ESC Hungary

A Dal 2019

A Dal 2019: November 8-ig jöhetnek a pályázatok

A Duna Médiaszolgáltató ismét részt vesz a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon, a két elődöntőt és a döntőt élőben fogja közvetíteni Tel-Avivból a Duna csatorna. Noha a hivatalos bejelentés még várat magára, az angol nyelvű pályázati felhívás már kiszivárgott az mtva szervereiről.

A Duna Médiaszolgáltató 2018. november 8 éjfélig várja a jelentkezést A Dal 8. évadába. A szokásos szeptember 1 szabály és a 3 perces időlimit mellett továbbra is profi zenészeket keresnek, vagyis olyan előadók versenyezhetnek, melyeknek dalait játszotta a tévé vagy rádió és korábban jelent meg albuma. Csak magyar anyanyelvűek vagy magyar állampolgárok versenyezhetnek.

A pályázók tudomásul veszik és elfogadják, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi nemzeti döntője a dalok, és nem az előadók versenye, így a végső döntést a pályázat kiírója hozza meg arról, hogy a győztes dalt kinek az előadásában nevezi a lisszaboni Eurovíziós Dalfesztiválra.

A Dal 2019 során a magyar nyelvű dalokat részesítik előnyben, a Duna majd eldöntheti, hogy milyen nyelven legyen előadva a dal Tel-Avivban.

Külföldi zeneszerzők csak abban az esetben vehetnek részt, ha profi, 16 éves magyar előadóval énekelteti el a dalt.

A szabályzat szerint A Dal 2019-ben csak maximum hat fő engedélyezett a színpadon. Lesz akusztik verseny, legjobb dalszerző díj és az év felfedezettje díj is. a Dal Kulissza is vissza fog térni.

December 14-ig kell beküldeni a dalok végleges verzióját. Ezután kezdik majd el legyártani A Dal 2019 válogatásalbumot.

A jelentkezési lapokat online kell beküldeni, ami egy aláírt jelentkezési lapból, egy hanganyagból, dalszövegből aminek magyarnak is kell lennie (magyar fordítás, ha nem magyar nyelvű a dal), nagyfelbontású sajtófotók, a színpadon szereplők szakmai önéletrajza magyarul és angolul, és ha van, akkor legyen videoklip is csatolva. Ha egy dalszerző több dallal nevez, minden nevezést külön-külön kell elküldeni.

A Dal 2019 résztvevőit decemberben fogják bejelenteni.

A pályázati felhívás angol nyelven is elérhető cache-ből, és felkerült a Google szervereire a magyar verzió is.

(mediaklikk.hu)

 

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top