ESC Hungary

Eurovízió 2017

Eurovízió 2016 helyszínválasztás: Unalom a köbön

Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com

– Azt hiszem, hogy kezdünk baromi unalmasak lenni a rendező város kiválasztásával kapcsolatban – mondta Olekszander Karebin a NTU vezérigazgató helyettese az 5-ös csatorna reggeli információs műsorában. Ebben elmondta azt is, hogy augusztus 24-ig – ami egyben az ukrán függetlenség napja – minden Eurovízió rajongó meg fogja tudni a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál pontos helyszínét. Az NTU mint helyi közmédia lesz a házigazdája a 2017-es Eurovíziónak.

Zurab Alaszanja, az NTU vezérigazgatója egy másik tévécsatornán azt nyilatkozta, hogy “Nincs pontos menetrendje vagy határideje a rendező város kiválasztásának. A döntés meglesz, amikor meglesz.” Hozzáfűzte azt is, hogy ha Kijev nyerné a rendezési jogot, akkor a Nemzetközi Kiállítási Központ lenne az esemény helyszíne, mert a Sportpalota túlságosan elavult, és nem lenne képes ellátni a feladatát. Az is igaz, hogy az Olimpiai Stadiont nem vette a számításaiba, valószínűleg azért, hogy elkerülje a bürokratikus bonyodalmakat.

Eközben Odessza sem tétlenkedik, Pável Vugelman, a város polgármester-helyettese az NTU vezetőinek legutóbbi tanácskozásán egy továbbfejlesztett pályázati anyagot mutatott be. A Csornomorec stadionját egy olyan svájci építőipari cég újítaná fel, ami részt szokott vállalni az olimpiai játékok helyszíneinek felépítésében, de három alkalommal már Eurovízióhoz kapcsolódó építkezéseken is szerepet vállalt. A felújítás után az aréna 30000 ember befogadására lenne képes, viszont a város költségvetésében ez egy 5,35 millió eurós tétel lenne. A hangtechnikáért a 2011-es Eurovíziót hangosító cég felelne. Az Odesszai Repülőtér igazgatója pedig 2017 március 26-ra egy teljesen új és felszerelt reptéri terminált építene.

Mindeközben az Ukrán Állam 18 millió amerikai dollárt tett félre a verseny költségeire, ami fedezeti biztosítékként szolgál az EBU bankszámláján.

Comments

Legnépszerűbbek

To Top
%d bloggers like this: