ESC Hungary

Eurovízió 2021

Egy tabu ledőlt: Megváltoztatták az Eurovízió egyik fontos szabályát

Az Eurovíziós Dalfesztivál szabályait módosították annak biztosítása érdekében, hogy 2021. május 18-án, 20-án és 22-én, és a következő években – a globális körülményektől függetlenül – megrendezésre kerülhessen az verseny.

„A 2020 tavaszán levont tanulság az, hogy globális válságokra fel kell készülnünk, és ennek érdekében testre szabtuk a versenyszabályokat. Rugalmasabbnak kell lennünk, és változtatásokat kell végrehajtanunk még a formátumban a szervezésben egyaránt, ezekben a kihívásokkal teli időkben” – mondta Martin Österdahl, az Eurovíziós Dalfesztivál új igazgatója.

A 2021-es Eurovíziós Dalfesztivál szabályait a Referencia Csoport, a verseny igazgatósága hagyta jóvá, és eljuttatják azoknak az EBU tagoknak, akik részt kívánnak venni a jövő évi rendezvényen.

Az Eurovíziós Dalfesztivál fenntarthatóságát biztosító intézkedések részeként a Referenciacsoport úgy döntött, hogy egyszeri alkalomra, egy év próbaidőre megszünteti a háttérének tilalmát a felvételeken.

A változtatás célja az, hogy a résztvevő műsorszolgáltatóknak lehetőséget biztosítson új kreatív ötletek feltárására, egy kisebb küldöttséggel utazzon 2021-re, és csökkentse a műsorszolgáltató műszaki terheit.

Ezenkívül lehetővé teszi a dalszerzők és a producerek számára, hogy munkájukat a lehető legközelebb állítsák be eredeti kompozícióhoz, és ami még fontos, biztosítja, hogy a verseny haladjon a korral.

A rögzített énekhang használata teljesen opcionális lesz. Minden küldöttség dönthet úgy is, hogy élő háttérénekeseket alkalmaz. Az élő és a rögzített háttérhangok kombinációja szintén megengedett lesz az új szabályok értelmében.

„A szabály módosításakor az eredetiség és az igazságosság megőrzése végig szem előtt volt. (…) Az a küldetésem, hogy Jon Ola Sand nyomdokaiba lépjek, és gondoskodjak arról, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál mozgékony maradjon, de ugyanakkor hű a hagyományaihoz, értékeihez és történelméhez ” – hangsúlyozta Martin.

(eurovision.tv)

About Author

Egy tabu ledőlt: Megváltoztatták az Eurovízió egyik fontos szabályát
Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top