ESC Hungary

Eurovízió 2017

Eurovízió 2016 helyszínválasztás: Unalom a köbön

Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com

– Azt hiszem, hogy kezdünk baromi unalmasak lenni a rendező város kiválasztásával kapcsolatban – mondta Olekszander Karebin a NTU vezérigazgató helyettese az 5-ös csatorna reggeli információs műsorában. Ebben elmondta azt is, hogy augusztus 24-ig – ami egyben az ukrán függetlenség napja – minden Eurovízió rajongó meg fogja tudni a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál pontos helyszínét. Az NTU mint helyi közmédia lesz a házigazdája a 2017-es Eurovíziónak.

Zurab Alaszanja, az NTU vezérigazgatója egy másik tévécsatornán azt nyilatkozta, hogy „Nincs pontos menetrendje vagy határideje a rendező város kiválasztásának. A döntés meglesz, amikor meglesz.” Hozzáfűzte azt is, hogy ha Kijev nyerné a rendezési jogot, akkor a Nemzetközi Kiállítási Központ lenne az esemény helyszíne, mert a Sportpalota túlságosan elavult, és nem lenne képes ellátni a feladatát. Az is igaz, hogy az Olimpiai Stadiont nem vette a számításaiba, valószínűleg azért, hogy elkerülje a bürokratikus bonyodalmakat.

Eközben Odessza sem tétlenkedik, Pável Vugelman, a város polgármester-helyettese az NTU vezetőinek legutóbbi tanácskozásán egy továbbfejlesztett pályázati anyagot mutatott be. A Csornomorec stadionját egy olyan svájci építőipari cég újítaná fel, ami részt szokott vállalni az olimpiai játékok helyszíneinek felépítésében, de három alkalommal már Eurovízióhoz kapcsolódó építkezéseken is szerepet vállalt. A felújítás után az aréna 30000 ember befogadására lenne képes, viszont a város költségvetésében ez egy 5,35 millió eurós tétel lenne. A hangtechnikáért a 2011-es Eurovíziót hangosító cég felelne. Az Odesszai Repülőtér igazgatója pedig 2017 március 26-ra egy teljesen új és felszerelt reptéri terminált építene.

Mindeközben az Ukrán Állam 18 millió amerikai dollárt tett félre a verseny költségeire, ami fedezeti biztosítékként szolgál az EBU bankszámláján.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top