ESC Hungary

Eurovízió 2017

Eurovízió 2017: felfedték a spanyol döntő mezőnyét

Spanyolországban január 12-én tartották az Eurocasting nevű versenyt, ahol kiderült az úgynevezett szabadkártyás előadó személye. Az egy órán át tartó showban hárman szálltak versenybe a győzelemért és a szavazás végén LeKlein örülhetett. Az énekesnő a szavazatok 63%-át kapta, második helyen Javián, harmadik helyen pedig Fruela végzett. A műsor végén bejelentették azt az 5 előadót is, akiket az RTVE belsőleg választott ki. A februárban megrendezésre kerülő döntő mezőnyében a következő énekesek és dalok szerepelnek majd:

A 26 éves énekesnő eddig 3-szor próbált kijutni az Eurovíziós Dalfesztiválra, 14 évesen pedig a Junior válogatón is szerepelt. Most Contigo című dalával próbálkozik, melynek szerzői Antonio Sanchez Ohlsson, Isaac Luke és Ander Perez. Antonio nagyon tehetséges dalszerző, ő írta a 2007-es, 2012-es és 2015-ös spanyol Eurovíziós dalokat is.

Maika Barbero (40) több tehetségkutatóban szerepelt már, de neve ismerős lehet a tavalyi svájci válogatóból is. Mostani dalát J.J. Santana és Rafael Artesero írta. J.J. Santana több európai válogató műsorban feltűnt már és ő a szerzője a 2009-es montenegrói dalnak is. Rafael Artesero több ország dalának megírásában segédkezett: Andorra (2005, 2006), Spanyolország (2011), Belgium (2014).

Paula (26) egy country-pop dallal próbálkozik, melynek megírásában ő is részt vett. A hírnevet a 2012-es The Voice hozta meg számára, mely után szerződést kötött a spanyol Universal Music-kal. Első dala a Sólo tú a spanyol slágerlisták első helyéig jutott.

A 23 éves Mario Madridban él, félig spanyol, félig angol származású. Spanyolország egyik legtehetségesebb fiatal énekeseként tartják számon, a közösségi média nagy kedvence. Több tehetségkutatóban szerepelt már, az Operación Triunfo nevű versenyen harmadik helyezést ért el. Dalának szerzője Chris Whale.

A 20 éves Manel Sabadellből származik, dalát saját maga írta. 3 éve megnyert egy tehetségkutató versenyt, mely után két dala jelent meg.

LeKlein eredeti neve Vanesa Cortés. A 36 éves énekesnő Toledoban született és az Eurocasting óta nagy népszerűségnek örvend. Dalának megírásában ő is kulcsszerepet vállalt.

Forrás: esctoday.com, eurovision.tv

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top