ESC Hungary

Rajongunk

Bosznia-Hercegovina köztévéje fizetésképtelen lett

Tudósító: Klész Imre
Forrás: esctoday.com

Korábban olyan hírek terjengtek, hogy Románia után Bosznia-Hercegovina köztévéje lesz a másik, aminek felfüggeszti aktív tagságát az EBU. A bosnyák BHRT közmédia ma azt jelentette be, hogy egy hónap múlva, június 30-án ideiglenesen beszüntetik adásukat. Sok év alatt körülbelül 12,8 millió eurós adósságot halmoztak fel, ezért ma azt a kényszerű döntést hozták, hogy bizonytalan időtartamra, június 30-án beszüntetik adásukat.

A BHRT adóssága két részre oszlik, amiből 8,4 millió euró a Radio-televizije Federacije BiH, míg 4,5 millió euró Radio-televizije Republike Srpske része. A közmédia menedzsmentje elkezdte az egyeztető tárgyalásokat, amivel el lehetne kerülni a műsorkészítés felfüggesztését. Ha miden balul sül el, Bosznia-Hercegovina lesz az egyetlen olyan európai ország, amelyiknek nincs közműsor szolgáltatója.

Az Eurovízióval kapcsolatban 2013 és 2015 között pénzügyi okok miatt nem tudtak versenyzőt indítani. Az idei részvételt egy gyártócéggel és sok helyi cég támogatásának segítségével sikerült létrehozni. Az ország jövőbeli részvétele az Eurovízión teljesen bizonytalanná vált.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top