ESC Hungary

Rajongunk

Az EBU ismét fel próbálja éleszteni az Ázsiavíziót

Többször felmerült már az EBU részéről a Világvízió gondolata, aminek első lépésében Ázsiában szerették volna meghonosítani az Eurovízióval megegyező dalfesztivált. 2008-ban 15 ország részvételével próbálták elindítani a versenyt, majd egy évvel később Mi Hangunk – Ázsiai-Óceániai Dalverseny címen tervezték szintén 15 országgal megszervezni a gálát, országonkénti előzetes válogató műsorokkal.

Majd a nyár beköszöntével beköszönt egy világméretű gazdasági válság is, amire hivatkozva elhalasztották az Ázsiavíziót. Igaz, hogy összejött egy különböző országokat felvonultató gálaműsor Szöulban, de az inkább egy koncertre hasonlított, verseny és televoting nélkül. Idén ismét elkészítettek egy szép internetes felületet az Eurovízió Ázsia projektnek. Gyakorlatilag annyi a terv, hogy 20 országot szeretnének szerepeltetni az első alkalommal. Hogy mi lesz tovább, arról még nem tudni, a formátum még kifejlesztés alatt van. A kezdetekben biztosan lesznek nehézségek, mert szervezők az új projekt honlapján arra kérik az olvasókat, hogy javasoljanak előadókat és dalszerzőket Ázsiából, akiket szívesen viszontlátnának ezen a versenyen.

Egy szép promóciós videóval is megtámogatták a mostani próbálkozást, remélhetőleg több sikerrel fognak járni, mint az elmúlt szűk 10 évben.

(eurovision.tv, eurovisionasia.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top