ESC Hungary

Junior 2021

Bemutatjuk a Junior 21 versenyzőit: Németország, Lengyelország

A Junior Eurovízión elért sikerek szempontjából nem is választhattam volna két ekkora végletet a mai cikkemhez. Németország tavaly debütált a gyermekek versenyén, Susan „Stronger with you” című dala viszont nem nyerte el sem a zsűri, sem a nézők tetszését, így szegény németek mindjárt egy utolsó hellyel nyitottak. Lengyelország ezzel szemben az egyik legsikeresebb ország a Junior Eurovízó történetében, utolsó 3 versenyzőjük közül kettőnek is sikerült győznie, tavalyi indulójuk, Ala viszont az előzetes várakozásokkal ellentétben csak a 9. helyen fejezte be a versenyt.

A tavalyi sikertelenség szerencsére nem szegte kedvét a német köztévének, így idén is láthatjuk őket a gyermekek versenyén. Németország tavalyhoz hasonlóan most is nemzeti válogatóval választotta ki az előadóját és a dalát. Mindhárom döntőbe jutott énekes két dallal lépett fel és a közönség végül a 13 éves Pauline mellett tette le a voksát. Dalának címe: „Imagine us” (Képzelj el minket), dalszerzők: Alex Henke, Torben Brüggemann, Ricardo Munoz és Patrick Salmy. Pauline Steinmüller 2008. november 27-én született, az éneklésen kívül dobol és gitározik. Szabadidejében színházba jár, kézműveskedik és rajzol, valamint rengeteg időt tölt a barátaival. Zenetanárként képzeli el a jövőjét, legnagyobb vágya, hogy megtanítsa a gyermekeket a zene erejére és szeretetére. Az utóbbi években a Junior Eurovíziós dalok közül egyre több foglalkozik felnőttesebb témákkal, melyek közül a leggyakoribb a globális felmelegedés és a környezetszennyezés. Nem titok, hogy a mai gyermekek sokkal pesszimistábbak a jövőjükkel kapcsolatban, mint a korábbi nemzedékek, az „Imagine us” épp nekik szól, arra ösztönzi őket, hogy soha ne adják fel, mindig legyenek optimisták, higgyenek az összetartás erejében, hiszen a jövőt mi írjuk és ha mind összefogunk egy jó cél érdekében, akkor egy sokkal szebb élet vár ránk.
Személyes vélemény: A német dal a nagybetűs JESC, minden megvan benne, ami a gyermekek számára kedveltté teheti ezt a produkciót: imádnivaló előadó, fülbemászó dallam, remek üzenet. Nagyon jót tett a dalnak az újítás, de azt sajnos nem lehet nem észrevenni, hogy Pauline hangját mennyire feljavították a hangmérnökök. Élőben engem nem győzött meg, tavalyhoz hasonlóan most is azt érzem, hogy rossz kezekben van a dal. Ha egy jobb hangú és magabiztosabb előadó énekelné, szerintem simán Top 5 lenne, de Pauline elég esetlennek tűnt a válogató során, így nem jósolok neki Top 10-et, viszont valószínűleg az utolsó helyeket is bőven elkerüli majd. Tippem: 11. hely. Pontszám: 8/10.

https://www.youtube.com/watch?v=sfK0fEXdZIE

Lengyelország 8. alkalommal vesz részt a Junior Eurovízión, indulójuk a Szansa na Sukces győztese, Sara James. Sara 2008. június 10-én született, zenész családból származik, édesanyja lengyel, édesapja nigériai. A kislány 6 éves kora óta zongorázik, az énekléssel viszont csak 4 éve kezdett el komolyabban foglalkozni. A lengyel tehetségkutató gyermekműsorok követői többször találkozhattak már vele, hiszen a Nemzeti Filmzene Verseny és a The Voice Kids 2021 versenyzői között is szerepelt, utóbbi megmérettetésről ráadásul győztesként térhetett haza. Szabadidejét leginkább Mike nevű tengerimalaca társaságában tölti, illetve szívesen süt-főz, specialitása a palacsinta. Sara a „Somebody” (Valaki) című dallal lép fel Párizsban, szerzők: Dominik Buczkowski-Wojtaszek, Jan Bielecki, Patryk Kumór és Tom Martin. A „Somebody” a remény dala, melynek üzenete: Még a legnehezebb időkben is mindig akad valaki, aki segít nekünk a bajban, csak merjük megtenni az első lépést és megosztani másokkal a problémáinkat, mert mindig lesz valaki, aki ott lesz mellettünk, hogy soha ne érezzük magunkat egyedül.
Személyes vélemény: A lengyelek 2016-ban, 11 év kihagyás után tértek vissza a Junior Eurovízióra és azóta jobbnál jobb dalokkal kényeztetnek el minket. A „Somebody” az orosz és az örmény dalok mellett az idei verseny egyik legnagyobb esélyese, szerintem egy kis szerencsével akár meg is lehet Lengyelországnak a triplázás. Fülbemászó, gyermekbarát dal, kitűnő éneklés, gyönyörű üzenet, karizmatikus előadó, kell ennél több a győzelemhez? Nagy valószínűséggel nem, de ehhez Malénának és Tatjánának is lesz 1-2 szava. Pontszám: 10/10. Tippem: 2. hely.

https://www.youtube.com/watch?v=vH5u7-A_-LY

(junioreurovision.tv)

find bike trails

About Author

Bemutatjuk a Junior 21 versenyzőit: Németország, Lengyelország
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top