ESC Hungary

Junior 2021

Bemutatjuk a Junior 21 versenyzőit: Örményország, Olaszország, Oroszország

Az idei év nem szűkölködik a jó dalokban és a minőségben. Nézzünk is meg most 3-at ezek közül! Ez a három dal nem más, mint Örményország, Olaszország és Oroszország dalai.

Egy év kihagyás után Örményország újult erővel indul neki a 2021-es Junior Eurovíziós Dalfesztiválnak, az örmény köztévé által belsőleg kiválasztott Maléna Foxal együtt. Maléna 14 esztendős. Az örmény fővárosban, Jerevánban él. Éneklés mellett tehetséges csellóművész is egyben. Régi és nagy álma vált valóra azzal, hogy képviselheti Örményországot a Junior Eurovíziós Dalfesztiválon. Idén a Qami Qami (magyarul: szél szél) című dalával lép versenybe december 19-én Párizsban. A zenét az idei évben is Tokionine szerezte, de a szövegben is részt vett, mint társszerző. Itt fontosnak tartom kiemelni, hogy a szöveg elkészítésében Maléna is kivette a részét, mint társszerző. 
Ki is térek a szövegre, hiszen a dalnak ez az egyik nagy erőssége. Számomra olyan üzenettel bír, hogy szeretne az énekes elbújni néha a világ elől. Láthatatlan lenni, mint a szél, de mégis ott lenni és fontosnak lenni. De, ahogy a szél elcsendesül, ugyan úgy tud tombolni is. Én úgy gondolom, hogy ebbe sok politikai dolgot nem kell beleképzelni, szimplán csak egy 14 éves lány érzelmei. Szerintem az év egyik legjobb dalszövegét hozta el a versenyre Maléna és csapata.

Részlet a szövegből tükörfordításban:
Tudom, hogy érzed belül a szelet, 
Ugyan úgy, mint a szívemben, 
Amitől úgy érzem, hogy élek, 
Valahányszor érzed, ne gondolj arra, 
Hogy újra leesel 
A szél, a szél újra elvisz, 
A messzi vadonba, 
Egyre feljebb megyek, 
Láthatatlan leszek, mint Te, szél!

Amikor először hallottam és láttam a klippet, akkor 3 perc 7 másodpercig tátva maradt a szám. Soha nem gondoltam volna, hogy a Junior Eurovízión egy ilyen érett dallal fogok találkozni, mind kivitelezésében, mind koreográfiájában, szövegében, éneklésben és még sorolhatnám. Örményország számomra idén olyan, mint a főnix, ami a hamvaiból támad fel egy sokkal erősebb önmagában. Én személy szerint a győzelmet is lemerem nekik fogadni, annak ellenére, hogy vannak még azért igen erős dalok. 

Sok sikert Maléna és Örményország!

https://www.youtube.com/watch?v=1RG_qhN4e3M

Olaszország két év kihagyás után ismét berobban, nem is akárhogy, hiszen a 12 éves Elizabetta Lizza rock dalával készül felszántani Párizst. Korábban Olaszország 2014-ben már győzedelmeskedett a versenyen Vincenzo Cantielloval. 
Elizabetta egy kis faluból, Ardoból származik. Fiatal kora ellenére rendkívüli tehetségnek bizonyul. Az éneklés mellett táncol és kiválóan zongorázik. Zenei stílusa változatos, hiszen kedvenc előadói között szerepel Sam Smith, Bruno Mars és a Maneskin is. 
Elizabetta Párizsban a Specchio (angol cím: Mirror On The Wall, magyarul: Tükör a Falon) című dalával fog versenyezni. 
A dal szövege szerintem egy mostanság gyakori problémára hívja fel a figyelmet az én értelmezésem szerint. A tükör, mint fő motívum a dalban mutatja meg az igazi valónkat, mindenféle mesterséges, digitális filter, maszk nélkül és azt kell elfogadjuk, aki a tükörben van, aki visszanéz ránk onnan, hiszen azok vagyunk mi. Összességében ezt a dalszöveget a legerősebbek között tartom számon, ami napjaink egyik égető problémájára próbál rávilágítani.

Részlet a szövegből tükörfordításban:  
Itt vagyok, itt vagyok előtted, 
Maszkok le a szemről, le a lélekről, 
A szívem, a lényegem kincs lesz. 
Én csak az igazi énem akarok lenni, 
Minden nap, és az leszel, és egy emlék leszel.

Olaszország a Maneskin hatalmas sikere után a Junior Eurovízión is rock dallal próbálkozik. Első hallásra nem repdestem örömömben, eléggé távol áll tőlem ez a műfaj. Többszöri hallgatás után már a hideg rázott. Elképesztő énekes Elizabetta, a dal érett, jól összerakott mű. Úgy gondolom, hogy ezzel a dallal Elizabetta komolyan versenybe szállt és meg fog küzdeni a trófeáért! 

Sok sikert Elizabetta és Olaszország!

https://www.youtube.com/watch?v=r_l1eHfQdbk

Oroszország 2005-ben lépett be a Junior Eurovízióért való küzdelemben, amit 2006-ban meg is nyertek a Tolmachevy testvérek, akik 2014-ben indultak orosz színekben a koppenhágai nagy versenyen is. 2017-ben ismét sikerült az első helyre kerülniük. Nem is csoda, hiszen Polina Bogusevich leénekelte a csillagokat is nekünk. A 2021-es kis énekesük ismerős lehet számunkra, hiszen 2019-ben már állt a Junior Eurovízió színpadján. Ő nem más, mint Tanya Mezhentseva és a Mon Ami. Tanya 2009-ben született az orosz fővárosban, Moszkvában. Éneklés mellett az ArtArea Projects cirkusz tagja, mint légtornász. E mellett még ráadásként táncol és zongorázik is. 
Tanya dalának videója egy igazi újítás a dalverseny történetében, ugyanis klipben még Anime motívum nem volt a versenyen. A dalszöveg szerzői között az Ő neve is feltűnik, mint szerző. Maga a dalszöveg számomra nagyon pozitív. Arra buzdít, hogy hallgassunk zenét, ne foglalkozzunk a rossz dolgokkal, szeressünk és természetesen legyünk boldogok. Ha ez meg van, akkor oszd meg mással is, hogy boldogság vegyen körül. Azért jó üzenet ez, mert manapság rengeteg ember hatalmas mértékű stressznek van kitéve. Hallgass zenét, töltődj fel, oszd meg!

Részlet a szövegből tükörfordításban: 
Mon Amie 
Az egész világ énekel 
Zenélnek és táncolnak 
Egyesítjük a szívünket 
Nézz körül 
Az egész élet tele van szeretettel 
Énekeljük együtt la-la-la 
Messze, a horizonton a nap felkel.

Oroszországban idén sem csalódtam. Tanya dala egy igazi modern dal jó szöveggel, zenei alappal és hanggal. Ha ehhez még egy jó koreográfiát és színpadképet kap a dal, szerintem jó helyezés lehet belőle. Az idei év erős, tele van jobbnál jobb daloknál. A top 10 véleményem szerint könnyen meglehet, de úgy gondolom, hogy 2021-ben nem Oroszország fogja visszahódítani a trófeát. 

Sok sikert Tanya és Oroszország!

https://www.youtube.com/watch?v=eHlgT3gRCPo
find bike trails

About Author

Bemutatjuk a Junior 21 versenyzőit: Örményország, Olaszország, Oroszország
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top