ESC Hungary

Eurovízió 2017

Eurovízió 2017: felfedték a spanyol döntő mezőnyét

Spanyolországban január 12-én tartották az Eurocasting nevű versenyt, ahol kiderült az úgynevezett szabadkártyás előadó személye. Az egy órán át tartó showban hárman szálltak versenybe a győzelemért és a szavazás végén LeKlein örülhetett. Az énekesnő a szavazatok 63%-át kapta, második helyen Javián, harmadik helyen pedig Fruela végzett. A műsor végén bejelentették azt az 5 előadót is, akiket az RTVE belsőleg választott ki. A februárban megrendezésre kerülő döntő mezőnyében a következő énekesek és dalok szerepelnek majd:

A 26 éves énekesnő eddig 3-szor próbált kijutni az Eurovíziós Dalfesztiválra, 14 évesen pedig a Junior válogatón is szerepelt. Most Contigo című dalával próbálkozik, melynek szerzői Antonio Sanchez Ohlsson, Isaac Luke és Ander Perez. Antonio nagyon tehetséges dalszerző, ő írta a 2007-es, 2012-es és 2015-ös spanyol Eurovíziós dalokat is.

Maika Barbero (40) több tehetségkutatóban szerepelt már, de neve ismerős lehet a tavalyi svájci válogatóból is. Mostani dalát J.J. Santana és Rafael Artesero írta. J.J. Santana több európai válogató műsorban feltűnt már és ő a szerzője a 2009-es montenegrói dalnak is. Rafael Artesero több ország dalának megírásában segédkezett: Andorra (2005, 2006), Spanyolország (2011), Belgium (2014).

Paula (26) egy country-pop dallal próbálkozik, melynek megírásában ő is részt vett. A hírnevet a 2012-es The Voice hozta meg számára, mely után szerződést kötött a spanyol Universal Music-kal. Első dala a Sólo tú a spanyol slágerlisták első helyéig jutott.

A 23 éves Mario Madridban él, félig spanyol, félig angol származású. Spanyolország egyik legtehetségesebb fiatal énekeseként tartják számon, a közösségi média nagy kedvence. Több tehetségkutatóban szerepelt már, az Operación Triunfo nevű versenyen harmadik helyezést ért el. Dalának szerzője Chris Whale.

A 20 éves Manel Sabadellből származik, dalát saját maga írta. 3 éve megnyert egy tehetségkutató versenyt, mely után két dala jelent meg.

LeKlein eredeti neve Vanesa Cortés. A 36 éves énekesnő Toledoban született és az Eurocasting óta nagy népszerűségnek örvend. Dalának megírásában ő is kulcsszerepet vállalt.

Forrás: esctoday.com, eurovision.tv

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top