ESC Hungary

Rajongunk

15 éves fennállását ünnepelte az ESC Hungary Budapesten

Naptár szerint körülbelül két hét múlva lesz az évforduló, de a 10 éves ünnepség után hagyományosan a szokásos nyárbúcsúztató rajongói találkozó keretein belül ünnepeltük meg az ESC Hungary magyar eurovíziós híroldal fennállásának 15 éves évfordulóját, múlt szombaton. Az ünnepi tortát 19 részre kellett felvágni, de végül 21-re sikerült, afféle rekapitulációként két szerencsés ismét felidézhette a torta csokis ízvilágát. Szokás szerint sokat játszottunk, a decemberben létrehozott Magyar Eurovíziós Klub Egyesület (MEKE) újabb két taggal bővült, és szavaztunk az idén elmaradt fesztivál dalairól is.

Játékmesterünk, Attila igencsak megizzasztotta a jelenlévőket különféle kvízeivel, eurovíziós listáival, előadót felismerő játékával és persze az elmaradhatatlan dalszöveg felismerő versennyel is, ami idén különösen nehéz volt. Levi a rajongók legjobban kedvelt előadóit kereste országonként, én pedig úgy döntöttem, hogy a sok karantén koncert és pótgála sem keltette fel annyira a figyelmem mint a Fire Saga története, ezért én filmkvízt hoztam az eseményre. A kvízekből ízelítőt fogunk adni később.

Az új helyszín sokaknak meghozta az étvágyát, páran távozni kényszerültek, a végére hagytuk a szavazást, és összességében bő 4 órásra sikeredett az ünnepségünk.

Az ESC Hungary elmúlt 15 évére visszatekintve nagyon hullámzó volt minden. Az első években lassan felfedeztek minket a rajongók, majd az internet általános elterjedésével különböző csoportok alakultak és tűntek el. Egy időszakban részt vett Magyarország az Eurovíziós Dalfesztiválon, utána megváltozott a szélirány és most nem. Egy időben a közmédia hidakat épített felénk, mi félve rá is léptünk, az elmúlt években pedig módszeresen lökdösték ki a téglákat. Emberek, garnitúrák jönnek-mennek, mi kitartunk, és próbáljuk ugyanazzal a lelkesedéssel folytatni az önkéntes csapattal egyetemben azt a munkát, amit 15 évvel ezelőtt elkezdtünk magunk és mások szórakoztatására. Szeretném megköszönni mindenkinek az egész éves hozzájárulását a szavazásokkal, és főleg az elmaradhatatlan Napi Eurovízió sorozattal.

A jövőt tekintve még nem tudni hogy tudunk-e delegációt küldeni Rotterdamba, tavaly az EBU csak Sanyinknak adott volna lehetőséget dolgozni a sajtóközpontban. Pár arrogáns hangvételű válasz után végül ráhagytuk az EBU-ra a dolgot, végül pedig el is törölték az egész versenyt. Ebből kiindulva inkább a májusi Eurovíziós döntő közös nézésére fogunk fókuszálni.

A tavaly év elején elkezdett „szerverre gyűjtünk” kampány úgy néz ki hogy ki fog tartani a következő szezonra is, ezzel rendben leszünk. A pandémia miatt a MEKE eseményei és tagfelvételi ceremóniái hátráltatva voltak, ezen igyekszünk a lehetőségekhez mérten javítani. Itt szeretnék bejelenteni egy pályázati lehetőséget:

Rajongói találkozó a Te városodban!
Az ESC Hungary és a MEKE a pandémniás helyzetet figyelembe véve próbálja Budapesten kívülre helyezni egy-egy rajongói találkozóját. Az országjárásunkat úgy szeretnénk megszervezni, hogy akinek van kedve meginvitálni minket a saját városába, az küldjön levelet egy megvalósítási tervvel az info (kukac) eschungary (pont) hu címre! A következőkre lesz szükség:

  • asztalfoglalás 10-15 fő részére egy étteremben vagy kávézóban
  • legalább egy játékötlet vagy vitaötlet felvezetése
  • városnézés, a város nevezetességeinek rövid bemutatása
    A terv szerint a városnézés opcionális lenne, ha valaki egy hétvégét akarna eltölteni a városban, az teljesen az egyénekre van bízva.

Mégegyszer szeretném megköszönni minden résztvevőnknek, követőnknek, olvasónknak a támogatását, folytatjuk a munkánkat!

About Author

15 éves fennállását ünnepelte az ESC Hungary Budapesten
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top