ESC Hungary

Rajongunk

ESC Hungary Rajongói találkozó 2017

Az ESC Hungary csapata idén is megtartotta szokásos rajongói találkozóját a múlt hétvégén, Budapesten. Idén is együtt szörnyülködtünk egymás ízlésén, amikor újra szavaztunk bő három hónappal a verseny után a 2017-es Eurovízió dalairól, és mondani sem kell, hogy nem azt az országot hoztuk ki győztesnek, mint amit az éles versenyen tapasztalhattunk. Csináltunk egy kis csavart is a szavazás összeszámolásakor, hogy jobban hasonlítson a mi szavazásunk is a „svéd modellhez”: minden játékosnak fel kellett írnia egy országnevet egy kis cetlire aszerint, hogy a stúdióverziót értékelve – és elfeledve a színpadi borzalmakat – melyik dal tetszett a legjobban. Miután a szokásos eurovíziós stílusban összesítettük a pontokat és kihoztuk a top 5 sorrendjét, minden ország 12 pontot érő cetlijét is összesítettük, ezzel felborult a végső sorrend.

Az szavazás végeredménye (1-12 pontos szavazás + joker cetlik, csak a top 20):

70 + 48 = 118 pont Olaszország
87 + 24 = 101 pont Franciaország
69 + 24 = 93 pont Belgium
70 + 12 = 82 pont Magyarország
48 + 12 = 60 pont Észtország
57 + 0 = 57 pont Moldova
40 + 12 = 52 pont Azerbajdzsán
29 + 12 = 41 pont Bulgária
41 + 0 = 41 pont Finnország
28 + 12 = 40 pont Izrael
24 + 12 = 36 pont Örményország
35 + 0 = 35 pont Portugália
28 + 0 = 28 pont Hollandia
26 + 0 = 26 pont Macedónia
22 + 0 = 22 pont Ausztria
22 + 0 = 22 pont Lettország
21 + 0 = 21 pont Svédország
6 + 12 = 18 pont Ausztrália
18 + 0 = 18 pont Norvégia
14 + 0 = 14 pont Fehéroroszország

Attila hozta a szokásos kvízjátékot, ahol ismét megizzadtunk a közismereti kérdésekre adott válaszok alapján kiasszociált végső feladványon. Kábé ennyire bonyolult a játék a helyszínen is, mint ahogy az előző mondat, de amikor rájön az ember a válaszra és az összefüggésre, akkor nagy megkönnyebbülést okoz a játékosnak.

Az első kérdéssel egyből bekerültünk a mélyvízbe:
Melyik az az európai ország, amelynek egyik szomszédja tengertől kétszeresen elzárt állam, és ahová az említett ország katonái 2007-ben véletlenül bevonultak, mert eltévedtek egy viharban?

Szintén érdekes volt a dalfelismerő verseny, ahol az eredeti dalszövegek nyers magyar fordításából kellett kitalálni, hogy melyik ország, melyik dal vagy melyik előadó köthető a szöveghez.

Lett volna egy új fejlesztés, az Eurovíziós rémhírgyár, de a koncepció nem forrott ki eléggé, ezért el lett napolva (évelve), helyette a tavaly bevezetett Tabu című játékkal játszottunk. Ebben a játékban egy játékosnak körül kell írnia a megfejtést, és ki kell találtatni a csapattagjaival, viszont van a kártyán öt tiltott szó, amit nem szabad kimondani a magyarázás közben. A profi társasjátékozóknak kedvezett a játék, de mindenki nagyon ügyes, és nagyon stresszes volt.

Nagyon sok ajándék talált gazdára, idén sem távozott senki sem üres kézzel. A tapasztalatok alapján sajnos egyre kevesebb promóciós cédével készülnek a delegációk, jó példa erre a Pápai Jocis rubik kocka. De szerencsére gazdag a raktárunk, ki tudja még, lehet hogy elő fog még bukkanni egy Hadise cédé is megint! Köszönjük mindenki részvételét, remélem mindenki jól érezte magát! Lassan vége az uborkaszezonnak, addig is aki imád szavazni, azoknak ajánljuk a fórumunkat, ahol a Szavazás a mindenem csoportban nagyon sokféle szavazással lehet találkozni. A Bármilyenvíziós Dalfesztiválon (ez csak egy gyűjtőnév) különféle metódusok mentén lehet nevezéssel játékba kerülni, vagy csak egyszerűen szavazni. A sok kategóriában jelenleg talán még elfogad szavazatokat a játékmester a Trollvíziós Dalfesztiválra. Ebben a hónapban lesz 12 éves az ESC Hungary, köszönjük, hogy olvastok és követtek minket!

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top