ESC Hungary

Junior 2021

Bemutatjuk a Junior 21 versenyzőit: Azerbajdzsán, Kazahsztán, Ukrajna

Ma három hasonló ballada lesz a terítéken a keleti vidékekről a Junior Eurovízió 2021-es kiadását bemutató versenyzőkről szóló sorozatunkban. Azerbajdzsán akkor kapott rá igazán az Eurovízió ízére, amikor 2012-ben házigazdái voltak az Eurovíziós Dalfesztiválnak. Ezt a hullámot meglovagolva debütáltak ugyanebben az évben a Junior versenyen. Ez a hullám hamar ellaposodott: a következő évben még indultak, utána kihagytak 4 évet, majd legutóbb 3 év szünet után térnek most vissza. A Közép-ázsiai Kazahsztán 2018-ban a hatodik helyen debütált, majd kétszer másodikak lettek. Nagyon hajtanak a győzelemre! Ukrajna 2006 óta kétszer is rendezett Junior Eurovíziót, egy első és két második hely került fel a dicsőség táblájukra eddig, de voltak már utolsók is.

Sona Azizova már többször képviselte Azerbajdzsánt különböző fesztiválokon. Zongorázik, tornázik és kézműveskedik: van érzéke a réz és más fémtárgyak művészi megmunkálásához. Az One Of Those Days című versenydalának társszerzője is, igaz, még rajta kívül öten rakták össze a dalszöveget. Egy érdekes szerelmes dal, tele „gözlerij”-jel, várakozásokkal a szerelemre. Nekem tisztára Radics Gigi jut eszembe: a dal és az előadó stílusa valahogy Gigire és az ő dalaira hajaz. Persze jó értelemben. Szerintem az eredmény tábla első felében fog végezni.

https://youtu.be/5QAKYfAcuTM

Egy duó, Alinur Hamzin és Beknur Zsnyíbnekli kettőse indul a kazah zászló alatt. Az izgalmas junior nemzeti döntő végeredménye alapján végül nem külön, hanem együtt fognak indulni. A 9 éves Beknur Strasbourgban született. Az iskolában kiváló eredményeket ér el földrajzból, matekból és művészetből. A barátsága a nemzeti döntőn született meg Alinurral, aki Uralszkból származik. Híres énekes szeretne lenni, és 11 éves kora ellenére már számos énekversenyen részt vett. Alinur szereti a robotikát, az origamit és a sakkot. Az Ертегі әлемі, vagyis Mesevilág című daluk is egy dinamikus ballada, rap betéttel színesítve. Valószínűleg minden gyermek csodás kertekkel, hatalmas hegyekkel, zöld mezőkkel folyókkal és szivárvánnyal képzeli el a mesevilágot, ide szeretne eljutni a duó, bár ez csak a képzeletben létezhet. Valószínűleg a Grimm-hívő gyerekek inkább a mézeskalács vonalban gondolkodnak, a versenyzők pedig egy újabb dobogóban.

https://youtu.be/DDM5aZ8eAko

Az ukrán Olena Uszenko tavaly épphogy lemaradt a győzelemről, idén viszont ő vághat neki Párizsnak. Az éneklés mellett szeret festeni és verseket írni, a legtöbb inspirációt ősszel kapja. A Vazsil című dalát maga szerezte, egy segítsége volt a dalszerzésben. A dal arról szól, hogy rohan az idő, próbáljuk meg a legteljesebben élni az életünket, amíg élünk, vagy amíg élhető a környezetünk. Értékeljük azt, hogy élünk. Ez egy igazi lírai rockballada, bár nem a kedvencem. Az énekes profin mozog a színpadon, meglátjuk hogy ez mire lesz elég. Valakinek a mezőny második felében is kell szerepelnie, szerintem Ukrajna abszolút középmezőny.

https://youtu.be/fn6jcGL-fRg
survey hosting

(junioreurovision.tv)

About Author

Bemutatjuk a Junior 21 versenyzőit: Azerbajdzsán, Kazahsztán, Ukrajna
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top