ESC Hungary

Az Eurovízió sztárjai

Elhunyt Valters Fridenbergs, lett énekes

Hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Valters Fridenbergs (a fenti kép jobb oldalán látható), aki 17 éves korában Karlis Bumeistersszel együtt képviselte Lettországot a 2005-ös Eurovíziós Dalfesztiválon. Walter&Kazha néven előadott „The war is not over” című dalukkal végül az előkelő 5. helyet szerezték meg, mely az ország történetének eddigi 3. legjobb helyezése. A dal szerzője, Martins Freimanis 2003-ban a F.L.Y. nevű együttes tagjaként szintén részt vett az Eurovízión, de „Hello from Mars” című dalukkal csak a 24. helyen végeztek. Martins a nagy sikerű „Tumsa” nevű rockzenekar tagja volt, de az éneklésen kívül dalszerzéssel és színészkedéssel is foglalkozott. 2011-ben, 33 évesen halt meg májelégtelenségben.
Valtersnél 2 éve diagnosztizáltak rákot, kezdetben volt remény a felépülésére, de tavaly nyáron rosszabbra fordult az állapota, viszont a számára összegyűjtött 132.000 euro adományból lehetősége nyílt egy speciális német klinikán kezeltetnie magát. Eurovízió iránti érdeklődése 2005 után sem szűnt meg. 2009-ben ismét megpróbált kijutni a dalfesztiválra, de a „For a better tomorrow” című saját maga komponált dala végül nem bizonyult sikeresnek. 2011-től 2017-ig tagja volt az LTV kommentátori csapatának, 2012-ben pedig ő volt Lettország pontbejelentője. Valters kedd reggel hunyt el, 30 éves volt. Nyugodjon békében!

(wiwibloggs.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top