ESC Hungary

ESC 2021

Ciprus: Elena Tsagrinou – El Diablo

A mai napon Ciprusnak köszönhetően újabb dallal gazdagodott a 2021-es rotterdami Eurovíziós Dalfesztivál mezőnye.

A szigetország még novemberben jelentette be, hogy a fiatal görög énekesnőt, Elena Tsagrinout választották ki az Eurovízión való szereplésre. Nem vártak sokat a dal kiválasztásával sem, ugyanekkor közölték azt is, hogy dalának címe El Diablo lesz.

Elena 1994-ben született Athénban. Mindössze 14 éves volt, amikor bejutott a Greece’s Got Talent elődöntőjébe. 2013-ben az OtherView frontembere lett. Ötéves közös munkájuk során számos slágert adtak ki. 2013-ban úgy döntött, hogy szólókarrierbe kezd, ez azonban nem ejtett csorbát az énekesnő karrierjén, azóta is nagy népszerűségnek örvend. Együtt dolgozott többek között Dimitrisz Kontoupulosszal is, a Dream Team egyik tagjával (Az Eurovízió „álomcsapatának” tagjai: Dimitrisz Kontopoulosz  görög dalszerző, Philipp Kirkorov orosz énekes-producer és Fokasz Evangelinosz görög színpadi látványtervező).

Ezuttal azonban egy nemzetközi szerzőcsapattal működött együtt. Az El Diablo szerzői Jimmy “Joker” Thornfeldt, Laurell Barker (Stones /Svájc 2018/, Sister /Németország 2019/, She Got Me /Svájc 2019/, Bigger Than Us /Egyesült Királyság 2019/, Empires /Lengyelország 2020/), Oxa és Thomas Stengaard (Only Teardrops /Dánia 2013/, You Let Me Walk Alone /Németország 2018/). A színpadképet pedig a nemzetközileg is ismert Marvin Dietmann álmodta meg, aki többek között Conchita Wurst győztes produkcióját is összeállította.

Elena május 18-án, a verseny első elődöntőjének második felében küzdhet majd meg a döntőbejutásért.

https://panikmusic.gr/eldiablo-kikloforia-video/

(wiwibloggs.com)

About Author

Ciprus: Elena Tsagrinou – El Diablo
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top