ESC Hungary

Eurovízió 2021

Egy tabu ledőlt: Megváltoztatták az Eurovízió egyik fontos szabályát

Az Eurovíziós Dalfesztivál szabályait módosították annak biztosítása érdekében, hogy 2021. május 18-án, 20-án és 22-én, és a következő években – a globális körülményektől függetlenül – megrendezésre kerülhessen az verseny.

„A 2020 tavaszán levont tanulság az, hogy globális válságokra fel kell készülnünk, és ennek érdekében testre szabtuk a versenyszabályokat. Rugalmasabbnak kell lennünk, és változtatásokat kell végrehajtanunk még a formátumban a szervezésben egyaránt, ezekben a kihívásokkal teli időkben” – mondta Martin Österdahl, az Eurovíziós Dalfesztivál új igazgatója.

A 2021-es Eurovíziós Dalfesztivál szabályait a Referencia Csoport, a verseny igazgatósága hagyta jóvá, és eljuttatják azoknak az EBU tagoknak, akik részt kívánnak venni a jövő évi rendezvényen.

Az Eurovíziós Dalfesztivál fenntarthatóságát biztosító intézkedések részeként a Referenciacsoport úgy döntött, hogy egyszeri alkalomra, egy év próbaidőre megszünteti a háttérének tilalmát a felvételeken.

A változtatás célja az, hogy a résztvevő műsorszolgáltatóknak lehetőséget biztosítson új kreatív ötletek feltárására, egy kisebb küldöttséggel utazzon 2021-re, és csökkentse a műsorszolgáltató műszaki terheit.

Ezenkívül lehetővé teszi a dalszerzők és a producerek számára, hogy munkájukat a lehető legközelebb állítsák be eredeti kompozícióhoz, és ami még fontos, biztosítja, hogy a verseny haladjon a korral.

A rögzített énekhang használata teljesen opcionális lesz. Minden küldöttség dönthet úgy is, hogy élő háttérénekeseket alkalmaz. Az élő és a rögzített háttérhangok kombinációja szintén megengedett lesz az új szabályok értelmében.

„A szabály módosításakor az eredetiség és az igazságosság megőrzése végig szem előtt volt. (…) Az a küldetésem, hogy Jon Ola Sand nyomdokaiba lépjek, és gondoskodjak arról, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál mozgékony maradjon, de ugyanakkor hű a hagyományaihoz, értékeihez és történelméhez ” – hangsúlyozta Martin.

(eurovision.tv)

About Author

Egy tabu ledőlt: Megváltoztatták az Eurovízió egyik fontos szabályát
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top