ESC Hungary

Eurovízió 2019

Eurovízió 2019: Az első két nap összefoglalója

Elkezdődtek a próbák a 2019-es Eurovízió helyszínén, Tel-Avivban. Az első két nap során az első elődöntő mezőnye kapott egyenként fél órát a technika és a koreográfia elpróbálására.

Az első elődöntő első fellépője a Ciprust képviselő Tamta lesz, aki négy férfi táncos segítségével adja elő a Replay című dalt. Eleni Foureira tavalyi sikerét meglovagolva próbál minél jobb eredményt elérni.

Tamta/Ciprus. (c) Andres Putting

A cseh Lake Malawi felrobbantotta a színpadot az éles színeivel és azzal a sok energiával, amit kiadtak magukból. Az egyszerű színpadi koreográfia lehetőséget ad a közönség bevonására is.

Lake Malawi/Csehország. (c) Andres Putting

A finn Darude feat. Sebastian Rejman formáció löüvetkezik a színpadon, illetve egy táncos egy másik kiemelkedő színpadon. A DJ pult nem maradt el, Sebastian pedig beleadott mindent.

Darude feat. Sebastian Rejman (C) Andres Putting

A lengyel Tulia együttes a szerelem tüzével (Pali się) hevítette a színpadot. Az indie-folk zenéhez tradícionális ruhák jártak. A lengyelek már nem először próbálkoztak a népviselettel a verseny történelmében.

Tulia/Lengyelország. (C) Andres Putting

Zala Kralj & Gašper Šantl Szlovéniát képviseli a Sebi című dallal. Közel állnak egymáshoz, ez olyan hatást ad, mintha egymásnak énekelnének. Remélhetőleg ez elnyeri a közönség tetszését.

Zala Kralj & Gašper Šantl/Szlovénia. (C) Andres Putting

A montenegrói D mol 3 férfi és 3 női énekesből álló együttes, Željko, Emel, Tamara, Ivana, Mirela és Rizo alkotja az együttest, aminek a mentora az az Daniel Alibabic, aki a 2005-ös Szerbia-Montenegrói No Name együttes tagja volt.

D mol/Montenegró. (c) Andres Putting.

Pápai Joci visszatért az Eurovízióra: keményen dolgozik azért, hogy felül tudja múlni a két évvel ezelőtti 8. helyezését. Háromszor tudott nekifutni a próbának, és kaptunk egy nagy adag aranyesőt is.

Pápai Joci/Magyarország. (c) Andres Putting.

A fehérorosz delegált ZENA 4 háttértáncossal támogatva engedte ki az energiákat, amihez a színpadon megjelenő alakzatok és színek még vibrálóbbá teszik ezt a pörgős dalt.

ZENA/Fehéroroszország (c) Andres Putting.

Nevena Božović érzelmes balladáját a szerb Beovizija nemzeti döntőn látottakhoz hasonlóan adta elő. Kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e felülmúlnia a 2007-es Junior Eurovízión elért 3. helyezést.

Nevena Božović/Szerbia. (c) Andres Putting.

A belga Eliot egy táncospárt hozott segítségül. kell is a segítség, hiszen idén fejezi be a gimnáziumot, bár nem tudom, hogy ott mikor van az érettségi szezon.

Eliot/Belgium. (c) Andres Putting.

Grúzia a már majdnem 30 éves Oto Nemsadzet hozta az Eurovízióra. Nagyon drámai előadás, intenzív dal és ledgrafika.

Oto Nemsadze(Grúzia. (c) Andres Putting

Kate Miller-Heidke Ausztráliát képviseli, a 12. fellpő lesz Tel-Avivban. Kate most is visel koronát és továbbra sincs tériszonya, a gravitáció nem zavarja.

Kate Miller-Heidke/Ausztrália. (c) Andres Putting.

A díjnyertes, anti-kapitalista művész, az izlandi Hatari már a próba első nekifutásával lenyűgözte a sajtót.

Hatari/Izland. (c) Andres Putting.

Az észt Victor Crone igazából Svédországban nőt fel. Ő 14. versenyzőként lép fel az első elődöntőben.

Victor Crone/Észtország. (c) Andres Putting.

Conan Osiris a tavalyi házigazda, Portugália országából jött. A férfi táncosával, Joãoval érkezik a színpadra.

Conan Osiris/Portugália. (c) Andres Puttingű

San Marinot ismét egy török énekes, Serat képviseli. Egyedül van a színpadon, de ezt a magányt a ledfal szépen megtöri.

A görög Katerine Duska zárta az első elődöntősök próbáját. A jobb szerelem (Better Love a dalócím) érdekében teljesen kihasználja a 6 fős létszámplafont.

(eurovision.tv)

Comments
2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!

Archívum

Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2021

To Top
%d bloggers like this: