ESC Hungary

A Dal 2018

Eurovízió 2018: Novemberben derülhet ki a magyar részvétel

Magyarország eurovíziós részvétele A Dal 2012-es indulása óta mindig biztos volt, már jóelőre bejelentette az MTVA egyik magas rangú menedzsere, hogy részt veszünk a következő Eurovíziós Dalfesztiválon is. Arra is volt példa, hogy egy évvel korábban tudtuk meg, hogy biztos helyünk lesz az aktuális utáni versenyen is. Idén, már sokan észre vehették, hogy visszatérünk a 2000-es évek elején megtapasztalt módszerhez, amikor az utolsó pillanatban fogjuk megtudni, hogy küldünk-e versenyzőt az aktuális versenyre, vagy sem.

Az ESC Hungary megkeresésére az MTVA Sajtóosztálya azt válaszolta, hogy az országok 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon való részvételéről egységesen a eurovision.tv oldal ad majd hírt. A válasz hátterében sorakozó okokra nem kaptunk választ.

A jelenlegi állás szerint az Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos főoldalán lesz kihirdetve a részvételünk, várhatóan akkor, amikor kihirdetik a résztvevő országok végleges listáját, amin remélhetőleg Magyarország is rajta lesz. Az eddigi információink szerint szeptember 15-ig lehetett jelezni a részvételi szándékot, és október 10-ig lehet módosítani vagy véglegesíteni. Ezután a határidő után még nem biztos, hogy azonnal nyilvános lesz a résztvevő országok listája, de várhatóan novemberben ki fog derülni minden. Ezután a legfontosabb esemény a selejtezőre kényszerülő országok elődöntőkbe sorsolása lesz a legfontosabb esemény.

Természetesen amint lesz friss információnk, kiemelt hírként fogjuk kezelni, addig is minden rajongó türelmét kérjük, a zenész társadalomnak pedig azt tanácsoljuk, hogy „tartsák melegen” a 2017 szeptember 1 után megszületett/nyilvánosságra hozott, vagy a mai napig az asztalfiókban tárolt dalaikat, és böngésszék A Dal tavalyi versenykiírását, hogy ha eljön az idő, akkor már felkészülten lehessen beadni a pályázatot.

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top