ESC Hungary

Az Eurovízió sztárjai

Eurovízió 1965: France Gall rémálma lett a győzelem

Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com – purepeople.com

Múlt szombaton az 1965-ös Eurovízió győztesét látta vendégül Stéphane Bern a “C’est Votre Vie” (Ilyen az élet) című beszélgetős műsorban a France 2 csatornán. France Gall beszélt az egykori eurovíziós élményeiről, ami elmondása szerint igazi rémálom volt számára.

1965-ben Nápolyban egy fiatal francia énekes, France Gall képviselte Luxembourgot a dalfesztiválon egy nagyon modern dallal, a “Poupée De Cire, Poupée De Son” (Viaszbaba, rongybaba) című dallal, amit a híres és megosztó művész, Serge Gainsbourg szerzett.

A főpróbák alatt France-t kifújolta a helyi közönség és a RAI nagyzenekara, így nagyon harcolnia kellett magával azért, hogy egyáltalán színpadra állhasson a döntő estéjén. Amikor befejezte a dalát a versenyen és lement a színpadról, tisztában volt azzal, hogy nem nyerhet, de még a végső helyezése sem érdekelte.

A fogadóirodák oddszai ellenére végül ez a dal nagy meglepetésként nyert, de ahelyett hogy óriási ünneplés és boldogság övezte volna az énekesnőt, a karrierjének egyik legszomorúbb estéjét kellett átélnie. Miután bejelentették, hogy megnyerte a versenyt, France felhívta a vőlegényét, az 1970-es francia idol Claude Françoist a jó hírrel, aki ahelyett hogy együtt örült volna jegyese győzelmének, inkább szakított vele. Ráadásul a brit versenyző, Kathy Kirby, aki a fogadóirodák kedvence volt, lekevert France-nak egy nagy pofont. A brit énekes egy boldog második helyezett helyett egy irígy vesztesként könyvelte el magát.

Így nem is csoda, hogy amikor France-nak újra színpadra kellett állnia a műsor végén hogy elénekelje a győztes dalt, a könnyei egyáltalán nem az örömtől voltak a szemében.

Annak ellenére hogy France Gall befejezte a karrierjét pár évvel később, még mindig nagyon népszerű Franciaországban, és a győztes dalt – ami egy borzalmas karrierindító is volt egyben – máig az egyik legjobb eurovíziós dalként jegyzik.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top