ESC Hungary

Eurovízió 2020

Ausztrália szombaton délelőtt dönt a 2020-as versenyzőről

Igazából pénteken indul az Australia Decides című dalválogató műsor a 2020-as rotterdami Eurovíziós Dalfesztiválra, de szombaton lesz élő közvetítés. 10 dal fog versenyezni a végső győzelemért. A helyszín ismét a Queenslandben található Gold Coast Kongresszusi Központ lesz. Ez Ausztrália történelmének második nemzeti döntője is. A kontinens rövid eurovíziós történelmében eddig belső kiválasztással döntött az Eurovízióra versenyzőt küldeni jogosult SBS televízió. Helyi idő szerint 19:30-kor fog kezdődni a show, ahol pénteken este zsűris döntőt szerveznek, szombaton 13 órától matiné előadás lesz családbarát időpontban és jegyárakon, szombaton este pedig a nagy döntő lesz élő televíziós közvetítéssel. Gyakorlatilag két nyilvános főpróbája lesz az eseménynek, mindhárom showra lehet jegyeket venni. Magyar idő szerint a nagy döntő élő adása délelőtt 10:30-tól fog kezdődni, de az eredményhirdetés ebéd utánra fog csúszni.

Australia Decides – Ausztrália dönt a 2020-as eurovíziós képviselőről
Élő közvetítés kezdete: 2020.02.08 10:30
Internetes közvetítés: https://www.facebook.com/pg/SBSEurovision/videos/

A nemzeti döntőn több sztárvendég is meg fog jelenni: az Austria Decides válogató tavalyi győztese: Kate Miller-Heidke, a 2015-ös Eurovízió győztese: Måns Zelmerlöw, a 2016-os Eurovízió második helyezettje: Dami Im, és a tavalyi Junior Eurovízió ausztrál képviselője: Jordan Anthony. A közönségszavazás már a zsűris döntő estéjén el fog indulni.

A versenyzők:

Casey Donovan – „Proud”

Diana Rouvas – „Can We Make Heaven”

Didirri – „Raw Stuff”

iOTA – „Life”

Jack Vidgen – „I Am King I Am Queen”

Jaguar Jonze – „Rabbit Hole”

Jordan-Ravi – „Pushing Stars”

Mitch Tambo – „Together”

Montaigne – „Don’t Break Me”

Vanessa Amorosi – „Lessons of Love”

survey solutions

(eurovisionaustralia.tv, eurovisionworld.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top