ESC Hungary

Az Eurovízió sztárjai

Eurovízió 1965: France Gall rémálma lett a győzelem

Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com – purepeople.com

Múlt szombaton az 1965-ös Eurovízió győztesét látta vendégül Stéphane Bern a “C’est Votre Vie” (Ilyen az élet) című beszélgetős műsorban a France 2 csatornán. France Gall beszélt az egykori eurovíziós élményeiről, ami elmondása szerint igazi rémálom volt számára.

1965-ben Nápolyban egy fiatal francia énekes, France Gall képviselte Luxembourgot a dalfesztiválon egy nagyon modern dallal, a “Poupée De Cire, Poupée De Son” (Viaszbaba, rongybaba) című dallal, amit a híres és megosztó művész, Serge Gainsbourg szerzett.

A főpróbák alatt France-t kifújolta a helyi közönség és a RAI nagyzenekara, így nagyon harcolnia kellett magával azért, hogy egyáltalán színpadra állhasson a döntő estéjén. Amikor befejezte a dalát a versenyen és lement a színpadról, tisztában volt azzal, hogy nem nyerhet, de még a végső helyezése sem érdekelte.

A fogadóirodák oddszai ellenére végül ez a dal nagy meglepetésként nyert, de ahelyett hogy óriási ünneplés és boldogság övezte volna az énekesnőt, a karrierjének egyik legszomorúbb estéjét kellett átélnie. Miután bejelentették, hogy megnyerte a versenyt, France felhívta a vőlegényét, az 1970-es francia idol Claude Françoist a jó hírrel, aki ahelyett hogy együtt örült volna jegyese győzelmének, inkább szakított vele. Ráadásul a brit versenyző, Kathy Kirby, aki a fogadóirodák kedvence volt, lekevert France-nak egy nagy pofont. A brit énekes egy boldog második helyezett helyett egy irígy vesztesként könyvelte el magát.

Így nem is csoda, hogy amikor France-nak újra színpadra kellett állnia a műsor végén hogy elénekelje a győztes dalt, a könnyei egyáltalán nem az örömtől voltak a szemében.

Annak ellenére hogy France Gall befejezte a karrierjét pár évvel később, még mindig nagyon népszerű Franciaországban, és a győztes dalt – ami egy borzalmas karrierindító is volt egyben – máig az egyik legjobb eurovíziós dalként jegyzik.

Comments

Legnépszerűbbek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2022

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top
%d bloggers like this: