ESC Hungary

Eurovízió 2016

A 2016-os Marcel Bezençon díj nyertesei

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

A 2016-os Eurovíziós Dalfesztivál nagy döntője előtt kiosztották az idei Marcel Bezençon díjakat. Idén a három kategória díja három különböző előadóhoz került.

A Marcel Bezençon díjat Christer Björkman alapította 2002-ben, melyet a verseny ötletgazdájáról nevezett el. Három kategóriában ítélik oda a díjat minden évben. A sajtó díját 2002 óta átadják, az akkreditált sajtó és média tagjai szavazatai alapján. A művészeti díjat a kezdetekben a korábbi évek győztesei szavazzák meg, 2010-től pedig már az aktuális verseny kommentátorait kérték fel erre a feladatra. A harmadik a rajongói díj volt, az OGAE nemzetközi rajongói klub tagjai szavaztak, majd ezt 2004-ben felváltotta a dalszerzői díj, amin a versenyen résztvevő dalszerzők szavaznak. Eddig egyetlen magyar díjazott van a listán, Rúzsa Magdi és Mózsik Imre szerzeménye, az Unsubstantial Blues című dal, ami a 9. lett a 2007-es Eurovízión, megkapta a legjobb dalszerzőnek járó díjat.

Idén a sajtó díját Szergej Lazarjev kapta az akkreditált sajtótól, a You Are the Only One című dalt adta elő. A legjobb és legeredetibb dalszerzésért járó díjat az ausztrál David Musumeci & Anthony Egizi szerzőpáros kapott a Sound Of Silence című dalért, mely Dami Im produkciója volt. A kommentátorok kedvence az ukrán Jamala 1944 című dala volt, ezért a művészeti díjat adták oda az énekesnőnek.

 

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top