ESC Hungary

Eurovízió 2018

Bemutatták Ukrajnában a nemzeti válogató résztvevőit

Ukrajna 2003-ban debütált az Eurovízión és elég gyorsan a verseny egyik legsikeresebb országa lett. Bár a tavalyi hazai rendezésű versenyen az eddigi legrosszabb eredményüket érték el, mára két győzelemmel is büszkélkedhetnek. Kedden az UA: PBC nyilvánosságra hozta az idei ukrán nemzeti válogató 18 versenyzőjét.

Ruslan Kvinta, a nemzeti válogató producerének elmondása szerint több mint 1000 pályázat érkezett be, amely azt bizonyítja, hogy az ukrán zeneipar erősen fejlődik. A dalok rendkívül „modernek és divatosak”.

A következő 18 előadó fog versenyezni 3 héten keresztül Ukrajnában:

The Erised
Serhiy Babkin
Сonstantine
Kozak System
The VIO
Julinoza
Dilemma
Kazka
Yurcash
Mountain Breeze
Ingret Kostenko
Vil’na
Laud
Tayanna
Kadnay
Pur:Pur
Melovin
Illaria

A fellépési sorrendről január 19-én döntenek a műsor készítői.

Több visszatérő előadó is van. 2017-ben Tayanna az I Love You című dalával második helyen végzett, illetve Melovin és a Wonder a közönségszavazást megnyerve a harmadik helyet szerezte meg. Az electro popot játszó Kadnay és Illaria szintén ismerős lehet a tavalyi versenyből. A Pur:Pur pedig 2016-ban szállt versenybe az Eurovízióra való kijutásért.

Az ukrán nemzeti válogató 3 élő adásból fog állni: két elődöntőből és egy döntőből. A győztes a zsűri és a közönség szavazatainak összesítése alapján kerül ki. A zsűriszékben Jamala (ESC 2016), Eugene Filatov, illetve Andriy Danilko, vagyis Verka Serduchka (ESC 2007) foglal helyet. Hogy ki képviseli Ukrajnát az 53. Eurovíziós Dalfesztiválon, az február 24-én derül ki.

(esctoday.com, wiwibloggs.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top