ESC Hungary

Junior 2021

Bemutatjuk a Junior 21 versenyzőit: Azerbajdzsán, Kazahsztán, Ukrajna

Ma három hasonló ballada lesz a terítéken a keleti vidékekről a Junior Eurovízió 2021-es kiadását bemutató versenyzőkről szóló sorozatunkban. Azerbajdzsán akkor kapott rá igazán az Eurovízió ízére, amikor 2012-ben házigazdái voltak az Eurovíziós Dalfesztiválnak. Ezt a hullámot meglovagolva debütáltak ugyanebben az évben a Junior versenyen. Ez a hullám hamar ellaposodott: a következő évben még indultak, utána kihagytak 4 évet, majd legutóbb 3 év szünet után térnek most vissza. A Közép-ázsiai Kazahsztán 2018-ban a hatodik helyen debütált, majd kétszer másodikak lettek. Nagyon hajtanak a győzelemre! Ukrajna 2006 óta kétszer is rendezett Junior Eurovíziót, egy első és két második hely került fel a dicsőség táblájukra eddig, de voltak már utolsók is.

Sona Azizova már többször képviselte Azerbajdzsánt különböző fesztiválokon. Zongorázik, tornázik és kézműveskedik: van érzéke a réz és más fémtárgyak művészi megmunkálásához. Az One Of Those Days című versenydalának társszerzője is, igaz, még rajta kívül öten rakták össze a dalszöveget. Egy érdekes szerelmes dal, tele „gözlerij”-jel, várakozásokkal a szerelemre. Nekem tisztára Radics Gigi jut eszembe: a dal és az előadó stílusa valahogy Gigire és az ő dalaira hajaz. Persze jó értelemben. Szerintem az eredmény tábla első felében fog végezni.

https://youtu.be/5QAKYfAcuTM

Egy duó, Alinur Hamzin és Beknur Zsnyíbnekli kettőse indul a kazah zászló alatt. Az izgalmas junior nemzeti döntő végeredménye alapján végül nem külön, hanem együtt fognak indulni. A 9 éves Beknur Strasbourgban született. Az iskolában kiváló eredményeket ér el földrajzból, matekból és művészetből. A barátsága a nemzeti döntőn született meg Alinurral, aki Uralszkból származik. Híres énekes szeretne lenni, és 11 éves kora ellenére már számos énekversenyen részt vett. Alinur szereti a robotikát, az origamit és a sakkot. Az Ертегі әлемі, vagyis Mesevilág című daluk is egy dinamikus ballada, rap betéttel színesítve. Valószínűleg minden gyermek csodás kertekkel, hatalmas hegyekkel, zöld mezőkkel folyókkal és szivárvánnyal képzeli el a mesevilágot, ide szeretne eljutni a duó, bár ez csak a képzeletben létezhet. Valószínűleg a Grimm-hívő gyerekek inkább a mézeskalács vonalban gondolkodnak, a versenyzők pedig egy újabb dobogóban.

https://youtu.be/DDM5aZ8eAko

Az ukrán Olena Uszenko tavaly épphogy lemaradt a győzelemről, idén viszont ő vághat neki Párizsnak. Az éneklés mellett szeret festeni és verseket írni, a legtöbb inspirációt ősszel kapja. A Vazsil című dalát maga szerezte, egy segítsége volt a dalszerzésben. A dal arról szól, hogy rohan az idő, próbáljuk meg a legteljesebben élni az életünket, amíg élünk, vagy amíg élhető a környezetünk. Értékeljük azt, hogy élünk. Ez egy igazi lírai rockballada, bár nem a kedvencem. Az énekes profin mozog a színpadon, meglátjuk hogy ez mire lesz elég. Valakinek a mezőny második felében is kell szerepelnie, szerintem Ukrajna abszolút középmezőny.

https://youtu.be/fn6jcGL-fRg
survey hosting

(junioreurovision.tv)

About Author

Bemutatjuk a Junior 21 versenyzőit: Azerbajdzsán, Kazahsztán, Ukrajna
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top