ESC Hungary

Eurovízió 2017

Eurovízió 2017: a finn döntő mezőnye

Mint korábban megírtuk, Finnország nemzeti válogatójában jelentős változások kerültek bevezetésre. A selejtezőket a 2017-es évre teljesen eltörölték, így csak egy nagyszabású döntő kerül megrendezésre 10 versenyzővel. A héten az ország műsorszolgáltatója, a Yle egy sajtótájékoztató keretében fedte fel a finn nemzeti válogató, az Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) mezőnyét, mely szerint a következő előadók és dalok kerültek be a január 28-án megrendezésre kerülő fináléba:

A műsorvezető most is Krista Siegfrids lesz, aki 2013-ban a Marry me című dalával képviselte Finnországot az Eurovízión. A finneknek az elmúlt két évben nem sikerült döntőbe jutniuk, 2014-ben a Softengine csapata viszont 11. helyen zárt. A show vendégfellépője a híres norvég ikerpár, Marcus és Martinus lesz. A döntő előtti napokon interjúkat láthatunk majd a versenyzőkkel és bepillanthatunk a próbákra is. Csütörtökön, pénteken és szombaton lesznek láthatóak ezek a 30 perces műsorok, melynek a házigazdája Mikko Silvennoinen lesz. Minden döntőbe jutott dalhoz készül hivatalos videó is, ezek december 28-án lesznek majd elérhetőek. A verseny győztesét a nemzetközi zsűri és a közönség szavazatai 50-50 %-ban határozzák meg.

Forrás: eurovision.tv

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top