ESC Hungary

Eurovízió 2016

Észtország: az összes dal elérhető

Szerző: Bogárdi Barbara
Forrás: eurovision.tv

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a jövőre megrendezésre kerülő észt nemzeti válogató, az Eesti Laul részére rekordszámú nevezés érkezett, amelyből a 11 tagú zsűri már novemberben kiválasztotta az elődöntős dalokat.

Bár a résztvevőket már múlt hónapban megismerhettük, a versenyben lévő dalok csak folyamatosan kerültek nyilvánosságra, mostantól azonban a teljes mezőny elérhető.

Mart Normet, az Eesti Laul producere úgy nyilatkozott, hogy a dalok felfedésének napja egy igazi ünnepnap az Eurovíziós Dalfesztivál rajongói számára és megemlítette azt is, hogy az észt dalok karácsony előtt még sosem kerültek nyilvánosságra.

A versenyzők dalai meghallgathatók az észt nemzeti műsorszolgáltató, az ERR hivatalos youtube csatornáján, ahol a dalokat már az elődöntőkben való szereplésük sorrendjében tüntették fel.

Az elődöntők időpontja 2016. február 13. és február 20. A döntő március 5-én kerül megrendezésre.

Az elődöntőkben 10-10 dal fog versenyezni, ahonnan 5-5 dal jut majd tovább a döntőbe.

A döntőben a szavazás 2 fordulós lesz. Első körben a zsűri és a közönség kiválaszt 3 dalt, amelyekből a közönség szavazata alapján kerül ki a végső győztes.

Comments

Legnépszerűbbek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: