ESC Hungary

Eurovízió 2018

A Melodifestivalen 2018 színpada óriási

20 nappal a Melodifestivalen 2018 első elődöntője előtt a svéd SVT közmédia bemutatta az idei fesztivál színpadát, ami a közleményük szerint „magasabb és nagyobb, mint valaha”.

A színpad 14×14 méteres 68 LED kocka díszíti, ami videóanimációkat tud megjeleníteni. A színpad hátulján található három kisebb, de nagyfelbontású LED fal. Az oszlopokon lévő kockákon 10 mm a pixelek távolsága, de a hátsó falakon ez csak 4mm. Ez az eddigi legnagyobb felbontású ledfal, amit az SVT valaha is alkalmazott a showműsoraiban. A kifutó 20 méter hosszú, patkó formájú, a színpad és a patkó között is lesznek nézők. A verseny fordulóinak helyt adó csarnokok mérete különböző, például lesz egy kisebb jégcsarnok is, ahová nem férne be a díszlet. Emiatt most először fog előfordulni, hogy bizonyos fordulókban kisebb lesz a felépítmény.

A színpad közepe egy fénylő gyémántot idéz. A színpad alapvető színe a fehér, ami jól illeszkedik a vizuális dizájnhoz és jó kontrasztot ad a fekete színpadnak. A Melodifestivalen történetében először lesz a fehér a színpad alapszíne/fénye. A versenyzők pihenőszobája, vagyis a green room az aktuális stadion másik végében kap ismét helyet.

Hogy az egész hogy néz ki a valóságban, arra várni kell február 3-ig, vagyis a Melodifestivalen első elődöntőjéig.

(escbubble.com, escxtra.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top