ESC Hungary

Fórum

Már megszámolni is sok, hányszor indul újra a fórumunk. Ismét eljött az idő, hogy újult alapokon mehessenek a beszélgetések.

Fórumtémák

Kávézda

Voksaréna

Legutóbbi hozzászólások

Fórumok gyűjtőoldala

Lezárt fórumok

Kávézó 3

Szavazás a mindenem

 

Segítség a Disqus kommentelési rendszerhez

Sziasztok! Sok rossz visszajelzést kaptam a fórum használatának nehézségeivel kapcsolatban. A fejlesztő javaslatára kipróbáljuk a Disqus kommentelési rendszert. Ha beválik és tetszik mindenkinek, akkor ez marad a végleges (bevált, maradni fog).

Alapvetően, a korábbiakhoz (2016.01.05 előttiekhez) képest nem is kell bejelentkezni az ESC Hungary-t működtető WordPress rendszerbe, hiszen a kommentelés a lényeg, nem a weboldal admin felületének nézegetése. Ez egy másfajta szemlélet az eddigi kommentelési metódushoz. P Aki például kommentel a 444.hu-n, azoknak már ismerős lehet ez a rendszer, de az eurovision.tv is ezt a rendszert használja. Akik ezeken az oldalakon kommenteltek korábban, ide már nem kell külön regisztráció, mert közös az adatbázis.

Röviden:

  • nem kell bejelentkezni a weboldalra, mint korábban, hanem
  • a kommentelés résznél jelentkezz be a Disqus, Facebook, Twitter vagy Google segítségével
  • és kész is!

original

Hosszabban:

Ha megvan a kommentek beírásához szükséges mező, akkor kattintsatok bele a „Csatlakozz a beszélgetéshez…” szövegbe, és akkor felugrik a g+ a twitter a facebook és a disqus ikonja (ahogy a fenti illusztráción is látszódik). Bármelyikre rákattintva sikeres lesz a regisztráció/bejelentkezés a kommenteléshez, csak a felugró ablakban kell kitölteni a felhasználói név és jelszó mezőt. Sajnos újra kell regisztrálni, a régi eschungary-s regisztrációk itt nem élnek. Ha valaki nem használja vagy nem szeretné használni a google plus, twitter vagy facebook adatait, akkor egyszerűen írja be azt a felhasználói nevét a g+ melletti sávon a Név mezőben, amit itt is használt, vagy a továbbiakban használni akar. Felbukkan a név megadása alatt két újabb mező, ahol egy email címet és egy jelszót is meg kell adni, és kész is a regisztráció. Ez a regisztráció a Disqus rendszerhez történt meg. A későbbiekben elegendő a kék D logóra bökni és kész is a regisztráció. De ha valaki más rendszer segítségével lépett be, akkor ugyanerre az ikonra kell kattintani.

Innentől kezdve be lehet lépni a Disqus admin felületébe is a saját nevedre kattintva, ahol egyedi profilképet lehet beállítani, megnézheted a hozzászólásaidat és az arra érkezett válaszokat, pontértékeléseket, email értesítéseket is lehet beállítani, így akár emailben is lehet válaszolni az adott hozzászólásra, ami kommentként fog megjelenni a beszélgetések között. A Disqus admin felületén minden hozzászólás megjelenik, amit a rendszeren keresztül küldtél függetlenül attól, hogy az eschungary.hu-n vagy akár az eurovision.tv-n szóltál hozzá a témákhoz.

A Disqus-szal nem maradsz le semmiről: egy épp nagyon pörgő témánál mindig jelez a rendszer, ha érkezett új hozzászólás vagy válasz, nem kell folyamatosan frissítgetni az oldalt.

Hozzászólásokkal kapcsolatos alapelvek

Kedves kommentelők! Szeretném felhívni a figyelmeteket a hozzászólások néhány alapvető szabályára, mivel moderáljuk a beszélgetéseket. Tudom, sokszor kemény viták szoktak zajlani a verseny dalairól, de amíg nem fordul a vita személyeskedés, gyűlöletkeltés vagy rasszizmusirányába, addig nincs semmi baj. Nagyon sok ellenszolgáltatás nélküli munka van az eschungary.hu-ban, így szeretnénk védeni a többi önkéntessel együtt azokat, akik értelmes párbeszédet szeretnének folytatni a többi rajongóval, vagy a verseny után érdeklődő olvasónkkal. Rengeteg moderáció nélküli fórum létezik a neten, aki feltétlenül ki akarja adni magából a dühét, az biztos fog találni egy arra alkalmas fórumot. Tartsuk tiszteletben mások gondolatait. Köszi!

 

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top