ESC Hungary

Blog

ESC Hungary archivum: előkerültek a 2005-ös fájlok

Bizonyára észrevette már mindenki, ha egy kicsit nosztalgiázni szeretne valaki a régebbi évek eurovíziós éveiről, főleg ami az ESC Hungary-hez kapcsolódik, eléggé nehézkes: inkább fejfájós, mint érdekes. Igaz hogy 8-9 éve, az adatbázis bővülése és a cikkek mennyisége miatt 2015 nyár végén új adatbázist kellett indítani a honlaphoz, a 2015 előtti éveknél a tárhely spórolás miatt a képillusztrációk lettek az az átszervezés áldozatai. 2008 nyár végén újult meg igazán a honlap, akkor helyeztük új alapokra az ESC Hungary-t. Viszont a 2005-2008 közötti időszak a fekete lyuk, itt tényleg csak pár képernyőkép maradt fenn, legalábbis én így tudtam. Viszont előkerült egy régi vinyó, ahol szinte évenként külön mappába le lett mentve a kezdetleges szövegszerkesztővel gyártott html oldalak sorozata. De találtam olyan mentést is, ahol a három év elég jól össze van fűzve, és itt jön a lényeg! Szóval akik az ős-közösségi média, vagyis az iwiw és a mywip korszakába akarnak egy kicsit visszacsöppenni, azok előtt itt a lehetőség, ismét elérhetőek ezen évek cikkei.

Legyetek figyelemmel arra, hogy elképzelhetőek törött linkek, nem betölthető linkek, eschungary.extra.hu-ra mutató linkek, ráadásul a 2005-ös hírlista egészen a honlap 1 éves születésnapjáig karaktergyilkosság áldozata lett (bizonyos ékezetes betűk nem jelennek meg megfelelően), de azért elég jól el lehet boldogulni. Az archívumok az old.eschungary.hu és a volt.eschungary.hu oldalra kerültek. Utóbbin tanyáznak ezek a html fájlok, mert sajnos ígéretesnek tűnő segítségekkel át lehetett volna ültetni ezeket korszerűbb verzióba, hogy adatbázisban legyenek tárolva. Mindenesetre amíg működőképes és nem okoz kárt a tárhelyen, addig elérhetőek lesznek.

Az archívum elérése egyszerűsödött: a főoldal Hírlista menüjére állva lenyílik és oldalra is nyílik minden cikk évadokba rendezve. Aki kíváncsi az illusztrációban látható címlapra, azok kattintsanak ide!
https://volt.eschungary.hu/wp-content/ESC5/index_original.html

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top