ESC Hungary

MEKE

Adó 1% felajánlás a MEKE-nek!

Kedves olvasóink!
Az ESC Hungary olvasói és önkéntesei bő három évvel ezelőtt létrehozták a Magyar Eurovíziós Klub Egyesületet (MEKE), ami az Eurovízió népszerűsítésén és aktuális híreinek közreadásán túl közösségszervező- és kulturális tevékenységet is folytat. A hatóság közhasznúvá nyilvánította civil szervezetünket, amivel a hivatásos eurovíziós rajongás újabb szintre lépett! A MEKE elsődleges céljain, a rajongói találkozókon, játékokon, az Eurovízió történelmének elemzésén, különböző témájú vitákon túl most lehetőségünk nyílik arra, hogy a 2005 szeptemberében létrehozott ESC Hungary weboldalunk idén végre betagozódhasson az Egyesületbe! Az utóbbi években adománygyűjtést szerveztünk a szerver költségeire, ami egy erős magyar nemzeti döntős szezonban igencsak erőforrás és költségigényes. Sajnos idén, és talán még jövőre sem indít Magyarország versenyzőt az Eurovízióra, de fel kell készülnünk a nagy visszatérésre! Első lépésként a szerverünk működtetéséhez szeretnénk egy biztos alapot, amihez ismét a Ti segítségeteket is kérjük!

Nagyon szépen köszönjük minden támogatónknak a felajánlást 2022-re! Idén újra nekirugaszkodunk, hogy habár a körülmények nem kedveznek most az Eurovízió ügyének Magyarországon, mi nem szeretnénk feladni, próbáljuk fenntartani a fesztivál szellemét hazánkban!

A NAV az https://eszja.nav.gov.hu/ oldalon már elkészítette mindenkinek az adóbevallás tervezetét. Az adóbevallás mellett lehet rendelkezni az adó 1+1%-áról, melyet egy civil, illetve egyházi szervezetnek lehet felajánlani. Amennyiben arra érdemesre tartjátok a közösségünket, akkor a civil szervezetek résznél a Magyar Eurovíziós Klub Egyesületet-et (adószám: 19225342-1-09) jelöljétek be kedvezményezettként! Könnyen ki lehet keresni a civil szervezetek keresőjében, Eurovízió nevű civil szervezetre csak egy találatot fog hozni a rendszer.

A bevallás határideje: A 2023-as Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét követő második hétfő, vagyis 2023. május 22. Mindenki felajánlását nagyon szépen köszönjük! Természetesen, ha valaki szeretne csatlakozni a Magyar Eurovíziós Klub Egyesülethez, az olvassa el a következő cikket, és küldje be elektronikusan a jelentkezési lapot!

(MEKE felhívás)

2022-es kampányunk (közzététel: 2022. március 3. 19:44):

Tavaly szilveszterkor több dologgal is megleptük olvasóinkat: előástuk az ESC Hungary videoarchívumából néhány régi és rejtett kincset, felidéztük a csapatunk első eurovíziós élményeit, a szilveszteri bulihoz spéci Spotify playlist-et készítettünk, tagtoborzásra és adakozásra hívtuk fel a figyelmet (utóbbinál elértük a célunkat, nagyon-nagyon köszönjük!), illetve bejelentettük, hogy 2022-ben az ESC Hungary csapata és olvasói által létrehozott Magyar Eurovíziós Klub Egyesületnek is fel lehet ajánlani az adótok 1%-át!

Adó 1% felajánlás a MEKE-nek!
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top