ESC Hungary

Junior 2020

A Hegyi-karabahi konfliktus elsöpörte az örmény Junior Eurovíziót

Az örmény AMPTV múlt héten közölte a Junior Eurovíziót szervező Európai Műsorszolgáltatók szövetségével, hogy visszalépnek az idei fesztiváltól. A verseny központi weboldalán arról írnak, hogy a térségben kirobbant konfliktus miatt hadiállapotot vezettek be az országban.

Martin Österdahl, a Junior Eurovízió igazgatója kiemelte, hogy Örményország az egyik legsikeresebb versenyző a Junior Eurovízión, 13 részvételük alatt mindig a top 10-ben voltak. “Szomorúan, de tudomásul vesszük és megértjük a visszalépésüket. Remélhetőleg vissza fognak térni 2021-ben.” Ezzel a Junior Eurovízión résztvevő országok száma 12-re csökkent: Fehéroroszország, Franciaország, Grúzia, Hollandia, Kazahsztán, Lengyelország, Málta, Németország, Oroszország, Spanyolország és Szerbia versenyzői fognak megméárkőzni egymással november 29-én vasárnap 17 órától.

Az örmény AMPTV 13 éves Maléna Foxot hívta meg az ország képviseletére a varsói Junior Eurovízión. A fiatal tehetség az Instagramján jelentette be, hogy ennek ellenére a dalát hamarosan kiadják.

A napi Junior Eurovízió nem fog elmaradni, a jövő héten kezdünk!

A Hegyi-karabahi konfliktus elsöpörte az örmény Junior Eurovíziót
Comments
To Top
%d bloggers like this: