Visszaszámláló


Hírcsoportok

A Dal 2013: Teljes a magyar válogató mezőnye

IMG_2191Tudósító: Klész Imre
Forrás: eschungary.hu
Képek a nyitóbuliról ITT!

Megszületett a Dal 2013 eurovíziós magyar nemzeti döntő végleges, 30 dalból álló mezőnye. Az Egy másik zenekart kizárták, Cserpes Laura “Élj pont úgy” című dala kapta meg a megüresedett helyet. Az televíziós válogató szabályait is ismertették, valamint máris elkezdték keresni a jövő évi nemzeti döntő leendő zsűritagját is: jövőre is lesz A Dal.

Ma este egy belvárosi bárban tartotta meg az MTVA azt a sajtótájékoztatót, ahol bemutatták A Dal 2013 versenyzőit. A lista végleges lett, az Egy másik zenekar dalát kizárták. Lencsó Rita, az MTVA kommunikációs vezetője elmondta, hogy kaptak egy fájlt, ami alapján az MTVA szakemberei megvizsgálták és összehasonlították az interneten és a pályázati anyagban szereplő dalt, és ez egyezést mutatott.

A sajtótájékoztatón bejelentették A Dal 2013 szabályait, és a selejtezés folyamatát is.
A három elődöntőben fordulónként 10 dal fog versenyezni, ezekből a zsűri hármat küld tovább a középdöntőbe. A fennmaradó hét dalra pedig a közönség fog szavazni, és a három legtöbb szavazatot kapott versenyző fog tovább jutni. Így alakul ki a középdöntő mezőnye, ahol fordulónként kilenc dal fog versenyezni. A középdöntőkből fordulónként két dalt küld tovább a zsűri. A megmaradt 7 dal közül ismét a közönség fog tovább küldeni szintén két versenyzőt. Középdöntőnként így 4-4 dal jut a döntőbe, azaz 8 résztvevő fog versenyezni a március 2-i fináléban. A döntőben a 8 dalt a zsűri megfelezi, és a fennmaradó 4 dalra fog a közönség szavazni, ahonnan 1 dalt fog bejuttatni a 2013-as malmői Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőinek egyikébe.

Hogy melyik elődöntőbe fog kerülni a magyar versenyző, az már ezen a héten kiderül, január 17-én 14:00-tól az eurovision.tv élőben közvetíti a sorsolást, ahol szétosztják az elődöntők résztvevőit a május 14-i első, és a május 16-i második elődöntőbe.

A Dal 2013 nyitóbuli 2013. január 14.

47 comments to A Dal 2013: Teljes a magyar válogató mezőnye

Leave a Reply