ESC Hungary

Eurovízió 2018

Eurovízió 2018: Megvannak a német jelöltek

Németország az utóbbi 5 évben nem tartozott a sikeres résztvevők közé, amit a 2015-ös és 2016-os utolsó helyük még jobban megerősít. Az évek során folyamatosan próbáltak váltani, valami új metódust kitalálni, nem sok sikerrel.

2018-ra viszont egy nagyszabású projektbe vágtak, aminek fő támpillére a tökéletes énekes kiválasztása a versenyre. Habár az Eurovízión inkább a dal számít, a németek erről is gondoskodnak, ugyanis a 6 kiválasztott versenyző számára egy dalszerző tábor keretein belül fogják kiválasztani a megfelelő dalokat. 4000 előadó küldte be szerzeményét az előzsűrinek, akikből a legjobb 211 jutott tovább az első körbe. Innen egy bizonyos Eurovízió-zsűri (mely neve ellenére csak német rajongókból állt, 100 fővel) kiválasztott 17 énekest, akik az NDR televízió jóvoltából egy különleges képzésen vettek részt, amelyen a hangi adottságaikat, és a színpadi jelenlétüket fejleszthették. A procedúra végén az Eurovíziós-zsűri és egy nemzetközi szakmai zsűri közösen kiválasztották azt a 6 előadót, akiknek esélyük van Németországot képviselni a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon.

A 6 zenész ezután 15 nemzetközi dalszerzővel és producerrel közösen azon fog dolgozni, hogy dalukat a legjobb szintre fejlesszék.

A névsor a következő:

  • Ivy Quainoo:  A 2012-es Voice tehetségkutató győztese, a 6 névből ő számít a legismertebbnek, ugyanis dalait azóta is játsszák a rádiók. Ivy Berlinben született, de szülei ghánai származásúak. Jelenleg New Yorkban él, de az utóbbi pár hónapban Németországban turnézott. Itt hallgathatjátok meg Ivy egyik korábbi dalát (ami természetesen nem a versenydala):

  • Michael Schulte: Ugyanabban az évben vett részt a Voice-ban, mint Ivy, és a 3. helyet érte el a döntőben, ahol az azóta világhírre szert tevő Ed Sheerannel adott elő közösen egy duettet. A műsor óta több dala is megjelent az énekesnek, amelyeket leginkább a folk-pop címszóval lehetne illetni. Tőle itt tudtok meghallgatni egy dalt:

  • Natia Todua: A The Voice idei, hetedik évadának győztese. A grúz származású énekesnő már hazájában és Ukrajnában is szerencsét próbált, sokkal kevesebb sikerrel. Miután egy évig bébiszitterként dolgozott Németországban, úgy gondolta, hogy szerencsét próbál az itteni tehetségkutatóban is, és jól tette, ugyanis győzni tudott. A műsorból egy produkcióját itt tudjátok megnézni:

  • Ryk: A korábban FOXOS néven alkotó zenész, eredeti nevén Rick Jurthe szintén több országban próbált már sikerre jutni. Indult például az idei san marinó-i online nemzeti döntőben is, ahol azonban nem került be a legjobb 10 közé. A németek azonban beválasztották, így még egy esélyt kapott az Eurovízión való részvételre. San Marinóba beküldött dalát itt tudjátok meghallgatni:

https://www.youtube.com/watch?v=at0bn8MZ12I

  • voXXclub: A zenekarról legelőször talán a 2012-es osztrák induló, a Trackshittaz juthat eszünkbe, bár a két csapat stílusa teljesen eltérő. A voXXclub mindenképpen üde színfoltja lesz a mezőnynek, mivel dalaikban bajor dialektussal énekelnek és jódliznak (bár ezt nem tudom, hogy csinálják). Rock mi című daluk már lassan 20 millió megtekintésnél jár a YouTube-on:

  • Xavier Darcy: A Münchenből származó énekes, aki egyben brit és francia ősökkel rendelkezik, idén jelentette meg első albumát, Darcy névvel, amely a német iTunes lista legjobb 50 albuma közé került. Színpadi jelenlétben már tapasztalatot szerzett számos fesztiváli fellépése alatt. Az album első dalát itt tudjátok meghallgatni:

A nemzeti döntőt február 22-én rendezik, ahol kiderül, hogy ki képviseli Németországot a 2018-as Eurovízión.

(en.wikipedia.org, eurovision.de, wiwibloggs.com)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top