ESC Hungary

Blog

Dalvizsga: Ív – Moments

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eschungary.hu

Katona-Zsombori Éva, vagyis Ív a Dal 2015 mezőnyében bukkant fel a Fire című dallal, amivel egészen a döntő mezőnyéig sikerült eljutnia.

Most, hogy a jövő évi magyar eurovíziós dalválogató pályázati szakasza lezárult és nagy a csend a szervezés körül, kaptunk egy felkérést az énekesnőtől, hogy teszteljük le ezt a dalát, mert ezzel is nevezett A Dal 2016-ba. Nem tudom így előzetesen hogy megérte-e az üzenetért, mindenesetre ha sikerül bejutnia a televíziós válogatóba, mindenképpen szokatlan showelemeket használó produkciót javaslok. Megkértem néhány szerkesztőtársamat, hogy ők is értékeljék ezt a dalt. Hát lássuk!


Imi: Ív Fire című dalának volt egy karakteres lüktetése, refrénje, ami megmaradt az ember fülében. Most egy kicsit szintipopos, kicsit egysíkú dallal jelentkezett a Dal mezőnyébe. A jelenleg innen-onnan fellelhető jelentkezők dalai közül mindenképpen a minőségi kategóriába tartozik, de a tavalyi színpadi produkció eléggé ötlettelen megvalósítása miatt nem jósolok szép jövőt ennek a dalnak. Pedig kellemes a hangulata, de mint koplett produkció az Eurovízió színpadán – számomra nehezen elképzelhető. Pont: 5/10

Rocknish: Egy újra próbálkozó előadónál akarva-akaratlanul is az előző dalaival hasonlítja össze az ember a jelenlegit, én is nehezen vonatkoztatok el a Fire-től. Már csak azért is, mert A Dal végére szerettem volna nyertesként látni. Alapvetően a Moments szerintem egy jó dal, tetszik a hangzásvilága, de egy kicsit egysíkúnak tartom. A Fire-ben több volt az izgalom, nem követte a megszokott szerekezetet, amit általában hallani szoktunk a 3 perc alatt. Ez hiányzik nekem ebből az új dalból. Emiatt lesz ez az a dal amit meghallgatok, ha a lejátszási listán következik, de magamtól nem biztos, hogy utána újra meghallgatnám.
Pont: 7/10

Levi: Elsőre ez a dal nagyon meglepett, ugyanis teljesen eltér ez a dal Ív tavalyi dalától, ami a kedvencem volt a döntőben, úgyhogy nagyon örülök, hogy újra jelentkezett. A dal nagyon érdekes, viszont nekem nagyon bejön. Ez a kicsit más stílus is szerintem nagyon jól áll Ívnek, úgyhogy remélem, hogy bejut a Top 30-ba.
A dal hozzászólásai között láttam, hogy Ív azt írta, hogy más dallal is nevezett a Dal-ba. Remélem, hogy lesz köztük olyan stílusú is, mint amilyen a Fire volt, ugyanis azt a mai napig is nagyon szívesen hallgatom, de a Moments is nagyon jó lett, gratula hozzá! 🙂
Pont: 9/10

Lássuk a nép véleményét! Persze további szöveges értékeléseket is várunk!

[democracy id=”7″]

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top