ESC Hungary

Eurovízió 2017

Váratlanul felmondott a szervezőcsapat, de indul végre a jegyértékesítés

Ma derült ki, hogy felmondott a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál ukrajnai szervezésével megbízott csapatának magja. A két főproducer, a kereskedelmi igazgató, a fesztivál főmenedzsre, és velük együtt a teljes eddigi csapat is. A biztonsági szolgálat vezetője is beadta felmondási levelét. A következőkben az Eurovíziós Dalfesztivált főszervezőjének, az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) a közleményét közöljük.

Viktorija Romanova, Olekszandr Karebin, Irina Aszman, Denisz Bloscsinszki és csapata, valamint Olekszij Karaban február 10-én tájékoztatta az EBU-t arról, hogy lemondanak ez eddig betöltött szerepükről a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivállal kapcsolatban. A csoport úgy érezte, hogy nem tudják folytatni a munkájukat és ennek következtében a személyügyi feladataikat sem tudják ellátni a fesztivál ukrán házigazda közmédiájánál (UA:PBC), melyet az EBU nem tud teljes mértékben megmagyarázni.

A csapatnak jelentős szerepe volt az idei Eurovíziós Dalfesztivál megtervezésében, köszönjük nekik a kitartó munkájukat. A csapat kicserélődésének ellenére kifejeztük az UA:PBC-nek a folyamatok felgyorsításának fontosságát, a korábban közösen jóváhagyott tervek hatékony megvalósítását, melynek értelmében ütemtervet és sarokpontokat határoztunk meg. Ezek betartásával biztosítjuk a sikeres verseny feltételeit májusban.

A 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál új csapatát kellő időben fogjuk bemutatni. A 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál a kijevi Nemzetközi Kiállítási Központban lesz megrendezve május 9-én, 11-én és 13-án. Tavaly Ukrajna nyerte meg a versenyt az 1944 című dallal, melyet Dzsamala adott elő.

Az előkészületek ennek ellenére folytatódnak, már holnap este, 19:15-től kezdik el a jegyek árusítását a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválra. Maximum 70000 jegyet fognak értékesíteni a májusi rendezvény sorozatra. Összesen 6 főpróbára és a három élő eseményre, vagyis a két elődöntőre és a nagy döntőre lehet vásárolni jegyeket holnaptól. Az érdeklődők 8 és 500 euró közötti áron tudnak majd jegyeket vásárolni, a V Ticket jegyértékesítő társaságnál, melyet a Concert.ua honlapon keresztül lehet elérni.
http://www.concert.ua/

Jon Ola Sand, az Eurovízió igazgatója a következőket mondta:

„Nagyon örülünk, hogy az idei verseny jegyeit egy kis csúszás után máris elkezdjük értékesíteni. Az UA:PBC biztosított minket arról, hogy megtalálták a legmegfelelőbb partnert a jegyek értékesítésére. A concert.ua a legjobb értékesítő társaság, melynek segítségével a rajongók megválthatják a régen várt jegyeiket az idei kijevi eseményre. Biztosak vagyunk abban, hogy akiknek sikerül jegyet vásárolnia, nagy szeretettel fogadják őket a rendező városban, és nagyszerű időt fognak eltölteni ott idén májusban.”

Frissítés 2017.02.16 7:00 Az Index az angol Independent-re hivatkozva azt írja, hogy a lemondások hátterében az áll, hogy a szervezés élére kinevezett vezető miden jogot magához vett, elvette a döntési jogokat a szervezőbizottságtól, és a 7 millió euróval megemelt büdzsé az ukrán közmédia profitjának teljes elvesztését jelenti.

Forrás: eurovision.tv, fotó (C) EBU – Thomas Hanses

About Author

Comments

friss hírek

ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

Archívum

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2023

To Top