ESC Hungary

Eurovízió 2019

Eurovízió 2019: Ma este választ Németország

Hosszas készülődés előzte meg ezt az estét. Több fordulón keresztül választották ki a 965 jelentkező közül azt a hetet, akik ma este a berlini teltházas arénában a tel-avivi jegyekért énekelhetnek. A kiválasztott jelöltek részt vettek dalszerző táborban, ahol segítségükre voltak német és nemzetközi dalszerzők egyaránt. Segítették őket koreográfusok is, hogy a színpadi jelenlét szintén tökéletes legyen.

20:15 – Németország – Unser Lied für Israel – Döntő
Élő közvetítés: IDE kattintva

Az Unser Lied für Israel versenyzői:

– Aly Ryan – Wear your love
– BB Thomaz – Demons
– Linus Bruhn – Our city
– Gregor Hägele – Let me go
– Sisters – Sister
– Lilly Among Clouds – Surprise
– Makeda – The day I loved you most

A dalokat ide kattintva lehet meghallgatni

A győztest három részleg pontjai egyenlő mértékben határozzák meg: (Bemutató videó)

  • részt vesznek a német televíziónézők
  • egy 100 tagú eurovíziós panel
  • valamint egy 20 tagú nemzetközi, szakmai zsűri.

A nemzetközi szakmai zsűriben olyan személyek kaptak helyet, akik az elmúlt években már valamelyik ország zsűrijében pontoztak. Idén Zséda személyében Magyarország is képviselteti magát ebben a zsűriben.

Mind a három részleg az Eurovízióhoz hasonlóan pontoz. Kiosztásra kerülnek a következő pontok: 12, 10, 8, 7, 6, 5 és 4. Értelemszerűen a legtöbb pontot kapó versenyző képviselheti Németországot a májusi dalfesztiválon.

A szavazási szünetben a sztárfellépők sem hiányozhatnak. Fellép a tavalyi hős, aki újra a tabella élére repítette az országot, Michael Schulte. Új albumát népszerűsíti a 2010-ben győzedelmeskedő Lena, a Revolverheld zenekar is tiszteletét teszi, valamint Udo Lindenberg és Andreas Bourani egy különleges duettet ad elő.

Az est két házigazdája Barbara Schöneberger és Linda Zervakis lesznek. A kommentátor szerepében a jól megszokott Peter Urbant hallhatjuk majd.

(eurovision.de , eurofire.me)

About Author

Comments
ESC Hungary

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát!
Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

Lépj velünk kapcsolatba!

info[kukac]eschungary[pont]hu

A hobbi költségein kezd túlmutatni az ESC Hungary üzemeltetése, ezért kérünk téged, hogy az Eurovíziós szezon alatti zavartalan működés érdekében támogass minket!

Bővebben itt!

2005 óta kutatjuk az Eurovízió titkát! Az Eurovíziós Dalfesztivál hírei és a magyarországi rajongók fóruma. (c) ESC Hungary 2005-2024

To Top