fej2

Rajongói klub | Hírek | Eurovízió 2008. | Magyar Nemzeti Döntő | Csézy | GY.I.K. | Statisztikák | English 

Az idei verseny az MTV-n: az 1. elődöntőről csak összefoglaló lesz

Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTV Sajtóiroda
2008.05.06.

Két napos lesz az Eurovízió hét a Magyar Televízióban, május 22-én, csütörtökön közel háromórás, 24-én, szombaton négyórás élő műsor várja az Eurovíziós Dalverseny iránt érdeklődő tévénézőket az m1-en. A magyar versenyző 18 másik országgal a csütörtöki második elődöntőben fog szerepelni, ezt élőben fogják látni a nézők. Magyar Televízió egyes csatornáján május 22-én, csütörtökön 20 óra 10 perckor kezdődik a Visszaszámlálás című produkció, amelyben egy összeállítást láthatunk az első elődöntőről. 21 óra előtt pár perccel a Magyar Televízió élőben kapcsolja Belgrádot, ahol eldől, bekerül-e a szombati döntőbe Csézy a Candlelight című Rakonczai szerzeménnyel. A helyszínről Gundel Takács Gábor jelentkezik majd, aki folyamatosan tájékoztatja a nézőket a színfalak mögötti eseményekről is. A tévés már tíz évvel ezelőtt is tudósíthatta a köztévé nézőit a dalversenyről, tavaly pedig a helsinki versennyel tért vissza újra az MTV képernyőjére. A döntő napján, május 24-én, szombaton is Visszaszámlálással indul az este. A félórás műsorban a szerkesztők kulisszatitkokat is felfednek, az érdeklődők megismerhetik a dalverseny történetét, illetve zenés összeállításokat látatnak az indulókról és országaikról. A magyarországi stúdióban Novodomszky Éva dolgozik majd, a tavalyi versenyhez hasonlóan a pontbemondó szóvivő szerepét is megkapta, tehát tőle tudhatja majd meg a várhatóan 150 milliós nézőközönség, hogy kire voksoltak a magyarok.
Az m1 nézői előreláthatóan éjfélkor tudják meg, ki nyerte az idei Eurovíziós Dalversenyt és 2009-ben melyik közszolgálati televízió rendezheti meg a több mint ötvenéves múltra visszatekintő versenyt.
Az első elődöntőt mindenki figyelemmel kísérheti az Eurovízió központi honlapján, eurovision.tv-n. Hogy melyik műholdas csatorna fogja közvetíteni az első részt, arról folyamatosan hírt fogunk adni olvasóinkank. Annyi bizonyos, hogy az orosz RTR Planeta élőben fogja adni a keddi versenyt, a TV Polonia pedig éjféltől felvételről fogja közvetíteni az első elődöntő eseményeit.