ESC Hungary

MEKE

Adó 1% felajánlás 2022-től a MEKE-nek is!

Tavaly szilveszterkor több dologgal is megleptük olvasóinkat: előástuk az ESC Hungary videoarchívumából néhány régi és rejtett kincset, felidéztük a csapatunk első eurovíziós élményeit, a szilveszteri bulihoz spéci Spotify playlist-et készítettünk, tagtoborzásra és adakozásra hívtuk fel a figyelmet (utóbbinál elértük a célunkat, nagyon-nagyon köszönjük!), illetve bejelentettük, hogy 2022-ben az ESC Hungary csapata és olvasói által létrehozott Magyar Eurovíziós Klub Egyesületnek is fel lehet ajánlani az adótok 1%-át!

Kedves olvasóink!
Az ESC Hungary olvasói és önkéntesei bő két évvel ezelőtt létrehozták a Magyar Eurovíziós Klub Egyesületet (MEKE), ami az Eurovízió népszerűsítésén és aktuális híreinek közreadásán túl közösségszervező- és kulturális tevékenységet is folytat. A hatóság közhasznúvá nyilvánította civil szervezetünket, amivel a hivatásos eurovíziós rajongás újabb szintre léphet! A MEKE elsődleges céljain, a rajongói találkozókon, játékokon, az Eurovízió történelmének elemzésén, különböző témájú vitákon túl most lehetőségünk nyílik arra, hogy a 2005 szeptemberében létrehozott ESC Hungary weboldalunk betagozódhasson az Egyesületbe! Az utóbbi években adománygyűjtést szerveztünk a szerver költségeire, ami egy erős magyar nemzeti döntős szezonban igencsak erőforrás és költségigényes. Sajnos idén, és talán még jövőre sem indít Magyarország versenyzőt az Eurovízióra, de fel kell készülnünk a nagy visszatérésre! Első lépésként a szerverünk működtetéséhez szeretnénk egy biztos alapot, amihez a Ti segítségeteket kérjük!

A NAV az https://eszja.nav.gov.hu/ oldalon már elkészítette mindenkinek az adóbevallás tervezetét. Az adóbevallás mellett lehet rendelkezni az adó 1+1%-áról, melyet egy civil, illetve egyházi szervezetnek lehet felajánlani. Amennyiben arra érdemesre tartjátok a közösségünket, akkor a civil szervezetek résznél a Magyar Eurovíziós Klub Egyesületet-et (adószám: 19225342-1-09) jelöljétek be kedvezményezettként! Könnyen ki lehet keresni a civil szervezetek keresőjében, Eurovízió nevű civil szervezetre csak egy találatot fog hozni a rendszer.

A bevallás határideje: A 2022-es Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét követő péntek, vagyis 2022. május 20. Mindenki felajánlását nagyon szépen köszönjük! Természetesen, ha valaki szeretne csatlakozni a Magyar Eurovíziós Klub Egyesülethez, az olvassa el a következő cikket, és küldje be elektronikusan a jelentkezési lapot!

(MEKE felhívás)

Adó 1% felajánlás 2022-től a MEKE-nek is!
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: