ESC Hungary

Eurovízió 2018

Netta Barzilai képviseli Izraelt az Eurovízión

Izrael 2015 óta választja ki Eurovíziós képviselőjét a Rising Star (HaKokhav HaBa) segítségével, eddig igen nagy sikerrel, mivel minden évben sikerült továbbjutni az elődöntőből, Nadav Guedj és a Golden Boy pedig a legjobb 10 között volt 2015-ben. Izrael így idén is megmaradt a megszokott folyamatnál.

Kedd este tartották az izraeli Rising Star döntőjét, aminek győztese Netta Barzilai lett, vagyis ő képviseli Izraelt a 63. Eurovíziós Dalversenyen Lisszabonban, Portugália fővárosában. A fiatal tehetség az első perctől kezdve a műsor nagy kedvence volt, a fináléban ő kapta a zsűritől a legtöbb pontot, de a közönségnél is második lett, így sikerült legyőznie végül a műsor másik nagy kedvencét, Jonathan Merguit. Igaz, csak 5 pontos különbséggel.

A 25 éves Netta korábban különböző klubokban és esküvőkön lépett fel Tel Avivban. A különleges külsővel, hanggal és zenei ízléssel rendelkező lány már az első meghallgatás során belopta magát a tévénézők szívébe.

Izrael Eurovíziós dalát azonban még nem ismerjük. A dalbeküldés február 19-ig tart. A dalbemutatásra pedig valószínűleg március elején kerül sor.

(wiwibloggs.com)

Comments
Vissza
%d bloggers like this: