ESC Hungary

Eurovízió 2019

Eurovízió 2019: Az első két nap összefoglalója

Elkezdődtek a próbák a 2019-es Eurovízió helyszínén, Tel-Avivban. Az első két nap során az első elődöntő mezőnye kapott egyenként fél órát a technika és a koreográfia elpróbálására.

Az első elődöntő első fellépője a Ciprust képviselő Tamta lesz, aki négy férfi táncos segítségével adja elő a Replay című dalt. Eleni Foureira tavalyi sikerét meglovagolva próbál minél jobb eredményt elérni.

Tamta/Ciprus. (c) Andres Putting

A cseh Lake Malawi felrobbantotta a színpadot az éles színeivel és azzal a sok energiával, amit kiadtak magukból. Az egyszerű színpadi koreográfia lehetőséget ad a közönség bevonására is.

https://youtu.be/dKJAoaZvzRs
Lake Malawi/Csehország. (c) Andres Putting

A finn Darude feat. Sebastian Rejman formáció löüvetkezik a színpadon, illetve egy táncos egy másik kiemelkedő színpadon. A DJ pult nem maradt el, Sebastian pedig beleadott mindent.

https://youtu.be/uxSt5pwHCH8
Darude feat. Sebastian Rejman (C) Andres Putting

A lengyel Tulia együttes a szerelem tüzével (Pali się) hevítette a színpadot. Az indie-folk zenéhez tradícionális ruhák jártak. A lengyelek már nem először próbálkoztak a népviselettel a verseny történelmében.

https://youtu.be/x-M_7TeG5QI
Tulia/Lengyelország. (C) Andres Putting

Zala Kralj & Gašper Šantl Szlovéniát képviseli a Sebi című dallal. Közel állnak egymáshoz, ez olyan hatást ad, mintha egymásnak énekelnének. Remélhetőleg ez elnyeri a közönség tetszését.

Zala Kralj & Gašper Šantl/Szlovénia. (C) Andres Putting

A montenegrói D mol 3 férfi és 3 női énekesből álló együttes, Željko, Emel, Tamara, Ivana, Mirela és Rizo alkotja az együttest, aminek a mentora az az Daniel Alibabic, aki a 2005-ös Szerbia-Montenegrói No Name együttes tagja volt.

D mol/Montenegró. (c) Andres Putting.

Pápai Joci visszatért az Eurovízióra: keményen dolgozik azért, hogy felül tudja múlni a két évvel ezelőtti 8. helyezését. Háromszor tudott nekifutni a próbának, és kaptunk egy nagy adag aranyesőt is.

https://youtu.be/OZkENZ4PXZw
Pápai Joci/Magyarország. (c) Andres Putting.

A fehérorosz delegált ZENA 4 háttértáncossal támogatva engedte ki az energiákat, amihez a színpadon megjelenő alakzatok és színek még vibrálóbbá teszik ezt a pörgős dalt.

https://youtu.be/TUgznFAwVXo
ZENA/Fehéroroszország (c) Andres Putting.

Nevena Božović érzelmes balladáját a szerb Beovizija nemzeti döntőn látottakhoz hasonlóan adta elő. Kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e felülmúlnia a 2007-es Junior Eurovízión elért 3. helyezést.

Nevena Božović/Szerbia. (c) Andres Putting.

A belga Eliot egy táncospárt hozott segítségül. kell is a segítség, hiszen idén fejezi be a gimnáziumot, bár nem tudom, hogy ott mikor van az érettségi szezon.

Eliot/Belgium. (c) Andres Putting.

Grúzia a már majdnem 30 éves Oto Nemsadzet hozta az Eurovízióra. Nagyon drámai előadás, intenzív dal és ledgrafika.

Oto Nemsadze(Grúzia. (c) Andres Putting

Kate Miller-Heidke Ausztráliát képviseli, a 12. fellpő lesz Tel-Avivban. Kate most is visel koronát és továbbra sincs tériszonya, a gravitáció nem zavarja.

https://youtu.be/jEMJ9PYGDfY
Kate Miller-Heidke/Ausztrália. (c) Andres Putting.

A díjnyertes, anti-kapitalista művész, az izlandi Hatari már a próba első nekifutásával lenyűgözte a sajtót.

Hatari/Izland. (c) Andres Putting.

Az észt Victor Crone igazából Svédországban nőt fel. Ő 14. versenyzőként lép fel az első elődöntőben.

https://youtu.be/Ga4re32dN5k
Victor Crone/Észtország. (c) Andres Putting.

Conan Osiris a tavalyi házigazda, Portugália országából jött. A férfi táncosával, Joãoval érkezik a színpadra.

Conan Osiris/Portugália. (c) Andres Puttingű

San Marinot ismét egy török énekes, Serat képviseli. Egyedül van a színpadon, de ezt a magányt a ledfal szépen megtöri.

A görög Katerine Duska zárta az első elődöntősök próbáját. A jobb szerelem (Better Love a dalócím) érdekében teljesen kihasználja a 6 fős létszámplafont.

(eurovision.tv)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top