ESC Hungary

Blog

ESC Hungary Rajongói találkozó 2015

ESC Hungary 10

Szerző: Klész Imre
(A képre kattintva látható a teljes fotó)

Múlt hétvégén tartotta az ESC Hungary az évenként megrendezett rajongói találkozót. A mostani találkozónak az volt a különleges apropója, hogy ebben az évben ünnepli az ESC Hungary a 10 éves születésnapját. Persze az is igaz, hogy az első rajongói találkozón is felmerült, hogy csinálni kellene egy híroldalt, ami alapján össze lehetne hozni valahogy az Eurovízió rajongóit.

image20150829_123630868

Igazából nem volt nagy ünneplés, volt egy szép emblémás torta, kicsit rástresszeltem a felvágására, de nem volt vészes. Ezúton is nagyon köszönöm Robeknek a torta szervezését és anyagi hozzájárulását. Megnéztük hogy idén milyen ajándékokkal kedveskedtek az előadók, néhány idei és sok korábbi évekből gyűjtött ajándék gazdára talált, nem ment haza senki sem üres kézzel. Persze nem volt könnyű ajándékot szerezni, Attila játékai próbára tették sokaknak az idegeit. Szerintem mindenkinek. Ezt a játékot a nyilvánosság elé tárom, de a játék kedvéért csak fokozatosan. Kérem a találkozón résztvevőket, hogy ne lőjék le a poént.

Leszavaztunk az idei dalokra is, azt hiszem a győztes nem fog nagy meglepetést okozni, bár hozzáteszem, Svédország még így is a top 10-ben végzett. A teljes szavazás pdf-ben itt: SZAVAZATÖSSZESÍTŐ2015

Nos, jöjjön a játék!

A játéknak az a lényege, hogy lesz összesen 9 kérdés, ami nem Eurovízióhoz köthető, általános témájú, de nehéz kérdések. A 10. kérdés pedig az lesz, hogy mi a kapcsolat a felsorolt kérdések válaszai közül. Ha már van két helyes válaszod, akkor már csak törni kell a fejed és asszociálni, hogy mi lesz a 10. kérdésre a válasz, amit egyébként az Eurovízióhoz lehet kötni. Kezdésnek jöjjön az első négy kérdés, és folytatása hamarosan következik. Ismét kérem a játékban korábban résztvevő és a megfejtést ismerő olvasóinkat, hogy ne lőjék le a poént. Köszi!

1. Melyik európai főváros neve jelenti lakói saját nyelvén a következőt: „Település a rőzsefonattal megerősített gázlónál”?

Dublin

2. Melyik az a madár, amelynek hazánkban élő fajait 1982-ben, 1983-ban és 2010-ben az „Év madaraivá” választották? Testük karcsú és áramvonalas, hosszú, hegyes szárnyukkal gyorsan és fordulékonyan repülnek, egyes fajaik pedig művészi fészket építenek sárból.

Fecske

3. Melyik az a zenei stílus és tánc, amely az 1940-es évek végén alakult ki a rhythm and blues, a hillbilly és a western swing elemeiből?

Rock and roll

4. Melyik az az ország, ahol a miniszterelnökre használt megnevezés helyi nyelven „klánfőnököt” jelöl, és amely ország Európa harmadik legnagyobb szigetén található?

Írország

5. Melyik évben nyerte meg Brazília az Amerikai Egyesült Államokban rendezett labdarúgó-világbajnokságot, amelynek döntőjét Puhl Sándor vezette?

1994

6. Melyik az a közép-európai város, ahol 2014. augusztus 22-24. között rendezték meg a térség első Ironman 70.3 triatlon versenyét, és amelyen részt vett a bahreini szultán három fia is?

Budapest

7. Melyik az a természetes szám, amelynek görög neve előtagként tetra és egy híres Vivaldi-mű címében is szerepel?

Négy

8. Mi a neve annak a hagyományos sztepptáncból álló színpadi produkciónak, amely gyors lábmozgásáról híres és az előadás alatt a táncosok teste és kezei szinte mozdulatlanok, végig ugyanabban a tartásban vannak?

Riverdance

9. Melyik az a német labdarúgóklub, amelyet 1904. július 1-jén alapítottak, 1979 óta tagja a Bundesligának, öt alkalommal végzett a bajnokság második helyén, 1988-ban megnyerte az UEFA-Kupát, 2002-ben pedig a Bajnokok Ligája döntőjébe jutott, ahol a Real Madrid győzte le?

Bayer Leverkusen

10. Mi a kapcsolat az 1-9. sorszámú kérdésekre adott válaszok között?

Bayer Friderika

 

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top