ESC Hungary

Blog

Dalvizsga: Ív – Moments

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eschungary.hu

Katona-Zsombori Éva, vagyis Ív a Dal 2015 mezőnyében bukkant fel a Fire című dallal, amivel egészen a döntő mezőnyéig sikerült eljutnia.

Most, hogy a jövő évi magyar eurovíziós dalválogató pályázati szakasza lezárult és nagy a csend a szervezés körül, kaptunk egy felkérést az énekesnőtől, hogy teszteljük le ezt a dalát, mert ezzel is nevezett A Dal 2016-ba. Nem tudom így előzetesen hogy megérte-e az üzenetért, mindenesetre ha sikerül bejutnia a televíziós válogatóba, mindenképpen szokatlan showelemeket használó produkciót javaslok. Megkértem néhány szerkesztőtársamat, hogy ők is értékeljék ezt a dalt. Hát lássuk!


Imi: Ív Fire című dalának volt egy karakteres lüktetése, refrénje, ami megmaradt az ember fülében. Most egy kicsit szintipopos, kicsit egysíkú dallal jelentkezett a Dal mezőnyébe. A jelenleg innen-onnan fellelhető jelentkezők dalai közül mindenképpen a minőségi kategóriába tartozik, de a tavalyi színpadi produkció eléggé ötlettelen megvalósítása miatt nem jósolok szép jövőt ennek a dalnak. Pedig kellemes a hangulata, de mint koplett produkció az Eurovízió színpadán – számomra nehezen elképzelhető. Pont: 5/10

Rocknish: Egy újra próbálkozó előadónál akarva-akaratlanul is az előző dalaival hasonlítja össze az ember a jelenlegit, én is nehezen vonatkoztatok el a Fire-től. Már csak azért is, mert A Dal végére szerettem volna nyertesként látni. Alapvetően a Moments szerintem egy jó dal, tetszik a hangzásvilága, de egy kicsit egysíkúnak tartom. A Fire-ben több volt az izgalom, nem követte a megszokott szerekezetet, amit általában hallani szoktunk a 3 perc alatt. Ez hiányzik nekem ebből az új dalból. Emiatt lesz ez az a dal amit meghallgatok, ha a lejátszási listán következik, de magamtól nem biztos, hogy utána újra meghallgatnám.
Pont: 7/10

Levi: Elsőre ez a dal nagyon meglepett, ugyanis teljesen eltér ez a dal Ív tavalyi dalától, ami a kedvencem volt a döntőben, úgyhogy nagyon örülök, hogy újra jelentkezett. A dal nagyon érdekes, viszont nekem nagyon bejön. Ez a kicsit más stílus is szerintem nagyon jól áll Ívnek, úgyhogy remélem, hogy bejut a Top 30-ba.
A dal hozzászólásai között láttam, hogy Ív azt írta, hogy más dallal is nevezett a Dal-ba. Remélem, hogy lesz köztük olyan stílusú is, mint amilyen a Fire volt, ugyanis azt a mai napig is nagyon szívesen hallgatom, de a Moments is nagyon jó lett, gratula hozzá! 🙂
Pont: 9/10

Lássuk a nép véleményét! Persze további szöveges értékeléseket is várunk!

[democracy id=”7″]

Comments

Legnépszerűbbek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: