ESC Hungary

Eurovízió 2024

Dánia bemutatta az idei Melodi Grand Prix mezőnyét

Miközben számos ország már javában versenyezteti énekeseit az Eurovíziós képviseletért, Dánia ma ismertette a 2024-es Dansk Melodi Grand Prix versenyzőit.

A skandináv országban nyolc versenyző száll versenybe azért, hogy elnyerjék a dán nemzeti döntő trófeáját, hogy aztán a nemzetközi dalversenyen képviselhessék nemzetüket.

A versenyzők között ismerős névvel is találkozhatunk, ugyanis Basim is részt vesz az idei versenyen, aki 2014-ben, a koppenhágai rendezésű Eurovízión képviselte országát. A hazai színpadon végül 74 pontot sikerült összegyűjtenie, ami a 9. helyre volt elegendő.

A verseny mezőnye:

Az egyfordulós Dansk Melodi Grand Prixet február 17-én tartják Koppenhágában. A szavazás két körből fog állni. Első körben a közönség három dalt tovább juttat a szuperfináléba, ahol aztán a zsűri is beszáll a döntéshozatalba. A zsűriben 10 dán eurovíziós rajongó, 5 külföldi rajongó, valamint 5 külföldi zenei szakértő foglal helyet.

Vegyél részt a szavazásunkon! Válaszd ki a két legjobb dalt! Napi egyszer lehet szavazni.

(wiwibloggs.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top