ESC Hungary

A Dal 2018

2018. január 20-án startol A Dal!

Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója nyilatkozott ma délelőtt az M1 műsorában A Dal 2018 részleteiről. Az eddig megismert elemek mellett megtudhattuk, hogy az Eurovíziós Magyar Nemzeti Válogató, vagyis A Dal hetedik évadjának adásai szombatonként lesznek, az első adás január 20-án kezdődik, a nagy döntőt pedig február 24-én fogják megrendezni.
A szabályok az előző évekhez képest nem változtak. A három válogató műsor január 20-án, január 27-én és február 3-án lesz. Válogatónként 10 dal fog versenyezni, ebből 5 dalt a televíziós zsűri és ötödik zsűritagként a közönség fog a következő fordulóba juttatni, majd ezután szimpátia szavazással a közönség még egy dalt tud az elődöntők egyikébe küldeni. A két elődöntő február 10-én és február 17-én lesz, ahol fordulónként 9 dal fog versenyezni, ebből hármat a televíziós zsűri és a közönség zsűripontja juttat a döntőbe, és a fennmaradó dalok közül egyet ismét a közönség fog megmenteni a kieséstől. A február 24-i döntőben a produkciók után a televíziós zsűri zsűritagonként 4, 6, 8 és 10 pontot ad a négy legjobb dalra, majd ezek összesítése után a szuperdöntőben a négy legtöbb pontot összegyűjtő produkció közül a közönségszavazás dönt a végső győztesről.

(mediaklikk.hu/adal)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top