Az Eurovízió sztárjai

Elhunyt Valters Fridenbergs, lett énekes

Hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Valters Fridenbergs (a fenti kép jobb oldalán látható), aki 17 éves korában Karlis Bumeistersszel együtt képviselte Lettországot a 2005-ös Eurovíziós Dalfesztiválon. Walter&Kazha néven előadott “The war is not over” című dalukkal végül az előkelő 5. helyet szerezték meg, mely az ország történetének eddigi 3. legjobb helyezése. A dal szerzője, Martins Freimanis 2003-ban a F.L.Y. nevű együttes tagjaként szintén részt vett az Eurovízión, de “Hello from Mars” című dalukkal csak a 24. helyen végeztek. Martins a nagy sikerű “Tumsa” nevű rockzenekar tagja volt, de az éneklésen kívül dalszerzéssel és színészkedéssel is foglalkozott. 2011-ben, 33 évesen halt meg májelégtelenségben.
Valtersnél 2 éve diagnosztizáltak rákot, kezdetben volt remény a felépülésére, de tavaly nyáron rosszabbra fordult az állapota, viszont a számára összegyűjtött 132.000 euro adományból lehetősége nyílt egy speciális német klinikán kezeltetnie magát. Eurovízió iránti érdeklődése 2005 után sem szűnt meg. 2009-ben ismét megpróbált kijutni a dalfesztiválra, de a “For a better tomorrow” című saját maga komponált dala végül nem bizonyult sikeresnek. 2011-től 2017-ig tagja volt az LTV kommentátori csapatának, 2012-ben pedig ő volt Lettország pontbejelentője. Valters kedd reggel hunyt el, 30 éves volt. Nyugodjon békében!

(wiwibloggs.com)

Comments
14 éve kutatjuk az Eurovízió titkát!

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2020

To Top
%d bloggers like this: