ESC Hungary

Eurovízió 2016

Ausztrália újrázik, de nem lesz sima ügy a döntő

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Ausztrália pozitív értékelést kapott a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztivál után mindenkitől, így a versenyt irányító Refereniacsoport egyhangúlag megszavazta a részvételük lehetőségét a következő versenyre. A 2016-os játékszabályok annyiban változnak Ausztráliára nézve, hogy elődöntőn kell résztvenniük. Győzelem esetén viszont ezúttal sem kellene a világ másik végére utazni.

– Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a nézőktől, rajongóktól, a sajtótól és a résztvevő műsorszolgáltatóktól Ausztrália idei részvétele után – mondta az EBU Európai műsorszolgáltatók Szövetségének nevében Jon Ola Sand, az Eurovíziós Dalfesztivál főigazgatója. – Nagyon hiszünk abban, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál egy világversennyé nőheti ki magát. Ausztrália következő részvétele egy izgalmas lépés ebbe az irányba. Láthatjuk, hogy egy ilyen esemény hogyan tud fejlődni a hosszú évek során – folytatta.

Bécsben Ausztrália automatikusan a döntőbe kerülhetett. Jövőre a kontinensnek a két elődöntő egyikében kell kiharcolnia a döntőbe jutást. A 2016-os részvétel biztosított, de még nincs eldöntve, hogy állandó részese lehet-e a fesztiválnak.

A versenyt közvetítő, és az idei eseményre előadót küldő ausztrál SBS médiavállalat nagy izgalommal várja a 2016-os versenyt, és köszöni az EBU-nak az újabb lehetőséget. – Az Eurovíziós Dalfesztivál egy csodálatos példája a kulturális sokszínűségnek, a társadalmi befogadásnak és a folytatódó részvételünk nagyszerű lehetőséget nyújt tehetséges művészeink bemutatkozására egy igazán nemzetközi és multikulturális ünnepen – mondta Michael Ebeld, az SBS vezérigazgatója.

Az EBU Eurovíziós Dalfesztivált irányító Referenciacsoportja (ami három választott képviselőből, a következő és a két legutóbbi verseny főproduceréből, az EBU főigazgatójából és az elnökből áll) egyhangúlag szavazta meg az ausztrál részvételt.

– Európának és Ausztráliának sok közös kulturális értéke van, és amikor egy műsorszolgáltató nagyon elkötelezett abban, hogy nagyszerű produkciókat mutasson be a színpadon, az egyetlen helyes dolog az, ha teret engedünk ennek – mondta Dr. Frank Dieter Freiling, a Referenciacsoport elnöke. – A részvétel nagyszerű lehetőség arra, hogy az ausztrálok újra kapcsolódhassanak európai gyökereikhez és ünnepeljék közös kultúránkat és a megértést a zenén keresztül – tette hozzá.

Ha Ausztrália megnyerné a 2016-os versenyt, akkor a 2017-es kiadást az ausztrál SBS egy európai műsorszolgáltatóval közösen kell megrendeznie valahol Európában. A következő Eurovíziós Dalfesztivál 2016. május 10-12-14-én lesz megrendezve Svédország fővárosában, Stockholmban, a jelenlegi állás szerint 41 ország részvételével.

Ausztrália egyébként most szombaton fog debütálni a 13. Junior Eurovíziós Dalfesztiválon.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top