ESC Hungary

Junior 2021

Bemutatjuk a Junior 21 versenyzőit: Németország, Lengyelország

A Junior Eurovízión elért sikerek szempontjából nem is választhattam volna két ekkora végletet a mai cikkemhez. Németország tavaly debütált a gyermekek versenyén, Susan „Stronger with you” című dala viszont nem nyerte el sem a zsűri, sem a nézők tetszését, így szegény németek mindjárt egy utolsó hellyel nyitottak. Lengyelország ezzel szemben az egyik legsikeresebb ország a Junior Eurovízó történetében, utolsó 3 versenyzőjük közül kettőnek is sikerült győznie, tavalyi indulójuk, Ala viszont az előzetes várakozásokkal ellentétben csak a 9. helyen fejezte be a versenyt.

A tavalyi sikertelenség szerencsére nem szegte kedvét a német köztévének, így idén is láthatjuk őket a gyermekek versenyén. Németország tavalyhoz hasonlóan most is nemzeti válogatóval választotta ki az előadóját és a dalát. Mindhárom döntőbe jutott énekes két dallal lépett fel és a közönség végül a 13 éves Pauline mellett tette le a voksát. Dalának címe: „Imagine us” (Képzelj el minket), dalszerzők: Alex Henke, Torben Brüggemann, Ricardo Munoz és Patrick Salmy. Pauline Steinmüller 2008. november 27-én született, az éneklésen kívül dobol és gitározik. Szabadidejében színházba jár, kézműveskedik és rajzol, valamint rengeteg időt tölt a barátaival. Zenetanárként képzeli el a jövőjét, legnagyobb vágya, hogy megtanítsa a gyermekeket a zene erejére és szeretetére. Az utóbbi években a Junior Eurovíziós dalok közül egyre több foglalkozik felnőttesebb témákkal, melyek közül a leggyakoribb a globális felmelegedés és a környezetszennyezés. Nem titok, hogy a mai gyermekek sokkal pesszimistábbak a jövőjükkel kapcsolatban, mint a korábbi nemzedékek, az „Imagine us” épp nekik szól, arra ösztönzi őket, hogy soha ne adják fel, mindig legyenek optimisták, higgyenek az összetartás erejében, hiszen a jövőt mi írjuk és ha mind összefogunk egy jó cél érdekében, akkor egy sokkal szebb élet vár ránk.
Személyes vélemény: A német dal a nagybetűs JESC, minden megvan benne, ami a gyermekek számára kedveltté teheti ezt a produkciót: imádnivaló előadó, fülbemászó dallam, remek üzenet. Nagyon jót tett a dalnak az újítás, de azt sajnos nem lehet nem észrevenni, hogy Pauline hangját mennyire feljavították a hangmérnökök. Élőben engem nem győzött meg, tavalyhoz hasonlóan most is azt érzem, hogy rossz kezekben van a dal. Ha egy jobb hangú és magabiztosabb előadó énekelné, szerintem simán Top 5 lenne, de Pauline elég esetlennek tűnt a válogató során, így nem jósolok neki Top 10-et, viszont valószínűleg az utolsó helyeket is bőven elkerüli majd. Tippem: 11. hely. Pontszám: 8/10.

https://www.youtube.com/watch?v=sfK0fEXdZIE

Lengyelország 8. alkalommal vesz részt a Junior Eurovízión, indulójuk a Szansa na Sukces győztese, Sara James. Sara 2008. június 10-én született, zenész családból származik, édesanyja lengyel, édesapja nigériai. A kislány 6 éves kora óta zongorázik, az énekléssel viszont csak 4 éve kezdett el komolyabban foglalkozni. A lengyel tehetségkutató gyermekműsorok követői többször találkozhattak már vele, hiszen a Nemzeti Filmzene Verseny és a The Voice Kids 2021 versenyzői között is szerepelt, utóbbi megmérettetésről ráadásul győztesként térhetett haza. Szabadidejét leginkább Mike nevű tengerimalaca társaságában tölti, illetve szívesen süt-főz, specialitása a palacsinta. Sara a „Somebody” (Valaki) című dallal lép fel Párizsban, szerzők: Dominik Buczkowski-Wojtaszek, Jan Bielecki, Patryk Kumór és Tom Martin. A „Somebody” a remény dala, melynek üzenete: Még a legnehezebb időkben is mindig akad valaki, aki segít nekünk a bajban, csak merjük megtenni az első lépést és megosztani másokkal a problémáinkat, mert mindig lesz valaki, aki ott lesz mellettünk, hogy soha ne érezzük magunkat egyedül.
Személyes vélemény: A lengyelek 2016-ban, 11 év kihagyás után tértek vissza a Junior Eurovízióra és azóta jobbnál jobb dalokkal kényeztetnek el minket. A „Somebody” az orosz és az örmény dalok mellett az idei verseny egyik legnagyobb esélyese, szerintem egy kis szerencsével akár meg is lehet Lengyelországnak a triplázás. Fülbemászó, gyermekbarát dal, kitűnő éneklés, gyönyörű üzenet, karizmatikus előadó, kell ennél több a győzelemhez? Nagy valószínűséggel nem, de ehhez Malénának és Tatjánának is lesz 1-2 szava. Pontszám: 10/10. Tippem: 2. hely.

https://www.youtube.com/watch?v=vH5u7-A_-LY

(junioreurovision.tv)

find bike trails

Bemutatjuk a Junior 21 versenyzőit: Németország, Lengyelország
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top