ESC Hungary

ESC 2021

Azerbajdzsán: Efendi – Mata Hari

Az Ictimai még a 2020-as Eurovízión szerette volna indítani Samira Efendi azerbajdzsáni énekesnőt, de a verseny eltörlése miatt erre nem kerülhetett sor. Az énekesnő tavalyi dalának népszerűsége után viszont talán senkit sem lepett meg, hogy az azerbajdzsáni közszolgálati televízió úgy döntött, megtartják őt a 2021-es versenyre.

Efendi még egész fiatalon kezdett el énekléssel foglalkozni. 2006-tól 2010-ig  az Asəf Zeynallı Konzervatóriumban tanult. 2009-ben részt vett a Yeni Ulduz énekversenyen. 2014-ben találkozhattunk először eurovíziós törekvéseivel, ugyanis ekkor szerepelt az azeri eurovíziós előadó választó műsorban, a Böyük Səhnə-ben, ahol a harmadik válogatóig jutott, onnan már nem jutott tovább a döntőbe. 2015-ben jelentkezett a The Voice azeri első évadába, ahol végül a döntőben ezüstérmes lett. Ezután Kazahsztánt célozta meg, különböző énekversenyeken szereplt itt is.

Úgy nézett ki, 2020-ban végre valóra válthatja álmát és részt vehet az Eurovízión, mivel tavaly február 28-án jelentette be az azeri televízió, hogy Efendi fogja képviselni a kaukázusi országot a rotterdami megmérettetésen. Végül erre nem kerülhetett sor, de idén májusban végre tényleg felállhat arra a hatalmas színpadra. Idei versenydala a Mata Hari címet kapta. A dalt a május 18-i első elődöntő második felében fogja előadni. Sok sikert kívánunk!

https://www.youtube.com/watch?v=HSiZmR1c7Q4

(eurovision.tv)

About Author

Azerbajdzsán: Efendi – Mata Hari
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top