ESC Hungary

Eurovízió 2016

Ausztrália újrázik, de nem lesz sima ügy a döntő

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Ausztrália pozitív értékelést kapott a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztivál után mindenkitől, így a versenyt irányító Refereniacsoport egyhangúlag megszavazta a részvételük lehetőségét a következő versenyre. A 2016-os játékszabályok annyiban változnak Ausztráliára nézve, hogy elődöntőn kell résztvenniük. Győzelem esetén viszont ezúttal sem kellene a világ másik végére utazni.

– Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a nézőktől, rajongóktól, a sajtótól és a résztvevő műsorszolgáltatóktól Ausztrália idei részvétele után – mondta az EBU Európai műsorszolgáltatók Szövetségének nevében Jon Ola Sand, az Eurovíziós Dalfesztivál főigazgatója. – Nagyon hiszünk abban, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál egy világversennyé nőheti ki magát. Ausztrália következő részvétele egy izgalmas lépés ebbe az irányba. Láthatjuk, hogy egy ilyen esemény hogyan tud fejlődni a hosszú évek során – folytatta.

Bécsben Ausztrália automatikusan a döntőbe kerülhetett. Jövőre a kontinensnek a két elődöntő egyikében kell kiharcolnia a döntőbe jutást. A 2016-os részvétel biztosított, de még nincs eldöntve, hogy állandó részese lehet-e a fesztiválnak.

A versenyt közvetítő, és az idei eseményre előadót küldő ausztrál SBS médiavállalat nagy izgalommal várja a 2016-os versenyt, és köszöni az EBU-nak az újabb lehetőséget. – Az Eurovíziós Dalfesztivál egy csodálatos példája a kulturális sokszínűségnek, a társadalmi befogadásnak és a folytatódó részvételünk nagyszerű lehetőséget nyújt tehetséges művészeink bemutatkozására egy igazán nemzetközi és multikulturális ünnepen – mondta Michael Ebeld, az SBS vezérigazgatója.

Az EBU Eurovíziós Dalfesztivált irányító Referenciacsoportja (ami három választott képviselőből, a következő és a két legutóbbi verseny főproduceréből, az EBU főigazgatójából és az elnökből áll) egyhangúlag szavazta meg az ausztrál részvételt.

– Európának és Ausztráliának sok közös kulturális értéke van, és amikor egy műsorszolgáltató nagyon elkötelezett abban, hogy nagyszerű produkciókat mutasson be a színpadon, az egyetlen helyes dolog az, ha teret engedünk ennek – mondta Dr. Frank Dieter Freiling, a Referenciacsoport elnöke. – A részvétel nagyszerű lehetőség arra, hogy az ausztrálok újra kapcsolódhassanak európai gyökereikhez és ünnepeljék közös kultúránkat és a megértést a zenén keresztül – tette hozzá.

Ha Ausztrália megnyerné a 2016-os versenyt, akkor a 2017-es kiadást az ausztrál SBS egy európai műsorszolgáltatóval közösen kell megrendeznie valahol Európában. A következő Eurovíziós Dalfesztivál 2016. május 10-12-14-én lesz megrendezve Svédország fővárosában, Stockholmban, a jelenlegi állás szerint 41 ország részvételével.

Ausztrália egyébként most szombaton fog debütálni a 13. Junior Eurovíziós Dalfesztiválon.

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top