ESC Hungary

Blog

Magyarország nem vesz részt a 2022-es Eurovíziós Dalfesztiválon

Ma délután kiadta az MTVA A Dal 2022 pályázati feltételeit, ami – hasonlóan az elmúlt két évhez – nagy ívben kikerüli az Eurovíziót, és annak szabályait. Persze várhatunk még egy hónapot, amikor az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége hivatalosan bejelenti a 2022-es Eurovízióra nevezettek listáját, de az elmúlt két év alapján nem érdemes.

Az elmúlt napokban kaptunk jelzéseket, ami arra utalhatott, hogy a régebben bejáratott információ szivárogtatással akarja visszavezetni a Magyarországot az Eurovízióhoz az MTVA, amely egyedüliként nevezhet résztvevőt Magyarországról a Dalfesztiválra, de nem erről volt szó: Először kikerült a Redditre egy, A Dal 2022-re szóló, pályázati felhívásnak látszó szöveg, ami utólag bebizonyosodott, hogy nem igazi szabályzat. Ezután felfrissült az 5 éve új feltöltés nélkül árválkodó MTVA – Eurovíziós Dalfesztivál YouTube csatorna, ahová – mint utóbb szintén kiderült – az MTVA nevével visszaélve töltöttek fel korábbi Eurovízió és A Dal döntőket. Itt a csatorna tulajdonosa most már beleírta a csatorna nevébe, hogy nem hivatalos. Ezután már csak abban lehetett bízni, hogy ennek a mozgolódásnak a hatására a döntéshozók meggondolják idén magukat, de nem ez történt: továbbra is tartják magukat az elveikhez. Nagy valószínűséggel továbbra is 2023 lehet a legközelebbi eurovíziós magyar indulás céldátuma.

Egyébként szeptember 16-ig lehetett jelentkezni az országoknak a 2022-es Eurovízióra, és a mai napig lehetett visszalépni büntetés nélkül.

Magyarország nem vesz részt a 2022-es Eurovíziós Dalfesztiválon
Comments
To Top
%d bloggers like this: