ESC Hungary

Eurovízió 2017

Az EBU műholdon keresztül kapcsolódna az orosz versenyzőhöz

Március 22-én az ukrán hatóságok beutazási tilalmat határoztak meg Julia Samoylova, Oroszország képviselőjével szemben a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválra. A versenyt szervező Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) újabb közleményt adott ki az esettel kapcsolatban.

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének közleménye, 2017.03.23.

Figyelembe véve azt, hogy az ukrán hatóságok fenntarthatják a beutazási tilalmat, illetve azt is, hogy megvédjék az Eurovíziós Dalfesztivál nem politikai természetét, az EBU keményen dolgozik a megoldáson. Egy eddig példa nélküli lépést ajánl fel a versenyzőt delegáló Channel One Oroszország számára, ami lehetőséget ad arra, hogy Julia mégis részt vegyen az Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjében, műholdas kapcsolaton keresztül. Ha az orosz versenyző bejutna a döntőbe, akkor ugyanezt az eljárást alkalmaznák. Ilyen még sosem történt a verseny 60 éves történelme alatt, de az Eurovízió szellemiségéhez tartozik az integráció, és az idei verseny témája, az „Ünnepeld a sokszínűséget”. Ez a döntés biztosítja, hogy mind a 43 ország résztvevője esélyt kapjon a részvételre.

Az Eurovíziós Dalfesztivál igazgatója, Jon Ola Sand a következőket nyilatkozta: „Folytatjuk a tárgyalásokat az ukrán hatóságokkal azzal az ambícióval, hogy minden résztvevő Kijevben mutassa be a produkcióját, ez a preferált opciónk. Elkerülhetetlen tényező, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál távol maradjon a politikától, és Julia beutazási tilalmát figyelembe véve fontosnak éreztük, hogy olyan megoldást javasoljunk, ami túllép az ehhez hasonló problémákon. A versenyzőt delegáló Channel One Oroszországnak felajánlottuk azt a lehetőséget, hogy Julia élőben, műholdas kapcsolaton keresztül adja elő a produkcióját, mivel az EBU-nak az a célja, hogy minden műsorszolgáltató, aki versenyzőt delegál az Eurovíziós Dalfesztiválra, az ténylegesen szerepelhessen, mint eddig minden évben.”

Frank-Dieter Freiling az Eurovíziós Dalfesztivált irányító Referenciacsoport elnöke kifejezte reményét arra vonatkozóan, hogy az ukrán politikai vezetés végül nem fogja alkalmazni a beutazási tilalmat, és találni fog olyan megoldást, ami összhangban van az idei verseny szlogenjével: Ünnepeld a sokszínűséget.

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top