ESC Hungary

Junior 2019

30 nap múlva Eurovíziós esemény jön!

A 17. Junior Eurovíziós Dalfesztivál, vagyis a jelenlegi szabályok alapján a 9 és 14 év közötti énekesek versenye 30 nap múlva fog elkezdődni, egészen pontosan 2019. november 24-én vasárnap 16 órától. Az élő közvetítést a Kelet-lengyelországi Gliwicéből fogják közvetíteni. A magyar nézők csak a YouTube-n keresztül követhetik az eseményeket, Magyarország nem vesz részt a versenyen, nem lesz magyar kommentáros közvetítés. Viszont részt vehetünk az online szavazáson a verseny hivatalos oldalán. Osztozz az örömben jelmondattal 19 ország száll ringbe a 13000 fő befogadására képes Gliwice Arénában. A műsor kreatív koncepciója azon alapul, hogy ha együtt dolgozunk, akkor az jobbá és erősebbé tesz minket, örömet és boldogságot hoz, miközben ünnepeljük az élet csodálatos dolgait.

A Junior Eurovízión nyert már az idei fellépők közül Fehéroroszország, Grúzia, Hollandia, Málta, Olaszország, Oroszország, Örményország, Spanyolország és Ukrajna is, ehhez a táborhoz csatlakozott tavaly a minszki versenyen Lengyelország, Roksana Węgiellel. A fiatal énekes az idei Eurovíziós Dalfesztiválon is felbukkant.

https://youtu.be/27lARebTe3k

Lássuk a 2019-es Junior Eurovízió versenyzőit!

Albánia: Isea Çili – Mikja ime fëmijëri
Egy könnyű pop balladát hoz Albánia. A dal a gyermekkor magunk mögött hagyásáról szól és arról, hogy az ekkor szerzett emlékeink határoznak meg minket a későbbiekben.

https://youtu.be/E8DONoWif4c

Örményország: Karina Ignatyan – Colours Of Your Dream
Karina tele van életörömmel és pozitív energiával, zongorázni és teniszezni is szeret, szerepelt a The Voice Kids Oroszországban is. Karina hiszi, hogy a világ egy fehér vászon, amit mi magunk festünk be az álmainkkal.

Ausztrália: Jordan Anthony – We Will Rise
Jordan számára a zene az önkifejezés legeslegjobb módja. A dal szerzésekor épp vége lett a The Voice Ausztráliának, nagyon sok negatív gondolata volt, túlterheltnek érezte magát. A dal arról szól hogy ne feledjük, a kétségbeesés és a küzdelem időszaka egyszer véget ér, és mindig van remény, eljön a te időd is és akkor fel fogsz emelkedni.

https://youtu.be/wSY1jj2R3Gc

Fehéroroszország: Liza Misnikova – Pepelny
Sokan azt hiszik hogy a szürke unalmas. De valaki úgy válaszol erre a kérdésre hogy az ezüst és a hamu színe. Liza dala arról szól, hogy minden dolgot lehet többféle színben látni, ez csak rajtad múlik. A barátaival fog táncolni a színpadon Gliwicében.

https://youtu.be/14iR78vNMX0

Franciaország: Carla – Bim Bam Toi
Carlának van kedvenc Junior dala: Polina Bogusevich 2017-es száma nagyon tetszik neki. A saját dala egy lányról szól, aki először esik szerelembe, és ez teljesen összezavarja. Amikor meglátja a fiút, akkor a szíve majdnem kiugrik a helyéről, mindig rá gondol, és amikor nem látja, akkor nagyon várja a pillanatot, hogy találkozhasson vele.

https://youtu.be/pWT_U6mEadQ

Grúzia: Giorgi Rostiashvili – We Need Love
Giorgi dala nagyon pozitív, ragyogó és vicces is. Szeretne mindenkit felvidítani. A fiatal szólista és zongorista ezt a jó hangulatot szeretné átadni a színpadon is.

https://www.youtube.com/watch?v=jiLlNU8Nlrg

Írország: Anna Kearney – Banshee
Anna anyukája már szerepelt Eurovízión: 1994-ben a Riverdance tagjaként. Szülei és ikertestvérei nagyon büszkék voltak rá amikor kiderült, hogy őt választották ki a nemzetközi versenyre. A Banshee egy ír mitológiai szellem, ami akkor jelenik meg, ha valaki közel van a halálhoz. A dalban ő testesíti meg a balszerencsét és a legnagyobb félelmeinket.

https://youtu.be/MPauKZ4hN6M

Olaszország: Marta Viola – La Voce Della Terra
Marta, a 10 éves Tik Tok sztár az éneklés és tánc iránti szeretetét a szüleitől örökölte. A dala a bolygónkról szól, ezen az otthonon osztozunk mi mindannyian. Az élet törékenységéről szól és arról is, hogy mi mindannyian felelősek vagyunk érte.

https://youtu.be/-80p_Py-S5o

Kazahsztán: Yerzhan Maxim – Armanyńnan Qalma
Yerzhan az elmúlt 4 évben nagyon sok fesztiválon szerepelt. 2017-ben a Junior Sanremo Fesztivál fellépői között volt, tavaly pedig második lett a kazah Junior nemzeti döntőn. Idén a The Voice Kids Oroszország műsorában szerepelt. Yerzhan dala az álmainkról szól. Még ha sok bonyodalom is van körülötted, ne veszítsd el a hited. Az egész világ megnyílik előtted ha vannak álmaid.

https://youtu.be/ooag1JvvRW0

Málta: Eliana Gomez Blanco – We Are More
Eliana egy helyi tévéműsor állandó énekese, sok fesztivállal a háta mögött. Reméli, hogy a Junior Eurovízió alatt sok barátra tesz szert. Dalának erős üzenete van, ami szól a jelen és a jövő fiataljainak is: mindig maradj hű a saját értékeidhez, és ne hagyd, hogy mások befolyásoljanak.

https://youtu.be/wu4TBECwLqA

Észak-Macedónia: Mila Moskov – Fire
Mila dala, a Tűz az ambíciókról, a szenvedélyről és az álmokról szól, ami lángol a lelkünkben. Minden gyermeknek vannak álmai. A semmiből teremtjük, amíg lesz belőle valami.

https://youtu.be/1nzx1qeI-5I

Lengyelország: Viki Gabor – Superhero
Viki Németországban született, Nagy-Britanniában tanult, jelenleg Lengyelországban él. Debütáló dala, a Time 2019 február óta több mint 2,5 millió megtekintést ért el. Daláról nem közöltek hivatalosat, az angol szövegből az derül ki, hogy mindannyian szuperhősök vagyunk, meg tudjuk együtt védeni a földet, együtt egyek vagyunk.

https://youtu.be/okG6yNKaS1g

Portugália: Joana Almeida – Vem Comigo
A dal a gyermekek és a tinik környezettudatosságáról szól. A dalnak az az üzenete, hogy az új generáció jobban fog ügyelni a Föld értékeire.

https://youtu.be/H7qPD6D5Q7E

Oroszország: Tatyana Mezhentseva és Denberel Oorzhak – A Time For Us
Tatyana és Denberel a gyerek tehetségeket felvonultató New Wave versenyen találkoztak és azonnal barátságot kötöttek. Tatyana Moszkvából, Denberel pedig a Tuvai Köztársaságból származik, ami az Oroszországi Föderáció része, Mongóliával határos. A dal a mai kor vívmányairól szól. Mindent tudunk arról ami körülöttünk folyik az internetnek köszönhetően. Ezt az erőt arra kellene használnunk, hogy megvédjük a Földet.

https://youtu.be/zCsT9zNi2-M

Szerbia: Darija Vračević – Podigni Glas
Darija nem csak énekes, hanem színész is, musicalekben szokott szerepelni. Szinkronszínész is: a Disney/Pixar, a Paramount és a Nickelodeon filmjeiben hallhatjuk a hangját. Több táncfesztiválról volt dobogós helyezése. A dalát az inspirálta, hogy a világon sok katasztrófa történik, ami nagyon megérinti Dariját. A felnőtteknek sokkal többet kellene tenniük, hogy megelőzzék a természeti katasztrófákat. Arra bátorít mindenkit, hogy legyen ez mindig vitatéma.

https://youtu.be/xpB4FRyXh6g

Spanyolország: Melani Garcia – Marte
Melani a zenei konzervatóriumban klasszikus zenét tanult. Hegedűn már tud játszani, jelenleg a zongorát tanulja. Argentin gyökerekkel rendelkezik, szereti a ritmikus sportgimnasztikát, a kortárs táncot és a balettet is. Első kislemeze, a Vivo Por Ella másfél éve jelent meg, ami tisztelgés a legendás Andre Bocelli előtt, illetve a dalt 1997-ben híressé tévő Marta Sánchez előtt is (Marta Sánchez neve 9 éve lett ismert Magyarországon – a szerk. https://www.dailymotion.com/video/xhmsei). A dal mondanivalójáról hivatalosan nem esik szó, a google fordító szerint az óceánok szennyezésére hívja fel a figyelmet. Ha nem vigyázunk a vizeinkre, akkor műanyag marad a kék tenger helyett.

https://youtu.be/WdEGWyikkns

Hollandia: Matheu – Dans Met Jou
Matheu egy pörgős popdalt hozott. Bemegyünk a belvárosba a barátaimmal, remélhetőleg találkozunk azzal a lánnyal, akit igazán kedvelek és még jó hogy táncolni akarok vele.

https://youtu.be/ZKNb1y62KOw

Ukrajna: Sophia Ivanko – The Spirit of Music
Egy újabb The Voice Kids résztvevő, aki a 2016-os Eurovízió-győztes Jamala csapatában volt. A zenének hihetetlenül átalakító ereje van. Egy univerzális kulcs a belső boldogsághoz. ha valamiyen probléma bánatot okoz neked, csak vedd elő a belső energiáidat azzal, hogy énekelsz egy olyan dalt, ami a szívedből jön. Ez a dalának üzenete.

https://youtu.be/UvAvW9nKLFk

Wales: Erin Mai – Calon yn Curo
Erin korábban tradicionális walesi népdalokat énekelt, majd a mentorának köszönhetően a popzene irányába fordult. Dala arról a pillanatról szól, mielőtt a színpadra lépsz. A színpad lehet akár Eurovízió színpad, akár egy futball pálya, olyanok előtt kell szereplened, akik valaha rosszul bántak veled. Amint leküzdöd az idegességedet és bátorságot nyersz, el tudsz érni bármit és ezután meg tudod osztani ezt a nagy pillanatot mindenkivel körülötted.

https://youtu.be/jNS2_eOFeD8

(junioreurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top