ESC Hungary

Eurovízió 2016

Észtország: az összes dal elérhető

Szerző: Bogárdi Barbara
Forrás: eurovision.tv

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a jövőre megrendezésre kerülő észt nemzeti válogató, az Eesti Laul részére rekordszámú nevezés érkezett, amelyből a 11 tagú zsűri már novemberben kiválasztotta az elődöntős dalokat.

Bár a résztvevőket már múlt hónapban megismerhettük, a versenyben lévő dalok csak folyamatosan kerültek nyilvánosságra, mostantól azonban a teljes mezőny elérhető.

Mart Normet, az Eesti Laul producere úgy nyilatkozott, hogy a dalok felfedésének napja egy igazi ünnepnap az Eurovíziós Dalfesztivál rajongói számára és megemlítette azt is, hogy az észt dalok karácsony előtt még sosem kerültek nyilvánosságra.

A versenyzők dalai meghallgathatók az észt nemzeti műsorszolgáltató, az ERR hivatalos youtube csatornáján, ahol a dalokat már az elődöntőkben való szereplésük sorrendjében tüntették fel.

Az elődöntők időpontja 2016. február 13. és február 20. A döntő március 5-én kerül megrendezésre.

Az elődöntőkben 10-10 dal fog versenyezni, ahonnan 5-5 dal jut majd tovább a döntőbe.

A döntőben a szavazás 2 fordulós lesz. Első körben a zsűri és a közönség kiválaszt 3 dalt, amelyekből a közönség szavazata alapján kerül ki a végső győztes.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top