ESC Hungary

Eurovízió 2018

A Melodifestivalen 2018 színpada óriási

20 nappal a Melodifestivalen 2018 első elődöntője előtt a svéd SVT közmédia bemutatta az idei fesztivál színpadát, ami a közleményük szerint „magasabb és nagyobb, mint valaha”.

A színpad 14×14 méteres 68 LED kocka díszíti, ami videóanimációkat tud megjeleníteni. A színpad hátulján található három kisebb, de nagyfelbontású LED fal. Az oszlopokon lévő kockákon 10 mm a pixelek távolsága, de a hátsó falakon ez csak 4mm. Ez az eddigi legnagyobb felbontású ledfal, amit az SVT valaha is alkalmazott a showműsoraiban. A kifutó 20 méter hosszú, patkó formájú, a színpad és a patkó között is lesznek nézők. A verseny fordulóinak helyt adó csarnokok mérete különböző, például lesz egy kisebb jégcsarnok is, ahová nem férne be a díszlet. Emiatt most először fog előfordulni, hogy bizonyos fordulókban kisebb lesz a felépítmény.

A színpad közepe egy fénylő gyémántot idéz. A színpad alapvető színe a fehér, ami jól illeszkedik a vizuális dizájnhoz és jó kontrasztot ad a fekete színpadnak. A Melodifestivalen történetében először lesz a fehér a színpad alapszíne/fénye. A versenyzők pihenőszobája, vagyis a green room az aktuális stadion másik végében kap ismét helyet.

Hogy az egész hogy néz ki a valóságban, arra várni kell február 3-ig, vagyis a Melodifestivalen első elődöntőjéig.

(escbubble.com, escxtra.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top