ESC Hungary

Eurovízió 2017

Az EBU műholdon keresztül kapcsolódna az orosz versenyzőhöz

Március 22-én az ukrán hatóságok beutazási tilalmat határoztak meg Julia Samoylova, Oroszország képviselőjével szemben a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválra. A versenyt szervező Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) újabb közleményt adott ki az esettel kapcsolatban.

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének közleménye, 2017.03.23.

Figyelembe véve azt, hogy az ukrán hatóságok fenntarthatják a beutazási tilalmat, illetve azt is, hogy megvédjék az Eurovíziós Dalfesztivál nem politikai természetét, az EBU keményen dolgozik a megoldáson. Egy eddig példa nélküli lépést ajánl fel a versenyzőt delegáló Channel One Oroszország számára, ami lehetőséget ad arra, hogy Julia mégis részt vegyen az Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjében, műholdas kapcsolaton keresztül. Ha az orosz versenyző bejutna a döntőbe, akkor ugyanezt az eljárást alkalmaznák. Ilyen még sosem történt a verseny 60 éves történelme alatt, de az Eurovízió szellemiségéhez tartozik az integráció, és az idei verseny témája, az „Ünnepeld a sokszínűséget”. Ez a döntés biztosítja, hogy mind a 43 ország résztvevője esélyt kapjon a részvételre.

Az Eurovíziós Dalfesztivál igazgatója, Jon Ola Sand a következőket nyilatkozta: „Folytatjuk a tárgyalásokat az ukrán hatóságokkal azzal az ambícióval, hogy minden résztvevő Kijevben mutassa be a produkcióját, ez a preferált opciónk. Elkerülhetetlen tényező, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál távol maradjon a politikától, és Julia beutazási tilalmát figyelembe véve fontosnak éreztük, hogy olyan megoldást javasoljunk, ami túllép az ehhez hasonló problémákon. A versenyzőt delegáló Channel One Oroszországnak felajánlottuk azt a lehetőséget, hogy Julia élőben, műholdas kapcsolaton keresztül adja elő a produkcióját, mivel az EBU-nak az a célja, hogy minden műsorszolgáltató, aki versenyzőt delegál az Eurovíziós Dalfesztiválra, az ténylegesen szerepelhessen, mint eddig minden évben.”

Frank-Dieter Freiling az Eurovíziós Dalfesztivált irányító Referenciacsoport elnöke kifejezte reményét arra vonatkozóan, hogy az ukrán politikai vezetés végül nem fogja alkalmazni a beutazási tilalmat, és találni fog olyan megoldást, ami összhangban van az idei verseny szlogenjével: Ünnepeld a sokszínűséget.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top