ESC Hungary

A Dal 2017

A Dal 2017: Az elődöntők felosztása

Folytatódik A Dal 2017 műsorsorozata az elődöntőkkel, ezen a héten pénteken rendezik az első elődöntőt, szombaton pedig a második elődöntőt. Mindkét adás 19:30-kor kezdődik a Duna TV-n. Nagyon izgalmas lesz mindkét verseny, hiszen eddig a három válogató során összesen 12 produkció esett ki, most két adás alatt 10 dal fog kiesni.
Elődöntőnként 9-9 előadó fog versenyezni, melyből 3-3 produkció a zsűri pontszámai alapján jut a jövő szombati fináléba, 1-1 versenyzőt pedig ismét szimpátia szavazással juttathat a célba a közönség. Így a döntőnek 8 résztvevője lesz, ahol a zsűri csak értékel és nem pontoz, csak az utolsó dal elhangzása után. A szabályok alapján ekkor a zsűritagok egyenként csak 4 produkcióra adhatnak pontot, 10, 8, 6 és 4 ponttal. Az így kialakult sorrendből a négy legtöbb pontot összegyűjtő versenyző közül pedig a nézők választják ki a végső győztest, aki a kijevi Eurovíziós Dalfesztiválon lesz Magyarország küldötte. De térjünk vissza a mostani hétvégére!

2017.02.10 péntek, 1. elődöntő
Kanizsa Gina – Fall Like Rain
Radics Gigi – See It Through
Singh Viki – Rain
Chase – Dust in the Wind
Henderson Dávid – White Shadows
Pápai Joci – Origó
Soulwave – Kalandor
Spoon 21 – Deák
The Couple – Vége van

2017.02.11 szombat, 2. elődöntő
Kállay Saunders Band – 17
Leander Kills – Élet
Mrs Columbo – Frozen King
Peet Project – Kill Your Monster
Roma Soul – Nyitva a ház
Tóth Gabi & Freddie Shuman feat. Lotfi Begi – Hosszú idők
Zävodi + Berkes Olivér – Háttérzaj
Benji – Karcok
Szabó Ádám – Together

A különdíjasok közül A Dal felfedezettje díjat pénteken, a legjobb dalszövegért járó díjat pedig szombaton osztják ki. Ez kicsit előrevetíti azt is, hogy a legjobb újonc pénteken, a legjobb dalszöveg pedig szombaton fog versenyezni. Az Akusztik Dalverseny győztese pedig – ha folytatódnak a hagyományok, akkor a szavazás győztese fogja megnyitni a Finálét a jövő héten.

A Dal 2017 elődöntői 2017.02.10-11 pénteken és szombaton 19:30-tól lesz a Duna TV-n.
Internetes közvetítés: http://www.mediaklikk.hu/duna-elo/

Az ESC Hungary folytatja az előszavazást a 18 elődöntőssel, ahol a Leander Kills rajongói hamar megtaláltak minket. Ebből is lehet következtetéseket levonni. Jó szavazást!

Ki jusson A Dal 2017 döntőjébe?

Forrás: hirado.hu. Fotón: A Leander Kills (c) MTVA – Kaszner Nikolett

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top