ESC Hungary

Eurovízió 2020

Bemutatták a Supernova kilenc döntősét Lettországban

Az előző évekkel ellentétben idén nem rendeznek elődöntőket, egyetlen adásban döntenek az ország képviselőjéről.

Február 8-án kerül megrendezésre a nemzeti döntő adása. A pályázati felhívására összesen 128 pályamű érkezett be. Ezt a zsűri első körben 26-ra szűkítette. Ami egyben azt is jelentette, hogy ennek a 26 versenyzőnek már az élő meghallgatáson kellett bizonyítaniuk. Ebben a körben is egy szakmai zsűri szűkítette tovább a listát, így állt össze a döntő kilenc fős csapata:

Markus Rivának már hét éve állandó bérlete volt a Lett döntő adásaiban, idén viszont nem sikerült továbbjutnia az élő meghallgatások körén.
Markushoz hasonlóan Samanta Tina is a hat próbálkozásával veterán résztvevőnek számít. Neki sikerült a bravúr, és a Still Breating című dalával egy lépéssel közelebb került a végső győzelemhez.
Edgars Kreilis neve is ismerős lehet, hiszen 2017, 2018 és 2019 után az idei lesz a negyedik nekifutása.
Végül, de nem utolsó sorban visszatér egy korábbi Eurovíziós szereplő is. Katrīna Dimanta 2014-ben az Aarzemnieki csapat tagjaként versenyzett Koppenhágában. Idén szólóban próbál szerencsét.

Hallgasd meg a dalokat az LTV Supernova által készített lejátszási listában:

 Melyik dal tetszik a legjobban? Szerintetek ki fogja képviselni 2020-ban Lettországot?


web survey(esc-kompakt.de, eurofire.me)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top