ESC Hungary

Eurovízió 2017

Váratlanul felmondott a szervezőcsapat, de indul végre a jegyértékesítés

Ma derült ki, hogy felmondott a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál ukrajnai szervezésével megbízott csapatának magja. A két főproducer, a kereskedelmi igazgató, a fesztivál főmenedzsre, és velük együtt a teljes eddigi csapat is. A biztonsági szolgálat vezetője is beadta felmondási levelét. A következőkben az Eurovíziós Dalfesztivált főszervezőjének, az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) a közleményét közöljük.

Viktorija Romanova, Olekszandr Karebin, Irina Aszman, Denisz Bloscsinszki és csapata, valamint Olekszij Karaban február 10-én tájékoztatta az EBU-t arról, hogy lemondanak ez eddig betöltött szerepükről a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivállal kapcsolatban. A csoport úgy érezte, hogy nem tudják folytatni a munkájukat és ennek következtében a személyügyi feladataikat sem tudják ellátni a fesztivál ukrán házigazda közmédiájánál (UA:PBC), melyet az EBU nem tud teljes mértékben megmagyarázni.

A csapatnak jelentős szerepe volt az idei Eurovíziós Dalfesztivál megtervezésében, köszönjük nekik a kitartó munkájukat. A csapat kicserélődésének ellenére kifejeztük az UA:PBC-nek a folyamatok felgyorsításának fontosságát, a korábban közösen jóváhagyott tervek hatékony megvalósítását, melynek értelmében ütemtervet és sarokpontokat határoztunk meg. Ezek betartásával biztosítjuk a sikeres verseny feltételeit májusban.

A 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál új csapatát kellő időben fogjuk bemutatni. A 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál a kijevi Nemzetközi Kiállítási Központban lesz megrendezve május 9-én, 11-én és 13-án. Tavaly Ukrajna nyerte meg a versenyt az 1944 című dallal, melyet Dzsamala adott elő.

Az előkészületek ennek ellenére folytatódnak, már holnap este, 19:15-től kezdik el a jegyek árusítását a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválra. Maximum 70000 jegyet fognak értékesíteni a májusi rendezvény sorozatra. Összesen 6 főpróbára és a három élő eseményre, vagyis a két elődöntőre és a nagy döntőre lehet vásárolni jegyeket holnaptól. Az érdeklődők 8 és 500 euró közötti áron tudnak majd jegyeket vásárolni, a V Ticket jegyértékesítő társaságnál, melyet a Concert.ua honlapon keresztül lehet elérni.
http://www.concert.ua/

Jon Ola Sand, az Eurovízió igazgatója a következőket mondta:

„Nagyon örülünk, hogy az idei verseny jegyeit egy kis csúszás után máris elkezdjük értékesíteni. Az UA:PBC biztosított minket arról, hogy megtalálták a legmegfelelőbb partnert a jegyek értékesítésére. A concert.ua a legjobb értékesítő társaság, melynek segítségével a rajongók megválthatják a régen várt jegyeiket az idei kijevi eseményre. Biztosak vagyunk abban, hogy akiknek sikerül jegyet vásárolnia, nagy szeretettel fogadják őket a rendező városban, és nagyszerű időt fognak eltölteni ott idén májusban.”

Frissítés 2017.02.16 7:00 Az Index az angol Independent-re hivatkozva azt írja, hogy a lemondások hátterében az áll, hogy a szervezés élére kinevezett vezető miden jogot magához vett, elvette a döntési jogokat a szervezőbizottságtól, és a 7 millió euróval megemelt büdzsé az ukrán közmédia profitjának teljes elvesztését jelenti.

Forrás: eurovision.tv, fotó (C) EBU – Thomas Hanses

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top