ESC Hungary

MEKE

Adó 1% felajánlás a MEKE-nek!

Kedves olvasóink!
Az ESC Hungary olvasói és önkéntesei 2019 decemberében létrehozták a Magyar Eurovíziós Klub Egyesületet (MEKE), ami az Eurovízió népszerűsítésén és aktuális híreinek közreadásán túl közösségszervező- és kulturális tevékenységet is folytat. A hatóság közhasznúvá nyilvánította civil szervezetünket, amivel a hivatásos eurovíziós rajongás újabb szintre lépett! A MEKE elsődleges céljain, a rajongói találkozókon, játékokon, az Eurovízió történelmének elemzésén, különböző témájú vitákon túl sikerült összevonni a 2005 szeptemberében létrehozott ESC Hungary weboldalunkat a MEKE-vel! Az utóbbi években adománygyűjtést szerveztünk a szerver költségeire, ami egy erős magyar nemzeti döntős szezonban igencsak erőforrás és költségigényes. Sajnos idén sem, és talán még jövőre sem indít Magyarország versenyzőt az Eurovízióra, de fel kell készülnünk a nagy visszatérésre, amihez ismét a Ti segítségeteket is kérjük!

Nagyon szépen köszönjük minden támogatónknak az 1% felajánlást az elmúlt években! Idén újra nekirugaszkodunk, hogy habár a körülmények nem kedveznek most sem az Eurovízió ügyének Magyarországon, mi nem szeretnénk feladni, próbáljuk fenntartani a fesztivál szellemét hazánkban!

A NAV az https://eszja.nav.gov.hu/ oldalon már elkészítette mindenkinek az adóbevallás tervezetét. Az adóbevallás mellett lehet rendelkezni az adó 1+1%-áról, melyet egy civil, illetve egyházi szervezetnek lehet felajánlani. Amennyiben arra érdemesre tartjátok a közösségünket, akkor a civil szervezetek résznél a Magyar Eurovíziós Klub Egyesületet-et (adószám: 19225342-1-09) jelöljétek be kedvezményezettként! Könnyen ki lehet keresni a civil szervezetek keresőjében, Eurovízió nevű civil szervezetre csak egy találatot fog hozni a rendszer.

A bevallás határideje: A 2024-es Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét követő harmadik péntek, vagyis 2024. május 31. Mindenki felajánlását nagyon szépen köszönjük! Természetesen, ha valaki szeretne csatlakozni a Magyar Eurovíziós Klub Egyesülethez, az olvassa el a következő cikket, és küldje be elektronikusan a jelentkezési lapot!

(MEKE felhívás)

2022-es kampányunk (közzététel: 2022. március 3. 19:44):

Tavaly szilveszterkor több dologgal is megleptük olvasóinkat: előástuk az ESC Hungary videoarchívumából néhány régi és rejtett kincset, felidéztük a csapatunk első eurovíziós élményeit, a szilveszteri bulihoz spéci Spotify playlist-et készítettünk, tagtoborzásra és adakozásra hívtuk fel a figyelmet (utóbbinál elértük a célunkat, nagyon-nagyon köszönjük!), illetve bejelentettük, hogy 2022-ben az ESC Hungary csapata és olvasói által létrehozott Magyar Eurovíziós Klub Egyesületnek is fel lehet ajánlani az adótok 1%-át!

SZJA 1%-ról szóló beszámoló nyomtatványok

About Author

Adó 1% felajánlás a MEKE-nek!
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top