ESC Hungary

ESC 2021

Ciprus: Elena Tsagrinou – El Diablo

A mai napon Ciprusnak köszönhetően újabb dallal gazdagodott a 2021-es rotterdami Eurovíziós Dalfesztivál mezőnye.

A szigetország még novemberben jelentette be, hogy a fiatal görög énekesnőt, Elena Tsagrinout választották ki az Eurovízión való szereplésre. Nem vártak sokat a dal kiválasztásával sem, ugyanekkor közölték azt is, hogy dalának címe El Diablo lesz.

Elena 1994-ben született Athénban. Mindössze 14 éves volt, amikor bejutott a Greece’s Got Talent elődöntőjébe. 2013-ben az OtherView frontembere lett. Ötéves közös munkájuk során számos slágert adtak ki. 2013-ban úgy döntött, hogy szólókarrierbe kezd, ez azonban nem ejtett csorbát az énekesnő karrierjén, azóta is nagy népszerűségnek örvend. Együtt dolgozott többek között Dimitrisz Kontoupulosszal is, a Dream Team egyik tagjával (Az Eurovízió „álomcsapatának” tagjai: Dimitrisz Kontopoulosz  görög dalszerző, Philipp Kirkorov orosz énekes-producer és Fokasz Evangelinosz görög színpadi látványtervező).

Ezuttal azonban egy nemzetközi szerzőcsapattal működött együtt. Az El Diablo szerzői Jimmy “Joker” Thornfeldt, Laurell Barker (Stones /Svájc 2018/, Sister /Németország 2019/, She Got Me /Svájc 2019/, Bigger Than Us /Egyesült Királyság 2019/, Empires /Lengyelország 2020/), Oxa és Thomas Stengaard (Only Teardrops /Dánia 2013/, You Let Me Walk Alone /Németország 2018/). A színpadképet pedig a nemzetközileg is ismert Marvin Dietmann álmodta meg, aki többek között Conchita Wurst győztes produkcióját is összeállította.

Elena május 18-án, a verseny első elődöntőjének második felében küzdhet majd meg a döntőbejutásért.

https://panikmusic.gr/eldiablo-kikloforia-video/

(wiwibloggs.com)

Ciprus: Elena Tsagrinou – El Diablo
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top