ESC Hungary

A Dal 2018

2018. január 20-án startol A Dal!

Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója nyilatkozott ma délelőtt az M1 műsorában A Dal 2018 részleteiről. Az eddig megismert elemek mellett megtudhattuk, hogy az Eurovíziós Magyar Nemzeti Válogató, vagyis A Dal hetedik évadjának adásai szombatonként lesznek, az első adás január 20-án kezdődik, a nagy döntőt pedig február 24-én fogják megrendezni.
A szabályok az előző évekhez képest nem változtak. A három válogató műsor január 20-án, január 27-én és február 3-án lesz. Válogatónként 10 dal fog versenyezni, ebből 5 dalt a televíziós zsűri és ötödik zsűritagként a közönség fog a következő fordulóba juttatni, majd ezután szimpátia szavazással a közönség még egy dalt tud az elődöntők egyikébe küldeni. A két elődöntő február 10-én és február 17-én lesz, ahol fordulónként 9 dal fog versenyezni, ebből hármat a televíziós zsűri és a közönség zsűripontja juttat a döntőbe, és a fennmaradó dalok közül egyet ismét a közönség fog megmenteni a kieséstől. A február 24-i döntőben a produkciók után a televíziós zsűri zsűritagonként 4, 6, 8 és 10 pontot ad a négy legjobb dalra, majd ezek összesítése után a szuperdöntőben a négy legtöbb pontot összegyűjtő produkció közül a közönségszavazás dönt a végső győztesről.

(mediaklikk.hu/adal)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top