ESC Hungary

Eurovízió 2018

Bemutatták Ukrajnában a nemzeti válogató résztvevőit

Ukrajna 2003-ban debütált az Eurovízión és elég gyorsan a verseny egyik legsikeresebb országa lett. Bár a tavalyi hazai rendezésű versenyen az eddigi legrosszabb eredményüket érték el, mára két győzelemmel is büszkélkedhetnek. Kedden az UA: PBC nyilvánosságra hozta az idei ukrán nemzeti válogató 18 versenyzőjét.

Ruslan Kvinta, a nemzeti válogató producerének elmondása szerint több mint 1000 pályázat érkezett be, amely azt bizonyítja, hogy az ukrán zeneipar erősen fejlődik. A dalok rendkívül „modernek és divatosak”.

A következő 18 előadó fog versenyezni 3 héten keresztül Ukrajnában:

The Erised
Serhiy Babkin
Сonstantine
Kozak System
The VIO
Julinoza
Dilemma
Kazka
Yurcash
Mountain Breeze
Ingret Kostenko
Vil’na
Laud
Tayanna
Kadnay
Pur:Pur
Melovin
Illaria

A fellépési sorrendről január 19-én döntenek a műsor készítői.

Több visszatérő előadó is van. 2017-ben Tayanna az I Love You című dalával második helyen végzett, illetve Melovin és a Wonder a közönségszavazást megnyerve a harmadik helyet szerezte meg. Az electro popot játszó Kadnay és Illaria szintén ismerős lehet a tavalyi versenyből. A Pur:Pur pedig 2016-ban szállt versenybe az Eurovízióra való kijutásért.

Az ukrán nemzeti válogató 3 élő adásból fog állni: két elődöntőből és egy döntőből. A győztes a zsűri és a közönség szavazatainak összesítése alapján kerül ki. A zsűriszékben Jamala (ESC 2016), Eugene Filatov, illetve Andriy Danilko, vagyis Verka Serduchka (ESC 2007) foglal helyet. Hogy ki képviseli Ukrajnát az 53. Eurovíziós Dalfesztiválon, az február 24-én derül ki.

(esctoday.com, wiwibloggs.com)

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top