gondoltam én is….
   ja és műsor utáni online adásban látni véltem a zsűri értetlenségét (nyilván akkor amikor épp nem őket kérdezték, csak úgy belelógtak a képbe)

  • joba

   A zsűrinek előbb kellett volna a józan eszét használni. Most utólag már hiába “vakaróznak”, mint R.Viktor!

 • Norbi

  A rá szavazók eldöntötték a sorsát. Legyenek azok tini lányok, emósok vagy mindegy, mert ki fog esni az első körben.

 • Norbi

  A dal az nem rossz! De szerintem másnak kéne énekelnie ezt a számot.. Amúgy olyan ember kellene (kellett), mint amilyen a Rúzsa Magdi volt, akivel elég jó helyezést értünk el..;))

 • Fabiana

  Kicsit körülnéztem külföldi esc oldalakon, hogy mégis mi a visszhangja a mi kis dalunknak. Meglepő, de több embernek tetszik, mint amire számítottam, sőt, többen írták, hogy ez a dal egy kis friss levegő a sok lerágott pop dal között… Ha kikupálják Alexet éneklés terén van esély. LED-fal híján nem tudom, hogy, de nagyon jó lenne a háttér ötletes figuráit átmenteni a Malmöi színpadra is… Egyetértek Rakonczai Viktorral is, fontos lenne megőrizni ill. kihangsúlyozni ezt a “Földre pottyant” atmoszférát. Hajrá Alex! :)

  • Gabiii

   Hát nagy kérdés mit akarnak Malmöben mert gondolom nem színházfüggöny lesz a háttér meg nem is olyan mint Osloban, jó lenne erről is tudni valamit. Egyébként tényleg nem olyan rossz a külföldi reakció.

  • Rita

   Nem tudom mennyire megvalósítható, és milyen költségekkel járna, de a plafonról lelógatható (papír)figurákként megjelenhetnének, esetleg irányíthatná is őket valaki…de mint mondtam, nem tudom, ennek lenne-e esélye a malmői technikai feltételek között.

  • Zoli

   Én még abban a verzióban gondolkoztam, hogy eszkábálhatnánk egy óriási szerkezetet, ami alul-fölül egy-egy rúd, kifeszítenénk közéjük egy vásznat, arra lennének ráfestve ezek az izék, és egy megfelelő kinézetű ember ott ülne mellette, és tekerné. Így a fölső rúdról áttekerődne az alsóra a vászon (mint egy magnókazetta), és mindig más figurákat látnánk. Lehetne szimmetrikusan a másik oldalon is egy ilyen, ott az angol szöveg futna. Ez hülyeség?

 • joba

  Tisztelt „A Dal” Zsűri!
  Gratulálok! Sikerült – az Önök hibájából – kiküldeni azt a dalt, ami Malmőben nevezetessé tesz majd bennünket!Az biztos, hogy ez nem lesz egy a sok közül!
  Nagyon sok színvonalas dalt kritizáltak meg és pontoztak le, hogy nem elég katartikus, nincs elég mondanivalója a szövegnek, nem mozog eleget az énekes, nem tölti be majd a hatalmas színpadot. Bár bravúros hang, nem biztos, hogy majd ott, ha izgul, akkor is tudja majd hozni a formáját. Ilyen és ehhez hasonló okosságok tömkelegét hallottuk Önöktől. Hát az igaz, hogy ennél a dalnál ezeket a kifogásokat nem lehet elmondani, mert nincs mit. Ahogy Önök is viccelődtek vele, az óvodások ByeAlex-ek akarnak lenni a jelmezbálon és a szülőknek legalább sem a fantáziájukat sem a pénztárcájukat nem kell megerőltetni. Egy kis „manó” egy monoton, katarzis mentes – külföld számára érthetetlen szövegű dalt – motyog egy fantáziátlan színpadon. Igaz nem kell attól félnünk, hogy nem tudja kiénekelni a magas C-t.
  Kedves Zsűri! Ezt a dalt nem lett volna szabad a 4 szavazható dal közé sorolni, mert ugyanis itt az óvodások is már okos telefonok boldog tulajdonosai és nekik nem gond 20 SMS-t küldeni a kedvenceikre, hisz a számlát úgyis a szülő fizeti! A sok fennkölt kritika helyett az eszüket kellett volna használni, hogy amikor a dal mellett a Hungary felirat megjelenik, ne kelljen egy egész országnak szégyenkezni, hogy ez volt a legjobb dalunk!
  Ezek után már csak egy reményünk lehet, hogy az európai szavazók között is lesznek óvodások, akik rendelkeznek okos telefonokkal és az ő számláikat is a szülők fizetik!
  És még egy megjegyzés! Remélem jövőre kevésbé szakmai, de értelmesebb zsűri ül majd az Önök helyén.

  • Ariza

   Egész eddig azt gondoltam, hogy az “Alexet az óvodások szavazták meg nyertesnek” dolgot ironikusan kell érteni. De legalább ebből most megtudtam, hogy itt, Magyarországon olyan nagy az általános jólét, hogy alap, hogy minden egyes óvodásnak saját telefonja van, sőt, este háromnegyed 10-kor még aludni sem kell nekik…

 • Chris Noel

  Én minden adásban Bye Alex-nak küldtem barátnőmmel 3 SMS-t nem többet nem kevesebbet,mert 3 a magyar igazság! Ti akik sírtok,(‘magyar mentalitás,) mert szerintetek nem ő neki kellet volna megnyerni,akkor hol voltatok,mikor szavazni kellet??? Hahaha! Legalább nem hiába küldtük Alexra az SMS-eket! Nyert az a dal,ami a maga egyszerűségével mégis nagyszerűségével tarolta a már befutott kereskedelmi csatornák által támogatott nyertes énekeseket! Ahol az SMS-ek csak a pénzről szóltak! Ennél a dalnál nem kellet a többiekkel ellentétben nyivákolni,táncolni és még csak nagy tudással is elénekelni ezt a dalt! Itt nem tehetségkutató versenyről van szó,hanem 1 dalról,ami képviseli az országot!!! Ez egy egyedi stilus és dal,ami nem olvad bele a többibe,amiről az emberek többsége ép azt sem tudja ki énekli,de itt ellentétben a Kedvesem dallal mindenki tudni fogja ki a szerző és egyben az előadó a kicsiktől a nagyokig! Egyszer csak semmiből jött ezzel a dallal és megnyerte az egyszerű magyar emberek támogatottságával! Hajrá Alex nagyot taroltál !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))

 • Archi

  Publikusak mar az sms eredmenyek sz osszes fordulobol?

 • Chris Noel

  Én minden adásban Bye Alex-nak küldtem barátnőmmel 3 SMS-t nem többet nem kevesebbet,mert 3 a magyar igazság! Ti akik sírtok,(‘magyar mentalitás,) mert szerintetek nem ő neki kellet volna megnyerni,akkor hol voltatok,mikor szavazni kellet??? Hahaha! Legalább nem hiába küldtük Alexra az SMS-eket! Nyert az a dal,ami a maga egyszerűségével mégis nagyszerűségével tarolta a már befutott kereskedelmi csatornák által támogatott nyertes énekeseket! Ahol az SMS-ek csak a pénzről szóltak! Ennél a dalnál nem kellet a többiekkel ellentétben nyivákolni,táncolni és még csak nagy tudással is elénekelni ezt a dalt! Itt nem tehetségkutató versenyről van szó,hanem 1 dalról,ami képviseli az országot!!! Ez egy egyedi stilus és dal,ami nem olvad bele a többibe,amiről az emberek többsége ép azt sem tudja ki énekli,de itt ellentétben a Kedvesem dallal mindenki tudni fogja ki a szerző és egyben az előadó a kicsiktől a nagyokig! Egyszer csak semmiből jött ezzel a dallal és megnyerte az egyszerű magyar emberek támogatottságával! Hajrá Alex nagyot taroltál !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))

 • JakeJagger

  Amúgy, ha őszinték akarunk lenni, akkor itt nem a dallal és Alexxel van a dal, hanem azzal, hogy jelenleg abszolút nincs hangja!
  Szerintetek 2 hónap alatt be tudja gyakorolni úgy a dalt, hogy jól is tudja énekelni? Van erre esély?

 • Betty

  Egyáltalán nem igaz, hogy tini lányok szavazták be. Legalábbis ha magamból indulok ki. 18 éves vagyok, de ez nem jelenti azt, hogy hajlamos vagyok ilyen…érdekes számokért rajongani… Amúgy szerintem nem kell rögtön háborogni. Végül is a magyarok szavazták meg. Wolf Kati tavaly valami hihetetlen volt, mégsem ért el nagy eredményt. Lehet, hogy ezzel többre jutunk, mert egyéniség. Viszont a fordítással nagyon el fogják rontani. :/

  • Vektor

   Nem lesz fordítás, magyarul fogják énekelni kint is. Az egyik nyilatkozat alapján belerakhatnak egy-két sort svédül egy szép kis gesztusként a házigazdák felé.

 • Reka

  Nekem eszembejutott a Blue kivetítőfalai. Szerintem olyat kéne felállítani Alex mögé is. Oda ki lehetne vetíteni mindenfélét…

 • A “szakmai zsürinek” mert nevezettektől kikerülő 4 dalból ByeAlex dala volt a legjobb választás.

  Keresztes Ildit sajnálom, jól megetette a zsüri a nagy értékelő szövegével, de mindez pontokban nem jelent meg.

  Elgondolkodtató, hogy az Agárdi-Pál párosnak pontot sem adtak. Ahogy Rakonczai barátja sem kapott pontot: Rácz Gergő pedig most volt a legjobb.

  Radics Gigi erős hanggal rendelkezik, de nem tudja kezelni. Sokan azt hiszik, az a jó és kiváló, aki végig ordítja a dalt. Hát ezen a téren van mit tanulnia Giginek. Osztom azok véleményét, akik az érzelmet hiányolják a hangjából, ezáltal “egy a sokból” produkció. Jó, hogy nem ő megy ki Malmőbe, a múlt heti hírek után meg pláne.

  Cserpes Laura legalább annyira jól énekelt, mint Gigi, sőt voltak nagyon szépen kidolgozott részei is az előadásának.

  KSA: kár érte, de az előadásmódja (arc-játéka) bocsánat, de groteszknek tűnő.

  Vastag Tamásnak túl nazális hangja van, és a magasabb hangok nincsenek kiképezve, ezzel agyonütötte az amúgy szép dalt.

  ByeAlex: eszébe ne jusson átadni a helyét másnak. Ezt ő nyerte, neki kell mennie. Miért lenne égés az ő dala? Mint a mesében, 3-szor szavazta be a nép. Tartom annyira kreatívnak, hogy majd kitalálja a legmegfelelőbb nyelvi előadásmódot. Amilyen különc, annyira elragadó.

 • Emdogh

  Emberek, én teljes mértékben elkeseredtem. Mindenki rimánkodik, hogy nem jó. Pedig ez a MI döntésünk, és nem hiszem, hogy bárkinek is érdeke lenne belenyúlni a versenybe, hisz tudjuk, hogy a kutya se szavaz ránk. És nem jó politika, hogy a nyertes kihirdetése után 20 órával már a fél ország lázong. EMBEREK, saját magunkba harapunk! Mindenki teszi a vészjósló halálmadarat, pedig MI döntöttünk, és ezen SEMMI NEM VÁLTOZTAT! Alex fog kint énekelni, magyarul, és mág 2 HÓNAPja van felkészülni. Itt meg már egyesek nemcsak keseregnek, hanem mindenféle összeesküvés-elméleteket gyártanak.
  Nem csak az induló tükrözi az országot, hanem az is, hogy mennyire támogatják. Ha itt egyesek botrányt, vagy népszavazást, vagy akármit akarnak, azzal úgyse érnek el semmit, csak azt, hogy Alex nem fog tudni úgy teljesíteni, ahogyan azt szeretnénk. Ezért, az ő tiszteletére kérek mindenkit, hogy hagyja abba a sirámokat! (Vagy építsen egy időgépet, és használja…)

 • Zsolti

  Nem térek magamhoz 😀 Azt hiszem, nem érheti a műsort olyan vád, hogy előre el volt döntve a győztes személye. (Bár látom, itt fentebb akadt 1-2 mókás próbálkozás.) Alapvetően nem tartom jó választásnak a dalt, egész egyszerűen mi rajongók nem ilyesfajta produkciót álmodunk meg a nagy versenyre.

  Ennek ellenére amint felocsúdtam a wtf?!-ból, és az enyhe letörtségből, felsorakozom ByeAlex mögé, és támogatom, mert most már ez a mi dalunk, és majd titkon reménykedek egy kicsit, hogy talán még egy nagy meglepetés vár ránk, és bekerülünk a döntőbe. :)

 • nosugar

  Betoven….”Cserpes Laura legalább annyira jól énekelt, mint Gigi” 😀 😀 😀 Bocs, de ezt nem hagyhattam ki!

  • Ha lenne zenei hallásod, akkor ezt a szombati előadásuk alapján te is így hallottad volna. Nem tudom miért sztároljátok annyira Gigit. Ha annyira kiemelkedő lett volna, akkor a nép őt szavazza meg. De nem így történt!

   Sokat mondó az a viselkedés is (Vastag T. Radics G., Kállay-S.A), amit az eredményhírdetés után mutattak. Na, az őszinte volt mind3 részéről, azt nem tudták meghazudtolni szép szavakkal. Van még mit tanulniuk nemcsak ének-tecnikából, hanem kulturált viselkedésből is.

 • Vektor

  Na, most már tényleg csak a választási év zavarhat be a következő évi szereplésünkbe, mert A Dal döntőjének nézettsége magasabb lett, mint a Voice-é!

  http://www.origo.hu/teve/20130303-mtvs-rekordnezettseggel-ment-a-dal-dontoje.html

 • krobert

  Akkora butaság, hogy “a Lordi és a Buranovói nagyik is sikeresek voltak, pedig különlegesség volt”. Ez valami teljesen más, tényleg kitűnik a többi közül, de nem úgy mint a fent említett kettő.

 • Bkoska

  Azt hiszem nem Alexet és nem a rá szavazó szimpatizánsokat kellene szidni. Mert a kialakult helyzetről, ami ennyire felháborítja a nagy többséget arról leginkább maga A Dal verseny lebonyolítói tehetnek. Ugyanis, ha már pontozott a zsűri, és hasonló felfogásban, mint az Eurovizion, akkor nem értem, hogy a négyes döntőben miért vesztek el ezek a pontok. Hisz az Eurovizion is 50 % a közönség szavazat és 50 % a szakmai zsűri szavazata. Max holtversenyben lehetett volna úgy dönteni, hogy ebben az esetben, aki a közönségnél szimpatikusabb. Tehát, úgy kellett volna indulnia a szavazásnak, hogy BYAlexnek a zsüritől van 1 pontja és a közönségtől 4 pontja, ami összesen öt. És csak egy esetben tudott volna győzni Alex, ha Vastag T. a közönségnél 2. GiGI a 3. és Kállay S. az utolsó a közönségnél.
  Nos erre elég kevés esély lett volna szerintem. Ezzel tulajdonképp semmibe vették a szakmai döntéseket. A másik nagy hiba az volt, ha ennyi mindenkinek tetszett GIGI és Kállay, akkor miért nem szavaztak. Meg kell érteni, hogy szavazni kell!!!! Mi a párommal 40 szavazatot leadtunk a Kállay S. Amúgy meg sajnos a nyertes szám tényleg egy gyermeteg semmi, 3 perc unalom, ha valaki azt mondja ezt 5-ször egymás után képes meghallgatni, akkor gratulálok. És még az énehhangról nem is beszéltem. Miért nem küldtük oda akkor SP-t? Könyörgöm a Dal két nagyon fontos dologról szól milyen a Dal és hogy Tud énekelni az Előadó. Bizony nagyon szimpatikus a srác, akivel semmi bajom, de ezeket nem tudom figyelmen kívül hagyni. Azzal még nem lesz valaki jó előadó, hogy van egy bugyuta image-a. Amúgy meg nem igazán emlékszem, hogy egy komoly, értelmes mondatot egyáltalán megfogalmazott a müsorban. No ilyenkor felvetődik bennem, hogy a verseny eredményét törölni kellene és pót megoldásként kiküldeni Caramelt a Jelenéssel. Azt hiszem azzal csak Magyarország nyerhetne sokat.
  Ha ez így marad nem fogok Alex ellen szurkolni, de az sem biztos, hogy bekapcsolom a TV-t mert nem igazán hiszem, hogy lesz éretelme. Azért mert magyar még nem kell szeretnem, ha szerintem nem üti meg azt a színvonalat, amit Magyarországnak képviselnie kellene.

 • Yegenye

  Hát igen… Olvasom itt ByAlexről, hogy aranyos, meg hogy manó, és nem tagadom a dal szövege kellemes, sőt még zeneileg is… De könyörgöm… aki énekli, az nem tud énekelni…

  Némi párhuzamot érzek a 2008-as spanyol versenyzővel.

 • Dani

  Azért kicsit sajnálom a srácot, hogy ennyien támadják. Tartom a véleményem, hogy Gigi vagy András jobb lett volna, és hogy ez a dal egy fos számomra. DE minden elismerésem ByeAlexnek. Egy egyszerű, jófej srácnak tűnik és mindegy, hogy mi a vége, támogatom, szerintem meg fogja állni a helyét Malmöben. A kialakult helyzeten úgysem lehet változtatni. Hajrá Hajrá ByeAlex Malmöben.

 • Bkoska

  Még egy dolog, mi értelme volt a zsűrinek?
  Hisz, ha a 4 között elvesztek a zsűri szavazatai, akkor egyáltalán miért volt szükség erre a cécóra. Akkor miért nem szavazhattunk mind a nyolc dalra? Ez így ellentmond egymásnak. Ja, szerintem süsü a sárkány is mehetett volna az Euroviziora, kb ugyanaz a színvonal. De a Bodrogival talán jobb lett volna.

 • ImiiiY

  Először nem akartam elhinni, de végül magamhoz tértem, és megtetszett a dal. Nem tudom, de olyan kicsit elvarázsolt, álmodozó. Komolyan, eddig mindig “nagy produkciókat” küldtünk, most Alex egy üde színfolt a palettán. Külföldi fórumokon nagyonis szeretik az emberek, és nem értem, hogy nekünk miért kell ócsárolni. Én se őt küldtem volna, hanem Gigit vagy KSA-t, de ez van. Azzal csak rontunk a helyzeten, ha mindenki sértegeti… Mondjuk ha a háttérvokalista csaj nem megy vele, akkor én is dühös leszek, remélem nem rontják el, nagyon összeillenek, és jól is mutatnak együtt. Remélem a figurákat megoldják valahogy, mert azok nélkül elég vérszegény. Nem is szaporítom tovább a szót, HAJRÁ ALEX! Szurkolunk neked! :)

 • Bohém

  A vélemények mindig szubjektívek, s ahogy látom két véglet között mozognak. A vicc, hogy mindenkinek van némi igazsága. Nemzetközi szinten kell a jó hang, a profi eladás, egy zeneileg színvonalas dal, de kívánatos az átlagos tucat árutól eltérő különleges egzotikum, újdonság.
  Szerintem ennek ötvözete a nyerő, ez az ami mindenhol bejön. Ebből lesznek a világslágerek, s születnek az igazi sztárok. Persze ez a legnehezebb, egyben ritka is. Nekünk sem sikerült most.
  Kár vitatkozni a történteken, tanulni kellene belőle, hogy jövőre legalább a nemzetközi nevezési színvonal minimumát elérő produkcióval rukkoljunk elő!
  Megjegyzem, nagyot nőne a szememben Alex, ha ezután a hercehurca után visszalépne. Így emelt fővel még kamatozna is számára a dolog, mint hogy égesse magát Malmőben.
  Most viszont akár jó, akár nem jó ez a szám, ha magyar vagy, drukkolj!!!
  Utána aztán lehet: Bye Alex!!!

  • “Bohém: “Megjegyzem, nagyot nőne a szememben Alex, ha ezután a hercehurca után visszalépne. Így emelt fővel még kamatozna is számára a dolog, mint hogy égesse magát Malmőben.”

   ???????

   Lépj le te emelt fővel! Milyen jó, hogy nem a te szemednek kell megfelelnie. Őt a szavazók többsége küldi ki Malmőbe, és nem kell visszalépnie, mert nincs rá oka.

 • Bohém

  Ja, és egy kérdés még.
  Nem tud valaki olyan linket, ahol a zsűritagok nyilatkoztak az eredményről?
  Avagy netán azóta is mély depresszióba zuhanva magukba zárkóztak miután felvették a gázsit?

 • Betty

  Láttátok Bulgária képviselőjét? Na először nézzétek meg, utána mondjátok, hogy nem vagyunk jók. xD

 • Caedy

  Ma már inkább nem bosszantottam magam sok negatív hozzászólás miatt, mert csak felbosszantom magam. Viszont a fanyalgóknak jelezném, hogy nem mindenki utálja a dalt, nem mindenki hózza le külföldön!!

  csak pár komment at eurovision.tv-ről (nem magyaroktól)

  HUNGARIKA, I love everything about you this year! The song is just perfect in its simplicity, it will be one of the most played on my mp3 for sure. And I just adore the artist, my favorite so far. And also the other songs in the national final were just awesome, so everything Hungarian this year makes me so happy :))

  The guy is very cool. The song is simply unique and phenomenal. The message is of the essence, we hope that English will convey the message. The purity, simplicity brilliant this song is for all of us.

  Very nice song, I like it! :) Hope Hungary will be in final :)

  Nice surprise from Hungary. Nice chillout song. I can’t understand what the singer sings about, but it’s something positive, something about love perhaps. :)
  Hungary will reach the final and do well. It’s one of my favourites.

  wow. wonderful. excellent. great choice, hungary!
  so different, so intimate. i absolutely love it – but i don´t understand the lyrics. can someone translate it?
  greetings from germany and i want this to be in the final – i’ll keep my fingers cross!!

  És igen vannak negatívak is de baromira nem arra kell koncentrálni.

  Hajrá ALEX!!

 • Seatter

  Valaki!Információhiányban szenvedek!
  A Wikipédián miért van az írva,hogy Alex magyarul és svédül adja elő a dalt?
  Ez biztos?

  • Gabiii

   Valóban ez a terv!

  • Fabiana

   Hm, kár, hogy a svédek nem a mi elődöntőnkben szavazhatnak, de amúgy szép gesztus volna. :)

  • Gabiii

   A finnektől viszont garantált lenne a 12 pont, mondjuk ez az egész ha másnak nem is, nekik tuti bejön majd.

  • Fabiana

   Szerintem Izlandnak is bejön majd. Kb. olyan hangulata van, mint amit ők küldtek 2011-ben.

  • Máté94

   Plusz Románia is ad nekünk jócskán pontot.Akkor ott vannak még az azeriek,akiknél most “kis kedvencek” vagyunk.

   Sok magyar írta,hogy Svájcból és Izraelből is fognak szavazni,szóval csak döntősök leszünk.

  • Gabiii

   Nem tudom szerintem most nagyon fölösleges a baráti pontokat számolgatni meg a mezőnyt méricskélni. Az egész attól függ hogy épp akkor eltaláljuk e a hangulatot illetve azok akik a furcsaságokra szavaznak elég furcsának találják e. Mert sok ilyen ember van aki nem Eurovízió rajongó és mindig a vicces vagy nagyon különc dalokra szavaznak. Nem egyet ismerek személyesen. :)

 • Rmadre

  Cenzúráztok? Klassz!….eltűntek a kínos kommentek……pedig szólásszabadság van, vagy mi…..??

  • Kedves Rmadre! Bemásolom az erre vonatkozó szabályokat, amiket a “Rólunk” menüpontban is elolvashatsz.
   Hozzászólásokkal kapcsolatos alapelvek
   Kedves kommentelők! Szeretném felhívni a figyelmeteket a hozzászólások néhány alapvető szabályára, mivel moderáljuk a beszélgetéseket. Tudom, sokszor kemény viták szoktak zajlani a verseny dalairól, de amíg nem fordul a vita személyeskedés, gyűlöletkeltés vagy rasszizmus irányába, addig nincs semmi baj. Nagyon sok ellenszolgáltatás nélküli munka van az eschungary.hu-ban, így szeretnénk védeni a többi önkéntessel együtt azokat, akik értelmes párbeszédet szeretnének folytatni a többi rajongóval, vagy a verseny után érdeklődő olvasónkkal. Rengeteg moderáció nélküli fórum létezik a neten, aki feltétlenül ki akarja adni magából a dühét, az biztos fog találni egy arra alkalmas fórumot. Tartsuk tiszteletben mások gondolatait. Köszi!

 • django

  hát igen ez van.nem is tudok mit mondani a csalódástól.ennyi erővel kikűldhettük volna besenyő pista bácsit is.csak még arra vagyok kiváncsi hogy egy ilyen csomó szerencsétlenség hogy tölti be azt a sokszor emlegetett nagy szinpadot

 • JakeJagger

  Mostanra esküszöm kezdek én is megbékélni az egésszel…
  Nem baj, ha idén egy ilyen “fura” dallal és fazonnal kisérletezünk, lehet, hogy még jó is kisülhet belőle. Ha meg nem, akkor jövőre visszatérunk kommerszre! :)))
  Úgyhogy a nagy dühöngésem után : Hajrá Alex!

  • Erzsi

   Annyira meghatott Jake hozzászólása. Óriási dolog, ha az ember felül tud emelkedni korábbi véleményén. “Oké, nem neki szurkoltam, de ez van, ebből kell kihozni a legjobbat.” (És lehet, hogy ha végre elkapcsolunk a lejátszón kedvencünk daláról és a másiknak is adunk egy esélyt, akkor abban is megtaláljuk a szerethetőt.)
   Kösz, Jake, visszatért az emberiségbe vetett hitem.

 • django

  még valami.szerintem KSA dalával angolul biztos favoritok lettünk volna

  • rivgos

   A tököm van már tele ezzel a lenne, volna, lett volna mentalitással. Honnan a túróból veszed, hogy mi lett VOLNA? Ennyi jóstehetséget, ami ebben az országban van…

 • Ariza

  Sokat gondolkodtam azon, hogy miért az lett a végeredmény, ami, illetve Alex hogyan kerülhetett be egyáltalán a legjobb négybe.
  Először is, azon nem csodálkozom, hogy akiknek az elődöntőn két kézzel szórták a magas pontokat, majd a középdöntőben durván lehúzták őket (Cserpes Laura, Agárdi-Pál), a szuperdöntőben már nem szorítottak nekik helyet, ezzel a zsűri saját magának mondott volna ellent. (De azt fenntartom, hogy nem kellett volna elsőre elhúzni előttük a mézesmadzagot…)
  Keresztes Ildikó szerintem eleve nem is akart nyerni, mivel ezt a versenyt nem lehetőségként, hanem ráosztott énekesnői feladatként fogta fel, amit meg kell oldania. Mivel a középdöntőből a nézők juttatták tovább, akár komoly ellenfél is lehetett volna, ha a kijutás lett volna a célja. Talán nem akarta a fiataloktól elvenni a lehetőséget, egyébként is sokan kritizálták, hogy mégis mit akar ennyi idősen az Eurovíziótól. Nem akkora probléma, hogy a zsűrinek nem rá esett a választása, de azért respektből kapott pár pontot.
  Rácz Gergővel kapcsolatban: nem akarom elhinni, hogy van itt olyan, aki számon kérte Rakonczaitól, hogy miért nem tolta be a saját zenésztársát a top4-be… hála a jó égnek, hogy nem merték ezt megcsinálni! Szerintem amúgy sem hozott volna sok szavazatot.

  És elérkeztem a téma legkényesebb pontjához: miért nem Gigi nyert? Pedig rengetegen meg voltak győződve arról, hogy nincs nála alkalmasabb a feladatra, ő a legjobb hangú énekes, a legtehetségesebb, a leginkább eladhatóbb külföldre, stb…
  – Először is, olyan dallal indult, ami a saját rajongóin kívül nem nagyon hozott lázba senkit. Ezen a fórumon is sokan elismerték, hogy Giginek kellene mennie, de nem ezzel a dallal. Sőt, most, hogy eszembe jut, igazából nem is magáért a dalért, inkább az előadóért volt nagy lelkesedés. Ez meg is bosszulta magát, mert hiába adott a jó hangú előadó, ha a dal nem fogja meg az embereket, nem szavaznak rá. (Ugyanez vonatkozik Vastag Tamásra is.)
  – Másodszor a médiahájpban is lehetne okokat keresni. Ha a verseny visszhangját nézzük, az embernek olyan érzése volt, mintha az egész mezőny csak Gigiből és a duettből állna. Ehhez még hozzájöttek azok a pletykák, miszerint az egész válogató neki van elrendezve. A TV2 szemtelen kampányvideójáról már nem is beszélve, gyakorlatilag kész tényként tálalták, hogy ő fog Malmőbe menni. Ezek után nem csoda, hogy sokan úgy gondolkodtak: minek szavazzanak Gigire, ha van neki elég támogatottsága? Vagy egyenesen elegük volt az egész felhajtásból, ami okot adott arra, hogy ellenszavazótábora alakuljon.
  De van még egy érdekes jelenség, ami a tehetségkutatók szimpátia alapú szavazásához kötődik: ez a „szegénylegény” effektus. (Bocs, jobb kifejezést nem találtam rá.) Puzsér ezzel magyarázta az utolsó CSISZ győztes sikerét, szerintem van benne valami. A néző, az átlagember ugyanis elsősorban nem azzal szimpatizál, akit megpróbálnak tökéletes választásként eladni neki, hanem akiben magára ismer, vagy a tökéletlensége miatt megesik rajta a szíve. Gigi, akit megpróbáltak a minden szempontból tökéletes Eurovíziós énekesként eladni, ennek a karakternek a totális ellentéte, míg Alex az, akire a leginkább illik.

  Itt hibáztak iszonyatosan nagyot azok, akik Gigit tolták előre…
  (Húú, nem gondoltam volna, hogy ez ilyen hosszú lesz. :S)

 • Fabiana

  Azért nem “vicces”? Pont abban az évben küldünk olyan dalt, amihez frankó, kész grafika van, mikor a nagy versenyen (elvileg) nincs LED fal… Én azért nagyon remélem, hogy valami úton-módon a figurák is kijuthatnak Malmöbe. Nagyon jópofák. :)

  • Gabiii

   Lehet butaságot beszélek, nem emlékszem a pontos nyilatkozatokra ezzel kapcsolatban, de a LED-fal száműzése nem feltétlenül jelenti azt hogy nem lesz a háttérben valami ilyesmi. Ulrik Munther mögött pl mi a fene van? Mert hogy nem LED az tuti és iszonyatosan látványos.

  • hanna

   Igen, erre ma döbbentem én is rá. és ha nincs hogy kivetíteni a grafikát. hát az nagyon szomorú lesz.

  • A szervezők mérföldkőnek szánják az idei Eurovíziót, kisebb arénában, családiasabb, vidám hangulatban akarják megrendezni a versenyt, és valóban volt említés arról hogy nem lesz mega-giga ledfal. Szerintem erre az ötletre jól passzol a mi versenydalunk.

 • Jack

  Pretty decent song. I think however that it may be too intellectual for the average eurovision viewer, and this song won’t gather too many votes. Europeans also didn’t got the beautiful message of Hungary’s previous entry, which was a very uplifting song btw, so I don’t have very high expectations this year. Hope Europe will contradict me, and will finally get the message of Hungary. It should also remain in pure Hungarian version. On paper it may not appear impossible to translate it into English, but would lose so much from its original charm. English is just not very resourceful in expressing original Hungarian lyrics.

 • hanna

  Azért nyert Alex, illetve az adta meg neki a végső löketet hogy Szilvinek s Dénesnek sok sok rajongója s támogatottsága volt, akik feltöltött telefonkártyákkal várták hogy szavazhassanak. S mikor ilyen ócska módon (miután ráadásul jobb volt a döntős produkciójuk mint a legutóbbi) startból leírták őket (az értékelő inkább búcsunak hatott minden zsüri részéről ezuttal), ezért levezették a feszültséget az anti sztárra szavazva. Alexen kivül mind 3 döntős nagy hátszéllel volt, KSA és Gigi kiemelt támogatással, Tomi volt az aki mesterkéltnek hatóan volt első a múltkori fordulóban. Tehát Alex volt az akire az smseket lehetett árasztani.
  Biztos ez volt. érvek a következtetéshez: Abban középdöntőben ahol szilviékre kellett szavazni majd megkétszerezedett a szavazók száma. Ezzel felmérték a rájuk voksolás hajlandóságát, ami megilyeszthette őket ezért nem merték végső döntőre hagyni őket. Ha Alex lett volna a toronymagas gyöztese a középdöntőnek biztos őt nem merik végső 4 be tenni. Azzal nem számolt senki h rá ruházódnak a dühös duett elköltésre szánt smsei. Persze sokan kedvelték is. Mert üde folt (volt) a mezőnyben.
  Miért nem Gigi? Pont az előző érv miatt. Mert annyira de annyira tolták. a tv3ös promo szerintem mindenkinek azt az érzést erősítette meg h előre el van döntve minden, a műsor s az esmsek csak körítés.(ami nem is biztos, de ilyen hangulatot árasztott) Kedvelem a leányt, szerintem korát meghaladóan vérprofi nem csak éneklésben hanem média kezelésben is. Nagyon sajnálom hogy nem volt egy ütősebb dala. Hazai piacon kiemelkedő. de nemzetközi mezőnyben átlagos. Ezért örülők h nem ő megy, mert szerintem közepeske eredmény lenne és az nagy csalódás lenne tehetségéhez. Alexxel szerencsére nem várunk semmire.
  MIndenesetre nagyon bánom ezt a led fal dolgot.
  erre kellett volna azért gondolni. Főleg h alex magyarul nyomulna, amit helyesnek is tartok, de nagyon kéne egy kis tartalom közvetítés s ha mér hanggal nem megy akkor vizuálisan-

 • Zsolti

  Ugyanez a cirkusz volt tavaly a Compact Disco dalával. Unalmas ez az ország, hogy mindig vannak irigyek és olyanok, akik csak “hangemberek”. Lehetett volna szavazni, én is megtettem. Bár nem az nyert, akire szavaztam, mégis ott fogok szurkolni a tv előtt Alexnek az elődöntőben, és ha továbbjut, akkor a döntőben is. Igen, nem feltétlenül a legjobb dal jutott ki, viszont a szavazók így döntöttek.
  Azzal mondjuk egyet értek, hogy legközelebb inkább ne felezze meg a döntő mezőnyét a zsűri. Adjanak pontokat, szavazzanak a nézők, és a kettő eredményét százalékosítsák, majd átlagolják. Ez alapján szülessen meg, hogy ki jusson ki. Szerintem. Bár, ismerve a magyar embert, az a módszer sem tetszene, és bundát emlegetne mindenki. Különben is, az azért figyelemre méltó, hogy a szavazatok több mint 40%-t (olvastam valahol) Alex kapta. Akkor is HAJRÁ ALEX Malmöben! 😀

 • Paracelsus

  Őszintén remélem, hogy gyorsan ki fog esni és elfelejthetjük. Rettenetesen nagy égés. Miért mutatjuk Európának, hogy Magyarországon nincs tehetség? Értetlenül állok még most is. Ez a hang nélküli Hipster a maga kis bugyuta óvodás dalával nagyon nevetségessé teszi az országot. Miért kell rendeltetés szerűen elb.sznunk mindent?

  • rivgos

   Ilyet is csak ebben az országban mondanak. Kulturált országokban szurkolnak a dalnak és az előadónak.Akármilyen is, akárki énekli. Nekünk gyűlöletolimpián lenne esélyünk nyerni, tutira.

   Nem szégyelled magad? Nem hát, de hülye kérdés….

  • Paracelsus

   Persze hogy nem szégyenlem magam. Magyarországon ez jellemző. Ha már egy ilyen fost választottak, akkor nyugodjunk bele. Ez van. Ez a szánalmas. Soha sem fogok egy ilyen senkinek egy ennyire szarért szurkolni. Már megmutattuk Európának, hogy nincs valódi demokráciánk, nincs szabad sajtónk. Most azt is, hogy nincs tehetségünk sem. A szövege a dalnak kb egy óvodás vers szintjén van (ergo nem egy ilyen versenyre való), a zenéje talán dallamos, de semmi igazi színvonal. Az meg a ráadás, hogy egy borostát növesztett, jóllakott óvodás adja elő. Csak gratulálni tudok. Hallgassatok szart, fogadjátok el hogy ez van. Sosem fog semmilyen téren előrébb jutni ez az ország. Jó nekünk a szar is bármennyire büdös is

  • “Paracelsus”: a te hozzászólásod a “szar, fos”, a stílusa miatt. Ha neked nem tetszik a dal, az rendben van. De.

   Hogy merészelsz ilyet írni, hogy “Soha sem fogok egy ilyen senkinek egy ennyire szarért szurkolni.” Hogy merészelsz lesenkizni valakit? Mit képzelsz magadról?

   Hajrá Alex!

  • Rita

   Paracelsus, teljesen őszintén kérdezem, hogy nézel Te Eurovíziót? Még hogy a szövege nem oda való? Fordíts már le, kérlek, egy-két angol dalt, bármilyen más nyelvűt, amelyiken értesz, és aztán gyere vissza ezzel a véleménnyel. A Kedvesem szövege egyszerű nagyon mély tartalommal. Úgy énekel a szerelemről, hogy nem használja a közhelyes kifejezéseket, mint “összeszorul a szívem, ha Rád nézek”, hanem gyönyörű képekkel írja le az érzéseit, mint az impresszionisták. Szinte költészet, mindenféle pátosz nélkül, ezért hat egyszerűnek, de korántsem gyermekdednek.

 • Lara Petkins

  Pontosan ez volt tavaly a Compact Disonál is. :S ..hogy miért nem a Királyék mentek, stb. Aztán mikor bejutottak a döntőbe, akkor utána miért ez meg az a helyezés.. Mennyi ostoba, rosszindulatú ember van. Miért nem tud mindenki amögé állni, akit a KÖZÖNSÉG VÁLASZTOTT ÓRIÁSI FÖLÉNNYEL?? Miért nem szavazott több ember a másik háromra? Direkt megváltoztatták a szabályokat, hogy végül a közönség dönthessen.. hogy ne mondhassa azt a nép, hogy kivették a kezükből a választás lehetőségét. De ez sem jó, az sem jó, semmi sem jó. Nekem nagyon tetszik a Kedvesem és Alexet is bírom. Nem gond, hogy nem a drámázós, lírai 12 egy tucat uncsival indulunk. Akinek meg nem tetszik Alex dala, az nézze meg a észtek “produkcióját”. Brutális! 😀 De az ő honfitársaik nem fikázzák azt a minősíthetetlen valamit.

  • Pitbull

   Észtország: Birgit Õigemeel – Et uus saaks alguse

   Erre gondoltál? Ha ez neked “brutális”, “minősíthetetlen valami”, akkor eléggé érdekes zenei ízlésed lehet!

 • rivgos

  Azért nyert Alex, mert hiteles volt, őszinte, egyszerű, a dal kedves, gyönyörű a szöveg, pozitív az egész hangulata, az egész feeling úgy ahogy van, és ebben a mai ideges, frusztrált, gondokkal teli, idióta, rohanó világban mosolyt varázsolt az egyébként elgyötört emberek arcára.

  Úgyhogy nem csak a színpadot szántotta fel (ahogy Rúzsa mondta) Alex, hanem az emberek lelkét is. Ezért nyert. Szerintem.
  Van egy dal, dúdolja a fél ország, nem hiába.

  • Erzsi

   Rivgos, tisztellek ezért a sziszifuszi munkáért, amit két napja csinálsz ezzel a mérhetetlen mennyiségű, mérhetetlenül rosszindulatú emberrel szemben. Nem azt kérem számon rajtuk, hogy miért nem hallják, hogy ez egy szép dal, mert ez ízlés kérdése. De ez a “leégeti az országot”, jobb ha kiesünk”, “lépjen vissza”, “monnyon le” hozzáállás olyan minősíthetetlen számomra, hogy szavaim sincsenek rá. Próbálok a szövetségesed lenni, de előre szólok van az emberi stupiditásnak, szűklátókörűségnek, gonoszságnak olyan szintje, amikor feladom. Szombat óta mintha mintha az ország összes stupid, szűklátókörű gonosza itt tolongana …

  • Mona

   Szívemből szóltál rivgos!!! Nem szerettem a dalt, de így hogy 3x hallottam a Dal során nagyon megkedveltem. Írják, hogy nem nézik majd májusban a közvetítést emiatt, hát én biztos ott fogok izgulni és szorítani Alexnek. Addig lehet még csiszolni és kitalálni, hogy a kis figurák hogy legyenek ott Malmőben, ha nem lesz ledfal.

   Jó lesz ez, higgyétek el!

  • rivgos

   Kedves Erzsi!

   Köszönöm szépen! És ne add fel:-)

  • Gabe

   Kedves Rivgos!
   Az mind szép és jó, hogy magyarként valamiféle ideológiát, “küldetéstudatot” látsz a dalban, amit bevallom valahol én is érzek benne, viszont abban is biztos vagyok, hogy mindez csak nálunk működik. Nem látok esélyt arra, hogy mindezt át lehessen ültetni más nemzetek fejébe is, hogy közhelyesen fogalmazzak átjöjjön másoknak is. Ezen sem technika, sem különféle trükkök nem segítenek, főleg, hogy mindig is korlátozva voltunk akár anyagiak, akár puszta kreativitás terén az eurovízió során. Ez a dal meg kellett volna, hogy maradjon csak nekünk magyaroknak és rátermettebb előadót és produkciót küldeni.
   Két dolgot látok a malmői szereplésben így, vagy nagy leégés (reméljük nem ez lesz, ha már így alakult), vagy pedig ugyanolyan siker mint nálunk. Középút nincs véleményem szerint.

  • rivgos

   Kedves Gabe!

   Nincs semmiféle küldetéstudatom, és nem akarok megideologizálni semmit. Van szubjektív véleményem, hogy miért ezt a dalt választották a legtöbben. Ennyi.

   Illetve még valami! El vagyok képedve, hogy európai országban élve emberek hogy tudnak mocskolódni, hogy képesek petíciót gyártani, hogy képesek azt kívánni, hogy essünk ki, hogy égjünk le, lassan tüntetni azért, mert nem az ő kedvencük/akaratuk nyert. Erről is megvan a saját véleményem, de egyetértve Erzsivel, van az a pont, ahol visszafogom magam. Nem vagyok elég színvonaltalan hozzá. Illetve nem leszek elég színvonaltalan, hogy úgy és azt mondjam el, amit akarok, és gondolok erről.

  • Gabe

   Kedves Rivgos!

   A küldetéstudatot a dalra értettem, nem pedig személy szerint Rád. Kicsit úgy érzem támadásnak vetted, nem az volt részemről.
   Nem biztos, hogy mindenbe azt kell látni, hogy “mert nem az ő kedvencük nyert…” és ezért illeti kritikával a másikat. Olyan elképzelhetetlen, hogy valakinek egyszerűen nem tetszik egy dal? Nem érzi magáénak? Esetleg nem lát benne fantáziát egy eurovíziós versenyen?
   Szerintem ezt is el kellene fogadni. Ennyi.
   Egyébként meg szélsőséges vélemények mindig is voltak és lesznek is sajnos. Akinek van hozzá kellő intelligenciája az különbséget tud tenni, hogy melyikkel érdemes foglalkozni és melyiken csak átgörgetni.

  • Rivgos

   Kedves Gabe!

   Az írás hátránya sok előnye mellett, hogy nincs hozzá hang(súly):-) Miért vettem volna támadásnak, nem is értem…. Komolyan.

   A többivel egyetértek, hozzátéve, hogy idén amit művelnek a “rajongók”, az minden határt átlép: már zsidózással is találkoztam Alex győzelmét magyarázandó, szóval tényleg most nem bonyolódok bele, mert ami elhagyná a “tollamat”, az 18 éves karikával sem menne el…

  • Gabe

   Kedves Rivgos!

   Akkor ezt megbeszéltük :)
   Májusban már okosabbak leszünk :)

  • Rivgos

   Kedves Gabe!

   Addig hajrá Alex, hajrá Magyarország!:-)

 • Zsuzsi

  Most hallgatom ByaAlexet a rádióban,azt kell,hogy mondjam meggyőzött…Na lássuk a medvét…majd májusban.

 • Zsuzsi

  Nos Rivgos mi a véleményed?

 • Mona

  Most megy a riport a Class Fm-en Alexxel hallgassátok!!

 • Lüszien

  Most őszintén! Kállay száma szerintem olyan, mintha valami 60-as évekbeli táncdalfesztiválon akart volna indulni. Engem irritált az is, hogy a tudja helyett folyton cudja-t énekelt. 😀 A salllalala-tól meg falra tudnék mászni. Nem akarom én itt már utólag bántani azokat, akik nem nyertek,de egyáltalán nem jobb a dala a másik háromnak. Gigi még fiatal, majd jövőre egy jobb dallal talán nyerhet, mert ez színvonal alatti volt, hiába jó a hangja. Vastag Tamást meg, szegényke.. már vicces volt, hogy milyen fejeket vágott, majdnem rosszul lett eredményhirdetés alatt. Az ő dala viszont egy számomra megjegyezhetetlen, semmilyen tinglitangli. Hajrá Alex! <3

 • Zsuzsi

  A szerb dalt láttátok?Mi a véleményetek?

 • SOMTOM

  http://morningshow.hu/index.php

  Morning show ma bye Alexxel:) Óriási… Nem látott még életében Eurovíziót, TV-t nem néz, és fogalma sincs, ki az a DJ Dominique:D:D

 • Sunc

  De bunkók vagytok magyarok! hajrá Alex!

 • Lara Petkins

  Többen vannak, akik szeretik Alexet, mint a fikázók. Különben meg, minden csoda 3 napig tart. Még friss az élmény. Alex már így is rengeteget profitált ebből. A fb oldalán a rajongói fénysebességgel szaporodnak. Külföldről is több a pozitív, mint a negatív visszajelzés. MOst aztán mindenki róla beszél.. :)

 • Rita

  Egy lelkes rajongó készített egy (szerintem) fantasztikus angol fordítást a dalhoz :)
  http://www.youtube.com/watch?v=nKDATom8eP4

 • Cici

  Egy fórumon írta valaki:-DDDD Ezer bocs és egyy anyamedve tőle, hogy idemásolom:-DDDD

  “Szerintem az egyetlen baj az, hogy Bye Alex túl jó nekünk. Az átlagmagyar nem rendelkezik egyéniséggel, nincs diplomája (pláne nem filozófiából), nem dalt énekel a kedvesének, hanem kék-zöldre veri. Az átlagmagyar bunkó, korlátolt, tudatlan, nem beszél idegen nyelveket, nincsenek önálló gondolatai. Az átlagmagyar lop, csal, hazudik és dörgölőzik a korrupt politikai kegyurakhoz. Fel nem foghatom, hogy jöhetett létre az a sajátos disszonancia, hogy olyan emberrel képviseltetjük magunkat, aki sokkal jobb és több nálunk…”

  • Erzsi

   Talán vágyunk arra, hogy jobbak legyünk önmagunknál. Nekem sincs sokkal jobb önképem magunkról, mint magyarokról, de hogy ez a dal nyerhetett, az számomra reményt adó pici fény az alagút végén, hogy mégsem vagyunk teljesen reménytelenek.

 • Dalida

  Néhány további komment eurovision.tv-ről:

  Posted on 4/March 2013 at 14:58
  Ginada from Germany

  Wow this song is lovely, too, could be my number two as well. Tough decision between this and Estonia’s song. Anyways, good luck to Hungary from Germany

  eardna
  One of my favorites. Typical evidence of less is more

  Sometimes there is no need to understand the lyrics, melody and ambiance enough to convince. Best of luck!

  p.s. Why you people in Hungary are so eager to “kill”l each-other if something is not “fancy” or mockery? Aren’t you supposed to support instead?

  Rosmarinus
  Finally a song which enchants you with its simplicity. There is something in the singer’s personality, which says: take it easy, life is magic and we are all children deep inside, if we are ready to embrace it. Children instinctively feel this song as they are the ones who can see the real meaning of life, which is not to dazzle the world with our talent but to be ourselves. He is someone who does not want to join the line and show the world his or her amazing, unique voice (and the world is full of people with a beautiful voice – and a beautiful face). He wrote a song which he wants to sing to express himself, his inner world, which is so different from what most people are used to. And even if his voice is not exquisite – who cares. He has a character.

 • prézli

  Emlékeztek a 2008-as bosnyák dalra?

  http://www.youtube.com/watch?v=V_tspk1ifFI

  A pasas nem tud énekelni, nem angolul énekelt, idióta volt az egész. És döntősök lettek. 10. helyen végeztek. Szerintem hangulatban fullra olyan, mint a Kedvesem, csak kicsit ‘nagyvonalúbb’.

  Plusz: nekem van olyan érzésem, hogy nagyobb sikert fogunk elérni, mint Katival. Lehet szidni Alexet, de lepereg ról, mert nem érdekli. Fogadjátok el, ő megy, kész, ennyi. Nem lehet ellene mit tenni. Csak ennyit akartam. Ja, és hajrá Alex!

  • Pitbull

   Ez a produkció egy az egyben L’art pour L’art társulatos…
   A mozgások, a dallam, a szöveg, minden…
   Márpedig az ilyen tuti nyerő, nem csoda, hogy jól szerepeltek.

 • schanc

  Alex a 21. helyen “nyitott” az oddscheckeren.

 • Geri

  Fél Magyarország bántja ByeAlex-t. Ezért sajnálatból a fél világ rá fog szavazni. Győzni fogunk.

 • Lara Petkins

  Lesz itt még meglepetés májusban. 😉 Pozitív. 😛 Alex maradjon csak nyugot, ne törődjön a sok félkegyelművel, akik remélem szétmarják egymást a fórumokon. 😀

 • Eniko

  Sajnos az egész országban megfigyelhető jelenség , hogy csak kritizálni es pocskondiazni vagyunk képesek mi magyarok(többségében akinek nem inge ne vegye magára!) Alex egy üde es a jo értelmében egyszerű intelligens ember aki a saját számat adta elő!!! Nincs bennünk összetartás sajnos es az első adandó alkalommal mindenkit lehuz a sok szerintem saját életével elégedetlen ember. Személy szerint örülök hogy nem egy megcsinált figura képvisel minket hanem egy eredeti jelenség. Egyszer az életben álljunk mar ki amellett aki minket képvisel!!! Próbáljuk mar meg támogatni es szurkoljunk Neki együtt! Csak egy kicsit gondoljunk mar bele , hogy nekünk hogy esne ha folyamatos ellenerzessel találnánk magunkat szemben. En a vagy jót vagy semmi elvet vallom es nagyon szorítok Alex sikerének ! Hajrá Alex es gratulálok !

 • leslie80

  A 2. elődöntőben szerintem nem leszünk különcek ezzel a dallal. Meg azzal sem, hogy magyarul és kicsit svédül fog énekelni. A mezőny többsége saját nyelvén adja elő a produkcióját. Egyelőre egy dal sem fogott meg.

 • smileyshine

  Hosszú leszek, de azért remélem elolvassátok. :) Szóval, nem csalódtam a kedves közönségben, annyira jó, hogy mi csak szidni tudjuk a dalainkat! Gratulálok! Inkább támogatni kellene őt. Szerintem ez egy nagyon aranyos dal, tetszik a szövege és végre egy különleges dal, ami nem fog elveszni a sok ballada és tucatdal között! Hajrá Alex!

 • Michael de nem Knight

  Na látom, nyugodnak a kedélyek, ennek örülök. Azt hiszem, kimondható, hogy minden “A DAL” döntő után “parasztlázadás” tör ki kis hazánkban. Magyarország, én így szeretlek!;)
  Hajrá ALEX!!!Mutasd meg a nagyvilágnak a MAGYAR DALT!

 • smileyshine

  Ez a hozzászólásom pedig a műsorról fog szólni. Ha belegondoltok, Gigi meg Kállay úgy jutott el a döntőig, hogy a közönség bele sem szólt! Miért kell annyira erőltetni a zsűrit? Persze, azért szabályozni kell, hogy nem minden szemét jusson ki, de a legjobb 8-at már eléggé megszűrték. Esélyt sem adtak nekünk arra, hogy Laurát vagy Ildikót válasszuk, pedig szerintem elég Top10 esélyes dalok voltak, főleg a Lauráét szerették a külföldiek.
  A másik meg amit a sok celeb művelt, elkezdték szidni Alexet, mert nem a Gigi vagy az András nyert, pedig szerintük velük lett volna esélyük. Csak csendben kérdezném meg tőlük, hogy hány dalt hallottak az idei mezőnyből.

 • petya

  Hát úgy látom elég sok erre a sznob és tahó ember. Igazán magába nézhetne itt jó pár hozzászóló. Nem véletlenül szavazta meg a közönség. Egyedi, más mint a többi, és jó dal! Össze lehet hasonlítani a többi tucat “nagy művel”. Meghallgatod és elfelejted. Büszkének kell lennie, hogy van aki ki mer állni megmutatni magát, és nem idegen bőrbe bújva próbál olyan lenni amilyen. Nincs hangja? Van. De amúgy kit érdekel. Feró is sz.rul énekelt, mégis a magyar zenei történelem nagy énekese.

 • Hogy saját véleményt is mondjak a dalról.. nos én nem neki drukkoltam, és csak 5. volt a döntős kis listámon, azért örülök neki. Kellemes, egyszerű kis dalocska.
  Nálam középmezőny eleje ez is :)

 • Zsuzsi

  A Morning showban Balázs megígérte,hogy minden nap lejátsza majd Alex dalát.Szerintem jó ötlet,így talán majd lassan mindenki megkedveli a Kedvesemet,nekem elég volt egyszer hallanom,és már meg is győzött,nem mondom,hogy a kedvenc dalom lesz,de elfogadható.

 • Zoli

  Alex nyilatkozta, hogy kacérkodik a gondolattal, hogy kivigye a balerinát. Ti mit gondoltok? Szerintem csak jót tenne. :)

  • Gabiii

   Hmmmm jó kérdés. :) Az is csábító hogy meghagyjuk úgy ahogy van minden extra nélkül, de balerina sem volt még az Eurovízió színpadán (?) és ha megtalálják az arányokat az se lehet rossz!

  • Ezüstróka

   Ebben a kérdésben szerintem sok múlik azon, hogy akkor mi is a helyzet a háttérrel, és hogy ennek megfelelően hogyan lehet a legjobb atmoszférát teremteni. Mindenesetre nekem tetszene :)

  • Pitbull

   Jó ötlet, szerintem érdemes lenne egy kicsit felturbózni vele a színpadi előadást, a rajzolt háttérfigurákat kiegészítve.

  • Fabiana

   Hát… az original verzióhoz tökéletes lenne, de a remixes változathoz nem tudom elképzelni.

 • Paracelsus

  Én még mindig tartom a véleményem. Ha ennyire tetszik nektek ez a dal, akkor miért nem dobáltok százasokat az aluljárós zenészeknek? Már rég nem lenne ott egy sem. Ez a dal sem több mint amit ott hallhattok. Sírtok, hogy mai kemény világunkban ez a dal egy felüdülés. Lefogadom, hogy ennek ellenére egy hasonlót sem hallgattatok eddig. Nagyon sok van pedig.
  Személy szerint rühellem az ilyen semmit mondó, unalmas szarokat. Én nem rá szavaztam és őszintén remélem, hogy valóban nagyon gyorsan eltűnik majd a süllyesztőben. Köze nincs a zenéhez csak egy kis dallamos semmi. Nem érdemli meg hogy Malmoben legyen. Nagy égés lesz de már az sem érdekel. Valóban jó szívvel fogok és őszintén nevetni, amikor látom majd kiesni. Ha ez valaki szerint gonoszság azt sajnálom. Szerintem pedig csak a helyére fog kerülni végre. Esély latolgatás meg tök fölösleges. Bárkit vinnénk ki soha sem nyernénk. Ennek ellenére vihetnénk olyat akinek van némi hangja és tehetsége. Megmutatni, hogy hahó, mi mégsem vagyunk szarok. De nem. Már semmin sem vagyok meglepve ebben az országban. Sajnálom, hogy ide jutottunk, de Magyarország csak egy szánalmas szemétdomb, unalmas emberekkel. Ez a dal meg abszolút ezt igazolja.

  • Én is tartom azon véleményem hogy egyre gusztustalanabb az, hogy egyeseknek nincs annyi intelligenciája arra, hogy megeméssze a történteket, ha nem tetszik neki. Paracelsus aluljárós hasonlata is egy olyan gusztustalanság, mint amilyeneket a fecebookon névvel ellátva írogatnak a hozzászólók. Nem mernék velük találkozni egy aluljáróban sem, bár még így is a trolloknak megadatott távolság és csendes szoba nyugalmában keltik az idegbajt. Hihetetlen hogy mennyi gyűlölet és frusztráció szunnyad az emberekben egy ilyen játék kapcsán. Nem örülök annak hogy ellenünk drukkolsz, és remélem nem állsz majd be május végén azok közé, akik olyankor mindig azt mondják, hogy az egész verseny egy nagy nulla, jövőre sem fogom nézni, Európa süket amiért egy olyan dal nyert, amilyen, meg hogy az egész világ összejátszik ellenünk. Végtelenül unalmas olvasgatni azokat a kommenteket is, hogy csak az első hely számít, a többi bukást jelent. El kell végre fogadni, hogy ez a verseny a produkciók versenye, és ha Wolf Kati nem tud vonzó lenni a színpadon, vagy Radics Gigi, el kell fogadni, hogy a szórakoztatóbb, eredetibb versenyző fog jobb helyezést elérni. Én annak idején attól tartottam, hogy Loreen-t is eléri egy hasonló hadjárat a kinézete meg a mozgása miatt, ez valahogy alább hagyott. Talán mert nem magyar. Alex indítása bátor döntés volt: kipróbáltunk már elismert énekeseket, újoncokat, fiúbandát, diszkóslágert, békehimnuszt, blues nótát kétszer is, etnós együttest, balladát, most Alex-en a sor hogy kipróbáljuk, vevő-e Európa erre a zenére.

  • rivgos

   A hozzád hasonlókra mondják, hogy egy valamire való pszichológus élete végéig ingyen túlórázna rajtad.

   Milyen életet élsz te, ha másoknak bukást kívánsz és ettől boldog leszel? Ne válaszolj, megmondom, a te szóhasználatoddal: szart.

  • Paracelsus

   Mi a gusztustalan azon, hogy számomra nem több ez a “dal”, mint egy aluljárós zene? Valószínűleg már nagyon sok emberrel találkoztam aluljáróban, mégsem lett semmi bajuk 😀
   Nem bántok senkit, csak a véleményemet közlöm. Nem értem miért kellene beállnom abba a sorba amelyik elfogadja, hogy egy ilyen valami nyert.
   Két diplomám van, 3 nyelven beszélek. Magam is zenéltem, és a mai napig nagyon szeretem a zenét. Soha sem indulok a kedvenc albumaim nélkül.
   Van egy véleményem erről az izéről, amit ki küldünk. Ha nyerni fog hát istenem. Ez mit sem fog változtatni a véleményemen. Jövőre is megnézem és ha ismét ennyire szart szavaznak meg, akkor is el fogom mondani a véleményem ugyan úgy. Ha valakit ez felháborít nagyon sajnálom. Ez van.

  • Paracelsus

   rivgos <- nem attól vagyok boldog ha valaki elbukik, csupán attól ha helyére kerülnek a dolgok és az igazság érvényesül. Számomra az lett volna az igazság ha ez a dal már a legelső meghallgatáson kiesik. Számomra ez egy hallgathatatlan SZAR.

   • Paracelsus, most rajtad fog csattanni az ostor, de rém unalmas hogy ennyi diplomával és nyelvtudással mindig ugyanarra a három betűs szóra lyukadsz ki, konokul védve a saját álláspontodat. Nekem nincs diplomám de nem is lennék büszke rá azért, ha ennek birtokában bármit megengedhetnék magamnak.

  • Erzsi

   Ha a két diplomád egyikét nem a Zeneakadémia állította ki, akkor te is ugyanolyan laikus vagy itt, mint mi. Honnan ez a magabiztosság, amivel megítéled valakinek a munkáját, hogy “szar”, ahelyett, hogy azt mondanád, ez nem a te ízlésed szerint való. Alex dalát az elődöntőből a zsűri is tovább jutatta volna, csak holtverseny miatt tették hátrébb. A közönségnek meg nagyon tetszett. Kivel vitázol? Nem lehet, hogy te ítéled meg rosszul? Az itt kommentelők többsége eljutott arra a szintre, hogy különbséget tud tenni a “nekem nem tetszik” és az “ez nem jó” között.

  • Paracelsus

   Nem érzek ostor csattogást. Az, hogy számodra unalmas e vagy sem a véleményem a legkevésbé sem érdekel. Elfogadom, hogy így gondolod. Számomra ez a legkifejezőbb szó erre a dalra. Ezért is használom bátram

  • rivgos

   Ahhoz képest, hogy van két diplomád, és beszélsz három nyelvet, a helyesírásod szar. Az igekötőt az igével egybeírjuk, amit az általános iskola 5. osztályában tanítanak. Ugyanúgy az ugyan úgyat is. Ha már másokat leszarozol.

  • Paracelsus

   Oh! Köszönöm, hogy felhívtad erre a figyelmem. Kevésbé figyelek a helyesírásomra. Erre való a spellcheck-er. Van, hogy téved és nem veszem észre. De a véleményem megfogalmazásában és kifejezésében ez nem zavar. Megértetted, hogy mit gondolok, vagy nem?

   • “A bulvármédia bizonyos ‘jófejei’ már zaklatják a családomat, a falvamat, az ott lakó kedves embereket”. Sajnos a gyűlölködéssel mindig nehéz szembe szállni, viszont pár nap múlva már nem lesz ilyen szintű fröcsögés. Annyira sajnálom hogy még mindig az ellenség keresése és együttes gyűlölete okozza a legnagyobb közösségi érzés örömét sok ember számára. Minden évben ez van, nehéz megszokni.

  • Paracelsus

   Nekem Alex nem ellenségem. Embernek tartom és nem ismerem a személyiségét. Lehet, hogy jó ember és intelligens, de akkor sem hiszem, hogy egy ilyen versenyen lenne a helye!

 • Paracelsus

  Ezt a dalt bárki akit felhozok az utcáról, ugyan ilyen színvonalon elénekli. Nulla hangja van a srácnak és unalmas egyhangú megjelenése

 • Lara Petkins

  Paracelsus. Te aztán tényleg nem bántasz senkit. *szakad a plafon * “Személy szerint rühellem az ilyen semmit mondó, unalmas szarokat.”
  No comment.

  Hajrááááááááááááááá Alex! :)

  • Paracelsus

   Ha valaki bántónak érzi a véleményem, nagyon sajnálom. Akkor is ez. Hogy fejezzem ki másképpen a valós érzéseim? Jobb ha egy szépen szóló mondatba foglalva mondom el ugyanezt?

 • Lara Petkins

  Imre! Vane egy jó mondás, szerintem nagyon igaz: “Ne vitatkozz idiótákkal, mert lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.” 😉

  • Paracelsus

   Ez egy rendkívül igaz mondás. És értem a célzást. Valóban elismerem, részben idióta vagyok. Hogy miért? Nézzük! A szó a latinban a laikus, tudatlan, járatlan ember, kontár jelentéssel bír.
   Kicsit szétszedve:
   Laikus – Igen. Laikus vagyok
   Tudatlan – Sem én sem azok az emberek, akik ismernek, nem gondolják, hogy tudatlan lennék. Sok dologgal bizonyítottam már az intelligenciám az évek során.
   Járatlan ember – Részben igaz. Zenét tanultam, játszom hangszeren. De meghagyom saját részre, hiszen nincs olyan szinten a zenei tudásom, hogy kiállhassak vele.
   Kontár – Nem vagyok kontár, hiszen nem zenélek. Tudom magamról, hogy nincs valós tehetségem hozzá.

   Ha megnézzük Alex szempontjából ugyan ezt.
   Laikus – Talán
   Tudatlan – Nem
   Járatlan – Igen. Hiszen még nagyon kezdő. Nem világzenei színpadra való.
   Kontár – Igen. Hiszen hiába ismeri el, hogy az Ő tehetsége fényévekre van a versenytársaival szemben, mégis kiáll és nem lép vissza.

 • Paracelsus

  Egyébként elnézést kérek, ha valakit megsértettem volna. Átgondoltam az egészet. Mégis tetszik a Kedvesem és drukkolni fogok neki Malmőben. Peace, Love!

  • Paracelsus

   Kár, hogy az avatár-t nem tudtad módosítani. 😀 Vicces próbálkozás. Akkor, sem fogok drukkolni Alexnak. A véleményemen mit sem módosít az, hogy a nevemben írogatsz 😀

 • Lara Petkins

  Na, látod? Legalább nevetsz. 😉 😛 Csak így tovább. 😛

 • Paracelsus

  Sokat szoktam nevetni. Ezzel semmi gond 😉

 • rivgos

  Nem csalódtam, gondoltam, hogy kevésbé figyelsz a helyesírásra, egy ilyen többdiplomás, sok nyelvet beszélő nem szarozik olyan semmiséggel, mint az anyanyelve helyes használata… Mikor ott van spellchecker, helyesen egybeírva, mivel az utolsó hangot kiejtjük.

  Nem tudom, érted-e (ezt pedig kötőjellel, ha tudod mi a kötőjel), amit írtam?!

 • rivgos

  Az idióta pontos jelentése: gyengeelméjű, nehéz felfogású, elmebeteg.

  • Paracelsus

   Ezt milyen forrásból szedted?

  • Paracelsus

   “Az idióta kifejezés görög eredetű (ἰδιώτης, idiōtēs), az ἴδιος, idios saját maga, magán szóból. Eredetileg magánembert jelentett, azaz olyan polgárt, aki nem vesz részt a demokratikus városállam politikai életében.[1] A késő latinban jelentése tanulatlan, érdektelen ember volt. A szó a latinban a laikus, tudatlan, járatlan ember, kontár jelentést kapta.[2] Ezt vették át a különböző nyelvek.”
   Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Idi%C3%B3ta

  • Erzsi

   Fiúk, a dolog személyeskedésbe fordult. Mindig feljajdulok a helyesírási hibák láttán, de belátom, az internetes kommentelés nem feltétlenül a nyelvművelés terepe. És nem a helyesírásával van gondunk.

   Ha nem tetszik a választott dal, ez ízlés beli kérdés, amiről – mint tudjuk – nem érdemes vitatkozni. De végül is, ezért van ez az oldal: vitatkozzunk, győzzük meg egymást. De akkor érveket szeretnék hallani. Annál nyomósabbakat, hogy “szar, szar, szar és kész”. Ennyit a dolog “szakmai” részéről.

   És van egy erkölcsi oldala szerintem. Tudom, milyen érzés, amikor nem az én kedvencem nyer. (Most szokom azt a sosem tapasztalt érzést, hogy a kedvencem nyert.) De a többség döntését illene elfogadni és a nyertes mögé állva támogatni őt. És még azt is el tudom fogadni, hogy ez is vállalhatatlan valaki számára. (Mennyit lapítottam én itt 2008-ban.) De akkor szerintem hallgatni kéne és nem mindennap idejönni és újra és újra elfröcsögni, hogy mennyire szánalmas és vállalhatatlan.

   Előbb-utóbb a versenyzők is megtalálják az oldalunkat. Lásd tavaly Begi. Milyen érzés lehet valakinek, aki ott, akkor, abban a 3 percben az országot fogja képviselni, azt olvasni, hogy az egész ténykedése tévedés és hogy reménytelenül egyedül van.

  • Paracelsus

   Egyet értek Erzsivel! Úgy látom a szar helyett inkább a vállalhatatlan szót kell használnom. Elnézést ha bánt valakit a nyers kifejezés.
   Vállalhatatlan szerintem, mert ilyen zenét bárki képes írni pár év zenei háttérrel. A szövege túl egyszerű, bár nagyon mélynek próbálják beállítani. Ha egyszerű a szöveg, akkor legalább legyen jó zene hozzá, de sajnos, ahogy előzőleg is mondtam ez sincs meg. A show részéről meg nem kell mondanom semmit.
   Az a véleményem, hogy ennyi erővel, akár Halász Judit is mehetne

  • Erzsi

   Nem hiszem, hogy bárki képes ilyen zenét írni, de még ha így is lenne, szerintem az is nagy dolog, ha valaki egyszer az életében ír valami olyat, ami sikeres lesz. Hány egyslágeres szerzőt, előadót ismerünk. Semmit nem von le a teljesítményük értékéből, hogy csak egyszer sikerült a nagy durranás. Én szerintem ez jó zene, bár valószínűleg sokat emel rajta Zoohacker közreműködése.

   A szövegről első hallás után nem tudtam eldönteni, hogy ez most költészet vagy irónia (magyarul: hülyére vagyok véve). Szerintem az igazság valahol a kettő között van: valaki olyan írta, akinek a varázslatos fantáziáját, az érzelmi gazdagságát nem követi a kifejezés könnyedsége. Szebbet szeretne írni, mint amit képes kifejezni. De még így is messze meghaladja az átlag popzene nyelvi színvonalát. És van egy egységes, elvarázsoló mesevilága.

   Sokan mondják azt is, hogy nincs hangja. Valóban nincs, de nem is kérem számon rajta. (Ha Cserpes Laura dalával indult volna, akkor számon kérném.) Ebben a dalban nem a hangi képességek a lényegesek, hanem az őszinteség és a hitelesség. És ez vitathatatlan.

  • Rivgos

   Ellentétben veled, nincs szükségem rá, hogy felhívjam a figyelmet a diplomámra. És nem kell használjam a spellchecket, ha le kell írni valamit helyesen magyarul. Ja, és nem csináltam a diplomámat, hanem tanultam érte. Ez a különbség a tied és az enyém között, ami karakteresen meg is látszik.

 • Lara Petkins

  Az én forrásom is azt mondja, amit rigvos.

  http://idegen-szavak.hu/idi%C3%B3ta

 • Lara Petkins

  vagy pl…

  http://meszotar.hu/keres-idiota

  idiota (görög) Idióta: gyengeelméjű, bárgyú, intelligencia és felfogóképesség nélküli személy.
  idióta (görög) Bárgyú, félkegyelmű, ostoba, tompaelméjű, tökéletlen.
  idiota, ae f Gr (latin) Tudatlan járatlan, avatatlan ember, kontár.

 • rivgos

  Idegen szavak szótára, kis többdiplomás, 3 nyelvet beszélő asshole. 333. oldal, bal oldali hasáb, 10. címszó.

  Szólj, ha valamit nem értesz, vagy a spellchecker nem ismeri fel az asshole-t.

 • Paracelsus

  😀 rivgos <- mindkettőnknek igaza van
  Meg kell különböztetni az eredetet
  Egyébként féltékeny vagy a diplomá(i)mra?
  Miér nem csinálsz te is?

  • Rivgos

   Ellentétben veled, nincs szükségem rá, hogy felhívjam a figyelmet a diplomámra. És nem kell használjam a spellchecket, ha le kell írni valamit helyesen magyarul. Ja, és nem csináltam a diplomámat, hanem tanultam érte. Ez a különbség a tied és az enyém között, ami karakteresen meg is látszik.

 • Lara Petkins

  Utoljára “szólok” Paracelsus témában.
  Ez oldal nem a gyűlölködésről, egymás és Alex sértegetéséről szól, hanem, hogy támogassuk azt, aki képvisel minket az EV-n. Tudom, szólásszabadság és egyebek… de találhatnál magadnak más fórumot, ahol esetleg vevők a negatív gondolataidra. Ez nem az a hely. (szerintem)

 • angelo

  Én már azon morfondírozok, hogy a vokálba be kellene venni még néhány tagot vagy sem?
  Szerintem a szimpatikus hölgyike hangja nagzon jól passzolt Alex hangjához. Lehet-e ezt még fokozni?

 • Paracelsus

  Úgy hiszem ez a hely és fórum a véleménynyilvánításról szól. Miért kellene csak a pozitív véleményeket megjeleníteni itt?

 • angelo

  Paraceslus itt most már építkezni kell nem, a romboló hozzászólásoknak már semmi értelem!!

 • angelo

  Paraceslus,itt most már építkezni kell, a romboló hozzászólásoknak már nincs semmi érteleme !!

 • Dalida

  Lépjünk már túl ezen a személyeskedésen, egymás sértegetésén! Nem muszáj minden kommentre reagálni. Mindig vannak és lesznek olyanok, akik nem megfelelő (nekünk nem tetsző) formában adnak hangot a véleményüknek. Ha viszont mi nem vesszük fel a kesztyűt, akkor ez a fórum nem válik majd a szitkozódás, egymás ócsárlásának helyszínévé.

 • Lara Petkins

  A hölgyike Wéber Helga és ő vokálozott tavaly a Compact Disconak is. :) Tényleg nagyon szép hangja van és én is el tudom képzelni, hogy kicsit hangsúlyosabb legyen. Tökéletes válsztás volt és van már EV-s rutinja is. :)

 • Paracelsus

  angelo <- nagyon szívesen építkeznék csak sajnos nincs alap számomra amire ezt megtehetném

  Dalida <- egyetértek! Én csupán a véleményem osztottam volna meg egyszer, de nagyon sokan rohantak le miatta. Én elfogadom, ha valakinek ez tetszik, de nekem nagyon nagyon nem, és nem értem ezt miért nem lehet elfogadni

 • Zsuzsi

  Eszembe jutott valami Alex daláról,nem is lenne szükség különösebben a fordításra bármilyen nyelvre,mert a szövege annyira költői és körülíró,hogy akár rajzot vagy grafikát lehetne készíteni egyes versszakokról.Ez menne a kivetítőn,persze ha lenne valami hasonló,ha már nem lesz LED fal,így aztán mindenki értené,hogy miről szól a dal.

 • lilla13

  1.
  Néhány hozzászólásból úgy tűnik, mintha soha egyetlen nagyon egyszerű dal sem lett volna világsláger, pedig nem álmodtam, hogy van Tom’s Diner, Wonderwall, és Eric Clapton sem morfondírozott, hogy kiálljon-e eljátszani a Tusla Time-t, valamint a Nirvana sem agyalt, hogy tetszeni fog-e a zenekritikusoknak a Polly, tehát Don’t Worry, Be Happy, mert az is egy igazán egyszerű, fülbemászó dalocska.
  2.
  Egy kedves kis dal a Kedvesem, ami nem az agresszióról, a kirekesztésről, az öldöklésről, a gyűlöletről szól és öngyilkosságra sem buzdít, tehát értelmetlen, nevetséges és szánalmas azt fejtegetni naphosszat, hogy leégünk májusban a botrányosan semmi kis dallal – igen, akkor már jó idő lesz Magyarországon, a tűző napon leégünk esetleg, az unintelligens, egymást blamáló kommentekkel pedig bizonyosan!
  Talán a nagy lázongás egyik oka az, hogy sokan érzik a dalban a lehetőséget? Miért baj, ha benne van, s esetleg jó helyen végez Malmöben? Azt nem kétlem, hogy sláger lesz és az európai rádiók játsznai fogják a Kedvesem c. számot, függetlenül attól, hogy hány pontot dobnak rá különböző országok. Szerintem nagyobb az esély arra, hogy harmadik helyen végez a döntőben, mint annak, hogy csak az elődöntőben hangzik majd el, s kívánom, hogy így legyen!
  3. A stílus: nevezzék hipsternek vagy aminek tetszik, de brutál jól eltalálták!
  Nyugat-Európa fiataljai és fesztiválra járó korosabbjai nem a csövest, hajléktalant, lepukkant toprongyost, stb. látják majd benne, miként némelyik hsz-író, úgyhogy no para! Szépen elvegyül a sok svéd, dán, német, holland, angol, stb. fiatal között! Azon sem kell háborogni, hogy Alex így jelenik meg a színpadon, mert ilyet is sokszor láttunk már a világban. Bob Dylan, Eric Clapton, a Blur, az Oasis, a Nirvana, Bob Geldof, stb. nem úgy tűntek, mint akik fellépés előtt idejük nagy részét felkapott stylistokhoz való rohangással töltik!
  Az olykor ízléses, olykor giccses puccparádén más stílushoz szokott értéktemető celebeknek sem kell aggódni, hogy Alex színpadi megjelenése botrányos lesz és szégyen rájuk nézve, mert a számukra szakadt kinézetet kölcsönző darabok a haute couture cuccokkal árban versengő vagyonokba kerülhetnek, mihelyst egyedi basse couture-ként árulják a nagy divatházak.
  Sok sikert a Kedvesemmel,
  nyugi emberek, sláger lesz a dal!

 • Clusters

  De szánalmasak az emberek. :) Emberek ez egy televíziós showműsör amit élvezni kell, mosolyogni rajta. Nem pedig azon veszekedni hogy ki nyert. Nekem sem az én kedvencem nyert, de hát ez van, el kell fogadni. Felállok mögé és támogatom, mert így helyes. Lehet, hogy nem tetszik a dal, de attól nem kell szarozni. Hajrá Alex, hajrá Magyarország! :)

 • Serinon

  Eleinte én is nagyon le voltam törve, sőt, szinte dühöngtem a döntő estéjén, de most már belenyugodtam és örömmel fogok szurkolni Alexnek májusban! :)

 • Mona

  Azt tudjátok miért nem lesz ledfal? Mi lesz helyette? Kellenek a kis figurák a háttérben, olyan jó kis mesei hangulatot adtak az egésznek! Olvastam a balerináról is, érdekes lehet, már volt valahol ahol látni lehetett? Lemaradtam valamiről? Jó lenne valami jó kis ELŐADÁST csinálni a dal köré, bár szerintem így is meg fogják jegyezni. Helga hangja tényleg fantasztikus, még lehetne mellette több vokálos is akár. A svéd betét is ütős lehet. Kreatív hozzászólások jöhetnének még, mit lehetne köré tenni!

 • Rita

  Polgár Peti (Class FM – Morning Show) már fel is dolgozta Alex dalát, szerintem fergeteges :)
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XpZj9lJY2S4

 • Egy kis múlt a jelenben. “A Magyarországot képviselő négytagú Compact Disco 19 ponttal a 24. helyen végzett Sound of Our Hearts című dalával. A köztévé által Bakuba küldött Csiszár Jenő a döntő előtt úgy fogalmazott: a felhozatal gagyi, egyetlen üdítő kivétel a magyar együttes. A szavazatok jórészt a népek egymás iránti szimpátiájáról szóltak. A szombat esti voksok alapján Orbánék tényleg nagyon elcseszték az országimázst.”

  Ez a 168 Óra Online-n jelent meg, cím: “Magyar betli: a Compact Disco a 24. helyen végzett.”

  Nos, mit rinyál Csiszár, ha a köztévé által (ingyen?)beutazza az Esc-helyszíneit? Talán ott is “szakértőként”?
  Milyen zenei végzettsége van? Melyik dalt tudná előadni? mert a “szakmai zsűrizése” O pontot ért. Bocsánatot kérhetne ByeAlextől a durva BESZÓLÁSA MIATT. Ő milyen módon szokott felöltözni, nevetséges a tudálékossága is.

  Az egész “szakmai zsűri” hozzászólásait/értékelését kellene lefordítani angolra, és mellékelni a nemzetközi Esc felé, hátha jókedvük lesz.
  Én mindezt mennyi pénzért “szakértették”?

 • Gabiii

  Van egy érdekes szavazás velveten még érdekesebb állással! 😀
  Nagyon igaznak tűnik hogy az elégedetlenek mindig hangosabbak. :)

  http://velvet.hu/celeb/2013/03/05/euroviziosdalverseny/

 • Csókolom, megérkeztem! – Körbejártuk ByeAlexet

  Ő az a magyar hipszter (bár zsigerből utáljuk ezeket a ráragasztgatós skatulyázásokat), akit néhány napja mindenki ismer. Róla szól a bulvár, címlapokon láthatjuk, és természetesen az összes rádióadó orrba-szájba játssza immáron híres dalát. Megpróbáltunk utánajárni, honnan jött Alex, ki ő valójában, mit csinált eddig, és hogy került a figyelem középpontjába?

  http://vaskarika.hu/hirek/reszletek/6437/csokolom_megerkeztem-korbejartuk_byealexet/

  • Fabiana

   Köszi, nagyon jó cikk.

  • Tényleg jó cikk. Egyrészt öröm, hogy Alex sikerének a határon túl is örülnek, másrészt üröm, ahogy vélekednek a magyarországi “mű-celebek” a győztesről, akit valóban támogatni kell(-ene), nem pedig utálni azért, mert a nép Őt szavazta meg győztesnek. Hajrá Alex! Ne törődj az irigyekkel!

  • Jósoltál, vagy álmodtál? Az a legfontosabb, hogy a magyar szavazóknak Ő tetszett a legjobban. Azt, hogy ehhez mit szól majd a nemzetközi porond a pontozáskor, azt még nem lehet tudni.

   Viszont azt ők is olvassák már most az interneten, hogy a magyar nép milyen buta tud lenni, savazza-gúnyolja azt a győztest, aki elsöprő szavazatokat szerzett a néptől. Próbáljátok ezt tudomásul venni. Nem kell szeretni a dalt, ha nem tetszik, – nekem sem tetszett xy dala/előadásmódja, mégsem szidom, – de annak örülök, hogy többségnek ugyanúgy tetszett, mint nekem.

 • Lara Petkins

  A közönségkedvenc titulus nem légbőlkapott! Alex elsöprő győzelme. :)

  http://www.gondola.hu/cikkek/84619-Kivancsi_hany_szavazatot_kapott_ByeAlex__.html

 • angelo

  Az eurovízió oldalaán Alexnak van a második legtöbb kommentje (139) szerbia 144-el az első.
  Tehát sokan foglalkoznak ott is Alexel, ez még jó is lehet…

 • Eniko

  Alex legnagyobb rajongója ,bár ezt a szót ő nem szereti használni, Paracelsus lett :-) ugyanis ő foglalkozik Vele a legtöbbet:-)

 • Levi21

  Aki ennyire lehúzza Alexet, nézze meg ezt a toplistát:http://www.youtube.com/watch?v=qaOOfzaGhEc.

  (Először én sem hittem el.)

 • Lara Petkins

  A DAL utáni online adásban Csiszár Jenő is elmondta, hogy több, mint 40%-kal nyert Alex. Vissza is lehet nézni. (Buda Marci beszél vele)

 • SOMTOM

  Szerintem nagyon kellene, hogy a Zoohackeres verziót nyomassuk ide-oda, mert a legtöbb ilyen sorrendes vidiben még az eredeti van, ami sztem nagyon uncsi. Ráadásul az lenne a legjobb, ha olyan verzió lenne studiósban, amin Helga is énekelne.

  A szavazásról… A tehetségkutatósok nagyjából ugyanannyit kaptak, Bye Alex meg kétszer annyit, mint ők…:D:D

 • Mónika

  A zene szubjektív. Mi az egyszerű és mi primitív? Mi a jó mi a rossz?
  Egy ami biztos, hogy már megint jól megvezették az embereket, de hát a médiának ez “dolga”. Mitől lenne egyéniség, mitől lenne természetes Alex. Ha jól megnézzük egy jól összerakott mű képet látunk, csak épp nem a jólfésült benyalt csilivili fajtából.
  A dalon lehet vitatkozni, hogy költői vagy csak blabla egymás mögé rakott szóhalmaz. A dallamon is lehet vitázni, mert igen vannak híres egyszerű zenék még a komolyzenében is. Ám egyben megegyezhetünk, hogy az előadás kritikán aluli. Kivétel a vokalista ő meg túl jó, nagy is lett a kontraszt, ráadásul egy kicsit tulságossan előtérbe is keverték. És ez az álszent magatartás mellé a nagyon szerény kedves ember vizionálása. Szerintem igen csak nagy egó kell ahhoz, hogy egy ilyen produkcióval ki álljon na persze lehet tudta kik állnak mögötte akik tolják a szekerét. Különben meg mekkora reklám is ez, hogy sikerült ennyire megosztani a társadalmat és ez által beszélnek róla. Nem hiszek a mesékben és ez kőkemény üzlet csak mi hisszük, hogy ez véletlen míg az osztó nevet a markában.

  • Zoli

   Lehet, hogy bennem van a hiba, és nem olvasom elég rendszeresen a fórumot, de olyan bejegyzést, amiből nem a rosszmájúság sugárzott volna, még nem láttam tőled. Miért ne lenne természetes? Ki természetes, ha ő nem? Járjuk csak körül… Egyáltalán, ki a “természetes” zenész? Loreen természetes volt? Nem, ő is egy jól összerakott műkép volt, de nagyon hiteles. Szerintem ez az a vonás, ami kárpótolhatja a természetességet (bocs’ a szóismétlésekért, afféle nyomatékosítás…), nagy gáz pedig csak akkor van, ha mindkettő hiányzik. Én Alex esetében mindet adottnak érzem…

   Azért (is) bukik az elméleted, mert aki álarcot hord, az valamiért azt teszi, legtöbbször megfelelési kényszerből. Alex esetében viszont ilyesmiről nem beszélhetünk, mert akkor egészen máshogy alakította volna a karrierjét is… Mert kinézettel, zenével, üzenettel lehet szembeúszni az árral, viszont a marketing, promóció alapszabályaival nem tanácsos ellenkezni, de ő ezt megtette. Ha azért zenélne, hogy Magyarországon ikon legyen – akár a személyiségét is feladva, valószínű jobban nyomult volna. A “Láttamoztam” és a “Csókolom” is voltak olyan dalok, hogy sokkal jobban fel lehetett volna futtatni őket, de ő nem tette. Forgatott videót hozzájuk, aztán nagyjából kifújt a népszerűsítés. Az Eurovízió után sem az volt az első célja, hogy telepakolja magával a Story magazint… Vastag Tomi, Gigi, Saunders szerinted a bazilikába ment volna az interjú helyett? Vagy a mezőnyből akárkire rá tudnál bökni, akinek nem lett volna fontos kihasználni az adandó publicitást, mert nem a csillogás érdekli, hanem csupán annyi, hogy a zenéjét, karakterét átadja? A verseny előtt viszont kérésemre nekem tök ismeretlenül írt saját maga egy kb. oldalnyi cikket, a tanulmányairól, mert az iskolaújság pályaválasztási különszámához kiszemeltem. Tudod, milyen dumával ment bele a projektbe? “Az oktatás a szívügyem.” Ő mondta. Akkor az, hogy egy országos folyóirat őt magasztalja, vajon miért nem volt szívügye? Akik kitalálnak maguknak egy arculatot, azért teszik, hogy eladják magukat. Akik el akarják adni magukat, azok megragadnak minden adódó reklámfelületet. Láncreakció! Ezt az eszmefuttatást gondolom nem kell folytatnom, ha akartad, megérthetted, mit próbálok magyarázni, ha makacs vagy, és elvből ellenállsz, akkor meg nem strapálom magam. :) Annyiban lehet igazad, hogy talán ráerősítenek a figurára, például a zoknival, amiről nyilatkozta is Alex, hogy gusztustalan, utcán nem is venné föl. Viszont ha neked nagyon szép szemeid vannak, gondolom te is úgy sminkeled magad, hogy azokat minél inkább kiemeld. Ő ezt az egyéniségével tette meg. :)
   Ez meg pont nem az a szöveg, amiben egymás mögé pakolnak szavakat. Ha szeretnéd, majd mutatok olyant is, de ez más. Alex talált egy témát, kiagyalt egy csomó egy sorra fűzhető metaforát, ami lehet, hogy sokakat megzavar, és sokak előtt értelmetlenné teszi a verset, de aki nem látott még költői képet, annak Arany álom-allegóriája is egy katyvasz…

  • Mónika

   Hát ha te rosszindulatúságnak veszed amiket írtam lelked rajta. Persze, hogy nagy részint megcsináltak az előadók ezt ki vitatta de szerintem ő is az ennyi. Ha ez rosszindulat akkor…. De látom nem olvastad vagy csak nemértetted amit írtam mert a dalról a dallamról feltételes módban fogalmaztam azon dolgokból kiindulva amiket olvastam. (nem itt) És elnézést, hogy megosztottam a körülöttem élők és az én gondolataimat mert azért elég nagy körben megvitattuk. Ha tudod nyugodtan töröld hidd el megleszek nélküle. És hidd el mind ennek ellenére szurkolok neki, hogy minél jobb helyezést érjen el.

  • Zoli

   Értettem én, hogy feltételes mód, de az már valamiféle megkérdőjelezés, a kérdőjel után pedig szoktak lenni válaszok, én meg ezt biztosítottam. Persze, tiszteletben tartom mindenki véleményét, de már a harminc név kihirdetése óta elég intenzív fanyalgásnak vagyunk a tanúi (részedről is, persze szíved joga, csak egy mérték elvesztésével idegesítő lesz), ezért szúrta csak a dolog a szemem. Persze a szurkolás szimpatikus hozzáállás, erre kell rágyúrni, mindent bele! :) Én is ezt csinálom. 😉

  • Erzsi

   Mónika, a hozzászólásod első részét akár el is tudom fogadni – a vélemény szabad, legyen ilyen is – bár nem értek vele egyet. Még azt is tudom tolerálni, hogy a dalt és a szöveget lehet így is értékelni. Amivel semmiképpen nem értek egyet, hogy “az előadás kritikán aluli.” Miért botrányosabb az, ha valaki tisztában van a képességeivel és egy olyan dalt visz, amelyik nem haladja meg azokat, mint a sok állítólagos hangfenomén teljesítménye, akik küszködtek a tiszta énekléssel. Radics Gigin és Keresztes Ildikón kívül nem emlékszem hibátlan éneklésre, pedig állítólag mind tehetségkutató nyertesek-helyezettek voltak.

   Ami viszont az én mércém szerint igenis kimeríti a rosszindulat fogalmát, az “és ez az álszent magatartás mellé a nagyon szerény kedves ember vizionálása”. Hogy jössz ahhoz, hogy valakinek az alapvető jószándékát megkérdőjelezd? Honnan ez a féktelen bizonyosság, hogy te ismered és helyesen ítéled meg ezt az embert? Mert láttad háromszor a tévében?

   “Igen csak nagy egó kell ahhoz, hogy egy ilyen produkcióval ki álljon” Valóban, a tényeket mindig lehet úgy csoportosítani, hogy az én igazamat támasszák alá. Én azt mondanám, nagy bátorság kell ahhoz, hogy valaki ennyire szembe menjen az elvárásokkal. “Különben meg mekkora reklám is ez, hogy sikerült ennyire megosztani a társadalmat és ez által beszélnek róla.” Ez már paranoia: azért nyerte meg a versenyt, hogy megossza a társadalmat. “Nem hiszek a mesékben” Pedig terápiás jelleggel néha hasznos lenne …

 • Lara Petkins

  Kedves Mónika! Az én barátnőm személyes ismerőse, jó haverja Alexnek. ..és ő valóban ilyen. Évek óta. Pontosan olyan, amit eddig láttunk. Nem kreált, megcsinált sem a kinézete, sem a személyisége. Nála ez nem felvett póz, hogy nem görcsöl rá egy versenyre. Ha úgy gondolod, nem tud énekelni, hallgasd meg pár régebbi projektjét. Ezt a számot ilyenm módon adja elő, más számokat másképpen énekel, jobban kiereszti a hangját. Ha nem tudsz róla semmit, akkor jobban tennéd, hogy nem találsz ki ilyen dolgokat. Ha nem jön be, ne hallgasd, ne nézd, ne érdeklődj utána. Vedd levegőnek. Túl fogja élni. 😉

  • Mónika

   Hallgattam más dalait és nem úgy gondolom…. Nem nézem levegőnek mert nincs jogom mást lenézni maximum nem hallgatom. A kitalációktól meg messze állok mert nem most jöttem le sem a korom sem a tapasztalatom miatt a falvédőről. Ez az én véleményem, szerintem semmi sértő nem volt benne. Mellesleg a “fénylő csillagoktól” sem voltam elragadtatva. De azt elmondanám, hogy mikor berakták a harmincba már megmondtam, hogy ez a dal a döntőben lesz, és nem azért mert annyira oda tartozónak éreztem volna. Rendesen ki is nevettek a környezetemben. Na ennyit a kitalációkról.

 • Fabiana

  Alex máris forgat a svéd stábbal. 😀

 • Archi

  Amig nem latjuk a szavazas eredmenyet, foleg amelyikben az Agardi-Pal duo es o jutottak tovabb , addig szerintem az A-P duo csalodott szavazoi nyertek ezt meg Alexre.

 • Lali

  2010-ben Kati a németeknél, tavaly a CD Bakuban lett nagy kedvencnek kikiáltva, aztán a szavazáson egyikből sem lett semmi. Nem akarok senkit lelombozni, de jó lenne reálisan nézni a dolgokat. Vagy 2 napja olvadtam a hivatalos oldal, a kb. 100 hózzászólásból 80 magyar volt, a támogatók csak magyarok voltak, a külföldieknek szinte egyöntetűen nem tetszett a dal. Már látom, megint milyen iszonyatos hőbörgés és harákolás lesz itt megint májusban a reális nézőpont hiánya miatt. Azzal pedig senki sem áltassa magát, hogy ez olyan különleges lesz kint, mert nyugaton az ilyen stílus sokkal általánosabb. Mondjuk meghökkentő Verka és a nagyik voltak, de Alex teljesen más kategória. Remélem nem fog senki lehurrogni (bár tegye, kit érdekel), de ezt azért le kellett írnom a téves hajráoptimizmust napok óta látva.

  • Gabiii

   Szerintem senki sem fog hőbörögni ha kiesünk az elődöntőből, most inkább a “na ugye megmondtam” és a “Gigi megnyerte volna” lesz a szlogen ha így alakul. Ez most abszolút benne van a pakliban, sőt nagyobb rá az esély. De köszi inkább nem kesergünk májusig.

  • Vivi

   Tudod, engem teljesen hidegen hagy, hogy bejutunk a döntőbe vagy sem. Na jó, nyilván nem teljesen. Viszont én már most nagyon örülök annak hogy megismerhettem egy kedves, szerethető, nem innen-onnan kitenyésztett fiatalembert és az ő dalát. Úgyhogy én már most elégedett vagyok. És nem abból fogom megítélni se őt, se a dalt, hogy Európa mennyire fogja kajálni vagy sem, végezhetünk nulla ponttal az utolsó helyen, én ettől függetlenül nincs olyan nap hogy ne hallgatnám meg a Kedvesemet ill. Alex többi dalát.
   Azt persze én is borítékolom, amit Gabiii leírt, hogy jönnek majd csapatostól a megmondó emberek károgni és ócsárolni hogy nesze nektek, mi megmondtuk hogy Giginek/KSA-nak/duónak/atyaúristennek kellett volna mennie, mert akkor tuti top10-esek lehettünk volna. De nem gond, legfeljebb egy pár napig megint nem fogok erre az oldalra nézni :)
   Még annyit, hogy a legjobban azt sajnálom, hogy mi magyarok vagyunk a legnagyobb ócsárlói Alexnek, szerintem egész európától nem fog kapni annyi lehúzó és nem tetsző megnyilvánulást, mint kicsiny hazánk maroknyi lakosságától.

  • Dalida

   Én is úgy gondolom, hogy Alex volt a legkockázatosabb választás, könnyen lehet, hogy Gigivel vagy Kállayval nagyobb lett volna a döntőbe jutás esélye. Ennek ellenére szerintem érdemes kísérletezni. Eddig mindig olyan dal ment ki tőlünk, amelyről valaki úgy gondolta, hogy megfelel az aktuális trendnek, óriási durranás lesz – és mégsem lett az. Most miért ne próbálkozhattunk volna valami egészen mással? Lehet, hogy nem fog bejönni, de ez nem lesz nemzeti tragédia. Egy eredeti produkció fog minket képviselni, és én – az eredménytől függetlenül – szívesen nézem majd őt a malmöi színpadon. Számomra csak a hab lesz a tortán, ha meglepetésre mégiscsak bejut a döntőbe.

 • Lara Petkins

  Kati nem 2010-ben, hanem 2011-ben.

  • Erzsi

   Kedves Józsi bácsi! Végig olvastam a bejegyzést és nagyon tetszett. Mivel elég hosszú, szerintem kevesen fogják az egészet elolvasni, ezért elkövetném azt a pofátlanságot, hogy kiemelem belőle a számomra legfontosabb két részt, amivel a legeslegmesszebbmenőkig egyetértek.

   “S ha már ByeAlex-re szavaztak a legtöbben, csak tegyük fel: Mi van akkor, ha ez a dal pontosan azért jött be a rá szavazó ezreknek, mert az előadó teljesen szerény, kifejezetten antisztár attitűdje és ez a végtelenül egyszerű, 3 akkordból álló szerelmes kompozíció valami más, mint a megszokott, […] és olyan érzelmeket közvetít, amivel a hallgatók azonosulni szeretnének(!) és egyszerűen csak jól érzik magukat ettől? […] A Dal c. verseny többi döntőse közül bármelyik versenyző 58x leénekli ezt az Alex gyerkőcöt. De itt nem ez a lényeg, hanem az, hogy a dal mit vált ki bennem. Nem az előadás és a koreográfia – hiszen az nem sok volt -, hanem a dal. Értem az egyszerű üzenetét és még én is el tudnám énekelni. Látom a dalban önmagamat és azt az érzelmet, aminek a megélésére vágyom.”

   “Érdemes azon is elgondolkodni egyébként, hogy az Eurovíziós Dalverseny legnépszerűbb dalai azáltal kerülnek kiválasztásra, hogy az adott előadó anyaországán kívül mely egyéb nemzetek gyermekei szavaznak egy dalra. A döntést nem kizárólag a dal minősége, bonyolultsága és “piackonformitása” (pl. hogy mindenképpen angol nyelvű legyen) határozza meg, hanem pl. az egyes nemzetek egymáshoz való viszonya. Ebben a tekintetben pedig bármilyen magyar dalnak akkor lehetne a legnagyobb nemzetközi támogatottsága, ha az európai nemzetekhez való viszonyunkon dolgoznánk egy kicsit, kezdve azzal, hogy előbb megszeretjük önmagunkat, a saját honfitársainkat és a véleménykülönbségek miatt nem fojtjuk meg egymást “egy kanál vízben”. Tudjátok, csak az tudom adni kifelé, ami odabent már rendben van.”

 • Lukmataa

  Basszus, az idei dalok annyira gyengék, hogy Alexnek akár a döntőre is esélye lehet! (Nem akarom, hogy döntőbe jussunk, mert nem érdemeljük meg!)
  Az elődöntőnkben biztos továbbjutok: Azerbajdzsán, Norvégia, Románia, Görögország, Grúzia
  Marad 5 hely
  Aki biztos nem jut tovább: Lettország, Macedónia, Bulgária, San Marino
  Marad 8 ország: Finnország szentem döntős lesz, Örményországot is bejuttatják a keletiek
  3 hely marad
  Málta, Albánia, Izland, Izrael, Svájc és mi maradunk
  ebből Svájc és Izland szerintem tovább fog jutni
  1 hely marad: Izrael, Albánia, Málta és mi
  Ezt vagy mi, vagy Izrael fogja kapni!
  De ne mi kapjuk, hogy az M1 gondolkodjon el jövőre a minőségibb dalokban, vagy ne bízza a közönségre!

  • Lukmataa

   + ha idén bejutunk a döntőbe, az azt jelentené, hogy akárkit kiküldhetünk, bíztos döntő lesz!

  • Máté94

   “Nem akarom,hogy a döntőbe jussunk,mert nem érdemeljük meg!”

   A véleményem ez: …

  • Lukmataa mind2 hozzászólásához:
   1. “(Nem akarom, hogy döntőbe jussunk, mert nem érdemeljük meg!)”

   Mire fel a többesszám? Csak a magad nevében beszélj! Te nem állapíthatod meg, hogy mi mit érdemeljünk meg!

   Az elsöprő többség Alexra szavazott. ezt illene tudomásul venni.

   2. “+ ha idén bejutunk a döntőbe, az azt jelentené, hogy akárkit kiküldhetünk, bíztos döntő lesz!”

   Nem akárkit küld ki Magyarország, hanem azt az előadót, akit a szavazók küldenek ki. Ha te ezen a szavazó-körön a körön kívül vagy, akkor is teszteletben kell tartanod a többség döntését.

   Hajrá Alex!

  • Vivi

   Ne bízza a közönségre? Most meg az a baj hogy demokrácia van? Vagy az is csak addig jó, amíg nekünk tetsző módon zajlanak a dolgok?
   Alex is ugyanúgy megérdemelné a döntőt mint bárki más és komolyan mondom nincs még egy olyan nemzet a magyaron kívül, aki a saját “képviselőjének” akarna rosszat,direkt áhítozik arra hogy jól leszerepeljen egy nemzetközi megmérettetésen….

   Egyébként pedig eltelt egy hét, jó lenne már végre beletörődni, hogy az ország döntött és Alexnek szavazott bizalmat. Nem unalmas azóta is ezen duzzogni?

  • Archi

   Nincs dem0kracia, hiszen az Agardi Pal duot kizartak…

  • Archi

   Az mtv-nek arrol kene meselnie, hany szavazatot kapott Alex es a duo amikor m8ndkettejuket egyszerre a kozonseg juttatta tovabb. Akkor kibujna a szog a zsakbol. Addig ez csak huncutsag!

  • Vivi

   Hogyhogy kizárták a duót???? Talán inkább nem választották be a legjobb négy közé, a kettő azért nagyon nem ugyanaz… ugyanakkor miből gondolod hogyha beválasztották volna őket is, hogy meg is nyerték volna? Bár nyilván akkor Alex helyett leginkább arról ment volna a hiszti, hogy biztos elcsalták a szavazást a duótól.

  • Archi

   Gyakorlatilag ugyanaz, a zsuri kizarta a duot a kozonseg szavazasbol. Egyebkent meg elarultad, hogy egyetertesz velem, hogy nekik nagy a szavazotaboruk, hiszen azt irtad, hohy ha bejutottak volna a 4-be es nem nyernek, miattuk menne a nyavajgas. Egyetertek, sot egy lepessel tovabb megyek… Ok nyertek volna… ezert Zartak Ki Oket a versenybol…
   Lassuk a koz0nseg szavazatokat az elozo fordulobol!
   Ahol Alex es a Duo egyutt merettetett meg.

 • Dalida

  Nagyon remélem, hogy bejut a döntőbe! Igen rokonszenves srác:

  http://epoc.hu/magyar-nemzet/byealex-beenekelte-magat-az-utcarol-es-kicsapta-a-biztositekot/.

  És a dal is nagyon kedves, a maga egyszerűségében.

  Ha pedig mégsem jut be, akkor majd jövőre megint küldünk egy “tizenkettő egy tucat” dalt, és folytatjuk ott az Eurovíziót, ahol tavaly abbahagytuk!

 • dd

  Alex, ne gondold hogy hülye a kabátod, a szemüveged, és a zoknid se, sőt, még szexisebb külsőt kölcsönöznek az amúgy is nagyon helyes fiúnak, bezony, bezony !! Érezd jól magad ott külföldiben, és hajrá!!

 • Lukmataa

  A döntőbe jutásról annyit, hogy a fogadóirodák szerint a 35. helyen állunk, és már az összes dalt hallottuk pár ország kivételével, a compact discot is megtippelték a 20-26 hely környékére, szóval bye bye Alex!

  • Gabiii

   1. Itt a győzelemre kell tippelni az egészen más mint hogy ki jut be a döntőbe.
   2. A fogadóirodák célja még csak véletlenül sem az hogy megtippeljék a győztest a lényeg a profit profit profit.
   3. Én azért szurkolok hogy a dalhoz egy szép hozzáillő körítést tegyenek le az elődöntőben aztán ha továbbjut örülök ha nem hát az sem baj, de azért szurkolni hogy kiessen…hát te tudod.

  • Zso

   Az egyik fogadóiroda jelenleg 512-es!!! szorzót kínál. Ennél magasabb szorzó jelenleg nincs is. Csak az a baj, hogy ezt fordítva kell érteni. Ezek alapján ha az elődöntőben kapunk 1 pontot összesen, én már örülök.

  • “Lukmataa”, TE MAGYAR VAGY? Végre neked lenne bay, bay innen. Kár, hogy a rosszindulatú hozzászólókat nem törlik. De, tudod van egy mondás, hogy az átok visszaüt. Valószínű ezért vagy ilyen, mert egész életedben csak károgtál.

  • jav.: bye, bye. De neked akár báj-báj is.

  • Zsolti

   Tavaly Albániát az utolsó helyre tették, és 5. lett, az egyik legemlékezetesebb produkció volt. Mellesleg ez a lista a verseny előtti napokban, a próbák alatt nagyban fel fog borulni.

 • yugo

  Az eurovision.tv – n a kommentárok között találtam ezt a linket mint official video… Nem tudom ki volt az a beteg állat aki ezt a klippet készitette…
  http://www.youtube.com/watch?v=GIRfZRKYTys

 • Lara Petkins

  Tavaly előtt Katit is sokkal előrébb tették. Top 10-be. Aztán mi lett?

 • Fricz

  Azt hiszem h. Alex megfelelő körítéssel akár még jó is lehet. Jah és persze azt leszögezhetjük és nem vita téma, h. jövőre Gigi megy :)

  • Hajrá Alex!
   A 2. mondatod valóban nem vita jelenleg, mert hál ‘ Istennek a jövő évi induló még nincs eldöntve.

   Na. de vissza az idei versenyzőnkhöz: Hajrá Alex, téged igazán a nép akart. “Ez így jó nekem..”

 • Endhre

  Én kezdettől fogva szerettem és hallgattam ezt a dalt.De a srác nagyon nem tud énekelni szerintem…..

  • Endhre: szerinted “nagyon nem tud énekelni”, ennek ellenére “kezdettől fogva” szereted és hallgatod a dalt.

   Ezt hívják hatásnak. :))Ez jó hír. Ugyanakkor megnyugtatlak, tud énekelni, és hatást is tud kiváltani – a kettő így együtt érvényesül Alexnál. Ugyanis nem minden énekelni tudó vált ki olyan hatást az emberből, hogy szeresse és hallgassa is többször.

   Általában az emberek azt hallgatják szívesen, ami – számukra valami megmagyarázhatatlan – jóérzéssel tölti el lelküket.

   hajrá Alex!!!

 • Lara Petkins

  Tud énekelni!

 • szanyoca

  Nem tud énekelni! :)

 • Lara Petkins

  Szerintem meg tud énekelni. Hallottam másképpen is (rock) meg akusztikus változatban is. Ezt a számot így énekli, mert ez ilyen. Ilyen alapon Rod Stewart, Brian Adams és még sokan mások nem tudnak énekelni..ha itt a hangszínt boncolgatjuk. De hozzájuk képest Alexnak sokkal szebb hangja van. A lényeg, hogy át tudja adni a zenét az embereknek.

 • Fricz

  Jó jó betoven de nekem olyan nyugtató már most Gigi jövő évi szerepléséről beszélni :) Remélem nem lesz megkérdezve a közönség :) Lássuk csak mit is énekeljen mit is hm hm :)

  • Vektor

   Amíg nem kap egy közepesnél erősebb dalt, értelmetlen kiküldeni. Abban a lányban a hangján kívül nincs semmi különleges, az önmagában pedig kevés az Eurovízión, ha a dal unalmas, és beleolvad a mezőnybe.

 • Fricz, miután megszólítottál, kénytelen vagyok reagálni: javaslom keress más fórumot és társakat a Gigi általad vizionált jövő évi szerepléséhez, mert ez az oldal a magyarországi rajongók oldala (lásd lapteteje), és idén Magyarország Alexet küldi (Hál ‘Istennek), mert ő volt a leghitelesebb előadó.

  Ha nem rajongsz Alex daláért semmi gond,- az a te ízlésed,- de én sem rajongok az ilyen hozzászólás miatt, mely nyilvánvalóan csak provokatív.

  Kifejezetten remélem, hogy jövőre is a közönség dönt, elvégre ők alkotják a hallgató-tábort. Lehet, hogy éppen Caramel, vagy Tóth Gabi utazik, vagy akár a Radics Gigi. Ha…
  Mint már korábban leírtam vele kapcsolatban: van mit fejlődnie, nemcsak szakmai téren, hanem személyiségileg is. Elvégre mégcsak 16. Az már rá tartozik, hogy kik formálják őt, mely vagy sikeres lesz kifelé, vagy sem. Most nem volt nyerő.

  Na, de idén egy érdekes személyiség képviseli hazánkat, akinek van stílusa, van hangja, van elképzelése, kreatív, jó zenéket ír (nem koppint mástól), van lelke és jó a humora. Ráadásul nem ócsárol másokat. Illene példát venni róla Ő: Alex.

  Hajrá Alex!

  • Lukmataa

   Mind igaz! 😀
   Van hangja, hó a zenéje, humora vicce, jól néz ki a szímpadon!
   Annyira jó, hogy lehet féltenék belerakni a döntőbe, nehogy megnyerje, így nem is fog döntőzni! 😀
   Jövőre tényleg Gigit kell küldeni egy erős számmal, lehetne úgy, mint az azerieknél, hogy fizetnek egy svéd zeneszerzőnek, aki Giginek ír egy Eurovíziós zenét, amivel top 10 lenne! Azerbajdzsán még sosem volt top 8-on kívül! :)

 • Fricz

  Betoven!Nyugalom … Különben meg nem tudtam, hogy itt csak arról eshet szó ami éppen aktuális … Köszi a kioktatást!Ügyes vagy!

 • Betty

  Amúgy én nem értem meg, miért van az, hogy a magyarok többsége még jobban támadja a saját eus dalát, mint más országok. Rendben, hogy nem egy nagy szám, de a MIÉNK! Annyi lehetne a magyarokban, hogy kiálljanak egymásért és a döntésükért ahelyett, hogy szegény Alexet lassan a földig lehordják. Szerintem sem a legjobb döntés, de ha már így alakult, én szurkolok neki. Aki meg annyira rossznak gondolja, az menjen ki helyette! :) HAJRÁ ALEX!

 • krobert

  Úgy gondolom, a mi elődöntőnk kicsit gyengébb, mint a másik. szeritnem továbbjutó: azerbajdzsán, izland, finnország, örményország, görögország, grúzia, izrael, norvégia, románia..még van 1 kiadó hely! :)

  • Levi21

   Szerintem meg: Azerbajdzsán, Norvégia, Grúzia, Izrael, Macedónia, Izland, Málta, Bulgária, Finnország… és egy kis szerencsével Magyarország!

   Néhány toplistát megnézve (második ED.):
   1. Norvégia 36
   2. Grúzia 26
   3. Macedónia 21
   4. Izrael 20
   5. Izland 14
   6. Málta 12
   7. Finnország 10
   8. MAGYARORSZÁG 8
   9. Bulgária 7
   10. Svájc 7
   11. Románia 6
   12. Lettország 3
   13. Görögország 2
   14. Albánia 1
   15. Örményország 1

   + Azerbajdzsán ismeretlen dala.

  • Vektor

   A görögöket nyugodtan elkönyvelheted továbbjutónak. Mindig bejutottak a döntőbe, és nem hiszem, hogy pont egy ilyen könnyen megjegyezhető, görögös dallal szakadna meg a makulátlan sorozatuk.

 • BRobert

  Ki ez az Alex? Soha nem hallottam még róla, fel se tűnne, ha nem lenne. Az egyértelmű, hogy nem egy nagy szám, de én spec. nem vallom magaménak, sőt! Valóban, kiállhatnánk azért az “előadóért”, akit küldünk. Itt viszont tényleg látok se produkciót, se előadót, se egy dallamot nem hallok…semmit.
  Én azt mondom, hogy jó a szám, háttérzenének egy romkocsmában kedd este. Egy Eurovíziós számnak ennél sokkal többet kellene képviselnie, legalább valami érzetet keltenie az emberben – ez is egy személyes vélemény. Ez a szám viszont tényleg a “whatever” – mindegy kategória.

 • Fricz

  Az az igazság, hogy kint a többi dal sem lesz különb :) jellemzően 2-3 dal ami befut és közkedvelt a maradék pedig szinte hallgathatatlan és ez évről évre így megy.

 • gyokub

  ByeAlexnek nagyon különleges produkciót kell színpadra vinnie ahhoz, hogy pozitív irányban kitűnjön. A fogadóirodák egyelőre az utolsó előtti helyre tették a dalunkat sajnos.

 • Mikrokozmosz

  A korábbi hozzászólásokban olvastam, hogy majd lecsillapodik ez a nyugtalanság a dallal kapcsolatban és hogy kb egy-két hét alatt eltűnnek a felháborodott hozzászólások. Nos nem…
  Próbáltam megrágni a dalt, magamra erőltetni, volt hogy naponta kényszerből meghallgattam többször is, hátha…de semmi, egyszerűen 0. Ez a szám még mindig katasztrofális. Az Alexet nem piszkálom, nem ő tehet róla, hogy megnyerte, viszont lehet a lengyelek és a csehek csinálják a legjobban. Lehet nincs 3 perc nemzetközi ‘imázsgyártásuk’ ezáltal és nem villog ott több millió tv képernyő alsó sarkában az országuk neve, de legalább nem fizetnek azért, hogy lejárassák magukat. Na mi birkák igen. Ha már fizetünk érte, hogy ott legyünk legalább értelmes előadást küldenénk…
  Ahogy láttam több ország is még változtat a dalán, van aki teljesen új dallal indul. Kérdem én, mi ezt miért nem tesszük meg? Inkább ülünk tovább a mocsárban és várjuk, hogy majd májusban ellepje a fejünket is, aztán majd jönnek a károgó varjúk, hogy: “Már pedig mi megmondtuk!” A vicc az egészben, hogy általában azok rikácsolnak majd a legjobban akik beszavazták Alexet.
  Na de fel a fejjel! Jövőre küldjünk el a 100 tagú cigányzenekarból 6 főt, vagy a ‘Tárotyöntettési’ idősek otthonának szociális munkásaiból verbuválódott kórust :)

  • Vivi

   Te a 30-ból kit küldtél volna és miért? (olyan válasz nem ér hogy egyiket se)

  • Mikrokozmosz

   Ha komolyan gondolt előadást kell küldeni akkor (mint korábbi hozzászólásaimban is írtam) szerintem egyértelműen András lett volna a legalkalmasabb. A dala a legfülbemászóbb és az idei nemzetközi felhozatalt nézve szerintem abszolút top 10 lett volna belőle. Tudom, hogy nem mérvadó, de azért szerintem nem mellékes az sem, hogy mivel hibátlanul beszéli az angolt így a különféle sajtótájékoztatókon nem okozna gondot beszélni a daláról és kicsit talán még jobban marketingelni mellette (ha egyáltalán szükséges). Ha jól tudom Alex abszolút nem vagy nagyon gyéren beszél angolul. Értem én, hogy nem kortes beszédeket kell majd tartani, de azért lássuk be, nem hátrány… no de májusig még Alex is visszaülhet a padba egy két angolórára, hátha…
   Ha viszont vicc kategóriában gondolt előadást akarunk küldeni akkor az Alex tökéletes lenne, de akkor úgy is kéne hozzáállni, mint poén. De ahogy látom itt mindenki halál komolyan gondolja ezt az előadást és látom már esélylatolgatás is volt: Van rá esély, hogy talán utolsóként becsusszanjunk a döntőbe!!! Hurrá!!! Ha ez megvalósul akkor ott majd világot váltunk, mert persze utolsókból lesznek az elsők, nem? :) Vicc az egész :)

  • Teljes mértékben egyetértek, én is Andrást tartottam a legjobbnak az idei ESC-re, de látom Magyarország szeretne mindig hátul maradni, mint ahogy említetted is, Csehország, Lengyelország, na azért már had említsem meg nyugati szomszédaimat(Ukrajnából írok), a Szlovákokat. A lényeg, hogy ők felismerték, hogy kár részt venniük, na most nem azt mondom, hogy Magyarország lépjen vissza, mert nem kell, hiszen van nálatok szuper jó előadók, meg énekesek, csak kicsit jobban kellene figyelni, hogy ne csak lényeg legyen részt venni, meg döntőbe jutni, hanem nyerni is, vagy akár jó helyezést elérni. Olyan szépen tudjátok kritizálni az Azeri, az ukrán meg st, stb dalt, csak, hogy ezek az országok sikeresek az ESC-n, és mindíg jó helyezést érnek el. Hajrá Magyarország!!!!!!

  • Máté94

   Miért jártatnánk le magunkat?Ezt áruld már el!

  • Clusters

   Ez az a kérdés Máté, amelyre egy ilyen picsogó, fikázó ember sem tud válaszolni. Nem tudom miért kell ezt az egészet ilyen komolyan venni. Ennek a műsörnak pont a szórakozás a lényege. :)

 • Lukmataa

  A fogadóirodák szerint 38.-ok leszünk, és szerintem olyan 30-35. hely lesz belőle! Nem szokott 10 helyet tévedni, vagyis 0%, hogy döntő lesz belőle.
  Hiába írják, hogy nem a helyezés a fontos, mert Wolf Kati óta megy lefelé a színvonal!
  Byealex szerintem azért nyert, mert az emberek azt gondolják, hogy útál minket Europa, mindegy kit küldünk alapon viccből nyert!
  Azerbajdzsánról kéne példát venni, ők érdekes módon most is top 5-10-es lesz. Jövőre nagy fordulatot kell venni, mert érdekes módon ilyen Kedvesem féle zenék pl. a melodifestivalon nincsenek, pedig ők tudják, mi kell az esc-re!

  • Lukmataa

   Jövőre Giginek valami ilyen zenét kéne írni, svéd zeneszerzőnek kéne felkérni-e az MTV-nek!
   Még nyerhetnénk is vele:
   http://www.youtube.com/watch?v=i41qWJ6QjPI

  • Lukmataa:
   1. “Byealex szerintem azért nyert, mert az emberek azt gondolják, hogy útál minket Europa, mindegy kit küldünk alapon viccből nyert!”

   – Ne sértegesd azokat az embereket, akik Alexra szavaztak, mert ez bunkóság. Akármilyen teóriát állítasz fel, akkor is Alex nyert.

   Azért lehet utálni a magyarokat, hogy a többség által megszavazott előadót az a kevés létszámú magyarnak vallott ócsárol, aki nem képes intelligensen/értelémesen felfogni, hogy a nép ByeAlex-et hozta ki győztesnek idén.

   2. Hajrá Alex!

 • Gabiii

  Ha már ennyire hisztek a fogadóirodáknak (ami eleve butaság, még hogy 10 helyet nem szoktak tévedni :) 20-at is szoktak minden évben ) akkor miért csak a winner kategóriát nézitek?
  A TOP 10-ben 14. helyen vagyunk.
  Az elődöntős kategóriákban pedig 9. és 12. helyen vagyunk.
  DE fölösleges a fogadóirodák helyezései alapján latolgatni mert semmit sem számít! Értsétek már meg hogy nem akarják megtippelni az eredményt nem ez a dolguk. Ezzel még véletlenül sem azt mondom hogy Alexnak hű de nagy esélyei vannak.

 • Csengettyű

  Ne mááááár, emberek, menjetek már a fogadóirodákkal! 2011-ben top 5-be várták Magyarországot, Franciaországot szintén (de őket első helyre is tippelték), a törököket meg a döntőbe… na, ezekből mennyi jött be?

 • Logaritmus

  Ezt érdemes meghallgatni, szerintem szép.

  http://www.youtube.com/watch?v=HNwv7nu-vEk

 • Ati88

  Minden évben megfogadom, hogy nem foglalkozok azzal, hogy ki hányadik lesz a döntőn, meg kit kaszálnak el már az elődöntőben, de amikor jön a verseny, mindig jön a csalódás is, meg persze dühöngök mint sokan mások.

  2011 volt a legnagyobb csalódás. Túlságosan is feldobták a magyar számot, lehet ez lett a veszte. Nem azon háborogtam akkor sem, hogy miért nem nyertünk, nem volt egy nyertes előadás. De simán megérdemelte volna, hogy az első 10ben legyen. Megkockáztatom a top5-öt is.
  Aztán a győztes számot meg inkább hagyom is, mert 2009, 2010-ben az azeri szám szerintem 1000szer jobb volt, mint a 11-es.
  Tavaly a sereg mami előkelő helye aztán bebizonyította, hogy 10ből 90 alkalommal nem az számít, hogy mennyire jó a szám és mennyire tehetséges az előadó. Itt bizony a nép elferdült ízlése és nézetei döntenek.

  Az izlandiakat is mindig várom, mert jó számokat hoznak. Aztán sajnos őket is mindig elkaszálják. Még mindig remélem, hogy idén nem angolul fog énekelni.

  Mint előttem sokan mások, én is azt mondom az idei magyar szám nem jó, hallgathatatlan. Azt hogy tud-e énekelni az Alex, nem tudom, de amit ebben a számban csinál az nem éneklés. Egy dalversenyen meg a minimum, hogy aki odamegy, az énekeljen. A tavalyi magyar csapattól sem voltam elájulva, de nem volt rossz a szám, dallamos volt. Én azt sem soroltam volna annyira hátra, mint ahol végzett. Jó pár gagyi szám elé soroltak.

  Lehet amit most mondok, az sokaknak nem fog tetszeni, de én idén nem tudom azt mondani hogy Hajrá Magyarország. Csak reménykedek hogy nem lesz nagy égés.

  Volt az években jó pár zenei tehetségkutató műsor az országban, szerintem túl sok is (ekkora kis országban lehet nem kell ennyi “sztár”), nem igaz hogy nincs közülük egy olyan, akit színpadra lehet küldeni, tud énekelni, meg van egy hallgatható száma.

  Soha nem arról szólt szerintem, hogy nekünk meg kell nyerni. De könyörgök. Ha arra pénzt áldoznak, hogy legyen magyar versenyző, akkor legalább színvonalas legyen.

 • János

  Szerintem idén nem fogunk továbbjutni,amelyből tanulni kellene. Alex dala nagyon aranyos,jó hangulatot áraszt,bármikor meg tudom hallgatni. De ha Európa tetszését szerettük volna elérni,akkor másik produkciót küldtünk volna.

  Gigit ha meghallgatom,teljesen más érzések keringenek bennem. Erőteljes,érzelmes dal,amely kellő átütő erővel rendelkezik. Ő pedig érzelmekkel,energiával tölt el,ami jóval több nyomot hagyott bennem,mint Alex.

  Eddig volt amikor a zsűri,volt amikor a közönség döntött. Mivel mindegyik szemszögéből hiányzik az,ami a másikéban megvan,én ezentúl fele-fele arányban bíznám rájuk a döntést. Garantáltan az a dal nyerne,amelyik nem csak nagyon szuper,de még Európában is megállná a helyét.

  ( Ez egy szubjektív vélemény,amellyel senkit sem akartam megbántani. )

 • István33

  Ennek a dalnak a zeneisége és mély filozófiai, gondolati tartalma leginkább a nyolcvanas évek ifjúsági műsorának, a Cimborának a főcímzenéjét juttatja eszembe.
  Részlet a műből (midenkitől elnézést, ha nem pontos az idézet):

  “Szél fújt, eső hullt, volt egy cimborám.
  Várt-várt, mindig várt, szóval várt reám.
  Cim-cim, cimbora, cim-cim, cimbora.
  Cim-cim, cimbora, cim-cim, cimbora.”

  http://www.youtube.com/watch?v=VL2J0TA-eKQ

  Amúgy ez dal is kedves a szívünknek, de ezt sem küldeném ki az Eurovízióra.