ESC Hungary

Junior 2021

Bemutatjuk a Junior 21 versenyzőit: Albánia és Észak-Macedónia

Csodával határos módon a Junior Eurovíziót nem mosta el a pandémia: idén is meg fogják rendezni a 9 és 14 év közötti énekesek versenyét, a Junior Eurovíziós Dalfesztivál 2021-et! Az idei gála témája nagyon hajaz a karácsonyfákra, ami nem is csoda, hiszen aranyvasárnap, vagyis december 19-én 17 órakor fog kezdődni. A magyar nézők a YouTube-n követhetik élőben az eseményeket. Idén 2-3 naponta mutatunk be 2-3 dalt. A szokásos lírai és erőteljes balladák tengeréből két pörgősebbet választottam indulásnak.

A 12 éves albán Anna Gjebrea igazi versenyző és tényező az albán showbiz-ben: szerepelt már az X-Faktorban és a The Voice-ban is, édesapja pedig egy népszerű heti televíziós showműsor házigazdája.
Dala, a Stand By You, vagyis a Melletted állok egy sajnos mindig aktuális témával foglalkozik, az iskolai szekálás témáját mutatja be, a videoklip remekül passzol az albán dalszöveghez, amiben azért van egy kis angol is az üzenet erősítésére. És a klip felvezetése is erre utal: mennyire utálnak azok a gyerekek iskolába járni, akiket mindig szekálnak, és szégyellik elmondani ezt a szüleiknek. A megoldás az, hogy az osztálytársak figyeljenek egymásra, hisz mind emberek vagyunk. Mindig vannak „kemények” egy osztályban, de mi lennem, ha az energiáikat hasznos dologba fektetnék.
Szerintem az idei év egyik legjobb szerzeménye, bízom benne, hogy benne lesz Anna a top 5-ben.

https://youtu.be/0kJkmkADrSU

Észak-Macedóniából a két lány (Kristina és Anastasija) és két fiú (Miha és Filip) alkotta Dajte Muzika nevű formáció fog versenyezni. A Dajte Muzika, vagyis az Adj zenét az egyik legnépszerűbb és legrégebbi gyermekeknek szóló TV show, ami az évek során sok tehetséget termelt ki milliós YouTube nézettségekkel. A Green Forces vagyis a Zöld erők című dal témája a környezetvédelem, amiben példákon keresztül mutatják be, hogy miért beteg az egyetlen otthonunk, a Föld. Nem lehet elégszer ismételni, hogy a bőrünkön érezzük a klímaváltozást, és a felelős politikusok sem akarnak távlatokban gondolkodni, ezért is fontos a téma napirenden tartása. Én győzelmi esélyesnek tartom, nagyon jó lenne már egy Észak-macedón győzelem!

https://youtu.be/OAiptSTIuWU

Én nagyon csodálkozom, hogy az elsőnek megtetszett két dal szövege ennyire értelmes. És igen, az Eurovízióhoz szokott fülek már előre felkészülnek az elcsépelt frázisokra, az erőltetett érzelmekre, de a Dajte Muzika klipje is egészen ízlésesre sikerült, illik a dalhoz. Az albán minidráma is figyelemre méltó darabja az idei klipeknek, én a legjobbakat kívánom mindkét ország képviselőjének.

Melyik a jobb?

bike trails

About Author

Bemutatjuk a Junior 21 versenyzőit: Albánia és Észak-Macedónia
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top