VisszaszámlálóPowered by: Web Designers

Hírcsoportok

Magyarország: ByeAlex – Kedvesem


Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA

Ma este Magyarország befejezte válogató műsorát a 2013-as malmői Eurovízióra. A verseny során a zsűri megfelezte a döntő 8-as mezőnyét, Kállay Saunders András 48, Radics Gigi 44, Vastag Tamás 22, ByeAlex pedig 16 pontot kapott a zsűritől, így ezek az előadók vettek részt a közönségszavazáson. A zsűri egyébként adott pontot Keresztes Ildikónak (8) és Cserpes Laurának (4) is. A szavazáson több mint 244000 SMS érkezett be, a közönség végül ByeAlex-et küldi a malmői Eurovízió második elődöntőjének második felébe. Gratulálunk és sok szerencsét!

580 comments to Magyarország: ByeAlex – Kedvesem

 • Fricz

  Azt hiszem h. Alex megfelelő körítéssel akár még jó is lehet. Jah és persze azt leszögezhetjük és nem vita téma, h. jövőre Gigi megy :)

  • Hajrá Alex!
   A 2. mondatod valóban nem vita jelenleg, mert hál ‘ Istennek a jövő évi induló még nincs eldöntve.

   Na. de vissza az idei versenyzőnkhöz: Hajrá Alex, téged igazán a nép akart. “Ez így jó nekem..”

 • Endhre

  Én kezdettől fogva szerettem és hallgattam ezt a dalt.De a srác nagyon nem tud énekelni szerintem…..

  • Endhre: szerinted “nagyon nem tud énekelni”, ennek ellenére “kezdettől fogva” szereted és hallgatod a dalt.

   Ezt hívják hatásnak. :))Ez jó hír. Ugyanakkor megnyugtatlak, tud énekelni, és hatást is tud kiváltani – a kettő így együtt érvényesül Alexnál. Ugyanis nem minden énekelni tudó vált ki olyan hatást az emberből, hogy szeresse és hallgassa is többször.

   Általában az emberek azt hallgatják szívesen, ami – számukra valami megmagyarázhatatlan – jóérzéssel tölti el lelküket.

   hajrá Alex!!!

 • Lara Petkins

  Tud énekelni!

 • szanyoca

  Nem tud énekelni! :)

 • Lara Petkins

  Szerintem meg tud énekelni. Hallottam másképpen is (rock) meg akusztikus változatban is. Ezt a számot így énekli, mert ez ilyen. Ilyen alapon Rod Stewart, Brian Adams és még sokan mások nem tudnak énekelni..ha itt a hangszínt boncolgatjuk. De hozzájuk képest Alexnak sokkal szebb hangja van. A lényeg, hogy át tudja adni a zenét az embereknek.

 • Fricz

  Jó jó betoven de nekem olyan nyugtató már most Gigi jövő évi szerepléséről beszélni :) Remélem nem lesz megkérdezve a közönség :) Lássuk csak mit is énekeljen mit is hm hm :)

  • Vektor

   Amíg nem kap egy közepesnél erősebb dalt, értelmetlen kiküldeni. Abban a lányban a hangján kívül nincs semmi különleges, az önmagában pedig kevés az Eurovízión, ha a dal unalmas, és beleolvad a mezőnybe.

 • Fricz, miután megszólítottál, kénytelen vagyok reagálni: javaslom keress más fórumot és társakat a Gigi általad vizionált jövő évi szerepléséhez, mert ez az oldal a magyarországi rajongók oldala (lásd lapteteje), és idén Magyarország Alexet küldi (Hál ‘Istennek), mert ő volt a leghitelesebb előadó.

  Ha nem rajongsz Alex daláért semmi gond,- az a te ízlésed,- de én sem rajongok az ilyen hozzászólás miatt, mely nyilvánvalóan csak provokatív.

  Kifejezetten remélem, hogy jövőre is a közönség dönt, elvégre ők alkotják a hallgató-tábort. Lehet, hogy éppen Caramel, vagy Tóth Gabi utazik, vagy akár a Radics Gigi. Ha…
  Mint már korábban leírtam vele kapcsolatban: van mit fejlődnie, nemcsak szakmai téren, hanem személyiségileg is. Elvégre mégcsak 16. Az már rá tartozik, hogy kik formálják őt, mely vagy sikeres lesz kifelé, vagy sem. Most nem volt nyerő.

  Na, de idén egy érdekes személyiség képviseli hazánkat, akinek van stílusa, van hangja, van elképzelése, kreatív, jó zenéket ír (nem koppint mástól), van lelke és jó a humora. Ráadásul nem ócsárol másokat. Illene példát venni róla Ő: Alex.

  Hajrá Alex!

  • Lukmataa

   Mind igaz! :D
   Van hangja, hó a zenéje, humora vicce, jól néz ki a szímpadon!
   Annyira jó, hogy lehet féltenék belerakni a döntőbe, nehogy megnyerje, így nem is fog döntőzni! :D
   Jövőre tényleg Gigit kell küldeni egy erős számmal, lehetne úgy, mint az azerieknél, hogy fizetnek egy svéd zeneszerzőnek, aki Giginek ír egy Eurovíziós zenét, amivel top 10 lenne! Azerbajdzsán még sosem volt top 8-on kívül! :)

 • Fricz

  Betoven!Nyugalom … Különben meg nem tudtam, hogy itt csak arról eshet szó ami éppen aktuális … Köszi a kioktatást!Ügyes vagy!

 • Betty

  Amúgy én nem értem meg, miért van az, hogy a magyarok többsége még jobban támadja a saját eus dalát, mint más országok. Rendben, hogy nem egy nagy szám, de a MIÉNK! Annyi lehetne a magyarokban, hogy kiálljanak egymásért és a döntésükért ahelyett, hogy szegény Alexet lassan a földig lehordják. Szerintem sem a legjobb döntés, de ha már így alakult, én szurkolok neki. Aki meg annyira rossznak gondolja, az menjen ki helyette! :) HAJRÁ ALEX!

 • krobert

  Úgy gondolom, a mi elődöntőnk kicsit gyengébb, mint a másik. szeritnem továbbjutó: azerbajdzsán, izland, finnország, örményország, görögország, grúzia, izrael, norvégia, románia..még van 1 kiadó hely! :)

  • Levi21

   Szerintem meg: Azerbajdzsán, Norvégia, Grúzia, Izrael, Macedónia, Izland, Málta, Bulgária, Finnország… és egy kis szerencsével Magyarország!

   Néhány toplistát megnézve (második ED.):
   1. Norvégia 36
   2. Grúzia 26
   3. Macedónia 21
   4. Izrael 20
   5. Izland 14
   6. Málta 12
   7. Finnország 10
   8. MAGYARORSZÁG 8
   9. Bulgária 7
   10. Svájc 7
   11. Románia 6
   12. Lettország 3
   13. Görögország 2
   14. Albánia 1
   15. Örményország 1

   + Azerbajdzsán ismeretlen dala.

  • Vektor

   A görögöket nyugodtan elkönyvelheted továbbjutónak. Mindig bejutottak a döntőbe, és nem hiszem, hogy pont egy ilyen könnyen megjegyezhető, görögös dallal szakadna meg a makulátlan sorozatuk.

 • BRobert

  Ki ez az Alex? Soha nem hallottam még róla, fel se tűnne, ha nem lenne. Az egyértelmű, hogy nem egy nagy szám, de én spec. nem vallom magaménak, sőt! Valóban, kiállhatnánk azért az “előadóért”, akit küldünk. Itt viszont tényleg látok se produkciót, se előadót, se egy dallamot nem hallok…semmit.
  Én azt mondom, hogy jó a szám, háttérzenének egy romkocsmában kedd este. Egy Eurovíziós számnak ennél sokkal többet kellene képviselnie, legalább valami érzetet keltenie az emberben – ez is egy személyes vélemény. Ez a szám viszont tényleg a “whatever” – mindegy kategória.

 • Fricz

  Az az igazság, hogy kint a többi dal sem lesz különb :) jellemzően 2-3 dal ami befut és közkedvelt a maradék pedig szinte hallgathatatlan és ez évről évre így megy.

 • gyokub

  ByeAlexnek nagyon különleges produkciót kell színpadra vinnie ahhoz, hogy pozitív irányban kitűnjön. A fogadóirodák egyelőre az utolsó előtti helyre tették a dalunkat sajnos.

 • Mikrokozmosz

  A korábbi hozzászólásokban olvastam, hogy majd lecsillapodik ez a nyugtalanság a dallal kapcsolatban és hogy kb egy-két hét alatt eltűnnek a felháborodott hozzászólások. Nos nem…
  Próbáltam megrágni a dalt, magamra erőltetni, volt hogy naponta kényszerből meghallgattam többször is, hátha…de semmi, egyszerűen 0. Ez a szám még mindig katasztrofális. Az Alexet nem piszkálom, nem ő tehet róla, hogy megnyerte, viszont lehet a lengyelek és a csehek csinálják a legjobban. Lehet nincs 3 perc nemzetközi ‘imázsgyártásuk’ ezáltal és nem villog ott több millió tv képernyő alsó sarkában az országuk neve, de legalább nem fizetnek azért, hogy lejárassák magukat. Na mi birkák igen. Ha már fizetünk érte, hogy ott legyünk legalább értelmes előadást küldenénk…
  Ahogy láttam több ország is még változtat a dalán, van aki teljesen új dallal indul. Kérdem én, mi ezt miért nem tesszük meg? Inkább ülünk tovább a mocsárban és várjuk, hogy majd májusban ellepje a fejünket is, aztán majd jönnek a károgó varjúk, hogy: “Már pedig mi megmondtuk!” A vicc az egészben, hogy általában azok rikácsolnak majd a legjobban akik beszavazták Alexet.
  Na de fel a fejjel! Jövőre küldjünk el a 100 tagú cigányzenekarból 6 főt, vagy a ‘Tárotyöntettési’ idősek otthonának szociális munkásaiból verbuválódott kórust :)

  • Vivi

   Te a 30-ból kit küldtél volna és miért? (olyan válasz nem ér hogy egyiket se)

  • Mikrokozmosz

   Ha komolyan gondolt előadást kell küldeni akkor (mint korábbi hozzászólásaimban is írtam) szerintem egyértelműen András lett volna a legalkalmasabb. A dala a legfülbemászóbb és az idei nemzetközi felhozatalt nézve szerintem abszolút top 10 lett volna belőle. Tudom, hogy nem mérvadó, de azért szerintem nem mellékes az sem, hogy mivel hibátlanul beszéli az angolt így a különféle sajtótájékoztatókon nem okozna gondot beszélni a daláról és kicsit talán még jobban marketingelni mellette (ha egyáltalán szükséges). Ha jól tudom Alex abszolút nem vagy nagyon gyéren beszél angolul. Értem én, hogy nem kortes beszédeket kell majd tartani, de azért lássuk be, nem hátrány… no de májusig még Alex is visszaülhet a padba egy két angolórára, hátha…
   Ha viszont vicc kategóriában gondolt előadást akarunk küldeni akkor az Alex tökéletes lenne, de akkor úgy is kéne hozzáállni, mint poén. De ahogy látom itt mindenki halál komolyan gondolja ezt az előadást és látom már esélylatolgatás is volt: Van rá esély, hogy talán utolsóként becsusszanjunk a döntőbe!!! Hurrá!!! Ha ez megvalósul akkor ott majd világot váltunk, mert persze utolsókból lesznek az elsők, nem? :) Vicc az egész :)

  • Teljes mértékben egyetértek, én is Andrást tartottam a legjobbnak az idei ESC-re, de látom Magyarország szeretne mindig hátul maradni, mint ahogy említetted is, Csehország, Lengyelország, na azért már had említsem meg nyugati szomszédaimat(Ukrajnából írok), a Szlovákokat. A lényeg, hogy ők felismerték, hogy kár részt venniük, na most nem azt mondom, hogy Magyarország lépjen vissza, mert nem kell, hiszen van nálatok szuper jó előadók, meg énekesek, csak kicsit jobban kellene figyelni, hogy ne csak lényeg legyen részt venni, meg döntőbe jutni, hanem nyerni is, vagy akár jó helyezést elérni. Olyan szépen tudjátok kritizálni az Azeri, az ukrán meg st, stb dalt, csak, hogy ezek az országok sikeresek az ESC-n, és mindíg jó helyezést érnek el. Hajrá Magyarország!!!!!!

  • Máté94

   Miért jártatnánk le magunkat?Ezt áruld már el!

  • Clusters

   Ez az a kérdés Máté, amelyre egy ilyen picsogó, fikázó ember sem tud válaszolni. Nem tudom miért kell ezt az egészet ilyen komolyan venni. Ennek a műsörnak pont a szórakozás a lényege. :)

 • Lukmataa

  A fogadóirodák szerint 38.-ok leszünk, és szerintem olyan 30-35. hely lesz belőle! Nem szokott 10 helyet tévedni, vagyis 0%, hogy döntő lesz belőle.
  Hiába írják, hogy nem a helyezés a fontos, mert Wolf Kati óta megy lefelé a színvonal!
  Byealex szerintem azért nyert, mert az emberek azt gondolják, hogy útál minket Europa, mindegy kit küldünk alapon viccből nyert!
  Azerbajdzsánról kéne példát venni, ők érdekes módon most is top 5-10-es lesz. Jövőre nagy fordulatot kell venni, mert érdekes módon ilyen Kedvesem féle zenék pl. a melodifestivalon nincsenek, pedig ők tudják, mi kell az esc-re!

  • Lukmataa

   Jövőre Giginek valami ilyen zenét kéne írni, svéd zeneszerzőnek kéne felkérni-e az MTV-nek!
   Még nyerhetnénk is vele:
   http://www.youtube.com/watch?v=i41qWJ6QjPI

  • Lukmataa:
   1. “Byealex szerintem azért nyert, mert az emberek azt gondolják, hogy útál minket Europa, mindegy kit küldünk alapon viccből nyert!”

   – Ne sértegesd azokat az embereket, akik Alexra szavaztak, mert ez bunkóság. Akármilyen teóriát állítasz fel, akkor is Alex nyert.

   Azért lehet utálni a magyarokat, hogy a többség által megszavazott előadót az a kevés létszámú magyarnak vallott ócsárol, aki nem képes intelligensen/értelémesen felfogni, hogy a nép ByeAlex-et hozta ki győztesnek idén.

   2. Hajrá Alex!

 • Gabiii

  Ha már ennyire hisztek a fogadóirodáknak (ami eleve butaság, még hogy 10 helyet nem szoktak tévedni :) 20-at is szoktak minden évben ) akkor miért csak a winner kategóriát nézitek?
  A TOP 10-ben 14. helyen vagyunk.
  Az elődöntős kategóriákban pedig 9. és 12. helyen vagyunk.
  DE fölösleges a fogadóirodák helyezései alapján latolgatni mert semmit sem számít! Értsétek már meg hogy nem akarják megtippelni az eredményt nem ez a dolguk. Ezzel még véletlenül sem azt mondom hogy Alexnak hű de nagy esélyei vannak.

 • Csengettyű

  Ne mááááár, emberek, menjetek már a fogadóirodákkal! 2011-ben top 5-be várták Magyarországot, Franciaországot szintén (de őket első helyre is tippelték), a törököket meg a döntőbe… na, ezekből mennyi jött be?

 • Logaritmus

  Ezt érdemes meghallgatni, szerintem szép.

  http://www.youtube.com/watch?v=HNwv7nu-vEk

 • Ati88

  Minden évben megfogadom, hogy nem foglalkozok azzal, hogy ki hányadik lesz a döntőn, meg kit kaszálnak el már az elődöntőben, de amikor jön a verseny, mindig jön a csalódás is, meg persze dühöngök mint sokan mások.

  2011 volt a legnagyobb csalódás. Túlságosan is feldobták a magyar számot, lehet ez lett a veszte. Nem azon háborogtam akkor sem, hogy miért nem nyertünk, nem volt egy nyertes előadás. De simán megérdemelte volna, hogy az első 10ben legyen. Megkockáztatom a top5-öt is.
  Aztán a győztes számot meg inkább hagyom is, mert 2009, 2010-ben az azeri szám szerintem 1000szer jobb volt, mint a 11-es.
  Tavaly a sereg mami előkelő helye aztán bebizonyította, hogy 10ből 90 alkalommal nem az számít, hogy mennyire jó a szám és mennyire tehetséges az előadó. Itt bizony a nép elferdült ízlése és nézetei döntenek.

  Az izlandiakat is mindig várom, mert jó számokat hoznak. Aztán sajnos őket is mindig elkaszálják. Még mindig remélem, hogy idén nem angolul fog énekelni.

  Mint előttem sokan mások, én is azt mondom az idei magyar szám nem jó, hallgathatatlan. Azt hogy tud-e énekelni az Alex, nem tudom, de amit ebben a számban csinál az nem éneklés. Egy dalversenyen meg a minimum, hogy aki odamegy, az énekeljen. A tavalyi magyar csapattól sem voltam elájulva, de nem volt rossz a szám, dallamos volt. Én azt sem soroltam volna annyira hátra, mint ahol végzett. Jó pár gagyi szám elé soroltak.

  Lehet amit most mondok, az sokaknak nem fog tetszeni, de én idén nem tudom azt mondani hogy Hajrá Magyarország. Csak reménykedek hogy nem lesz nagy égés.

  Volt az években jó pár zenei tehetségkutató műsor az országban, szerintem túl sok is (ekkora kis országban lehet nem kell ennyi “sztár”), nem igaz hogy nincs közülük egy olyan, akit színpadra lehet küldeni, tud énekelni, meg van egy hallgatható száma.

  Soha nem arról szólt szerintem, hogy nekünk meg kell nyerni. De könyörgök. Ha arra pénzt áldoznak, hogy legyen magyar versenyző, akkor legalább színvonalas legyen.

 • János

  Szerintem idén nem fogunk továbbjutni,amelyből tanulni kellene. Alex dala nagyon aranyos,jó hangulatot áraszt,bármikor meg tudom hallgatni. De ha Európa tetszését szerettük volna elérni,akkor másik produkciót küldtünk volna.

  Gigit ha meghallgatom,teljesen más érzések keringenek bennem. Erőteljes,érzelmes dal,amely kellő átütő erővel rendelkezik. Ő pedig érzelmekkel,energiával tölt el,ami jóval több nyomot hagyott bennem,mint Alex.

  Eddig volt amikor a zsűri,volt amikor a közönség döntött. Mivel mindegyik szemszögéből hiányzik az,ami a másikéban megvan,én ezentúl fele-fele arányban bíznám rájuk a döntést. Garantáltan az a dal nyerne,amelyik nem csak nagyon szuper,de még Európában is megállná a helyét.

  ( Ez egy szubjektív vélemény,amellyel senkit sem akartam megbántani. )

 • István33

  Ennek a dalnak a zeneisége és mély filozófiai, gondolati tartalma leginkább a nyolcvanas évek ifjúsági műsorának, a Cimborának a főcímzenéjét juttatja eszembe.
  Részlet a műből (midenkitől elnézést, ha nem pontos az idézet):

  “Szél fújt, eső hullt, volt egy cimborám.
  Várt-várt, mindig várt, szóval várt reám.
  Cim-cim, cimbora, cim-cim, cimbora.
  Cim-cim, cimbora, cim-cim, cimbora.”

  http://www.youtube.com/watch?v=VL2J0TA-eKQ

  Amúgy ez dal is kedves a szívünknek, de ezt sem küldeném ki az Eurovízióra.