ESC Hungary

A Dal 2019

A Dal 2019: November 8-ig jöhetnek a pályázatok

A Duna Médiaszolgáltató ismét részt vesz a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválon, a két elődöntőt és a döntőt élőben fogja közvetíteni Tel-Avivból a Duna csatorna. Noha a hivatalos bejelentés még várat magára, az angol nyelvű pályázati felhívás már kiszivárgott az mtva szervereiről.

A Duna Médiaszolgáltató 2018. november 8 éjfélig várja a jelentkezést A Dal 8. évadába. A szokásos szeptember 1 szabály és a 3 perces időlimit mellett továbbra is profi zenészeket keresnek, vagyis olyan előadók versenyezhetnek, melyeknek dalait játszotta a tévé vagy rádió és korábban jelent meg albuma. Csak magyar anyanyelvűek vagy magyar állampolgárok versenyezhetnek.

A pályázók tudomásul veszik és elfogadják, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi nemzeti döntője a dalok, és nem az előadók versenye, így a végső döntést a pályázat kiírója hozza meg arról, hogy a győztes dalt kinek az előadásában nevezi a lisszaboni Eurovíziós Dalfesztiválra.

A Dal 2019 során a magyar nyelvű dalokat részesítik előnyben, a Duna majd eldöntheti, hogy milyen nyelven legyen előadva a dal Tel-Avivban.

Külföldi zeneszerzők csak abban az esetben vehetnek részt, ha profi, 16 éves magyar előadóval énekelteti el a dalt.

A szabályzat szerint A Dal 2019-ben csak maximum hat fő engedélyezett a színpadon. Lesz akusztik verseny, legjobb dalszerző díj és az év felfedezettje díj is. a Dal Kulissza is vissza fog térni.

December 14-ig kell beküldeni a dalok végleges verzióját. Ezután kezdik majd el legyártani A Dal 2019 válogatásalbumot.

A jelentkezési lapokat online kell beküldeni, ami egy aláírt jelentkezési lapból, egy hanganyagból, dalszövegből aminek magyarnak is kell lennie (magyar fordítás, ha nem magyar nyelvű a dal), nagyfelbontású sajtófotók, a színpadon szereplők szakmai önéletrajza magyarul és angolul, és ha van, akkor legyen videoklip is csatolva. Ha egy dalszerző több dallal nevez, minden nevezést külön-külön kell elküldeni.

A Dal 2019 résztvevőit decemberben fogják bejelenteni.

A pályázati felhívás angol nyelven is elérhető cache-ből, és felkerült a Google szervereire a magyar verzió is.

(mediaklikk.hu)

 

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top