ESC Hungary

Eurovízió 2017

Eurovízió 2017: Így készülődnek az országok a következő megmérettetésre

Ciprus és Hollandia köztévéje belső választással nevezte ki indulóját.

hovig-22

Ciprust az 1989-es születésű Hovig Demerian fogja képviselni. Hovig 2009-ben vált ismertté, amikor bejutott a görög X-Faktor élő adásába, ahol a hetedik helyen zárt. (Ebben a szériában versenyzett Ivi Adamou (ESC 2012 Ciprus) és Eleftheria Eleftheriou (ESC 2012 Görögország) is.) Az X-Faktor utáni következő állomás a 2010-es a ciprusi eurovíziós válogató, ahol a harmadik helyen végzett Goodbye című dalával. 2015-ben újra próbálkozott a kijutással, ekkor a „Stone in a river” című dalával a negyedik helyen zárt.
Ő az első énekes, akit megismerhettünk a 2017-es ukrajnai Eurovíziós dalfesztivál szereplői közül.
og3ne
Hollandiát
a három lánytestvér Lisa,- Amy és Shelly Vol, azaz az O’G3NE csapata fogja képviselni.
A trió Hollandiában már egy kisebb karriert épített fel. Minden a 2007-es évben kezdődött, ahol a Junior Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti döntőjét saját szerzeményű dalukkal megnyerték. Az „Adem in, adem uit” a JESC-en végül a 11. helyre volt elég.
2008-ban kiadták az első stúdióalbumukat. 2014-ben megnyerték a The Voice holland verzióját. Ezóta állnak szerződésben a BMG lemezkiadóval. Idén szeptember végén harmadik stúdióalbumuk (We got this) felért a helyi slágerlista csúcsára.

Észtországban lezárult a jelentkezési szakasz. Jüri Pootsmann kiesése nem vette kedvét az énekeseknek. Sőt, épp ellenkezőleg. A pályázatra 242 dalt küldtek be, ami közül már ki is választották a legjobb 20-at, akik részt vehetnek az Eesti Laul 2017-es versenyében. A kiválasztottak között régi ismerősökkel is találkozunk. Visszatér a versenyhez Ivo Linna (& Maarja, ESC1996 ), Koit Toome (ESC1998) és Elina Born (& Stig Rästa, ESC2015) is.

A kiválasztott 20 versenyző:

01. – Almost Natural – Electric 02. – Alvistar Funk Association – Make love, not war
03. – Angeelia – We ride with our flow 04. – Antsud – Vihm
05. – Ariadne – Feel me now 06. – Carl-Philip – Everything but you
07. – Close To Infinity feat. Ian Karell – Sounds like home 08. – Daniel Levi – All I need
09. – Elina Born – In or out 10. – Ivo Linna – Suur loterii
11. – Janno Reim & Kosmos – Valan pisaraid 12. – Karli-Kristjan & Whogaux feat. Maian – Have you now
13. – Kerli – Spirit animal 14. – Koit Toome & Laura – Verona
15. – Laura Prits – Hey Kiddo 16. – Leemet Onno – Hurricane
17. – Lenna Kuurmaa – Slingshot 18. – Liis Lemsalu – Keep running
19. – Rasmus Rändvee – This love 20. – Uku Suviste – Supernatural

Az, hogy ki képviselheti Észtországot a kijevi versenyen, a március 4.-i döntőben derül majd ki.

Norvégiában is véget ért a jelentkezési szakasz. Rekord mennyiségű, 1035 dal érkezett be az NRK-hoz. Jan Fredrik Karlsen, a norvég delegációvezető elmondta, hogy a pályaműveket első körben körülbelül 100-ra szűkítik, és közülük 10 kerülhet a nemzeti válogató élő műsorába. Továbbá elárulta, hogy a Melodi Grand Prix formátumán is változatnak. Agnete sikertelensége után az NRK úgy döntött, hogy nemzetközi zsűri segítségét kéri a végső döntés meghozatalában.

Finnország nemzeti válogatójában jelentős változások kerülnek bevezetésre.
Az Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) selejtezőit teljesen eltörlik, csak egy nagyobb finálé marad, ahol 10-en versenyeznek majd. A finn döntő résztvevőit november 23-án hozzák nyilvánosságra.
Az ország énekeseinek az elmúlt két évben nem sikerült a döntőbe jutniuk.

Lettországban is lejárt a jelentkezési határidő. Összesen 168 dal érkezett az LTV-hez, 89 különböző előadótól. A 168 beküldött dalt meghallgatják és szelektálják. A november közepén megrendezésre kerülő élő meghallgatásokra csupán 40-50 mű jut majd el.
Az élő adásba jutottakat január 22. és 29. között mutatják be.
A Supernova két éve működik, mint dalválasztó show műsor, ennek nyertesei mindkét alkalommal döntőbe juttatták az országot az Eurovízión. Azelőtt 2009 és 2014 között egyetlen Lett versenyzőnek sem sikerült ez az eredmény.

Szlovéniában már a döntő dalainak kiválasztásán dolgoznak. A felhívásra 90-en jelentkeztek, ami jelentős javulást mutat az elmúlt évhez képest.
A nemzeti döntő versenyzőit december 9-én hozzák nyilvánosságra.
Szlovénia 1993 óta vesz részt az Eurovízión, és egyike a legeredménytelenebb országoknak. Az elején még sikerült háromszor a legjobb 10-be jutniuk, de az elődöntők bevezetése óta csak négyszer sikerült a döntőt elérni, kilencszer estek ki.

Horvátország – Svédországnak van Linda Bengtzing, Máltának Claudia Faniello és Horvátországnak ott van Jacques Houdek. Mind a hárman számtalanszor rajthoz álltak az Eurovízióra való kijutásért, de eddig még egyiknek sem sikerült. Ez idén megváltozhat, ha a horvát média pletykáinak hinni lehet. Ami szerint a HRT és Jacques Houdek tárgyalásokat folytat a következő ESC-n való közös munkáról. Houdek eddig hatszor versenyzett a képviseletért, legutoljára 2011-ben volt versenyben, mikor Daria Kinzer győzte le.
A HRT eddig nem cáfolta, de meg sem erősítette a pletykákat.

Dánia: Tavaly 982 dal érkezett be a dán televízióhoz, míg a Melodi Grand Prix 2017-es szezonjára rekord mennyiségű, 1115-öt küldtek be. Jan Lagermand Lundme (producer) nagyon elégedett volt ezekkel a számokkal, és azok alapján, amit eddig hallott, egészen biztos benne, hogy Dánia 2 év kihagyás után újra döntőbe jut. A két év sikertelenségből tanulva, 2017-ben biztos, hogy szóló énekes képviseli az országot, ugyanis csapatok és duettek jelentkezését nem fogadja el a műsorszolgáltató.
A döntő időpontját február 25-re tűzték ki.

Forrás: eurovision.de

 

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top