ESC Hungary

Rajongunk

Amerikai Dalfesztivál 2022 február 21-én!

Az első Amerikai Dalfesztivál premierje 2022 február 21-én lesz az NBC-n, főműsoridőben. Ekkor fog elstartolni a műsorsorozat, ami több fordulóból fog állni az Eurovízióhoz képest, hiszen az Egyesült Államoknak 50 állama van. Washington D. C. külön fog szerepelni, ráadásul az 5, Egyesült Államokhoz tartozó terület: Amerikai Szamoa, az Északi-Mariana-szigetek, az Amerikai Virgin-szigetek, Guam és Puerto Rico is rajta van a listán. Vagyis az 56 résztvevőnek előválogatón is részt kell vennie.

A műsorsorozatot a Propagate fogja gyártani a Universal Television Alternative Studio együttműködésében. Arról még nincsenek információk, hogy pontosan hány órakor, milyen hosszban lesznek láthatóak a fordulók, illetve hogy mikor ismerhetjük meg a versenydalokat. Illetve az sincs még eldöntve, hogy melyik helyszín fog otthont adni a show-nak.

Amióta bejelentették, hogy az Amerikai Dalfesztivált meg fogják rendezni, az Eurovízió brand-je egyre inkább elkezdett erősödni az óceánon túl. A 2020-as eurovíziós Netflix mozi sikere (A Fire Saga története) is erősített ezen.

Az előkészületekkel kapcsolatban Christer Björkman márciusban még annyit jelentett be, hogy a tárgyalások még folyamatban vannak. Ez első híradások egy 2019 májusi sajtótájékoztatón kerültek napvilágra, amit Björkman és Ola Melzig tartott, ketten abból a három fős társaságból, akik megkapták a licenszt az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségétől, hogy exkluzív jogokat gyakorolhassanak az Eurovízió formátum használatára az Egyesült Államokban. Sok amerikai csatorna érdeklődött a jogok iránt, de végül az NBC lett a győztes.

(escxtra.com)

Amerikai Dalfesztivál 2022 február 21-én!
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top